Холандска Тема - 11

• 13 866
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
Единствения минус е 4е на обяд им дават само сладки неща,т.е. филия намазана с шоколалад.
В нашата няма такива работи - винаги първо е филия с нещо солено - пастет, топено сирене или нещо подобно. Чак втората филия е със сладки неща. Ако иска следваща - нашият яде по 4 - пак солено, после пак сладко.
Аз съм много доволна.

# 91
Звезди- всяко консултаци бюро работи два пъти месечно и в събота до обяд.Има родители, които не могат през седмицата, а понякога лекаря задава въпроси, на които и най-добрата детегледачка няма как да отговори.Ние се засичаме в събота с почти едни и същи хора.
Когато бяхме веднъж с мъжа ми през седмицата той каза на сестрата, която прави следващото записване,че му е много трудно през седмицата да си взема свободен ден в работното време на консултаци бюрото и тя му каза,че може и в събота.От тогава само в събота ходим, а е и много по-спокойно и на децата обръщат повече внимание.

# 92
Звезди- всяко консултаци бюро работи два пъти месечно и в събота до обяд.

............ newsm78 newsm78 #Cussing out Rolling Eyes
За сведение-при нас детската консултация не работи в събота.

# 93
kariluis
 ами да не би твоята да е в обратен вариант с прекрасен край? Heart Eyes

Kalinka
уф, забравих да спомена на мъжО .. той нали уж спец по застрахователните въпроси се води Mr. Green
 дано да сте прави Party

SaraJK
майка ми ако чуе лошо ще и стане- много мрази да се меси сладко и солена...а аз обожавам Crazy

kartinka
ами при нас май няма подобно нещо...даже подучих, че тук таме и свободни часове за посещение по желание.. тук няма подобно нещо... трябва да имаш записан час и ако нещо много те тревожи и те преценят, че е необходимо може да те посетят в къщи  Rolling Eyes

eddita

по едно нещо да си приличаме с вашия край Mr. Green

# 94
Да си довърша за градините, че вчера нямах време.
Та аз съм доволна. Учителките са мили, слушат какво съм ги помолила и го правят. В предната не бях толкова доволна. Хем предната беше като база много по-добра. С прекрасен двор, отделна сграда, изобщо лукс. Тая като я видях ми се прирева. На втория етаж, нямаха двор, а една тераса, стари мебели... ама беше единствена градина в селото, няма избор.
Естествено, всичко пак опира до очакванията. Децата си боледуват, другите си ходят и те със сополи и кашлица и така кошмарните за други хора сиропи там, но за мен това е нормално и го приемам. Свекърва ми се шокира много, че се влизало в обувки в градината, нещо, което също не ми прави впечатление. Те си ходят холандците с обувки вкъщи, и аз влизам с обувките като ходя на гости, разлика не виждам честно казано.
А иначе ги занимават с различни неща, водят ги при животинки и т.н. Изобщо, аз съм "за".

звездичке, ама те на отделни филии им ги мажат. Разбрах те, ама се шегувам. Аз пък ям даже палачинките със сладко от ягоди и сирене! А пък бира с шоколад колко обичам....

# 95
  • северно море
За кой ли път ве4е се убеждавам 4е навсякъде е разли4но.В гардината в Алмере не се допускаха хора с обувки караха ни да слагаме едни найлонови.Болните деца ги връщаха. Peace

# 96
За кой ли път ве4е се убеждавам 4е навсякъде е разли4но.В гардината в Алмере не се допускаха хора с обувки караха ни да слагаме едни найлонови.Болните деца ги връщаха. Peace
Значи имало и такива градини все пак. В интерес на истината трябва да кажа, че в нашата бивша градина по едно време се опитаха да въведат такова нещо - слагаха найлонови пликчета пред вратата и имаше надпис-молба към родителите да си ги слагат като влизат в бебешката група. Но аз май бях единствената, която се съобразяваше с това и след някой и друг ден преустановиха това добро начинание. Както каза SaraJK те холандците си ходят с обувки у дома, така че за тях си е нещо абсолютно нормално.

Я кажете, като ви идваха на kraambezoek имаше ли поне един, който да предложи да си събуе обувките? При мен единствената, която направи това беше една германка и едно приятелско турско семейство. На холандците и през ум не им мина. Айде тогава беше бебе и си спеше само в леглото, та не бе чак такъв проблем, но после като порасна и тръгна да пълзи по пода, много ме беше яд някой като ми влезе с обувките.

А за това, че болните деца ги връщат -направо не мога да повярвам. Наскоро ходихме да видим една друга детска градина и там ми казаха, че са получили инструкции от GGD (нещо като ХЕИ в БГ), че нямат право да връщат деца с температура под 39.5 градуса!Единственото, което можели да направят е да се обадят на родителите да им кажат, че детето е болно, и родителите вече трябва да си решат дали да дойдат да си го вземат или не. Под болно се разбира само дете, което е много омърлушено и отпуснато- сополи, кашлица, лека температура не се броят.

# 97
Мацуни и мацунки , добър ден !
Спешно ми трябва инфо за бюти салон , който предлага масаж с горещи камъни , да е по възможност близо до наше село . Може и друг спешъл масаж , подходящ за подарък на мъж ( ама не еротичен , де  Laughing )

# 98
Божеееее, като слушам за креша май ще гледам Софи докато тръгне на училище. Не бих понесла описаната от вас гледка...но май ще трябва да свикна  Rolling Eyes Взимала съм пременниците, възмущавах се тогава, но нали си нямах мое .Явно не съм се интегрирала достатъчно  Mr. Green
Мимка, освен с google, с друго не мога да ти помогна http://www.beautysalon.startkabel.nl/
Виж, ако беше за еротичен  Mr. Green   Joy

# 99
Мопи , благодаря ти... явно нямам късмет , всички които предлагат масаж с горещи камъни или не работят в сряда , или нямат свободно място  Rolling Eyes   А на мен за сряда ми трябва   Confused

# 100
Мимката, www.wensbon.nl  хубаво е за подарък  Hug Но не знам за сряда дали ще успееш   bouquet

# 101

Я кажете, като ви идваха на kraambezoek имаше ли поне един, който да предложи да си събуе обувките? При мен единствената, която направи това беше една германка и едно приятелско турско семейство. На холандците и през ум не им мина. Айде тогава беше бебе и си спеше само в леглото, та не бе чак такъв проблем, но после като порасна и тръгна да пълзи по пода, много ме беше яд някой като ми влезе с обувките.

Аз си ги научих наще гости,че в нас с обувки не се ходи(от както малката се роди) bowuu.И те си знаят,и се събуват вече самички Whistling.Ние освен беба си имаме и кученце Heart Eyes,а тя е постоянно покатерена по диваните.Ако се ходеше с обувки в нас,значи да чистя освен пода и диваните всеки ден. #Cussing out

# 102
момичета -  не знам вече в нашия край ли са събрани "най-къдърните" - по случайност ли или с конкурс са ги избирали на идея си нямам вече  ooooh! ooooh! ooooh!
 направо техните простотии граници нямат вече #2gunfire

днес отиваме на консултация -  първата среща с детския лекар( уж всичко е ОК(както винаги) само трябва да лягаме и на дясната страна, че ни се е сплеснала главичката от лежане само в ляво), но преди това детето се мери и на тегло за 12 дена 235гр -  добре... идва ред за дължината и  госпожата обябява: "57.5" и ние с мъжа ми в един глас:" не е възможно - роден е 59 см" и тя гледа умно, умно и обявява:" ааа чакайте главичката му е накриво  - да, да 59 см" и аз:" ама как е възможно за 6 седмици да не е пораснал въобще" и тя премига още по-умно и  заявява:" ами те в болниците ги мерят  по различен начин"
 #Crazy #Crazy ooooh! ooooh! ooooh!

та в края на краищата не знам колко се е родил моя син  #Cussing out

как може да се мери по различен начин... нали сантиметъра си е универсална единица newsm78 ooooh! ooooh! Tired Tired

# 103
ами те в болниците ги мерят  по различен начин"
 #Crazy #Crazy ooooh! ooooh! ooooh!

та в края на краищата не знам колко се е родил моя син  #Cussing out

как може да се мери по различен начин... нали сантиметъра си е универсална единица newsm78 ooooh! ooooh! Tired Tired
Ох Звезди, Звезди кво да ти кажа, освен  #2gunfire Купи им един сантиметър на тия.
Ние Софи си я мерим допълнително вкъщи за сверка.
За събуването при краамбезука-никой не  си е свалям обувките, съмнявам се даже да им е минала такава мисъл през главата. Ние още откакто забременях, обявихме, че в къщи не се пуши вече.Който иска навън.По този повод имаше подхвърляне от роднини, че вече не било хезелих у нас като идвали на кафе  ooooh! .Мале сега като им кажа, че и обувките трябва да си свалят, ще спрат да идват.  Mr. Green

# 104
  • Там,където се събуждам щастлива.
Звездичке,
аз викам умориха детето от незнание, а то за сантиметрите. Я, по -спокойно го давай.
 Hug

По отношение на събуването: личното ми мнение е да се приемат малко по-естествено нещата. Дори и детето да не ходи на ясла или градина, то на 4 години, като тръгне на училище в 80% от времето ще е по земята, където се ходи с обувки. Ще ги изкарват навън, ще падат, ще цъмбуркат в локвите и т.н. А и още повече не можеш да опазиш едно дете, ако играе с други деца навън.
За мен е напълно нормално да видиш малко човече с розови бузи, усмивка на лицето и кал до ушите.

Общи условия

Активация на акаунт