Вече лятото дойде,ОКТОМВРИйчетата тръгват на море!!

• 13 813
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
Ехоооо Hugние сме тук, но верно ни мързи и само четем...На мен ми е едно криво и смотано/вчера ми дойде отново и съм като ударен хеликоптер...на всичкото отгоре трябва да ходя скоро на гинеколог, че освен нерегулирания цикъл след раждането ме притеснява и кървенето по ден, два след luvbed..., абе ужас/. Както и да е аз съм си аз, но и детето е непоносимо -вече освен навън и през деня вкъщи е нервен и през нощта-буди се през час-два, после пищи докато не му дадем сок и не го приспим отново и така вече 2-ра седмица smile3511
за кошарите - все още не сме смъкнали нивото, но ме спира само люшкането, че без него съвсем ще я закъсаме със съня...Матраче, първо мислех да не слагам, но верно не ми се вижда никак удобно нито за мен, нито за мишоче, така че ще взимаме.

снимките - и аз гледах всички и затвърждавам, че най-сладки са нашите бебоци Heart Eyes Heart Eyes
Много се радвам за Дидита, че се е успокоила-ще се успокои и Митака.
Радвам се и за Евелинка /по секрет-даже и завиждам за турнето, но се успокоявам като си помисля че хора като Кали, които са по-близо не са успяли да отидат, пък камо ли аз Mr. Green

Оставям ви засега, че Криско подивя.

# 196
Олеле, Слийпи - това е ужасно бе! Къде го намери? Shocked

# 197
Здрасти и от нас!  Hug
Досега все четях как на много от вас децата им вече се изправят, пълзат или се опитват да ходят и все се чудех кога и това ще стане това с Ваньо...  newsm78 От миналата седмица Ваньо сяда съвсем уверено и стабилно от легнало положение, а сега като от няколко дни човекът освен това и пълзи активно (и бързо) и се опитва да се изправя за решетките на кошарката, хем се радвам, хем се чудя как да го опазя. Вчера падна за пръв път от леглото (задрямала съм, а той изпълзял до края и полетял надолу с чаршафа, та поне е имал нещо за омекотяване на удара, ама сега е с две сини коленца...). Да не говорим за последните няколко дни колко пъти се удряше в решетките на кошарката в опитите си да се изправи... После рев естествено... Кошарката вече е на най-долно ниво, с цел безопасността му, ама се чудя дали не е късно да сложа обиколник предвид всички тези удари... Но дали ще си струва инвестицията? Какво правите за да обезопасите острите ръбове на мебели и шкафове в дома си преди да пуснете детето си да изследва нещата? Че аз съм се видяла в чудо и не знам. Също знаете ли с какви размери са кошарките (преносими) на Бертони, че този и следващия месец ни се очертават пътувания на места където няма да има кошарка за Ваньо, а той не може да спи с нас защото ще изпълзи и ще падне на земята... А ако имате такава кошарка колко тежи горе-долу?  Знам че сте заети, но ако можете да ми дадете отговори на въпросите ще съм ви благодарна!

# 198
Галенце това намерих като размери

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/1347

http://family-bg.com/prX_1036.htm?products_id=1036&osCsid=91 … 4f29c17cf8209f03d

колко тежат не знам, но са сравнително леки, след като аз я мъкна нагоре- надолу сама   newsm78 само че моята е кангаро, за обиколници не знам аз имам подвижна нека някои които има той да каже  Hug За обезопасяване, за сега съм далеч  Crazy но има ъгли които се продават за острите ръбове, иначе племенника ми се научи да пада по дупе- първо и нямаше проблем  ooooh!

# 199
Кошарките са 60/120 см, а като се сгънат стават като раница.. Отдавна сме на долното ниво, че още като седна стабилно намираше упора да се надига за да пипа по масата, която сме сложили доста непредвидливо до леглото му.. Аз дори веднъж го намерих до половина на масата и изтръпнах

# 200
Слипи-това ме изкефи много,но май няма да го преживея ooooh!
Галенце-ние сме в дървена кошара и имаме оградници. Наистина непозволяват да си вре ръцете и краката през решетките,но ги шия през ден защото се набира на тях за да се изправи #Crazy и не издържат на дърпането
Много опустяло бе.Днес цял ден не сме излизали и малкия полудя.В момента е навън окъпан и нагасен за спане,но в количката пред къщи с прабаба си да спи  там Whistling
за размерите-ние от три  месеца си седим 70см.нещо май не ни мерят както трябва или незнам какво става newsm78

# 201
  • София
Здравейте!

Венци заспа преди 15 минути изкъпан и нахранен. Да видим дали тази нощ ще се буди отново, че миналата побудува от 4:30 до 5:30 ч. Сега чакам татито да се прибере от работа, да вечеряме и хайде в леглото. Днес ми дойде и имах много силни болки в кръста, и сега в края на деня се чувствам доста изморена.
Sleepy, дано не попадаме в подобна ситуация! Laughing Тогава не би ми било толкова смешно!
galentse, ако знаеш Венци колко пъти се е удрял в тези решетки, докато се научи да се изправя. Да не говорим и колко пъти се е катурвал от седнало положение страни - направо ужас. Случват се всякакви такива ситуации.
За обезопасяването на ъглите на шкафовете - аз за такова нещо не съм чувала. Ходя след него или съм в постоянен стендбай да скоча и да предотвратя някой удар. ooooh!
eli_gu, пожелавам ти скоро да ти се подобри настроението! Hug
mira sm, ние сме вече на най-долното ниво - и в дървеното легло вкъщи, и в кошарата на село. Но Венци се изправя и е просто въпрос на време да реши да провери какво би било ако се прехвърли през решетката. А аз понякога го оставям да си постои в легълцето, докато отида до другата стая и не ми се рискува.
didita4u, хубави новини! А за свекърва ти  просто не си струва да хабиш нерви да се ядосваш!

Е, лека нощ от нас! С пожелание да спят спокойно бебоците!

# 202
  • Откъм Варната
Ето малко снимки от днешната среща на мен и на Румена, много приятно си изкарах, даже не ми се прибираше, ама имах работа Sad

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=141817&photo=47

Последна редакция: вт, 03 юли 2007, 23:22 от KaliMa

# 203
Днес бяхме на консултация. Калоян е наддал 240 гр.  newsm44 (при положение, че преди това за 2 седмици не беше качил и грам) и е пораснал с цели 3 см.  newsm68  Мерките са му 8,430 кг и 75,5 см.  Докторът беше много готин. Възрастен човек и обяснява много, разпитва с какво се храни, колко пъти на ден, какво количество, какви са му двигателните умения... абе "от - до". И понеже мъжът ми му каза, че се притеснявам, че малко наддава (аз не се притеснявам, но си го наричам кльоща, та затова) и д-р Янев ме поглежда и казва "Абе, госпожа, много си е добре детето. Много се движи детето(Калоян между другото не се спря в кабинета) затова наддава малко, всичко си му е нормално. Явно ще върви слабичък, но детето изглежда много добре, много жизнено и много добре се развива в психологично... не знам си какъв аспект (последното беше по повод маймужджулъците на Калоян - закача се с доктора, смя се, пръцка с езика, оплю всичко, приказва си, докопа нещо от масата докато го теглиха... пълна програма)  Mr. Green

Снимката ми я изпрати моя близка. Както ми пращаше снимки на племенниците й и изведнъж тази и аз си помислих, че това са те.  Shocked Ама не са те  Mr. Green Сестра й и изпратила снимката, даже тя също помислила в първия момент, че едното дете е племенничето, защото са горе-долу на същата възраст. Много са сладки. Замислих се, че ако Калоян някой ден направи подобна беля, няма да мога да направя нищо друго освен да се смея и да го снимам.  hahaha
Още щях да пиша, но един мързел ме е налегнал...  ooooh!

# 204
  • Варна
И аз съм от отбора на мързеливите Whistling
Моя мъж е за 2 дни в командировка и двете с Ема по женски сме обърнали къщата надолу с главата и сме го ударили на живот (игра Mr. Green ). Обаче утре се връща татито и ще трябва да се стегна и да пооправя, че ако завари къщата така... Twisted Evil
По същество, че вече ми се спи: Crazy
Нивото на кошарата - ами ние не я ползваме Embarassed , нали си спим тримата. Бях решила да уча Ема да спи там, ама е още на горното ниво и тя се надига, че и крака замята над решетката. #Crazy Сега чакам мъжа ми да се накани да я свали на долното и ще видим.
За обезопасяване на ръбове - една позната ми беше казала, че са лепили изолация (такава, дето се слага под ламината), обаче на малката й било интересно да я чопли и да я лапа. hahaha Така, че не е много ефикасно. И аз съм в голяма чуденка какво да правя с ръбовете. Thinking
Слийпи, много ме изкефи снимката. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Аз бих приела философски нещата, ама моя мъж сигурно директно ще се запъти да се хвърли отнякъде. Joy
Хайде, лека нощ. Heart Eyes

# 205
Добро утро Hug
Да се отчетем САШКО е точно 8 кг и 69 см от последният път на сантиметри не е пораснал и кила newsm03,аз съм много доволна от мерките му.
Децата спят аз от ранни зори съм будна и готвя на мъжо и Елена тиквички с ориз на тавичка.
Сашко вчера си хапна супичка сготвена от мама пилешко месце бяло с картофче,морковче,чушка,доматче и малко копър много му хареса излапа цяло бурканче.
Вече в менюто му ще има готвени неща само от мама,а не от ЧИЧО ГЕРБЕР newsm03
Днес се очертава пак горещо събуждат се мойте дечурлигата и двамата бегом марш на разходка.
Прятен ден ан всички newsm03

# 206
Здравейте момичета!
Дидита, радвам се, че се оправяте! Hug
Слийпи, едно такова нещо ще ме изкара от равновесие за поне 2 дни.
 И мен ме мързи, едвам гледам.  Embarassed По цял ден търся начин да си полегна и да подремна  Wink.
Вчера обаче Благун не ми даде да си почина и една минута. Цял ден не мигна диването и пълзя нагоре-надолу. Вечерта заспа обаче моментално. За зла участ точно в 5.30 се разсъни готов за нови подвизи, а тамън го бях научила да спи до 6.30  Tired. Сега руши къщата наред  Mr. Green (цветята ми вече съвсем ги изпаса  Crazy)
За нивото на кошарата - от поне 2 месеца спи на долното. И в леглото си, и в преносимата кошарка (като ходи в бабин дом).
Вчера ходих да му правят проба манту и сега ще я отчитат в петък. Мислех в петък да го водя на консултация, но май ще стане след морето му, защото ще искам да си поиграя с него и да му стегна багажа. Като се сетя майка и татко какви работи ще мъкнат с тях - само пюретата и памперсите са половин багажник  Confused . Та затова с мерилки и теглилки ще се отчетем към 20.07.
Отивам да си поиграя със змея.
Лек ден и  Hug !

# 207
Привет, за нивото на кошарката- Реа е на долното поне от 3-4 месеца вече. Дори от един месец насам я отделихме от нашата стая и си спи в детската. Постоянно се вре по всякакви дупки, ниши и пр., но така се забавлява. На последната консултация беше 9,05кг и 74см.Като цяло качва по 200-300 грама месечно. Вече закусва попара с мляко, пробва и кисело мляко. Скоро ще избият и горните зъби, но не я мъчат.От скоро е на 4 хранения дневно, вероятно и жегите спомогнаха.Сега ще излизаме, приятен ден на всички. Heart Eyes

# 208
Ето ни и нас Hug
Чета ви редовно ,ама от тези жеги и мен ме помързява Embarassed
Дидита мила ,радвам се че нещата идват по местата си и всичко се нарежда лека по лека Hug
Слийпи много са сладки ,ама дано не ми се случва такава поразия Stop,не знам дали ще имам сили да се посмея  Crazy
При нас новото е че се озъбихме и ние най накрая  tooth,без да го усетя при това /каката ги изкарваше с Т/ а на Вилянка изтрака в лъжичката  и тогава го забелязах че е пробил Heart Eyes
Нещо освежаващо от време оно любима ми е  Blushhttp://www.screen.bg/music/938.html
Лек ден ви желая  bouquet

# 209
дравейте и от нас. Върнахме се от обиколка на Северозападна България - при прабабите ни, после по забележителности - "Баба Вида", Белоградчишките скали, даже в "Магурата" внесохме Ники. Държа се страхотно, въпреки набъбналия долен венец - ама няма още зъбче.
И аз като Ели гу не свалям нивото на кошарката /то всъщност е леглото му/ заради друскането - хич не знам после как ще се научим да заспиваме без люшкане...Вече се опитва да стои прав, пълзи упорито, ама още се килва, като седи по-продължително.
Евелинка, страхотно ти завиждам за морето - ние към средата на август се надявам да го навестим...
Консултацията ни показа само 200 гр прираст и 1 см....хич няма апетит в тия жеги, все към цицата го тегли, хич не ги долюбва тия пюренца...

Общи условия

Активация на акаунт