"Лятото дойде, хайде с ДЕКЕМВРИйчетата на море!"

• 12 650
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мацки, имам разрешение от мъжЪ ми да ви пусна писмото му за Софийска вода (той вчера подаде оплакване във федерацията на потребителите), което мен ме изпълни с гордост какъв мъж си имам  bowuu Как да го направя, за да не  оспамя темата?
дай линк за някъде Peace

# 136
Мацки, имам разрешение от мъжЪ ми да ви пусна писмото му за Софийска вода (той вчера подаде оплакване във федерацията на потребителите), което мен ме изпълни с гордост какъв мъж си имам  bowuu Как да го направя, за да не  оспамя темата?
дай линк за някъде Peace

Да де, ама къде да го пусна в линк?  newsm78 Извинете за тъпия въпрос...? Имам го на word-ски файл...

# 137
добро утро,момичета и момчета-малки и големи!!!моите две дяволчета още спят. #Crazy #Crazy #Crazy Соня си пропусна яденето в 6.30! ooooh! това е чудо.ама няма да ги будя.да си се наспинкат дечица!малко ми е притеснено,но... ooooh!
Betty L. ,съвсем наскоро се интересувах от темата за стъпването,защото от време на време слагам Соня в проходилка.всичко,което четох се въртеше около идеята,че детето само показва кога е готово-точно като Вени.никъде нямаше упомената точна възраст.днес специално ще питам нашата доки-тя е в час с нещата-и ще пиша.
при нас духа някакъв горещ вятър-не стига,че жега ,ами и прах...гадост!!! ooooh! ooooh! ooooh! лек и хубав ден!!!  bouquet

ПП:шамЕнет ,защо не направиш нова тема за нередностите в България или не знам там какво заглавие,че това ми звучи тъпо... hahaha hahaha hahaha Joy Joy

# 138
добро утро и от мен!моето момче днес се събуди в 7 хапна оправих го и към 8:30 реших по хладното да излезнем, ноооооо........ направих една обиколка около блока ами то този вятър ще ни издуха и се прибрах та сега си спинка в кошарата човечето.
за спането: и ние сме от тези завиващите се все нещо трябва да има на главата си, а ако не докопа нищо си вдига блузата и дърпа нагоре  hahaha
за храната и ние като  Magesta при изяждане винаги на 180мл сега едвам едвам 90-110.вчера е ял в 6,12,17 и в 20:30 и 22:30 по мнооого малко едно хранене разделено на две
предложение за тема ДЕКЕМВРИичета вилнеят и зъбките им се белеят!

# 139
Бети, малкия ми син беше така - на 6 месеца се изправяше на 6 и половина вече обикаляше с прихващане леглото. А седенето го пропуснахме като етап - овладя го на 7-8 месеца, ама не че е седял, де - както става ясно. Много се бях притеснила, дали няма да му се изкривят краката и разни такива, но не. Прави са му, чак неприлично прави за мъж! Сутрин от момента на ставането докато заспи все прав кюташе - даже заспиваше строполявайки се....не като на Алексчето принцеската(много е сладка!)... Grinning.

# 140
  • София
Честито зъбче на Венета на Betty L. Hug!!

Честито дипломиране на Silverstar! Знам какво облекчение е - все едно камък ти пада от шията Peace

Алексис откакто проговори много ме забавлява - по цял ден е татататата, дядядядя, какакака и понякога га Laughing

Сега малко въпроси относно захранване - моля хората със слаби нерви и пренасищане от захранването да не четат Peace
Та ние сега ядем по малко зеленчуково пюре на обяд. Понеже детето ми се вижда все гладно искам да  попитам как да продължа. Колко време трябва да е ял зеленчукови за да се въведе нещо друго. Каша или плодово пюре първо? Като се въведе новото пюре примерно следобяд зеленчуковото си остава, нали? Дайте моля малко акъл, че на моя гладник никакви жеги не му спират апетита ooooh!

А, и какъв е тоя пащърнак. Аз си нямам представа какво е това, но как го лапа синчето не е истина  Shocked

Малката Соня е много сладка!

# 141
pontes аз давах по около месец плодово,после добавих и зеленчуковото пак един месец и сега включих и месни но засега смятам да се спра до тук ,че в тези жеги не ми се въвежда нова храна  Peace лично мнение     

# 142
Еми според мен, зеленчука - за 1 седмица може да достигне пълната доза, после включваш още един и така за около месец е захранено. Плодовото също, но аз не давам в един и същи ден 2 нови неща...Ако днес новото е карфиол (например), ябълката е най рано утре, нищо че са две отделни хранения.
Пъщарнака е нещо от рода на зеленилките май, ама няма на пазара и не давам, щом му харесва на Алекси давай.

# 143
pontes относно захранването моята педи ми каза редът за въвеждане да е: плодово пюре по 50 гр. преди обед и следобед между храненията, след това с каша да заместя следобедното хранене и после обедното със зеленчуково пюре. Интервалите на видовете храни според нея трябваше да са през около 2 седмици. Аз обаче действах както си намеря за добре  Grinning, въвеждах плодовете за около 2 седмици и после набързо, даже по едно и също време заместих и обедното със зеленчуково пюре и следобедното хранене с каша. Бояна също е ящничка и за сега много е доволна от това което й предлагам за хапване. Защо даваш само по малко зеленчуково пюре на Алексис щом му харесва. Действай смело и замествай обедното хранене, а като въведеш и плод или каша то си остава. В началото правех интервал от 3-4 дена между новите продукти, но сега съм доста по-смела и ги въвеждам след ден.
Пащърнак съм давала в пюре на Хип, като го гледам на картинката трябва да е кореноплод, като бял морков ми изглежда.
Моята Буба не е от приказливите определено. Чух едно бабабаба и толкова. Но за това пък вече седи сама и стабилна  Grinning

# 144
Днес надникнах в устичката на Алекс и какво виждам-ИМАМЕ СИ ЗЪБЧЕ!!! newsm44 Ако всички ни зъбки се появат така безпроблемно ще е просто чудесно.

# 145
О, да , бе! Верно е като целината нещо.... Сега се сещам....Аз го бъркам с лапада Embarassed

# 146
pontes-че и аз относно захранването действам както ми падне - за трети ден давам картоф, а днес вече й дадох един доста голям картоф  Shocked ама детето като си го хапва с кеф  Crazy Само искам да ви питам слагате ли масло или въобще нещо към картофа, щото аз давам само картофче с водичката, в която е вряло, го размачквам с вилица и така Peace Чета вие с пасатори.... и се чудя  newsm78
Смятам утре вече да й дам едно от малките пюренца с нещо, ще видим какво  Peace А иначе си ядем и каша, само че не мога да кажа, че имаме заместено хранене, защото ядем максимум около 100 мл  Confused Иска си после да суче и това е  Laughing
Общо взето при мен е измислици-премислици Crazy Уж все чета и мисля какво да правя, пък става каквото щерката реши  Crazy
Момичета и аз се оциклих вече  Confused Не знам дали има връзка с това, че захранвам вече, но тока си мисля  Whistling

# 147
  • Düsseldorf
Понтес: На мен ми каза педи, че за сега обедното пюре трябва да е млечно-зеленчуково, защото все още млякото е основна храна. Понеже аз не купувам вече готови пюрета, а си ги варя, после ги пасирам с водата, в която са врели (нали там са минералите) и няма как да добавя и мляко, просто давам да суче след пюрето малко и така засищаме до следващо хранене. Инак плодовите ги хапваме между другото, те съвсем не засищат... А с каши и др. не мисля да бързам в тия жеги...
Честити зъбчета на Лилетка и на който още съм пропуснала! Wink
Ние почнахме да спим до 7 сутрин, и по 2-3 часа следобяд, което си  е рекорд, тя инак спеше по 15-20 мин. на н яколко пъти през деня и толкоз...
Хайде, хубав ден, че имам работа доста да върша!  Hug

# 148
  • София
mutsanka, ама аз го захранвам от съвсем скоро - досега е ял картоф, тиквичка и пащърнак Laughing
Мога ли да му давам зеленчуково пюре два пъти на ден? А може би по-често е гладен заради зъбите newsm78

Плодово не яде още!

di_, аз давах картоф и картоф с тиквичка само с водичката, където са врели. Сега пробвах с това пюренце на хип картоф с пащърнак и много то одобри.
alex_shu, ми то и аз така правя, но реших да давам и купешки за да не свикне само на домашните.

А, и още един въпрос - като нещо е въведено мога ли чат пат да го давам - например утре картоф с тиквичка домашно и после пак някакво пюре -тоест разбъркано....дано ме разбрахте.

Благодаря на всички за отговорите.

# 149
  • Бургас
Петър спи по боди и завит с чаршафче /по-скоро майка му си мисли, че е завит  Mr. Green/. Но напоследък го намирам да спи в най-невероятни пози. Страх ме е да го снимам за да не го събудя, пък и таткото тотално ще ме обяви за луда, но ще се пробвам. Етапа със спането по корем го минахме, точна имитация на Вайана на Адриана Здравкова беше - захлюпен в/у ръцете си със събрани крачка и вдигнато дупе. Сега на мода при нас със спането е напречно на леглото, краката вдигнати в/у оградника и така. Всяка сутрин бивам събудена я от таткото, я от бабата за да видя синковеца ми как спял /те си мислят, че аз цяла нощ не будувам  #Crazy/.
Проблем с завиването на очите нямаме, вечер като загася лампата и пусна пердетата, става много тъмно. А през деня Петър не ми е предявявал претенции, че му свети.
Иначе леглото си го правим леж - това оградници, това възглавници - всичко се мести и е абсолютен хаос и става страшно - истинско бойно поле. Ето и доказателствен материал :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=135104&photo=107
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=135104&photo=108

С приказването определено се върнахме на първоначалните си умения т.е. на буквичката М и сега по цял ден ме вика.  Laughing

Ядем си в столчето за хранене. Няма проблем и даже напоследък е станал доста стабилен та се надига и вече докопва всичко от масичката.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&photo=127
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&photo=128
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&view=1&photo=129

С лазенето още не сме на ти, обачеее започнахме да се въртим като стрелка на компас и така пак си докопва всичко шумолящо.

Да ви кажа голям проблем е вечер като се храним Петър да седи с нас на масата. Иска всичко да пипне и когато не успее започва да се ядосва и да крещи. Така, че вече трета вечер се налага един от нас да го забавлява в друга стая, а после да вечеря сам.  newsm78

Тук времето май не е толкова жегаво и може днес да ни огрее разходкта.

Оф май де поолях, та да взема да изчезвам май  Thinking

pontes ако нещо вече е давано, можеш да го даваш без проблем и да правиш разни комбинации с него. Даже казват, че когато се правят почивки при захранването, не става въпрос да се мине само на мляко за 1-2 дни, а означава да се дават през тези дни само въведените храни т.е. почивка означава да не се въвежда нова храна.

Последна редакция: чт, 28 юни 2007, 13:39 от Nikki_Ivanova

Общи условия

Активация на акаунт