Гордо вече ме наричат МАМО на Юнско бебенце голямо

• 14 402
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
Ние си будуваме вече по 2 пъти през деня, а що се отнася за чая ХИП на нас ни хареса и го пием без проблеми+капките САБ които ги слагам в млякото. Но ако реши да ни боли корема ще или сме спали много през деня ще си бодуваме и нощем и тогава дупе да ни е яко на нас Sad

# 151
не може бебе на 3 дни да има запек,при условие че е само на кърма и папка когато си поиска.
Според моята предна акушерка за изключително кърмено бебе е нормално както да ака 10 пъти на ден, така и веднъж на 10 дни  Wink А при вас е на 3 дни, аз лично не бих се притеснявала  Hug
Лично мое мнение е, че пробното кърмене не винаги е показателно. Бебетета все пак са хора и не изяждат по абсолютно еднаквано количество на всяко ядене  Wink Не се шашкай и си следи мокрите памперси през деня!  Grinning

# 152
И аз да се отчета майчета!  Hug
Въпрос към варненските мами- Каде е аптека попова дайте и аз да си купя тоз мехлем чуден? Wink Щото газеца на синковеца все още си е обринат, точно там кадето му се долепят бузките и ме притеснява че ще стане рана!Вече стана седмица го мажа с разни неща дето ефект от тях нула! За коликите и аз да се оплача много зле работата РЕВ РЕВ да му се чуди човек как да го успокоява особенно когато сме с количката навън е тогава само нас гледат! Това с чая на хип утре ще го купя и ще го пробвам! А днес да ви се похваля купих слънцезащитен крем, че моя синковец малко го е жулнало ония ден и има пъпчици по лицето!
Мамчета имам запитване кога бебетата почват да се потят? newsm78
За предпазните мерки откъм секса, май ще я караме без тях както до сега. Това с млечницата много неприятно - да чукам на дърво, но от какво се получава,че да се предпазим ако има възможност!И не на последно място честито на отгледаното родено бебе 5700 си е за рекорд! Wink А относно бодуването нощем малкия мъж снощи от болки неможа да се ориентира за сефте и след яденето му в 23:00 се събуди в 3:00 после в 5:00 и после в 7:00 и трите пъти му дадох защото знам че е болничко с тоз корем е как да не го съжалиш детенцето! Ади лека от мен!  bouquet

# 153
  • Варна
Въпрос към варненските мами- Каде е аптека попова дайте и аз да си купя тоз мехлем чуден? Wink Щото газеца на синковеца все още си е обринат, точно там кадето му се долепят бузките и ме притеснява че ще стане рана!Вече стана седмица го мажа с разни неща дето ефект от тях нула!
Обяснявам: тръгваш от Княз Борис надолу по ул. 27-ми юли към Шишковата градина, на левия тротоар е след 10-на метра.

# 154
здравейте,мамчета!!
седнах да попиша малко сега,докато малкия спи ,а аз съм будна Laughingзащото обикновенно си поспивам с него Laughing
на 26.06 ни изписаха от болницата и от тогава до сега ми беше трудно да вляза в час с нещата около бебето и новите задължения.живота ти наистина се обръшща на 180*.сега вече всичко се нормализира и аз се чувствам по-сигурна и  по-спокойна.
за Мирослав мога да кажа ,4е за сега е наи-спокйнито дете Hug
кърмим се и спим само......спи по 4 часа,ака след всяко ядене,вечер ни остава да се наспим....
надявам се тази прекрасна идилия да продължи възможно най-дълго Praynig
за коликите незная кога започват,но при нас все още няма Praynig
утре сме на първата си консултация и ще видим колко сме пораснали....
ще направим и първата разходка в парка Laughing
ами това е от мен за сега,ще отивам да подремна малко докато стане време за папу Joy
  bouquet  bouquet  bouquet

# 155
Здравейте и от мен. Стефан се роди на 24.05. в Шейново -  2850 и 48 см.

# 156
Здрасти,здрасти и от мен GrinningВключвам се докато малкото спи заедно с баща си.Днес ходихме на консултация,полека лека започваме да наддаваме.Докторката казва че е малък за колики,но ние още от родилното все се свиваме,изпъваме крачета и ръчички и докато не пръцнем или не се изака,след това сме спокойни.Засега не давам нищо за колики,но ще пробвам това с ютията и горещите кърпи.За будуването поне два часа в денонощието.Някой път е следобед,но по-често нощем.Поне тази нощ беше кротък и не плака изобщо,само си гледка и ни слуша като си говорим с баща му.
Хайде толкова от мен,приятен ден!  bouquet

# 157
  Момичета да ви питам.... На някое от вашите бебоци започна ли да им пада косата с която са се родили? На моя син изведнъж започна и то по много. Много е смешен и незнам кога да очаквам че ще поникне новата...
 ... и още един въпрос - всяка нощ имаме хрема, през деня спира, мисля че и разтройство има. Капя му в нослето физиологичен разтвор вече 3 дни, но хремата не отминава само го облекчава временно ... чудя се да го водя ли на лекар - преди 3 дни бяхме, но тогава беше само хремата и педиатърката ми препоръча този физиологичен разтвор...

Честито на всички нови мами! Да са ви здрави и послушни бебетата!

Последна редакция: вт, 03 юли 2007, 15:38 от kemenk

# 158

Да Ви попитам нещо бебта ви започнаха ли повече да бодуват.Мойта в последните дни след ядене около час си гледа,кокори ,мърмори,реве и след това по някое време заспива.Интересно ми е при вас така ли е или това е следствие от гадните коликите?

Влади будува през деня поне 2 пъти между храненията. Явно е нещо нормално за бебе почти на месец. Лошото е, че не иска да лежи в леглото , а се носим на ръце . Сега съм добре , защото майка ми ми помага , но другата седмица си отива и аз ще остана без кръст от това носене на ръце . Изобщо не иска да лежи в леглото и плаче ,а като го вземем се успокоява.  Hug

# 159
Влади будува през деня поне 2 пъти между храненията. Явно е нещо нормално за бебе почти на месец. Лошото е, че не иска да лежи в леглото , а се носим на ръце .
и ние сме така Peace

# 160
  • В сърцето на ММ
Ами те бабите това правят.Учат ги на хубавото.Свикнат ли веднъж на ръчички-край.Приспивах така големият си син,докато стана на 1 година.Само в ъв WC-то бяхме разделени. Twisted Evil
Сега много искам да си гушкам бебчо,но знам че е много хитър и после оттърване няма.А все пак имам и друга работа.Жал ми е,но знам че е за негово добро.Като свикне сам да се занимава,ще му е добре. Heart Eyes

# 161
Сега много искам да си гушкам бебчо,но знам че е много хитър и после оттърване няма.А все пак имам и друга работа.Жал ми е,но знам че е за негово добро.Като свикне сам да се занимава,ще му е добре. Heart Eyes
Shocked Eee, хайде сега, не ми казвай, че не си гушкаш бебето?! Точно днес четох поредната статия, че силни и преуспяли стават децата, на които им се обръща внимание. На тази крехка възраст това включва гушкане и реагиране на плача. Ноооо всеки си знае  Peace Аз пък не мога да си нагушкам малката. Голям ми е кеф  Heart Eyes Като знам колко бързо растат и как после ще ми липсват малките ръчички и крачета  Hug
Днес бяхме на консултация и Емка е вече 4700г и 55см  Heart Eyes

# 162
Момичета, здравейте от мен.
Нямах компютър, бях болна, изкарах един вирус с разстройство и главоцеп, изобщо идилия.
Надявам се лошото да е вече зад гърба ми.
Искам да ви питам, някой изпадна ли в така наречената следродилна депресия?
Аз в началото си бях съсвем ок, обаче свеки откакто взе сина ми и съм сама по цял ден и почнах да лудвам, избива ме на рев непрекъснато, а като плаче бебето пък съвсем.
Имаме и колики и плачем, основно през деня до към 21.00 часа, нощем засега е спокойна, но знам ли?
Утре ще ходим да се мерим, понеже заради вируса или не знам от какво ми се струва, че кърмата ми е намаляла, въпреки че се храня горе-долу нормално.
Иска ми се да кърмя Габи както кърмих сина ми.
Дали се влияят тези работи от душевното състояние?

Поздрави и спокойствие на всички мами  bouquet

# 163
Лале мен не ме е пускала следродилната депресия.Особено тази сутрин имах чувството че ще убия човек.нямах време за нищо а трябваше да излизам на разходка по хладното.ивка се дереше да реве и към 8 заспа,аз докато се изцедя,стелизирам шишета измия изчистя и т.н. направо откачих./извинявам се ако има допуснати правописни грешки,но с една ръка пиша,в другата е ивка baby_neutral/и естествено оставих  половината работи така.на бързи обороти стигнах до парка щото пак огладняхме.та имам чувството че не мога да се справя.ами ако я нямаше свекито и трябваше да готвя #Crazyпроблема е че свикнахме на ръце да се приспиваме smile3541това е засега ревнахме

# 164
Здравейте и от мен мили мами и бебоци!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ РОДИЛИ МАМИ, КОИТО СЪМ ПРОПУСНАЛА! Да са ви здрави и кротки бебоците, много послушни и много щастие да ви носят! newsm51 smile3525

И аз най-сетне да се отчета - братвчедка ми е съобщила за раждането на малкото ни съкровище, Симона, роди се 3, 525 кг и 51 см за протокола  Simple Smile Раждането мина нормално, или поне така казват,   че нали ми е първо  Wink Наложи се да ме позашият добре, до преди 2-3 дни не можех много да си седя на д-то, но затова пък имах много да се забавлявам с малката принцеса, та нямах време да мисля за такива неща.
Ние се кърмим, на поискване сме, което понъакога значи и 3 часа да се храним, преобуваме, гушкаме, пак да се храним и тн. Чета, че при други бебета бодурстването почвало след месец - е при нас е след 10-тия ден  Laughing Хубаво е, че ни се случи само един път да е нощем това бодърстване. Иначе се буди един пут нощем, та успяваме да се понаспим. На разходка още не съм се престрашила да я водя - излизаме на балкона след 5 и там спи в количката. Не занм както във всеки един момент мойе да ревне за папане как да тръгна ан разходка, че ме е срам д кърмя навън, а с цеденето нещо не сме много на ти и ако докатам 20 мл от някоя гърда е добре, та и да се изцедъа и да тръгна с биберон също не е вариант. Иначе кърма си имам, но е точно колкото малката да изяде. Не знам да се цедя ли по редовно, та да предизвиквам повече или да не се мъча.  За сега чета кърмаческия и се обучавам.

Айде стига отчет от мен, че стана много дълъг. Радвам се, че пак сме заедно - много ми липсвахте, когато не мойех да ви чета   bouquet  bouquet  bouquet
Спокойна вечер на всички мами и бебоци и тиха пълноценноспяща нощ

Общи условия

Активация на акаунт