US -14

• 13 302
  • 315
  •   1
Отговори
# 180
  • usa
Чудя се ако бяхте едни от засегнатите(нелегалните), дали пак щяхте да бъдете срещу била....  Thinking
Аз гласувах за кандидат-мамата.

а мислиш ли, че средностатистическия нелегален мескиканец, който представлява по-голямата част от засегнатите от този бил, може да си позволи да стане легален според условията и? той не може да плати глобите и таксите, които ще им искат, за да "узаконят", както не може да си зарежат живота, който е градил тук с години, за да се върне в мексико и да кандидатства за легално пребиваване тук. и кой ще ни върши черната работа докато той прави това? належащо е да се реши въпроса, но за мен законът, който предлагат буш и сие, е поредната им недомислица. нито едно от обещанията си не изпълни този малоумник - нито соушъл секюрити, нито незаконната имиграция, нито таксите, нищо! и сега се пъне в последните си месеци набързо да скалъпи нещо, че да си позакърпи легасито. сети се да се сдобрява и с путин и го поканил на гости на майка си и баща си... така става то - за десетина месеца да заличиш всичката глупост, която си свършил за седем години...

# 181
Много в дълбоки води е нагазила темата:))
 Малко ще пиша,ей така,да не съм капо.
"Ако гласуването променяше нещо,щеше да бъде незаконно"(обожавам тази сентенция от неизвестен автор).   Политиката ме е отказала отдавна, да й отделям много внимание.....
   Имиграцията....Америка не ми е бащиния,всеки има право да идва и да се устройва както намери за добре.
  Не мисля,че приемането на някакъв закон,ще афектира вече чакащите.Дори и да се навият да решат нещо,то няма да стане от днес за утре.Ще си се застава на опашката,без пререждане.Ще падне чакане,ще има условия....опа,отплеснах се.Спирам!

# 182
# 183
Що не дойдете на гости? Имаме барбекю и чудни кебапчета - български ( от Своге  Laughing). И аз не съм много настроена за готвене, ама поне някоя салата или таратор, мога да спретна.

Шегувай се ти, ама ще видиш като се изтърся у вас барабар с двуметров мъж, а може и с тенджера сурови шишчета  Laughing (тъкмо си купих дървени шишове  Mr. Green и няма къде да пека).

За ЗК ние кандидатстваме 8ма година - на олимпийски принцип Grinning. Моята кума имаше едно гадже в гимназията, майка му спечели и семейството замина. После хвана гадже в унивеситета, той спечели. Накрая хвана трето гадже, той спечели и се ожениха. И преди известно време тя заяви, че никога не е пускала лотарията, защото не вярвала, че се печели от нея  Joy. Интересно ми е колко още нейни гаджета трябваше да спечелят, за да се убеди  Crazy.

# 184
  • usa
Мерси на всички които ми отговориха за магнет програмите. При нас ще правят нещо подобно (ще има и IB), в най-пропадналото училище от дистрикта и напоследък идват да ни агитират да се запишем при тях. От една страна звучи добре, но от друга ще ми е много притеснено да си пратя детето там.

това е една от идеите на магнет програмите - да се даде шанс за по-добро образование на деца от бедни скул дистрикти. за това често ги правят в лоши райони и приемат на лотариен принцип.

# 185

Петък е нещо по весело не е ли станало-а обсъждаме такива сериозни работи. Я кагете кои какво ще прави за 4 Юли?

По разни мероприятия из парковете ще ходим сигурно, започват от утре. В аквапарка ни също ще има някакво парти на 4-ти юли. Най-вече заради децата ще гледаме да не сме много у дома, те се радват на празника и шумотевицата около него.

# 186
  • usa

Я кагете кои какво ще прави за 4 Юли?

ние си вземаме и четвъртъка и петъка офф и заминаваме за сан франциско.

# 187

Тарикати ... Блазе ви.  Sunglasses

# 188
  • usa
Аз не съм навътре в нещата. Споделям каквото съм чула от приятели. Понеже доста от тях си смениха сега статута от работна виза на зелена карта и като се съберем обсъждат процедури и прочие. 

Странно, а в моето обкръжение има само едно семейство, които са дочакали зелена карта чрез работодател  newsm78
.
...те горките чакаха 5 ли 6 години ли беше (тя е тука от 1991ва, той от 1997ма) докато я вземат, тя не можеше да работи, пропи се, развали им се прекрасното семейство, взеха зелена карта преди 2 години и се разведоха.

Другите, които познавам са 80% с лотарията или по брак, останалите са с временен статут.

ние сме със спонсорирана от работодател зелена карта и повечето от приятелите ни от началото на пребиваването ни са с такива. преди години се приемаше за норма компаниите, които наемат с h1 да започват процедура за зелени карти почти веднага с назначаването, но особено след 11 септември нещата се промениха много. вече е по-скоро изключение.

# 189
  • usa

като разбереш, че това най-вероятно ще ни е единствената отпуска за лятото, ще спреш да ни завиждаш...

# 190

като разбереш, че това най-вероятно ще ни е единствената отпуска за лятото, ще спреш да ни завиждаш...
Няма пък да спра, защото на нас засега не ни се очертава никаква.  Wink

# 191
тандури...тези мекици имат ли общо с funnel cake , олее откога не съм яла мекици , funnel cake са ми много мазни иначе много им се израдвах като ги видях за 1ви път,Бг мекици не са толкова мазни.

mrsG...страхотен фотограф си,професионално ли или любителски? фотографията ми е голяма страст  ,поздравления ( а да не говориме за малката шушулка  Heart Eyes)

за била сте покрили и моите мнения така че няма да повтарям , парадокс-от моето обкръжение хората които спечелиха все им беше тая,но се възползваха ,а други които с години пускат все не печелят.
Съчувствам ви на вас които все още чакате зелени карти,гражданство и.т..н...направо си е ходене по мъките -то аз че от смесен брак взех гражданство и пак ми идеше да хвана гората по едно време от небивалици та представям си какъв хаос е със повечето от вас.

за 4ти юли- с години чакам да почувстам нещичко на този ден и все още....нъцки,честно все ми е тая какво ще правя,половинката заминава за 3 дена и май ще си се стрякаме с Елла двечките от гърмежите ,ооопс забравих кучето  Laughing ,може и роднини да ни посетят ама не е сигурно.

# 192

И ние си взимаме четвъртъка и петъка, но заминаваме в другата посока - Ванкувър, а в съботата сме на кръщене там. До Сан Франциско може да стигнем през отпуската Grinning

# 193
Аз!!! Благодаря за рецептата, много хубави станаха, само дето едната партида Денис ги изсуши малко. Препоръчвам ги на останалите!

Бистра, какво точно сложи вътре? Просто ми е интересно коя комбинация ви е харесала? С газирана вода, вино, бира? Лед слага ли?
Малко късно се включвам, ама дете, вечери, чинии...
Сложих бира и вода, някаква немска имахме в хладилника.

_________
Пожелавам успех на всички кандидатстващи за зк, аз ще кандидатствам чак след като изкарам 2-те години от моя J1.

# 194
Гледам един румънски филм в момента = Смъртта на Г-н Лазареску, доста депресиращ, напомня ми за бг здравеопазването.

Хубав филм.

Общи условия

Активация на акаунт