мами в ГЪРЦИЯ - 5

• 29 555
  • 280
  •   1
Отговори
# 195
pepelja6ka, you welcome!  Wink
Хипатия, че то това кремче било доста опасно! Благодаря за информацията! Признавам, че четох през 2 реда  Blush
margre, за комарите не знам, но за хлебарките се убедих, че гръцките препарати не им действат, свикнали са, но не са свикнали на българските  Mr. Green

# 196
Хипатия,
мерси за инфото Hug
ами аз миналата година прочетох 1 статия с една бг лекарка в Франция-Дарина Кръстинова в Ева и там тя  препоръчва при бръчки курсове с крем с ретинол през есента,защото води до смяна на колагена, с който разполага лицето,той предизвиква лющене на кожата и така се изработва нов колаген, който я удебелява...аз им пратих мейл и те ми казаха,че става въпрос за locacid;журналистката ми беше написала,че е много доволна от тоя крем... и тъй като при мен се е заформила една бръчка на челото от многото физиономии,искам да се разкара,докато е още малка...а полза от щадящите козметични кремчета не виждам,та затуй нещо по-агресивно:-)пък и след като тая лекарка го препоръчва,значи не е толкова вреден...а и не е скъп-във Франция струва 3?,срещу рецепта...
Ти всъщност да не си лекар? И ако да,какво ти е мнението?

Последна редакция: пт, 20 юли 2007, 23:56 от pepelja6ka

# 197
pepelja6ka, не се сърди, но не е нужно човек да е лекар, за да намери информация, особено в днешно време. Да предположим, че Хипатия е лекар. Ти си решила да го ползваш, въпреки опасните указания. Твоя си работа. Не мисля, че щом се продава с рецепта е безопасно и е за свободно ползване. Ти си знаеш, все пак. Не се сърди, моля.

# 198
Лилянчо,не се сърдя толкова лесно Laughing ,а пък в тоя случай даже не виждам причина.интернет е океан от информация...с Хипатия сме подходили по различен начин при търсенето на инфо:аз докато тършувах, по-скоро се интересувах от мнения на хора, които са го ползвали вече...докато инфото на Хипатия е по-скоро за медици с всичките тея термини вътре,добре че англ ми е  на ниво и че е близък с латински,та разбрах термините без речник..то може и затова на мен да не ми се струва толкоз страшен тоя крем.. newsm78

Последна редакция: сб, 21 юли 2007, 01:31 от pepelja6ka

# 199
Не съм лекар,просто с е интересувам от лекарствата дори и да са ми изписани от лекар.
Най-вече тогава търся инфо за тях,защото не веднъж съм се сблъсквала с безхаберието
 или неинформираността на някои доктори.
Пресен случай е от преди няколко дни.
Дъщеря ми,която е на почти 14 месеца има някакви деформации по ноктите.
Водихме я на дерматолог,приятел на мъжа ми-каза нищо не и е,така се получава
при някои бебета и след време изчезва.
Обаче аз нали искам и друго мнение настоях да я заведем и при най-голямото светило тук-
по лесно можеш да се добереш до папата,отколкото до него без предварително записан час.
Както и да е успяхме .Човека я погледна с една голяма лупа и вика -о,ами това са гъбички.
Изписа едно мазило- нещо като лак.
Тъй като само на аналгина не чета листовките взех да я проучавам.
На две места пишеше ,че не трябва да с е прилага на деца под 14 години.
Чудя се какво щеше да стане ,ако не знаех гръцки или просто се доверявах сляпо на специалисти.

pepelja6ka,
добре правиш ,че си решила да търсиш инфо от народа:)
Това с тези курсове през есента с Третиноид-производно на Ретинола,т.е витамин А
са ми били предлагане още преди доста години от една козметичка.
Сега пък се чудя защо тя ми ги е предлагала след като нямах ни акне ,ни бръчки?
Не съм против третирането на кожата с Третиноин-сигурна съм ,че помага-
но трябва да се знае как да с е ползва, кога и евентуалните
 реакции на кожата.

В Гърция същият крем се разпространява под търговското име  AIROL CREAM и пак е продукт на френската
 фирма PIERRE FABRE

# 200

В Гърция същият крем се разпространява под търговското име  AIROL CREAM и пак е продукт на френската
 фирма PIERRE FABRE

Ясно защо Locacid на Pierre Fabre не им говори нищо...

# 201
Хипатия,
дано скоро дъщеричката ти да се отърве от гъбичките.
Майките премислят нещата по 5 пъти,преди да направят нещо  bouquet
аз все още доста често правя и после го мисля

# 202
pepelja6ka,
благодаря за пожеланието:)
Тя няма гъбички,но дано това ,което има да изчезне по-скоро .
А аз и преди да стана майка си бях такава- любопитна:)

# 203
Днес не ми се слиза до плажа, като знам колко хора ще има...
Вие с какво си уплътнявате времето в тези жеги?

# 204
  • Гърция
Обикновено сутрин ходим на кафе или плаж или на пазар Wink. От обяд до вечерта гледам да не си показвам носа, на климатик и в къщи, чета, гледам ТВ, на компютъра или някоя домакинска работа. Днес ще правим мармалад от кайсии Laughing.

# 205
Нещо ми се губи mummy  Thinking
Det, за памперсите (останалите да извиняват) - най-накрая открих истински памперси, нефалшиви. Не купувай памперси в кашон, в който има пакети ( 2 или 3) - често са на "промоция" и малко по-евтини. Купих си обикновен найлонов пакет от 62 броя - открих, че освен номера (и другите имат номер), лентичките, които свързват предната и задната част (не лепенките) са ластични, малко по-тънки. За първи път виждам такива - ясно личи, че са "истински".

Времето си го уплътнявам на компютъра, пристрастена съм, срам ме е, не мога да си вдинга д-то.   Blush

# 206
Аз все пак отидох до плажа, къпахме се с малкия, племенниците и снаха ми...
Да ви похваля момчето ми - освен "папу", "йайа" и "бабА" казва вече и "гала" и "паме"  Laughing Много съм горда, той на български говори много неща, но сега наваксваме и с гръцкия...
Памперси не ползва от 2месеца, с това постижение също много се гордея!
Взех да досаждам с хвалби - калинихта  Hug

# 207
  • Гърция
OLYMPIA , браво на малкия. То си е за хвалба, момче на неговата възраст да говори пък и без памперс Laughing, и ти и той се справяте чудесно. Предполагам каката също ти помага.
Като прочетох, че казва "бабА" се сетих за една смешна случка преди няколко години. Пътувам за София, а в автобуса дядо и баба със внучето на около година и половина. Натовариха ги майката и таткото (грък), а дядото ми казва "за първи път тръгва с нас за Бг, ще ни погостува, пък и ще понаучи български". Тръгва автобуса и след няма и час хлапето почва да хленчи, след още толкова време вече реве с цяло гърло и вика " бабА, бабА...", а дядото го подава на бабата и го успокоява " не плачи, на дядо момчето, ето я баба ти....ама не разбирам защо реве сега нали го гушна вече"- казва на жена си   Joy Joy

# 208
Здравейте мили гръцки мами Първо искам да се извиня че нахлувам в темичката ви но знам че всички в този форум са много мили и отзивчиви така че реших да пиша Аз съм на 20 години и другия месец ще заминавам за Гърция с надеждата за по-добър живот там Та въпросът ми е следния-как е гръцкият живот през вашити очи каква възможност за работа има с две думи има ли шанс едно 20 годишно момиче да се устрои там Адски съм притеснена и ще се радвам на всякаква информация Предварително ви благодаря и отново моля да ме извините ако мястото на вълроса ми не е тук Много здраве на всички и весел и усмихнат ден

# 209
ddd87d, здравей! Благодаря за хубавите думи!
Не ми е ясно, сама ли тръгваш, имаш ли познати - от прочетеното разбрах - тръгвам без нищо, само знам, че е Гърция и искам да се оправя. Ако е така - няма да е много лесно. Регистрирай се в този форум, не е трудно! Нали скоро ще си една от нас!
Добре дошла и разкажи повече за плановете ти - така написано е много неясно.
Теорг, посмях се с бабата  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт