Пишман цветарки тук съветват се напук!- 11

• 43 109
  • 559
  •   1
Отговори
# 225
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Любителки на китайските рози, да ви се похваля Laughing:
http://images18.snimka.bg/003182563.jpg
http://images18.snimka.bg/003182561.jpg
http://images17.snimka.bg/002918728.jpg
и други сортове имам, но стига толкова, че ме хваща срам от маниащината ми Embarassed.
Whitewitch, аз съм от дърво-любителките, но ако искаш розата ти да остане по-малка и храстовидна- мисля, че има някакви разтвори, с които розите се "миниатюризират". Тези препарати имат някаква продължителност на действие, обикновено розите на пазара се продават третирани с тях.

Аз пък четох, че трябва сама да си слагаш калинките при въшките. Представяш ли си само - отиваш някъде по работа, виждаш калинка и тичаш до вас, за да я пободеш при китките Joy
hahaha Joy Tова обаче съм го правила един-два пъти, ама не ми се смейте! И всеки път, като видя калинка, съжалявам, че няма къде да я прибера, че да я отнеса Laughing
Искам от първата китайска роза Simple Smile страхотна е. Аз си имам от оранжевата, цъфти ми много, но не си разтваря до край цвета, защо ли?

# 226
  • На края на света !
леле супер са тия китайски рози аз пък си имам само червени ,но обичам да са ми големи и хубави храстчета ,някои коренчета лятно време ги засаждам в градината и есен ги прехвърлям отново в саксия и ги прибирам ето една от моите снимана днес имами от кичестия сорт ,ще я снимам и нея

# 227
Здравейте момичета,чета ви редовно но досега не съм писала при вас.Имам един въпрос-след два месеца ремонт,прах и майстори,затворени в тъмен килер,най-сетне си изкарах китките на светло.По листата на някои се забелязват множество бели петънца като напръскано с вар .Не са лепкави но се махат много трудно.Две палми и два бенджамина са пострадали и не знам що да им работя?А едната палма е висока над 1,5 метра и ми е голяма слабост.Моля,помагайте   ooooh!

# 228
  • Пловдив
Измий ги с топъл душ.

Хибискусите и на Прасчо и на Нелли ми харесаха много.  newsm78 защо ли аз все още нямам такава красота?

# 229
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Здравейте момичета,чета ви редовно но досега не съм писала при вас.Имам един въпрос-след два месеца ремонт,прах и майстори,затворени в тъмен килер,най-сетне си изкарах китките на светло.По листата на някои се забелязват множество бели петънца като напръскано с вар .Не са лепкави но се махат много трудно.Две палми и два бенджамина са пострадали и не знам що да им работя?А едната палма е висока над 1,5 метра и ми е голяма слабост.Моля,помагайте   ooooh!

да не са памуклийки? питай в някоя агроаптека.
занесе едно листенце

# 230
Хибискусите и на Прасчо и на Нелли ми харесаха много.  newsm78 защо ли аз все още нямам такава красота?

В последно време в тази тема само гледам.......И аз нямам такива красоти.....Не се зане дали и ще имам.....

Асе, армаган от теб още нямам! Днес имаше нещо за мен в пощата,но ...не бе от теб!

# 231
аз разбрах, че е за моята латинка  Mr. Green да, на директно слънце е  Flutter не обича ли  newsm78 ако имаш опит с латинките направо ми кажи да го режа ли или направо да изкоренявам, защото така ме е яд да го гледам това растение  #Cussing out беше наистина отрупано с цвят (но не съм снимала)

а това с вилицата направо ме уби  #Crazy! аз моите доста ги поливам  Mr. Green но за каланхоето специално внимавам - до сега обаче не ми е умирала китка от преполиване  Rolling Eyes

schneee, аз тази година за пръви път гледам латинки и май няма да повторя. Засадила съм и на двора и на терасата.
На двора, имам около 10тина корена на пряко слънце, същите като твоите, отрупани с цвят и много филизи отдолу, съответно страшно бързо прецъфтяха.Орязах всичко изсъхнало, листа, цвят...
Имам пак на двора латинки под една лоза, много са хубави с големи зелени листа, но бедни на цветове.За сметка на това цветовете са едри, красиви и издържат дълго време.
Така, че незнам, орежи листата и цвета, които са изсъхнали и натори малко, аз моите ги торя.

Да се похваля- цикаса ми изкарва цели 3 нови листа. Blush
Скоро ще показвам и аз. Дано като се върна другата седмица заваря нещо зеленко на терасата Crazy

# 232
а какво става с вашите картофени палми?

# 233
  • Sofia
Моля ви, кажете ми това цвете как се казва
снимката е от нет-а, но го имам същото у дома, върви много добре, искам само да разбера зимата как да се грижа за него

# 234
  • Sofia
Видях , че са ви цъфнали китайските рози и моята цъфна, оказа се някаква много рядка смесица ужасно красива. в нет-а прочетох, че  е хубаво на 2  седмици освен да се торят да се слага 1 с.л захар около стъблото. Някой пробвал ли го е?

# 235
аз за шърви път го чувам, ама моята е малка да цъфти и ще м ие интересно да науча дали има как да се накара да цъфти повече Peace

# 236
  • Sofia
Ами аз го порбвах преди 4 дена и добре изглежда сега чакам още 2 пъпки да се отворят.

# 237
значи на 2 седмици с.л. Thinking моята е много малка още, но да взема да пробвам newsm78

# 238
  • гр.Добрич
Аз имам Китайска роза, но това за захарта за първи път го чувам.
Горгона Медуза, твоята като на снимката ли е ? Моята е стандартната червена кичетса, а тази има и оранжево - интересна е.
Моята когато цъфна за първи път също изкара празна фуния, а на другата година и бяха кичести цветовете.

# 239
  • Sofia
това на снимката не е китайска роза, а нещо друго питах как се казва
Аз да ви питам за китайската роза цъфна миналия ден и от вчера се е свила и не си показва цвета. Дали , зашото е по-хладно навън ( изнесена е на терасата)

Общи условия

Активация на акаунт