Как мислите,за секциото върви ли думата "родих"?

• 16 398
  • 368
  •   1
Отговори
# 150
  • на брега на Дунав
РОДИХ два пъти със секцио. Няма значение от причината за секциото това си е раждане и толкоз  Grinning

# 151
Родих нормално,
родих със секцио,
започнах да раждам нормално, но се стигна до секцио.
Това е. Три варианта.

Обаче терминът родих вагинално е  Sick и не разбирам защо масово го налагат...

# 152
РОДИХ два пъти със секцио. Няма значение от причината за секциото това си е раждане и толкоз  Grinning
и аз така, по медицински причини.

# 153
  Секцио или Цезарово сечение е измислено от Цезар,който пръв е наредил "преди да погребеш умряла родилка,извади бебето от корема й".
   Първоначално тази операция се е правила само в такива крайни случаи,за да се спаси поне живота на бебето.
   Първоначално не се е предполагало,че за бебе ,родено по този начин,ще се каже "аз го родих",защото Цезарово се  е правило,точно заради тази причина,че жената вече не може да роди!
   Днес,преди (и след Praynig) подобна операция,жената е жива и здрава! Износва бебето,търпи болката след операцията(която може да е много по-голяма от болката на родила по естествен начин жена),разбира,че тялото й е пострадало!Поема грижите за бебето  ,както и всяка друга грижовна майка.Но може ли да каже "аз родих"?След като самия факт на операцията предполага,че жената не ражда(защото не може или не иска) и затова върху нея се извършват оперативни манипулации.
   Може и да звучи рязко,но да не бягаме от факти!

# 154
Lumene, колкото и теории да вадиш, факт е, че раждането става по 2 начина- вагинално и секцио, вагиналното пък вече може да е вагинално с форцепс, вагинално с вакуум, вагинално с не знам си какво, сигурно и родилите с форцепс, разпрани от горе до долу не трябва да казват, че са родили? Има и случаи на жени, родили близнаци- единия вагинално, втория- секцио по спешност, иди им разправяй, че са си родили само едното дете  Crazy

# 155
  • Бургас
Аз родих нормално т.е. вагинално раждане. Никога не съм упреквала майките родили секцио, най-малкото защото аз самата отидох в болницата да раждам с препоръка за секцио, но все пак бебето се роди по естествен път. Имам приятелка обаче, която роди секцио и винаги, когатоя питаш за раждането, тя казва: отидох в болницата, приспаха ме, а когато се събудих вече имах дете.......ами странно ми е и непонятно това изказване и ми звучи адски "неродилно".

Гласувах, че върви донякъде

# 156
  • Пловдив
На този въпрос най- добре си отговарят майките със секцио. Обикновено като ги попиташ защо са предпочели операцията те отговарят:
"Ами защото не исках да раждам" или "Много се страхувах от болката при раждането"и т. н.
Всеизвестно е, че майчетата със секцио се гордеят, че имат деца без да са раждали.
Желанието ми беше да родя естествено,но се наложи секцио,защото водите ми бяха кално зелени.Трябва ли да се срамувам,че съм РОДИЛА секцио,защото съм предпочела да не рискувам живота на бебето си???
Аз мисля,че съм родила,дори съм усетила родилните болки(два пъти)и доста повече от някои нормално родили.

# 157
Върви, ходи и дори притичва....
Родих секцио. Цели два пъти. Mr. Green
Къде отиде темата за по-по-раждалите бе.... Crazy

# 158

Ако в тази се стигне до война и ваша милост я заключи....ще се постараем да пуснем нова - с вашето предложение!!!!!

# 159

Ако в тази се стигне до война и ваша милост я заключи....ще се постараем да пуснем нова - с вашето предложение!!!!!
Какво ти предложение, имаше такава тема, но сега вече ми се спи и не ми се търси.... Grinning

# 160
аз имам три бремености две от тях с живо родени деца едното по нормален на4ин другото с цезарово. дадох живот и на двамата.                                          от тук на татак колкото и бременности да имам децата 6те бадат родени  сас цезарово се4ение по думите на лекарите.

# 161
  • Ямбол
Разбира се, че върви.
За протокола - вагинално съм раждала и двете.

# 162
Много ясно че върви."Да,родих секцио!" Какво да направя че не успях да родя нормално.Дай да си убия детето за да пробвам следващия път за нормално! На мен също са ми задавали този въпрос.Особено по-възрастната рода!Много е изнервящо! #Cussing out

# 163
Аз не съм се оправдавала ,няма по-гадно нещо от секциото.Исках да го избегна вся4ески и така можех да навредя на бебто и на мен  Confused.Така 4е в някои слу4аи е  препоръ4ително,да не кажа задължително да те резнат.Също искам да кажа 4е по-хубаво от бързо,лесно нормално раждане и също такова възтановяванв няма.Според мен и контракциите не са толкова  за отхвърляне,пред секциото.Макар 4е съм родила секцио оставам теърдо ЗА нормалното раждане,като това не зна4и 4е упреквам някого за избора му.Това би било абсурдно !

# 164
  • София, център
Естествено, че при даване на живот се използва думата "раждане"!

Някой да знае друга дума за този род дейност ?

Общи условия

Активация на акаунт