Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да кажа, ако ме попитат какво искам за подарък за бебето?
Как мога да се справя с жегата по време на бременност?
Как мога да се справя с двумесечните закъснения на болничните?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да кажа, ако ме попитат какво искам за подарък за бебето?
Можете да поискате стойността на подаръка, както е предложено от други майки във форума. Това ви дава възможност да изберете нещата, от които се нуждаете, като например мебели за детската стая, креватче, количка и други. По този начин можете да изберете нещата, които са ви необходими, без да получавате подаръци, които вече имате или не са полезни.
-
Как мога да се справя с жегата по време на бременност?
За да се справите с жегата по време на бременност, важно е да избягвате прекомерно излагане на слънце, да носите леки и прозрачни дрехи, да останете хидратирани и да избягвате физически натоварвания през горещите дни. Освен това е добра идея да се консултирате с вашия лекар за подходящи методи за справяне с топлото време, като например избягване на усилена дейност и прекарване на повече време в по-хладни помещения.
-
Как мога да се справя с двумесечните закъснения на болничните?
За да се справите с двумесечните закъснения на болничните, консултирайте се със съответните лица и потърсете съвет относно възможностите за разрешаване на тази ситуация. Освен това можете да се свържете с Националния осигурителен институт за консултация и информация относно процедурите за изплащане на болнични, както и за възможностите за ускоряване на уреждането на този въпрос.
-
Как да се справя с умората и апатията по време на бременност?
-
Можете ли да предложите някои имена на момичета, които започват с буквата „М“?
Много е гадно, щото така ме надупчиха, даже 3 дни с абокат ходих, а има още 3 пъти да ме боцкат...
В името на малкото фъстъче какви работи търпя само... Ние му викаме Хлъцльо, Шавльо, Шошо, мушмороче и т.н. Ама е голям бяс - незнам кога спи, майче все е будно 
Аз вече съм в болнични, колкото и да не успях да си изясня дали това няма да ми намали майчинството после...
да, ама се налага. Бият ми Медаксон, пия Малтофер и Магнерот... а толкова мразя лекарствата... И мен ме пращат по разни други доктори специалисти, ама не ми искат обратно направление после - това е тъпо!!! Ама предполагам, че го правят, за да смучат парички от Здравната каса.
prednoto neshto ne se poluchi za koeto se izviniavam 
И сме единодушни, нали сме от една партия

Не бързали за сега с име, а акта за раждане не им бил спешен... сякаш тая майка вчера е разбрала, че ще има детенце, чак питала познати как те биха го кръстили на нейно място...

Още малко и ще видите. Цял ден ще досаждам. От 15-ти съм в отпуска и говорих с доктора да ми пусне болничен до майчинството и каза няма проблем. Така че махам се от тая гадна фирма вече
. То вече е нетърпимо положението ама като че ли малката маймуна ми действа успокояващо и въобще вече не ги отразявам каквото и да ми говорят.
Ако не на всички, които ще релаксират под слънчевите лъчи на море или на планина пожелавам приятни искарване. Само внимавайте много със слънцето. Моя доки ми разказва миналото лято 10 норвежки родили в нашето (мизерно) родилно в Бургас, предизвикано от прекалено излагане на слънце.
и чак днес вечерта го пуснаха, та аз два дена в пълна изолация изкарах. 
Доки, обаче каза, че имала още място да си върти дупето и можело да се извърти, но аз си мисля, че така ще си остане. Малко се попритесних от нещо, което видя на плацентата, но каза че щом нямам високо кръвно и беба си наддава значи няма място да притеснение. Само дето към края на месеца пак ще ходим да ни види дали всичко ни е наред. Вече и той ни позна, че ще сме мома, въпреки 90%, които ни даде. Този път и татито беше с нас и накрая умрях от смях с него, като ми каза, че нищо не бил видял.
А доки така подробно ни паказа и обясни всичко, но явно мъжете нямат очи за тези неща.

при тъщите!
Представих си мама - хобит! И не се притеснявай - ще те разведем и по варненските магазини. Само свирни и сме на линия. Тъкмо и аз да си наваксам с пазаренето, че имам да отмъщавам на един човек!
А за имената аз се сетих за едно, което наскоро чух за първи път и ми хареса, но е далеч от моите предпочитания - Катина. Звучно е и си има галено - Кати.
, че с тези инжекции... как мразя и аз такива манипулации. 
, но само за днес, че краката ми вече плачат за почивка. Малко да ги разходя и да постоя пак права или седнала и започват да се обаждат. Но от утре съм плътно с вас и ще държа из късно мъжо, че да не ми скрои пак такъв номер с нета.
,нашият батко Михаил вчера навърши 12 години(голям мъж вече и гадже си имаме даже ама венецуелка пфу,не ги обичам много) та снощи си легнах в 1,30 сутринта,бях гроги вече.
,в книгата пише ,че са най активни до 28 седм.после се укротяват .Иначе и тя си е с главата на долу,предпоследният път беше с дупето надолу,но посленият път вече се беше обърнала.И аз мислих че са ритници,но явно са лакти или юмруци.