Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са нормалните референтни стойности на ЧХГ по време на бременност?
Какво представляват стойностите на ЧХГ в кръвен тест и как се тълкуват?
Какво означава намаляването на нивата на ЧХГ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са нормалните референтни стойности на ЧХГ по време на бременност?
Референтните стойности на хормона ЧХГ през различните седмици на бременността са както следва: 3 седмица - 5-50 mIU/ml, 4 седмица - 4-426 mIU/ml, 5 седмица - 19-7340 mIU/ml, 6 седмица -1080-56500 mIU/ml, от 7 до 8 седмица - от 7650 до 229 00 мIU/мл, от 9 до 12 седмица - от 25700 до 288 0 mIU/ml, от 13 до 16 седмица - 13300-25400 mIU/ml, от 17 до 24 седмица -4.
-
Какво представляват стойностите на ЧХГ в кръвен тест и как се тълкуват?
Стойностите на ЧХГ се тълкуват чрез проследяване на техния растеж. В началото на бременност те се удвояват за 48 часа. След това проследяването на увеличаването на стойностите на ЧХГ може да предостави информация за развитието на бременността. Стойностите могат да варират в зависимост от индивидуалните характеристики и ситуации, като нормалните нива се удвояват приблизително на всеки 48-72 часа през ранната бременност. Кръвният тест за ЧХГ (хорионгонадотропин) се използва за потвърждаване на бременност, диагностициране и проследяване на развитието на бременността.
-
Какво означава намаляването на нивата на ЧХГ?
-
Как се взема кръв за изследване на ЧХГ?
-
Какво е имплантация и защо е важна за бременността?
Лошото е, че лекарят, който ми разчете изследването ми каза, че всичко е ток и жица
!
?
Отидох при доктора той каза че нищо не вижда на ехографа и поиска да повторя теста. Повторих теста, но за съжаление не се съобразих да отида в същата лаборатория където правих първия, теста показа :
Честито!
Много съм притеснена и искам да ви питам някой неща.Много изчетох,но нищо за моя проблем точно не открих.Ще се радвам ако може да ми обясните за което ви благодаря предварително.И така последния ми мц беше на 18-септември.Цикъла ми е на 28,29-30 дни.Незнам кога ми е била овулацията.Миналия четвъртэк си направих тест след 13 дневно закъснение и беше + но по късно прокървих но леко,на другия ден пак си направих тест и пак +,с много добре оцветена втора черта,но пак имаше прокървяване.Отидох на преглед,но нищо не се видя само оголемена матка и литавицата задебелена.Док ми предписа за кървенето дуфастон и нош-па болки съм нямала.След два дни пак прокървих леко и пак отидох на преглед,но отново нищо не се виждаше,док ми каза да продължа да ги пия лекарствата и като ги спра ако ми дойде направо в болницата,много се изплаших.Гледаме скоремен ехограф.Вчера отидох в съседния град при друг лекар с вагинален ме пригледа и каза че се вижда нещо но слабо има съмнения или че плода е спрял развитието си или овулацията ми е била по късно и още е рано да се види.И така вечерта си направих кръвен тест и от лабораторията ми се обадиха и ми казаха че съм бременна и стойностите са ми над 1000,в понеделник ще си направя още един защото предния док имаше съмнения да не би да е извънматочна но и от всичко прочетено тук има вероятност да е такава.Силно се надявам да е нормална бременост но да е още рано да се види.Моля ви кажете ми какво е положението ми според вас.Много ме е страх да не стане най лошото,това бебче го чакаме от 5 години и толкова се зарадвах че съм бременна.