Стойности на ЧХГ???

• 371 667
  • 800
  •   1
Отговори
# 300
Момичета вижте какво намерих. Превеждам го с преводачката, за  да стане по-бързичко. Доста е подробно.

ЧХГ по-малко от 5 MIU / мл
Съвсем не. Вие не сте бременна

Хихии, провокира ме. ЧХГ 0 и факт, бременност с близнаци. Лабораторните грешки се оказаха не толкова рядко срещани.
Честито, лека бременност и здраво бебенце!

# 301
А, нищо чудно  Laughing При първата ми бременност, при едно от кръвните изследвания ми показа някакво зверско покачване в един чернодробен хормон /около 50 пъти над нормата/. В една официална американска страница за хормонални аномалии по време на бременност прочетохме, че при този хормон само се наблюдава такова покачване в едно африканско племе  hahaha Лошото е, че лекарят, който ми разчете изследването ми каза, че всичко е ток и жица  Shocked
После се оказа лабораторна грешка...

# 302
  • София
Момичета,моля ви за мнение.Значи последната ми менстурация беше на 30.09.На 23.10 имах положителен тест,но от 21.10 имам съвсем слабо кафеникаво зацапване,което е само на т.хартия и не винаги го има.Пия дуфастон.Вчера си правих кръвен тест и резултата ми беше 440,но по мой изчисления това е 3,5 г.с. ,ако не бъркам.В понеделник ще ходя за втори кръвен,да видим стойностите,но много се притеснявам да не е извънматочна.По стойностите на ЧХГ,мога ли да разбера дали има извънматочна сега или трябва да изчакам и втория кръвен за да се сравнят?

# 303
  • по света и у нас
Пепсинка,първо се успокой  Naughty !
Защо те гони параноята и какви филми си вкарваш в главата–извънматочна  ooooh! ?
Но по въпроса ти–от едно ЧХГ може само да се разбере дали има бременност или не.НЕ може да от едно ЧХГ да се вадят заключения за извънматочна,мисед и т.н.Нужни са поредица/две–три/ от изследвани ЧХГ за да се даде ясна картина.Ако стойностите се удвояват/или поне 70% увеличение/ на 48 часа всичко е наред.Тоест ти както си пуснала в петък и ЧХГ е било 440,то в неделя следва да бъде 880,във вторник 1760 и т.н.Но това е приблизително,просто се опитвам да ти обясня метода!
Върни се на предната страничка и ще прочетеш превода от  Юпето,дето надълго и нашироко е обяснено всичко! Peace
Успех!

Юпе,честито!  bouquet

# 304
Пепсинка, аз на 4 седмици и 5 дни имах ЧХГ 496. След два дни се беше удвоило и видяхме точката. И аз имах зацапване няколко дни преди мензис и продължи три дни. Горе главата, ще видиш, че всичко е ОК. Относно извънматочната, аз изкарах такава и в 6 седмица ЧХГ ми беше 800. Освен това се появи ярко кървене и болки в корема. Така като те чета твойто ми прилича на имплантационно - няма как толкова рано да прокърви от извънматочна... спокойно. А и все още нямаш закъснение, бременна си.

Дора, мерси Simple Smile

# 305
Момицхета здравейте.
Моля дайте ми съвет!
Почна да зацапва на 10-ти окт. на 13-ти си направих домашен тест (+) на 15-ти се видях с моя гинеколог, който каза че нищо не се вижда и ми назначи кръвен тест и написа рецепта и да я изпълня само ако теста излезе положителен, теста показа 405.93 (при референтни граници 0-5) след още няколко дена течението се позасили много малко и си уговорих час при друг гинеколог (защото нямаше как да се запиша при моя, не работи преди обяд), който ми каза че се вижда нещо в матката но е твърде малко да се каже какво е. На следващия ден ми се промени течението засили се доста и си промени цвета от кафеникав към по-червен и с малки съсиреци, обадих му се и той каза че ако ще пада нищо не може да направи и ме викна при него чак след 3 дена. Не издържах и се свързах с друг гинеколог и си уговорих среща с него за следващата сутрин. На сутринта като станах да си правя тоалет едно голямо парче окървавена слуз с  голям съсирек изтече от мен  Cry Отидох при доктора той каза че нищо не вижда на ехографа и поиска да повторя теста. Повторих теста, но за съжаление не се съобразих да отида в същата лаборатория където правих първия, теста показа :    

Референтни граници
   бета-ЧХГ    

25.54
   u/u/ml    пременопауза:под 1;постменопауза:под 7;мъже:под 2

# 306
Да изписаха ми утрогестон, като ми казаха че може през уста и вагинално и понеже нямах време всяка сутрин и обед да лежа поне по 1дин час за да си ги поставя вагинално ги пиех,а само вечер ги поставях вагинално, ударна доза 600мг дневнопочнах да ги вземам веднага след като излязоха резултатите от първия кръвен тест.

# 307
Здравейте момичета, пуснах си два кръвни теста  и калкулаторът ми показва че стойността се удвоява на 1,6 дни = 37 часа. Дали е нормално? Направих първият тест около 2 седмици и 2 дни след предполагаемата дата на зачеване, другият след 48 часа (по едно също време през ден).

Предполагам че съм имала късна овулация защото цикълът ми обикновено е 28 дни, а предполагаемата дата на зачеване е около 10 дни преди очакваната дата на м. С късната овулация си обяснявам, че на един ден закъснение имах отрицателен тест, на 4 дни изключително слаба черта, която в следващите дни се засили.

първият ми резултат на ЧХГ е 149
следващият 364

Моля ви коментирайте може ли да има проблем при такова нарастване и кога е най-добре да отида на лекар за първи преглед ? Благодаря  Hug

# 308
  • Бургас
Чхг се удвоява добре.
Можеш да отидеш на лекар след 12-13 дневно закъснение.Всичко хубаво ти пожелавам!

# 309
dani_elи, направила си всичко, което е било възможно за момента. Надявам се скоро да се радваш на нова успешна бременност и болката от тази загуба да бъде изместена от здраво, хубаво детенце!
Cecile, чудесно си нараства ЧХГ-то. Няма смисъл повече да задълбаваш по темата. Нормално е след седмица да отидеш на лекар за да може вече да видите човека Wink Честито!  bouquet

# 310
Благодаря ви много момичета  Hug

# 311
  • София
Момичета здравейте.На 23.10 ЧХГ ми беше 440.14,днес по същото време ЧХГ беше 1826.По мой сметки утре влизам в 4-та г.с..Нормално ли е това нарастване?В зачатие калкулатора ми показва че ЧХГ-то се удвоява на всеки 35.1 часа или  на всеки 1.5 дни.Още не съм ходила на преглед.В четвъртък вечерта ще ходя,според вас може ли да се види вече точка? И дали според вас страхът ми за извънматочна вече е мираж?Много ми е притеснено все още  Confused

# 312
pepsinka, покачването е чудесно и на преглед вече може да се установи бременността.

# 313
Здравейте и от мен GrinningМного съм притеснена и искам да ви питам някой неща.Много изчетох,но нищо за моя проблем точно не открих.Ще се радвам ако може да ми обясните за което ви благодаря предварително.И така последния ми мц беше на 18-септември.Цикъла ми е на 28,29-30 дни.Незнам кога ми е била овулацията.Миналия четвъртэк си направих тест след 13 дневно закъснение и беше + но по късно прокървих но леко,на другия ден пак си направих тест и пак +,с много добре оцветена втора черта,но пак имаше прокървяване.Отидох на преглед,но нищо не се видя само оголемена матка и литавицата задебелена.Док ми предписа за кървенето дуфастон и нош-па болки съм нямала.След два дни пак прокървих леко и пак отидох на преглед,но отново нищо не се виждаше,док ми каза да продължа да ги пия лекарствата и като ги спра ако ми дойде направо в болницата,много се изплаших.Гледаме скоремен ехограф.Вчера отидох в съседния град при друг лекар с вагинален ме пригледа и каза че се вижда нещо но слабо има съмнения или че плода е спрял развитието си или овулацията ми е била по късно и още е рано да се види.И така вечерта си направих кръвен тест и от лабораторията ми се обадиха и ми казаха че съм бременна и стойностите са ми над 1000,в понеделник ще си направя още един защото предния док имаше съмнения да не би да е извънматочна но и от всичко прочетено тук има вероятност да е такава.Силно се надявам да е нормална бременост но да е още рано да се види.Моля ви кажете ми какво е положението ми според вас.Много ме е страх да не стане най лошото,това бебче го чакаме от 5 години и толкова се зарадвах че съм бременна.

# 314
Нищо по-различно не мога да ти кажа, Меги.
Има три варианта - късна овулация, ранен спонтанен аборт или извънматочна бременност. В понеделник ще стане ясно, когато си направиш новия ЧХГ тест.
При твоята стойност /1000/ не може нищо да се види в матката. Затова е рано да се каже каквото и да било. Имай търпение до понеделник, тогава нещата ще са по-ясни.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт