МАЙско бебче обичливо с мама много е щастливо!

• 8 846
  • 295
  •   1
Отговори
# 60
За столчетата - разбрах че с колани или без - детето до 12г Shocked или 36 кг  #Crazy трябва да седи на столче, по-късничко само на специална седалка. Надявам се да го променят - наистина е тъпо !
Аз пък вчера ходих на един коктейл с мъжо - нагласени двамата официално, 2 шишенца с кърма на бабата оставени, детето почти цял ден си играло неспало, беше му ред да си поспи вечерта. Паля колата и газ към Ст.Загора (на 40км от тук). Всичко върви добре и към 21:30ч се обажда бабата, само къде не ревеше с беба, която заглушаваше всичко с писъци. НЕ МОГА ДА СЕ СПРАВЯ!!! - казва и ние като напикани мушката тичаме към колата (аз с токчета хем трябва да тичам, хем да карам бързо навръщане) направо екшън. Прибираме се, взимам детенце и то млъква и не се чу глас повече - усмивки, гукане. Къпахме, яде, заспа и до 6:30 чак (т.е. 7 часа). Направо неразбрах защо е бил тоя зор - сигурно вече усеща че ме няма... кво ша правим така незнам newsm78
Разбрахме се с милия да стане той в 6 да я храни с шише аз да поспя 7-8 часа, но бях подгизнала в кърма и си станах аз, а той стана към 8 и аз се наспах днес Grinning и сега съм щастлива.
Хайде стига съм се обяснявала... Лек ден на всички!

# 61
  • Варна
Е, момичета, недейте така. Това със столчетата и седалките има резон. В цял свят е така. Тази седалка, която е взела Julie е необходиима, защото иначе коланът може да пререже гърлото на детето (не дай си Боже Praynig), когато е по-нисичко още. А колкото и парадоксално да звучи, когато колата отзад няма колани просто няма как да се закрепи столчето.
Столчетата са задължителни по закон, и то не случайно, те спасяват живота на детето. При цялото това безумие по пътищата, това е единственото, което до някъде гарантира живота на детето.
И защо трябва да има възрастен при тях, когато са в столчето. Аз нямам търпение и малкото да си седне в столчето, че аз да мога да съм отпред и да съм сигурна, че няма къде да шават. Когато са в двата края няма да могат да си извадят очите, а иначе да правят каквото искат. По добре така, отколкото да стане нещо и да не са обезопасени.
И какво значи с колан, без колан, но трябва да са в столче. Коланът и столчето си вървят заедно и са задължителни. За мен по-важно от сигурността на децата ми няма. Naughty С това компромиси не правя.  Peace
TheBean, седалката, която е взела Julie става за 3-тата група, над 18кг. май беше. Тя се използва до 12г. или 36кг., после вече няма нужда от нищо. Peace

# 62
ааа момичета не така!!!
аз казах, че е малоумно, че е разрешено да се возят деца в коли без колани отзад! е тва е безумно... че закона го позволява.

а иначе съм твърдо за седалки, столчета и т.н. ако сложиш само колан на едно дете под посочената видочина такива травми ще му нанесе, че не ми се мисли.
чакам си седалката с нетърпение! отзад двете деца, аз отпред като белите хора.

# 63
Извинете!
Моят племенник е на 8год и е 35кг. седи с колан на задната седалка, но той от 3-4 години не седи в столче, как сега да го натикам в такова. Просто правя асоциация с него, а не че съм малоумница и ще си оставям детето без колан в столчето или без столче, изобщо какво ми трябваше да се обаждам !  Crossing Arms

# 64
Извинете!
Моят племенник е на 8год и е 35кг. седи с колан на задната седалка, но той от 3-4 години не седи в столче, как сега да го натикам в такова. Просто правя асоциация с него, а не че съм малоумница и ще си оставям детето без колан в столчето или без столче, изобщо какво ми трябваше да се обаждам !  Crossing Arms

че кой ти е казал нещо на теб.... Peace
аз просто обясних съвсем ноермално...
а такива - как да обясня на детето си да седи в столчето, като не е свикнало - си е чиста проба безотговорност - мое мнение.

# 65
Е, значи съм безотговорна!
И моя пост не беше насочен към теб, Джули...

# 66
ох... все тая. нямам сили да споря, всеки преценява сам. дианчето попита, аз отговорих... опитах се да ти обясня смисъла на седалката - ти не се опита да разбереш. пожелавам ти безаварийно пътуване.

# 67
  • Варна
Извинете!
Явно към мен е бил поста ти. Wink Не си разбрала явно какво искам да кажа. Не е необходимо племенника ти да седи в столче. За него е подходяща седалка като тази, която Julie е купила за дъщеря си. Освен това ако е над 150см. няма нужда и от седалка. Тя просто повдига нивото, на което седи детето, за да минава колана от където трябва. А иначе за това "как да го накарам", за мен такива филми няма. Каквото трябва да прави, ще прави. Както казах има неща, с които компромиси не правя. Животът на децата ми е едно от тях. Peace

# 68
ей голем спор-големо чудо и сега какво-нема да си пишем ли?

# 69
ей голем спор-големо чудо и сега какво-нема да си пишем ли?

мда. видиш ли Mr. Green аз не се сърдя на никой.

# 70
сега видях,че tsura има рожден ден,ама тя май отдавна не е влизала newsm78

# 71
Намерих гимнастиката, която педитърката ми показа:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/474/73/
Лейди Лу, страхотна тема както винаги  bouquet

# 72
  • София
А кротко!!! Не се сърдете за глупости като малки деца - ама тоя форум много предразполага към спорове - за това гласувам с две ръце, ама поне в отчетната сме се готини, интелигентни мацки, пък и скромнииииии... Heart Eyes

Аз също мисля, че столчетата за кола са задължителни, не заради закона, а заради сигурността на децата. На Йоанна скоро и купихме подобно на това. Днес за първи път пътувахме с двамата в столчетата и аз м/у тях - голям купон Joy. Ето снимки от Витоша ако ви се гледат Hug

# 73
И ние сега се завърнахме от планината. Бяхме в подножието на Плана край реката. Бебка заспа там, след като яде в 4 и все още спи. Започнах да се притеснявам... И аз ще кача снимки, но още са в камерата.

# 74
Maлееее, ама и аз един спор отворих....
За столчетата и аз съм за! Peace
Вики от както стана на годинка си се вози сама отзад в колата, но сега като са двама, ме е страх направо, освен това е станала направо невъзможна, все застава по средата и се закача с возещите се отпред, така недай си Боже ако стане нещо...
Но пък чак до 12г. ми9 се струва малко пресилено. Иначе по-скоро Вики е за столче като на Иринината Йоана, защото е едва метър и е 15 кила,  така че и аз съм се спряла на калибър от 9-36.
Просто толкова се рових и какво ли не изчетох, че накрая останах доста объркана честно казано.
И не виждам защо някой трябва да бъде обиден от някого, след като сме се събрали да споделим, да попитаме и да бъдем полезни едни на други, а и всеки има паво на мнение все пак Hug
Хайде да запазим добрия тон и да заминаваме за пустите столчета, защото колкото и да спорим ТРЯБВА да ги имаме Wink
Хайде лека вечер, сладки сънища и по-малко бодуване Peace

Общи условия

Активация на акаунт