Тайната на дългата и гъста коса-12

• 34 106
  • 381
  •   1
Отговори
# 165
Гледам да не слага по много, ама ефекта е същия, особено около челото.  Rolling Eyes  Sick
Аз си слагам единствено и само от средата на косата надолу - иначе и на мен ми се омазнява  Peace

# 166
Здравейте Simple Smile
Червенокоса съм, боядисвала съм се няколко пъти, последно използвах тониращ балсам и реших, че искам естествения си цвят. След 5 дни заминавам на почивка и се чудя дали ако се боядисам сега кестенява косата ми много ще се изтощи или пък дали кестенявото ще падне ... какво мислите ? бих могла да изчакам , но пък не искам косата ми да придобие някакъв ужасен изветрял червен цвят, може да потърся някакъв оцветител , но съм от провинцията  и тук има само на престиж, които не ми хареса много .. благодаря Simple Smile

# 167
След като си сложите маската на косата, правите ли си лек масаж на корените, с цел подобряване на кръвообращението и от там по-бързо усвояване на маската?
Аз си правя тази с тривитаминола и ракията  Simple Smile

# 168
br0kend0ll не те съветвам да предприемаш някакви "интервенции" към косата си..Изчакай морския сезон. Камо ли да се клепеш с ПрестиШ Mr. Green Naughty Naughty Naughty

ЛюбИтУ, аз само втривам леко и за кратко маската в скалпа, разнасям по косъма и си ..гледам работата за два часа.. Mr. Green

Вчера си сложих от италианската маска след измиване с Пантен за обем. Много по-добре ми е косата, май ще почна по-редовно да я ползвам.

# 169
  • София
Мами помагайте!Търси се перука, руса, естествен косъм,да изглежда такава като на аватара на Зизи-топ.Ако някой знае от къде в София може да се купи такава, нека пише.Ако знае и цената още по-добре.Благодаря!

# 170
Кристалите и аз ги нанасям само на краищата на косата, не са някоя известна марка,но ми действат много добре. Някой беше споменал,че отслабването може да повлияе на косата. Естествено - отслабването и липсата на добра храна и витамини влияят първо на кожата на лицето и косата. Затова аз съветвам пийте повече течности.
За витамините не мога да кажа нищо, защото признавам си /без бой/ не ползвам. Може би когато забременея ще си подсиля организъма, а сега просто вода природосъбразен живот. Wink

# 171
Не знам дали при вас е така, ама аз като използвам кристали след измиване, косата ми се омъзнява много бърао.... особено около челото.  Rolling Eyes  Sick
ЛюбИтУ,както ти е казала Zizi,кристалите се слагат само по дължината и върховете на косата.В корените-не Peace

След като си сложите маската на косата, правите ли си лек масаж на корените, с цел подобряване на кръвообращението и от там по-бързо усвояване на маската?
Аз си правя тази с тривитаминола и ракията  Simple Smile
Не правя масаж,защото като сложа маската косата ми така се оплита и сплесква,че е невъзможно да  прекарам пръсти през нея Confused Само я вдигам на горе и я завивам в найлонова торбичка Hug

# 172
Мами помагайте!Търси се перука, руса, естествен косъм,да изглежда такава като на аватара на Зизи-топ.Ако някой знае от къде в София може да се купи такава, нека пише.Ако знае и цената още по-добре.Благодаря!
Здравей, Тайна.
На Витошка има магазин за перуки, но за цени нищо не мога да ти кажа. Само знам, че е много скъпо. Моя позната си отглеждаше косата за такива цели (за да я продава после) и добре печелеше от всяка продадена плитка. Ама и косата й си я биваше.  Money (тайната й беше в хумата, която тя сама си изравяше от някаква местност) .

# 173
Кристалите ги слагам от половината горе-долу на косата, в корените не.
А маската с тривитаминола: мацам и само леко втривам докато се намажа.
Още около 2 - 3 седмици и ще по4ивам от нея.

# 174
Благодаря ви за отговорите.
Аз мисля, че си слагам кристалите от средата на косата надолу, но ще внимавам, може би има и други външни причинители на бързото омъзняване   Sick
Ние тук с това прашно време и този вятър направо ти набива пясъка в главата  Sad

Имам още един въпрос ( един поне за сега  Sunglasses )
Правя си маската с тривитаминола, жълтъка, ракията и т.н
Но много ми мирише косата на развален белтък ( малко по-слабо от гореща мин. вода  Sick )
Мислех, че ще мине като изсъхне, но уви - не!!

Какво да използвам и каква може да е причината за този мирис?
Не искам да спра жълтъка, защото ми действа добре поне за сега  Flutter

Поздрави на всички!!

# 175
И при мен има лека миризма, но тя е нормална според мен като се има в предвид какви съставки слагаме в маската. След като си измия косата обикновено 2 пъти с шампоан и нанеса някоя готова маска в банята, тази миризма почти не се усеща, след това някакъв продукт без отмиване и забравям за миризмата.

# 176
  • София
Здравей, Тайна.
На Витошка има магазин за перуки, но за цени нищо не мога да ти кажа. Само знам, че е много скъпо. Моя позната си отглеждаше косата за такива цели (за да я продава после) и добре печелеше от всяка продадена плитка. Ама и косата й си я биваше.  Money (тайната й беше в хумата, която тя сама си изравяше от някаква местност) .
Благодаря! Казах на малката дъщеря да отиде с баща си да видят и изберат за сестра и.Защото както косата и се сипе на шепи скоро нищо няма да остане, а и нали се наложи да я отрежа. Слагам и някакви билкови ампули ,купени от тук, но не се забелязва ефект.

# 177
на мен също ми мирише косата след маската, но докато я изсуша...Ползвайте вместо ракия , друг алкохол...А белтък НЕ слагайте, отделяйте го от жълтъка!

Без жълтък косата остава мазна..

Тайна, за перука немога да те посъветвам ...питай в МАГАМА, или в ДИМА салоните.. newsm78

# 178
Вече няколко пъти правя маската по основната рецепта, но днес прибавих жълтък... Милото се поочуди на миризмата, която се носи от мен. Laughing С основните съставки не мирише след изсушаване... Май ще пропусна жълтъка следващия път... Wink

# 179
Благодаря! Казах на малката дъщеря да отиде с баща си да видят и изберат за сестра и.Защото както косата и се сипе на шепи скоро нищо няма да остане, а и нали се наложи да я отрежа. Слагам и някакви билкови ампули ,купени от тук, но не се забелязва ефект.
Има една книга, която би могла да ти помогне. Казва се "Здаре от аптеката на Господ", авторката е Мария Требен. В нея има описание на много проблеми и билки, които ги лекуват. Едно от растенията, които оказват благоприятно влияние на косата е репеят. Ако я нямаш или не можеш да я намериш, ще ти препиша какво пише за него. bouquet
Аз лично предпочитам естествените продукти пред химикалите.

Общи условия

Активация на акаунт