ЯНУАРЧЕТО расте в мама, трети месец вече си минава !

• 13 417
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте на всички!
Малко късничко ви намерих, но ще се радвам да стана част от вас.
Терминът ми е на 19.01.
Ще прочета всичко до тук, за да се запозная с нещата, които ви вълнуват.

# 91
  • В полите на Пирин планина
Усмивка ! , dama попита за болничния за проблемна бременност - той се издава от гинеколога, който я наблюдава. За други заболявания - личния лекар.

# 92
Болничният по време на бременност се води за "общо заболяване",
Incandescent, това означава ли че мога да премълча още известно време, и работодателя да не разбере от болничния за какво става дума?

# 93
  • София
 newsm78 И пак не мога да разбера тогава защо така са го измислили. Каква може да е тази проблемна бременност като наблюдаващия ти гинеколог не може да ти пусне повече от 7 дни?????!!!!???? #Crazy
Ewito добре дошла при нас.  bouquet лека бременност и едно прекрасно бебе на края....както на всички нас.  Laughing

# 94
  • София
Болничният по време на бременност се води за "общо заболяване",
Incandescent, това означава ли че мога да премълча още известно време, и работодателя да не разбере от болничния за какво става дума?
Не може да не разбере защото си пише вътре. Peace

# 95
  • Варна
ЛКК е чиста формалност, момичета. Разбира се че при проблемна бременност ще получите толкова болнични отколкото има нужда.
А в болничния за общо заболяване, свързан с бременността, обикновено пише" опасност от аборт".

Добре дошла Ewito!
Момичета от Варна, аз смятам да ходя при Балев в края на месеца, когато ще съм 17-18 седмица. На 3Д може би няма да ходя изобщо. Jovana, за амниото - задължително консултация с още 1 лекар. Освен това първо се прави изследване на кръвта БХС съчетано с ехографски преглед, и тогава наблюдаващият лекар може да те насочи за амниоцентеза ако има повишен риск.

# 96
А в болничния за общо заболяване, свързан с бременността, обикновено пише" опасност от аборт".
Благодаря!   bouquet , така си и мислех, но с другите ми бременности не се е налагало да си взимам болничен. (всъщност и сега искам просто да си почина и да обърна повече внимание на децата, но не искам да се обяснявам с шефове...)
Амниоцентезата мисля е задължителна над 35 г, но на практика е и най-сигурното за откриване на малформации, МФ и БХС дават резултат само във вероятност (процент на риска) - но това си е лично решение  newsm78

# 97
Благодаря Александра, и аз мисля че трябва да се подхожда разумно. 

Иначе за болничен от ЖК ми предложиха да ми напишат докрая на бременността.
Някаква лудница е с тези доктори и изследвания ... но за втория път ще е ясно Grinning

# 98
Здравейте момичета, може ли да ми помогнете къде беше табличката с размерите на бебето на коя седмица отговарят. Аз вчера бях на доктор и по размери излезе, че бебето е със седмица и половина по-малко, което изобщо не се връзва с моите изчисления.

# 99
  • Варна
Погледни на първата страничка , при полезните връзки

# 100
# 101
Здравейте момичета, може ли да ми помогнете къде беше табличката с размерите на бебето на коя седмица отговарят. Аз вчера бях на доктор и по размери излезе, че бебето е със седмица и половина по-малко, което изобщо не се връзва с моите изчисления.

Не се притеснявай  Naughty
И аз много не съм на ясно , но нали има два размера .
Единия е от главата до дупето,  а другия е на цялото бебе ?!
Ти какъв размер имаш ?!

# 102
Добре дошли на новите мами в отбора:))

Усмивка и аз така си мисля, че го усещам. Мисля, че точно в бг-мамма пишеше, че при втора бременност започва да се усеща към 15 седмица и моето бебче нали е с една седмица по-голямо, и предполагам, че не са червата ми. Аз го усещам по-скоро като гъделичкане.  Най-добре се усеща вечер преди да заспиш, лягаш на лявата си страна и ... Понякога през деня пак го усещам или поне така си мисля. При първа бременност трябва да е около 18 седмица, но странното е, че и при първата си бременност пак рано усетих гъделчето.

# 103
Благодаря, сега като гледам табличките може би не е толкова голяма разликата - бебето е 3.1 см, на снимката от ехографа пише, че това отговаря на 9 седмици и 6 дни. Докторът предупреди, че ако мръдне с няколко милиметра и ще го изкара по-голямо, но аз за всеки случай да проверя. Според моите изчисления трябва да съм началото на 11 седмица.

Аз при първата бременност усетих бебето в 16 седмица за първи път. Сега си мисля, че ще бъде доста по-скоро.

# 104
  • Троян
Здравейте!И аз добавих една снимка в семейното албумче.

Общи условия

Активация на акаунт