Хубавите български имена като че ли са вече кът

• 43 592
  • 475
  •   1
Отговори
# 435
Mrs. Lovett да,права си,донякъде.Имам предвид ако си кръстя детето примерно така,че да се чете на английски Георги,а не Джордж пак ще е странно.За Мария примерно,да,сбърках,то си интернационално името.Не дадох най-ясните примери,но може да се сетите за какви горе долу става дума. Wink
За Тифани не оспорвам,че името не е разпространено,но аз гледам то да си звучи добре на даденото място.Ако живеех в бг нямаше да я кръстя така.Ванеса е интернационално име,макар и не много разпространено,според мен е прекрасно,даже така щях да кръстя второто,но племенницата ми я кръстиха така и трябваше да търся алтернатива.
Лично се радвам,че имена като Пенка,Станка и др подобни явно са на изчезване,че много загрозяваха децата.

# 436
Аз вече споделих тук има Пенка, брат й е Стоян - кръстени са на баба и дядо. Майка им е американка. Пенка е разкошна 3 годишна хубавица и не мисля че има проблеми с името си. На американците тези имена много им харесват и ги запомнят, защото са различни. Според мен си е донякъде предимство да носиш необичайно име, защото те прави по-лесно запомнящ се като си търсиш работа например. Или пък в бизнес средите. Имам приятелка Пенка, която го твърди. Наистина е направила не лоша кариера.

# 437
  • София, България
аз имам едни познати, брат и сетстра, Пенка и Тоньо  Thinking Хубаво момиче е Пенка, но с тва име ... де да знам, на мен не ми харесва. А на американката някой ако и беше казал, колко не ни харесва на българите тва име, сигурно щеше да предпочете някакъв друг вариант  Simple Smile

# 438
Майката сама ги избра имената - кръстени са на свекър и свкърва й. Много й харесва, че децата  й имат оше един личен празник - имен ден.  Име, като име, поне не е с обиден или унижаващ нюанс.

# 439
напълно те подкрепям, кой както реши да си кръсти детето!!!

# 440
Много съм против тъпата традиция децата да се кръщават на баби и дядовци защото в някои семейства това е задължително а това довежда до излишни скандали. Кръщавайте децата си както вие намерите за добре!!! Peace

# 441
Аз съм против чуждите имена немога да си представя дете родено в България да се казва Джесика Дженифър Майкъл Диего Есмералда Фелисидад Анабел и т.н които срещам по парковете и градинките.

# 442
Аз съм против чуждите имена немога да си представя дете родено в България да се казва Джесика Дженифър Майкъл Диего Есмералда Фелисидад Анабел и т.н които срещам по парковете и градинките.

Нали не мислиш,че Габриела е българско.Извинявай,но не можах да се сдържа.

# 443
аз имам едни познати, брат и сетстра, Пенка и Тоньо  Thinking Хубаво момиче е Пенка, но с тва име ... де да знам, на мен не ми харесва. А на американката някой ако и беше казал, колко не ни харесва на българите тва име, сигурно щеше да предпочете някакъв друг вариант  Simple Smile

И на мен Пенка,не ми харесва,ама хич. Но това не значи,че на американката,ако й бяха казали и щяха да я разубедят.А може и да й е казал някой.

# 444

Нали не мислиш,че Габриела е българско.Извинявай,но не можах да се сдържа.

И аз това се питах  Mr. Green
Adriana87, Нека бъдем по-толерантни, какво като детето е родено в Бг, нека родителите му избират.
По въпроса за Пенка - мисля, че англоезичните имат име Пени, та Пенка им звучи нещо близко до това, но едновременно с това екзотично може би.

# 445
Определено се записвам с две ръце за българските имена ОБАЧЕ .....
Момичета има уникални имена, които никога не бих сложила на детето си и направо ме напушва смях като ги чуя hahaha  Joy
споментата вече Пенка, Запрян, Темелко, Желязко, Желязка, Еленко, Капка, Куна, Зафирка, Тиньо, Люба,  ми звучат много грубо, а когато понякога хората се опитат да модернизират името на бабата резултатите са траги-комични.  Rolling Eyes
Имам една позната която се казва Лимонка, само и само да се измени името на баба и Лимба.
 Joy
Не мислете че съм привърженик на чуждестранните, напратив особено в комбинацие с презимето и фамилията....
Леонид Леонидов Георгиев или Изабел Желязкова Стоименова.... newsm78
не съм привърженик на това детето да е кръстено на майка си или баща си... Не ми допада
Много е важно да изберем име от което детето ни да не се срамува и определено преди да го кръстим да се замислим как ще стои с презимето и фамилията. И да всеки има правото да избира сам името на детето си но.... има жестоки на тая тема родители

# 446
На Люба пък какво й е  Shocked

# 447
Както споменах всеки има право да си кръсти детето както си иска. Тези които споменах ми звучат грубо  Sad .Въпрос на вкус и предпочитания...  Rolling Eyes ако съм засегнала някоя Люба или мама на Люба сев извинявам

# 448
Аз не мога да разбера от къде се пръкнаха толкова модерни инакомислещи родители,като и те носят имената на бабите и дядовците си. newsm78Та нали едно време всички така ни кръщаваха!Аз имам късмет, че баба има хубаво име че да не се срамя че го нося и аз.Ама май има доста комплексари smile3533

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 13:41 от Beceto

# 449
Аз съм против изцяло заети имена като Майкъл, Катрин и т.н
Но не мислите ли че имена като Иван и Георги вече прелива, всеки втори в тази страна се казва така............ включително и мой съпруг - едно от тези
Доста безлично ми се струва, или инече казано хора които не могат да измислят друго българско име кръщават така децата си:stop:
Други пък - за да има имен ден и разни такива.

Общи условия

Активация на акаунт