Хубавите български имена като че ли са вече кът

• 43 555
  • 475
  •   1
Отговори
# 465
  • София, България
Хе хе, умрях от смях ...

Към Александър, Виктория и Кристиян може успешно да добавите и Мартин и Калоян (буквално всяко второ са - включително и на 90% от приятелките ми).

Даная Теркиев наистина е странно. Аз винаги съм си мислела, че ако фамилията е странна, то поне първото име трябва да е нормално - например Мария ... Познавам Кифирка Чупетловска и ... Нонка Пиленкова ... С едно по-нормално първо име тия фамилии щяха дори да звучат добре  newsm78

# 466
Мисля си че като избират такива имена, родители искат да изберат на детето си велика съдба.Един вид да го орисат да стане велик човек!Ама името се носи цял живот, а какъв ще е той,животът, само Господ знае.А по въпроса с изчанчените имена,имаше някъде тук тема за един Кикаха, него пък как са го орисвали незнам newsm78

# 467
имаше някъде тук тема за един Кикаха, него пък как са го орисвали незнам newsm78
На вечна хрема, така като гледам  Wink

# 468
За тук името на малката не е странно, дори е харесвано Simple Smile На първо място гледах името да ми харесва и да е лесно за произнасяне от чужденците, изобщо не е приятно да ти произнасят името винаги грешно!А за комбинацията с фамилното име, ще се представя навсякъде с първото си име, второто е предимно за документацията, а пък и мъжо много се гордее с фамилията си smile3534, един от последните представители е!
А имена като Кикаха, Графиня и други подобни с каквато и да е фамилия да са наистина са смешни hahaha
Забравих да кажа , че малката е Стоянова Теркиев, имахме малко проблеми с вмъкването на второто име, нали тук са само с лично и фамилно, та повечето смятат - Даная Стоянова като двойно лично име Simple Smile Хубавото е , че ако един хубав ден се върнем в бг, там ще е Стоянова, а тук Теркиев Simple Smile

# 469
  • София
имаше някъде тук тема за един Кикаха, него пък как са го орисвали незнам newsm78
На вечна хрема, така като гледам  Wink
Не, беше герой от някакъв роман, индианско беше името май  Thinking

# 470
Привет!

Хубави са само някой т.нар  български имена . Щото много хора си мислят ,че някой са български а те не са.

Но едва ли бихте нарекли детето си Гана, Гочо, Пенчо, или Пешкирчо на дядо Пешо и Кирчо. др. такива Хубаво е и за това да се замислите.
Света стана едно така ,че избора е личен . Не го забравяйте.

# 471
  • Най-красивата страна
нямам нищо против класическите имена -виктория александра  екатерина   и др   но имена  като памела  никол  мелани  деивид  кристофър  звучат нелепо  с българска фамилия  интелигентни хора не биха кръстили  детето си кристофър  георгиев  или  памела  здравкова-смешно е
красивите  български имена  са много-аглика  бисера  биляна божидара  бояна  бистра вела  велислава  велика вяра венета дивна  деяна  добромира  деница  дана  елина елица  жива  живодара   живомира   жара  зорница зора  звезда   илина  искра искрена  кремена  красимира  калина  калояна  красена  лила  лилия  лада   албена   мила мина  мира мирослава  маргарита  миролюба невена невяна  нона  орлина  пресияна преслава  радост  рада  радослава  ралица  рая  раина сияна  сия  свилена  младена  милена милана  тихомира  хритина  яна
асен  борис  борил  велислав  божидар  деян  доброслав  живомир  калин  калоян красен преслав  младен  орлин свилен явор ясен

# 472

Света стана едно така ,че избора е личен . Не го забравяйте.

Съгласна!Много от българските имена ми харесват, както и много чужди имена!На мен по никакъв начин  не ми прави впечатление несъвместимата за някой комбинация(име и фамилия).Живея в супер космополитен град, където съм чувала невероятни съчетания на име и фамилия!Мисля, че бях написала , за мен при избора на име важен критерии беше това - името да се произнася лесно и правилно от чужденците, и да ми харесва!

# 473
Но едва ли бихте нарекли детето си Гана, Гочо, Пенчо, или Пешкирчо на дядо Пешо и Кирчо. др. такива Хубаво е и за това да се замислите.

Между другото, в рода ми е традиционно името Гочко. В последните няколко поколения, обяче, то е заменено с Георги, т.е. взета е само буквата. Което е малко жалко, защото според семейната легенда родът водел началото си от един от болярите на Иван-Асен . Т.е. Гочко е характерно, а Георги в случая- не.

# 474
  • София, България
щом мислиш че е жалко, кръсти своя син Гочко, така ще продължиш традицията!

Сори, сега виждам, че имаш две момиченца Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 08:34 от радос

# 475
Наистина  хубавите български имена са вече кът. Моите деца се казват Славена и Георги  а бъдещето бебе ще се казва Николета

Общи условия

Активация на акаунт