Хубавите български имена като че ли са вече кът

• 43 646
  • 475
  •   1
Отговори
# 345
Що пък Лондон? В нормален български град. Понеже се пише, че Джимитата /като нарицателно, има нам колко си версии на различни такива двойки имена/ били повечко... Laughing Та не са кът, както е тръгнало- да разясня, нито Димитровците, нито останалите. И не ги свързвам с патриотизма, а с традициите.

# 346
Judy , защото мимина, говори за Лондон.
В тази връзка са коментарите  Hug

# 347
Нямам предвид точно нейният пост. Пиша обобщено, затова и не давам цитати.
Живеещият в Англия днес, както и живеещият в България сега еднакво не могат да са сигурни къде ще са децата им утре, ако се върнем конкретно на Англия.
Дали на моя Георги ще му викат Йорго или Джордж един ден ми е все едно. Аз съм българка и си харесах традиционно българско име, пак казвам не от патриотизъм.

# 348
  • София
Това май само у нас го има- да се "срамуваме" , че името звучи странно в чужбина! Че ти колко чужденци, живеещи тук, си видяла, които да се срамуват от името си. Нищо ,че е странно и почти не може да се напише на кирилица. А забелязала ли си , например, че в американските филми си спелуват имената? Произнасят ги буква по буква, когато се регистрират някъде. Защото е нормално да не можеш да напишеш нечие име, затова си помагат.  Wink Но само Бай Ганьо би се срамувал от това.

# 349
Сега се сещам, че Бербатов и той е Димитър. Дали са го прекръстили и него в "Джими"? hahaha hahaha А дали той самият се срамува от името си и проклина майка си и баща си, че не са му избрали някое благозвучно интернационално име като Доналд, например.... Thinking Joy Joy Joy Joy Joy

# 350
Поредния опит за "война" ...е,нали не очаквате да се боря срещу цялата българска армия! ooooh! Много се извинявам за поста си...няма повече да правя така!  Joy Добре е да усетите как се чувстваме и ние майките,които сме предпочели небългарски имена(най-вероятно щото сме "бай Ганьовки"  Joy) ,а вие "тихо" критикувате с теми като тази!  Sick

# 351
  • София
Я да не ти пука! Тука кипи от желание да се дава насока на всеки за всичко. Преди време и аз се вързвах за имената, но пък точно тази тема е пусната миролюбиво. В знак на разбиране към авторката предлагам да прекратим оплюването и подигравките.
Впрочем не знам дали на Бербатов му викат Доналд, но на Стоичков във Франция му казват Стойков. А за първото име въобще и не се опитват да го произнесат, нали зарпочва с Х. На Светла й викат Зветла, и то с напъване да го произнесат. Та наистина не е лошо да се съобразим къде ще живее детенцето в началото поне, то после може и да не остане там  Mr. Green, и да му се даде име, което не е непроизносимо. А такива има и български.

# 352
Я да не ти пука! Тука кипи от желание да се дава насока на всеки за всичко. Преди време и аз се вързвах за имената, но пък точно тази тема е пусната миролюбиво. В знак на разбиране към авторката предлагам да прекратим оплюването и подигравките.Впрочем не знам дали на Бербатов му викат Доналд, но на Стоичков във Франция му казват Стойков. А за първото име въобще и не се опитват да го произнесат, нали зарпочва с Х. На Светла й викат Зветла, и то с напъване да го произнесат. Та наистина не е лошо да се съобразим къде ще живее детенцето в началото поне, то после може и да не остане там  Mr. Green, и да му се даде име, което не е непроизносимо. А такива има и български.
Peace

# 353
За подигравките е вярно, но не мога да проявя НИКАКВО разбиране за такова грубо изказване. Мисля, че ако човек сбърка, трябва да си каже простичко че е сбъркал а не да му се извиняваме.

А точно UK да ми се дава за пример... с тяхната българофобия... не, благодаря, но не.

еди.
ПС мимина, ти не очакваш ръкопляскания от 'българската армия' за тези си думи, нали?

# 354
  • София
мимина - аз пък бих много се обидила ако някой си позволи да превежда така грозно името на детето ми или моето. Тук като дойдат никой не им превежда тяхните изчанчании....та айде да си имаме уважението....виж ако тях ги есрам от произхода им нещо и така го прикриват - да си бяха кръстили децата друго яче......

# 355
Ама кога казах,че мен ме кефи това...просто казах,че се оказа безсмислено ,че го кръстиха така! Айде,моля ви се,не съм казвала,че Димитър или Иван и прочее са кофти имена...подчертах,че говоря за нехубавите български имена,защото има такива,НАЛИ?  Rolling Eyes Не ми преиначавайте думите!  Crazy

# 356
  • София
Аз казах, че аз не бих допуснала такова нещо...а не че ти си казала че имената били еди какви си....
Просто казваш, че не не се казва Джим детето(например) , а Димитър (Дими, Митко или както щеш) и точка. Аз не случайно съм си кръстила детето с определено име...

Мен много често са се опитвали да ме наричат Мими - Марина се казвам, винаги съм отсичала, че не ми е приятно и че името ми няма нищо общо и се казвам Марина и толкова......странно но не са повтаряли....хич не ме интересува на някой харесва ли му, удобно ли му е, звучно ли му е....

# 357
Има една книжка "Джимо сиджимката" и от дете ми е любима, та до днес. Разказва се за едно кученце. Исках само да споделя  Grinning
Харесвам някой български имена, но не всички. Децата ми не са с български имена, защото техните ми бяха на сърце. И все пак звучат достатъчно приемливо за нашата страна. Не харесва латино имената, но не ми е и смешно, когато чуя дете с такова, просто уважавам избора на родителите.

# 358
ок, дай да спрем дотук - има имена, които ти харесват, и имена, които не ти харесват. няма хубави и лоши (говоря за имена, а не новоизмислени прозвища, един китаец искал да си кръсти детето "@" - да, символът от емайла, без кавичките. отказали му, само защото не можел да се изпише на мандарин)

еди

Ама кога казах,че мен ме кефи това...просто казах,че се оказа безсмислено ,че го кръстиха така! Айде,моля ви се,не съм казвала,че Димитър или Иван и прочее са кофти имена...подчертах,че говоря за нехубавите български имена,защото има такива,НАЛИ?  Rolling Eyes Не ми преиначавайте думите!  Crazy

# 359
... един китаец искал да си кръсти детето "@" - да, символът от емайла, без кавичките. отказали му, само защото не можел да се изпише на мандарин)

...
Joy ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт