Важно - машина за хляб - 3 част !

• 47 704
  • 535
  •   1
Отговори
# 450
По принцип това с тестото майка ми често го практикуваше преди, когато често месеше...За да не става рано сутринта и да меси, тя си направеше повече тесто и го използваше в рамките на 3-4 дена. Да, правилен е съвета за по-големият съд,в който да се сложи,защото увеличава обема си. Но....лично за мен след 2-3 ден в хладилника тестото вече не е същото. Смятам,че ние сме улеснени в сравнение с нашите родители и баби, да не говорим за по-назад във времето, така че спокойно можем да използваме хладилника само за 1 нощ.

Валенце, това с хляба и гостите и на мен ми се случвало...Резил голям...Но то правилото не е само за хляба,а и за всичко останало. Аз имам един-единствен път излагане на питката,която си я правя, и то точно за един годеж. Бяха ме помолили да им направя питка, но....брах голям срам!Ужас! А един път за едни гости в кекса вместо захар сложих - сол - 1ч. и половина сол.....

# 451
  • ГОре на черешата...
Валенцето, какво сухо мляко ползваш и в каква пропорция го разреждаш с вода?
Защото вече два пъти купувам уж годно, но прокиснало прясно мляко от магазините и ми писна Close!

# 452
  • София
Валенцето, какво сухо мляко ползваш и в каква пропорция го разреждаш с вода?
Защото вече два пъти купувам уж годно, но прокиснало прясно мляко от магазините и ми писна Close!
Купих си от Билла сухо мляко Нидо-в едни жълти кутии,подобни на бебешкото мляко.Не го разреждам по начина ,описан на кутията,правя го по "рядко"-На 300мл вода слагам три мерителни лъжичко от НАН/пазя си ги/.Това ще рече...около 13 гр на 300мл вода.Което си е доста малко,но хляба си става супер.Аз и прясното мляко преди за хляба го разреждах с вода.А иначе на кутията пише-за 1л мляко се ползват 900мл вода и май 130гр мляко.

# 453
Аз да ви кажа, вчера правих обикновен бял хляб. Нямах мляко и сложих вода и около 1 ч.л. сметана от тази за кафето. Ей така, за разкош, дето се казва, Ами хлябът си стана, че даже и му се пукна коричката по мой вкус.
Относно оставянето на тестото в хладилника. Ами домашното е като купешкото, предполагам. Защо да ен може да се запазва. Чак няколко дни е много, но една нощ не е проблем, мисля.
Нека и Пина се изкаже все пак по въпроса    Laughing
А в сезона на козунаците имаше дори предложение за такъв козунак. Тестото се месеше вечерта и престояваше в хладилника една нощ. На сутринта се премесваше, оформяше и оставяше да втаса оформен. Много ме е яд, че не си записах рецептата, но доколкото си спомням беше на една потребителка с конче за аватар.

Пина, почна да се появява доста работа и ентусиазмът ми е на път да секне  Laughing

# 454
Относно тестото за хладилника, мога да споделя, че знам, че не се остава да втасва предварително и тогава да се прибере в хладилника, ами само се омесва и се поставя в намаслен съд/плик да си втаса в самия хладилник. На другият ден се вади малко преди да се обработва, за да се отпусне и после си го правиш, каквото там... Simple Smile.

# 455
Относно втасването в хладилника,едно време в училище бяхме учили такъв вариант точно за мекици.Маята се намалява на половина и се слага в хладилник за 12 часа и така на сутринта се пържат мекици.
Аз лично никога не съм пробвала.Предпочитам да стана рано и да съм сигурна в резултата,че изненади рано сутрин не ща!
Добавям,че то от хладилник до хладилник има разлика!Едно време с тия "Мраз",ако е и по-старичък и не се затваря добре,вътре си беше над 10 градуса,сигурно и 15 даже.В нашия хладилник в днешен ден е 6 градуса!

# 456
Тестото ми не можа да си остане в хладилника за утре както го бях решила .Като разбраха че има готво тесто ме накараха сега да ги приготвя кифлите .Вече се пекат. Утре пак ще замеся но две дози за да може едната да я сложа в хладилника за следващия ден .И тогава ще пиша как се е получило.

# 457
Утре пак ще замеся но две дози за да може едната да я сложа в хладилника за следващия ден .И тогава ще пиша как се е получило.

На едната доза сложи по-малко мая, както Пина е посъветвала  Peace

# 458

Момичета,

помогнете, моля ! Praynig Hug  bouquet

Не намирам рецептата за едни американски хлебчета. Някой ги описваше като много добри за гости и пр. ...

Мерси предварително

# 459
Питки за обяд.
Дано е това, което ти трябва.

Последна редакция: сб, 11 авг 2007, 15:58 от Анонимен

# 460

Страшна си.  Мерси много. newsm10

Една язва ме е запила, умирам от болка, ама се налага да напрявя хлебчета, та нямам думи да ти благодаря, че ми спести ровенето.

Да имаш хубава съботна вечер !

# 461
Благодаря, Мираета.
И твоята вечер да е хубава и да се оправяш от язвата.

# 462
Народът го няма. Аз да споделя и тук удоволствието по правенето на най-прекрасната ми пита до момента.

# 463
  • ГОре на черешата...
Стига бе, Кати Crossing Arms...все си викам, че докато не родя няма да надниквам тука, ама като видя, че ти или Пина сте писали и не мога да устоя...
Сега пък питка.
Няма Naughty.
Уф, как да се въздържа Thinking...
Сложна работа ooooh!.

# 464
Оооо,Кати,истински разкош! HugМного ме мързи бе!
Аз днес се триумих,дали да не правя малки солени кифлички....,но в кухнята е пълно с букети цветя от съботната сватба и не ми се ще да ги местя...,няма да готвя днес! Naughty

Общи условия

Активация на акаунт