На планина или на море, пазете се - пристига НОЕМВРИйското дете!!!

• 9 078
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
Маша, Моника НЕ прави нищо от изброените от теб неща. Като е изправена, се държи за кошарата, но не се изправя сама. Седнала без опора седи за няма и минута, и се килва нанякъде (и на мен (по-точно на Моника) взеха да ми подмятат неща от сорта "Хайде, бе, вече си голяма, няма ли да седиш #Cussing out) . Направете, каквото трябва, но искам да те успокоя, че не само Мишо е така  Peace

# 76
Мишо от два-три дни се опитва и седи без опора в количката р- за по няколко минути. И освен това в коритото седи седнал абсолютно сам, като се държи с едната ръчичка, а с другата плиска и с крачетата също рита и плиска. Вчера една комшийка ми разказа за нейната внучка, която е на 30 окт. родена, а е седнала сама, без възглавници едва вчера, в легена, докато са я кръщавали в църквата. Ще взема по-рано да го кръстя Мишо, за да се успокоя! Само че аз съм го нарекла на Рилския манастир, на св. Иван Рилски и не ми се искаше през лятото да е, когато е туристическа лудница. Но ще избързаме. Толкова случаи на оздравели деца след кръщенето ми разказват, че сигурно има някакво положително влияние. Мъжът ми е бил бебе в Бачково, когато е вдигнал 40 градуса и през нощта са викнали попа, отключили църквата, кръстили го и на сутринта нямало следа от темп. Разказаха ми почти идентичния случай за едно близначе тук, в София  - пак е било на умиране и след кръщенето изведнъж оздравяло... Praynig

# 77
  Здравейте,момичета-кокичета  bouquet
  Аз отново съм на работа Wink,и с всеки изминал ден първоначалния ми ентусиазъм по започването,взе да се изпарява ConfusedОще повече,че от днес свекърва ми е в отпуск,и постоянно мисля за детето-нещо й нямам доверие,след като разбрах,че преди доста време,когато София ядеше по 160мл.АМ,тя й давала 200,и разни др.неща-като желанието й,и критиката спрямо мен,че не й правя фреш от краставица Sick Ако не друго,то поне имам възможност да се прибирам към 14.00-15.00 ч. и смятам да се възползвам максимално от тази привилегия Thinking
  При нас нищо ново-не мога да се оплача от София-яде си както преди/дори не оставя нищо в чинията/,спи си по едно и също време-вечер пак заспива в 19.30,не ми плаче-рев чувам само ако много й се спи и не може/и то по-скоро хленчи тогава/,или я оставим сама за дълго -през останалото време глас не се чува Heart EyesВчера й купихме басейн и днес ще прави слънчеви бани WinkВече я слагах и на столче за хранене-за стоенето-стои,обаче с яденето не ни върви-изтича й от устата LaughingПо-нататък ще пробваме пак.
 Дени,добре сте дошли-страхотни снимки Heart Eyes
  Карил,страхотна си,както винаги smile3501
 Маша,София седи,но от време на време залитва в една или друга посока,и едва днес се преобърна от гръб по корем.....а за набиране и ставане от кошарата.... ooooh!-още сме много далеч.
   Това е засега от мен,
    хубав ден  bouquet

# 78
Благодаря за добрите думи по адрес на сина ми. newsm03  Аз мога да кажа само,че всички ни дечица са невероятни. newsm10  love001
Маша,не се притеснявай толкова много,всичко ще е наред.Дарко също не се изправя сам,има време.
Карил,направо се разплаках от умиление докато четях твоето стихотворение.

Аз в момента съм на работа,но се оказа че мога да пиша и от тук защото засега е спокойно,ПУ ПУ.
Днес ще бият на дребния противохепатитната ваксина и ще са сами с татко му,а той е колкото голям мъж,толкова и пъзльо.При всяка ваксина досега напуска кабинета на педито и ме оставя да се оправям сама.Ама нейсе.. newsm47
После ще пиша как се е справил....

# 79
  • Отвъд алеята зад шкафа
Маша иска ми се да те успокоя, представям си как се чувстваш....дано наистина да му няма нищо на Мишо  Praynig От това, което чета за двигателно развитие, психическо развитие или т.н психо-моторика за 7 и 8 месез пише, че децата трябва да могат да седят сами без подпора. За твоето питане казвам, че Ема седи без опора и облягане, изправя се, пълзи и даже вече се опитва да се качи на спалнята НО има две ноемврийчета в квартала, които също не пълзят и не се изправят, но пък си седят чудесно. Не знам какво да те посъветвам, лично аз бих направила генетичните изследвания за мое успокоение.

Момичета не знам да се радвам ли, какво да правя - вече втора нощ Ема не се събуди изобщо и от 21.00 вечерта стана чаааак...в 7.30  #Crazy - направо не ми се вярва и не мога да се зарадвам още, прекалено е хубаво, за да е истина... НО дАно  Praynig И то без да съм правила нищо  newsm78

Може ли да ми кажете с какво мога да заместя сутрешната попара, защото мойто зайче отказва категорично  Naughty да я кусне, не ще и не ще, няма такова дърпане..а иначе всичко яде  Thinking

# 80
Ех, Маша, не е лесна твоята- Първо да ти кажа, че моята госпожица не се изправя сама, но се набира, пълзи и седи без опора. Сигурна съм, че ако я заведа на някой доктор може и да каже, че изостава, но аз не мисля. Както и да е- виждам, че си достатъчно разстроена- направи изследванията - да не се притесняваш, но не са ли ти правили по време на бременността БХС- доц. Кременски е братовчед на дядо ми и ако ти трябва някаква помощ- казвай! А какво значение има косата, че не разбрах?!? А това с магнитната камера- не искам и да го коментирам- аз лично бих направила 100 консултации с различни лекари преди да подложа детето си на такова нещо...

# 81
Цвети, не съм ходила досега при Кременски. Правих си фетална морфология при доц. Томова два пъти по време на бременността на триизмерен ехограф. Тя гледа точно за увреждания и пр. После, когато Мишо беше на 50 дни, пак му направи подробен ехографски преглед - на мозък, сърце и пр. После в 4-ия месец на Мишо пак му правих ехография на главата и други по-важни органи. Все ми се струва, че някой лекар щеше да каже за нещо нередно в мозъка, а не сега изведнъж да ми плясват ДЦП. Днес ще видя първите упражнения как вървят и после ще мисля за генетичните изследвания. Praynig

# 82
Маша, не съм го виждала Мишето, не мога да кажа със сигурност, но както описваш не виждам кой знае какво нередно в развитието му. Най-вероятно си е по-мързеливичко детето, по-спокойно, въпрос на темперамент. Кати от около 2 седмици почна да седи без опора, но и писва бързо и си поляга по корем. Само в количката седи с часове седнала, без да се държи вече и зяпа понеже е много любопитна. Не се набира в кошарата за да се изправя, само като е по корем се хваща за обиколника и се набира мъничко за да види по-добре, но не се изправя. Седи изправена когато аз я сложа и я държа. Миналата седмица на консултацията много ми я похвалиха и казаха, че си е екстра. Отиди на процедурите, прави гимнастика, стимулирай го с игри. А щом вече са ти пуснали мухата за генетичните изследвания, си ги направи за да си спокойна ти, а не да се чудиш от тук нататък. Аз все си мисля, че са излишни, дано съм права! Но моя съвет е да ги направиш за твое спокойствие, много е важно! Знам, че са скъпи, но за децата си заслужава. А доцент Кременски е страхотен специалист, няма да загубиш от консултация с него. А след като прочетох какво прави Мишо вече, като боц и т.н., смея да твърдя, че изобщо не изостава в психичното си развитие детето, абсолютно си е ок! Кати също прави боц и много се забавлява, а в парка мами на дечица на около годинка много и се чудиха, че го прави от толкова малка.

Гадамер, дано Ема да запази тази тенденция и да си спинка!  Praynig За закуската, аз и давам попара на Кати. Първите 3-4 дена и се мръщи малко, но сега си я хапва много добре. Знам, че има мами, които правят овесени ядки, някакви мюсли за закуска, но аз не съм давала. А ако пробваш да дадеш попарата с АМ? Някои деца я обичат само така, а не с чай или вода.

Ние пък с мъжа ми бяхме на концерт на Rolling Stones  в Белград в събота, вчера се прибрахме. Е няма такова шоу, тия може да са на по 60 и кусур години, но са железни, 2 часа и нещо не се спряха. И сцената беше уникална, и ефекти, фойерверки, чудесии. Страхотно преживяване беше, ужасно много съм доволна! newsm74 newsm20  superuu smile3501

# 83
   Маша-Ивко също не пълзи така както трябва по-скоро се сурка,а от два дни прави опити да се изправи ама още не го е направил както трябва,а за стоенето стои добре отскоро ама пак си пада отвреме на време като забрави.Едно бебе до нас си пропълзя пък после започна да сяда.Та от тъова което ми пишеш си ми звучи-всичко да си му е наред на бебо.Ама ти си знаеш мила!стискаме палци  Peace
   Дениии страхотни стееее!!!!!
    Етиии-като ни четеш редовно-пиши за Бургаската среща,а не само за Бургаските вечери Joy
     Карил-златна сиииииии!
    И аз искам да сменя тая пуста попара с нещо друго ама какво-направо му писна на детето от нея.Гадамер -аз слагам щипка захар в нея и по му е вкусна.Мами които готвят на бебоците-слагате ли масло и некакви други подправки освен магданоз и копър?А спагети или макарони?

# 84
masha, и аз да те успокоя...Тедката не се набира и не се изправя сам в кошарата...Тедката седи без опора известно време и след това или се килва на някоя страна, или се подпира на ръцете си...За да си спокойна направи изследванията...Мисля, че в повечето случаи докторите преиграват и всичкото е, за да им се "пълнят гушите"...
Теди например на 8 месеца е с ръст 77см., което според "нормите" е ръст за 11-месечно бебе...и аз бях почнала да се притеснявам дали е нормално и дали няма да даде някакво отражение, но в крайна сметка нали е жив и здрав...а и ние с татито не сме малки...
ronja, бързо оздравяване! Praynig
Габи, точно щях да пиша, че пак се поизгуби нещо... Simple Smile радвам се, че при вас всичко е наред Hug и дръж по-изкъсо "съкровището" Twisted Evil
gadamer, стискам палци Ема да продължи в същия дух fingerscrossed Попарата понякога я замествам с плодовите каши на Hipp или Алете Peace
Gugi, завиждам ви благородно за музикалното преживяване Wink

Аз пък съм се замислила дали вместо попара да не му направя кус-кус...само ще го припека в една тава преди това и пак с масълце и сиренце...предполагам ще му хареса newsm78...ТАЛИ май даваше на Вики!

# 85
  И аз Тали я бях питала ,ама тя не ми отговори newsm78ама кус куса-защо ще го запичаш мила?Той не се ли прави само варен?
    Роняяя да оздравяваш бързо мила,че идвамееее,Дил трябва да се видим и с вас-така,че ще уговорим такава среща,че всички да сме на линия,само да пиоубиколя малко родата и после ще ви звънкам,а за Аква парка и ние сме се навили да ходим а задължително ли е да се взимат шезлонги(може на лични)

# 86
Ами за запичането го знам от майка ми...така хем става по-вкусен, хем някакси не е тикляв като се свари...по-същия начин правя и макароните...изсипвам целия пакет в една тава и запичам на 100-150 градуса, като от време на време разбърквам, докато придобият хубав златист цвят Peace Като изстинат ги готвя(или на фурна, или ги варя), ако ли не ги прибирам обратно в пакета...пробвай, надявам се да ти харесат така повече...

Тедката вдигна температура Tired с 37,3 е...ей сега спа само половин час и се събуди с рев Sad

# 87
Karil - невероятно е стихотворението!  Hug Благодаря за инфото за намаленията  Heart Eyes.

Маша - Гери седи без опора, пълзи назад - по коремче, но не се набира... а и косичката и е доста тъничка - това за мен са абсолютни глупости; направете каквито изследвания решите, за да се успокоите!  А и Гери боц не прави...:peace

гадамер - радвай се, не се чуди  Party.

Роня - добре дошла и бързо оздравяване!  Flutter

Дени4ка - до 38 градуса не се дава нищо - наблюдавай го, дано да не е вирусче  Peace.

# 88
Дени, 37,3 е границата, така, че наблюдавай го детето.

Маша, да те успокоя, че и ние не се набираме и само седим без опора, но Габи се килва по някое време, косата й също е много рехавка, дори всеки път ме питат дали е момченце. Ако можеш консутирай се и с други лекари  Peace

Аз за пореден път съм много ядосана на здравната система и отношението на личните лекари към работата. От няколко дни ви се оплаквам, че Габи е с разстройство, че не е одбре и т.н.Личната ми даваше консултация по телефона и бях доволна, че не трябва да я водя. Но после я заведох да я види и си мислех, че всичко е ОК. Е, да, ама, не, вечерта се наложи да ходим до спешен кабинет, защото пак имахме Т и днес вече я заведох при частното ни педи и се оказа, че детето има херп ангина и по гърлото си има мехурчета и затова е така разстроена. Дано да й мине от това и да е такава диагнозата, въпроса е, че я гледаха сума ти лекари и никоя не погледна гърлото да види как е ... ето и аз се оплакох, сори, ама ми писна  #Cussing out

Така, че Маша, пак бих те посъветвала - Сто пъти мери, един път режи  Peace

# 89
...
 Е, да, ама, не, вечерта се наложи да ходим до спешен кабинет, защото пак имахме Т и днес вече я заведох при частното ни педи и се оказа, че детето има херп ангина и по гърлото си има мехурчета и затова е така разстроена. Дано да й мине от това и да е такава диагнозата, въпроса е, че я гледаха сума ти лекари и никоя не погледна гърлото да види как е ... ето и аз се оплакох, сори, ама ми писна  #Cussing out
...

Иза - наистина много тъпо... как може да не и погледнат гърлото? С това започва прегледа, независимо от оплакванията...  Close Да те успокоя - минава за 2-3 дена, вируса "живее" в тези афтички в гърлото - като се спукат минава. Трябва да се оводнява детето и това е - а вдига ли Т? Защото е твърде възможно да вдигне.

Общи условия

Активация на акаунт