На планина или на море, пазете се - пристига НОЕМВРИйското дете!!!

• 9 081
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
  • на странно място ......
Здравейте мами!

Честит рожден ден ТОЧКА, бъди жива и здрава винаги усмихната и щастлива и много радости занапред с малкият мъж и големият мъж и.......................... Heart Eyes

Добре дошла на  мама tuest и малката Свилена!  bouquet

Карил аз съм пропуснала, но в какъв конкурс участваш, да гласуваме за теб!!
Цвети и мен ме интересува манастир, в който сте кръстили Неда, сподели къде се намира да го посетим!
Ние за сега не сме се замисляли за кръщене, но като гледам вече почти всички ноемврийчета са християнчета, така че да вземем и ние да се замислим за покръстването!! newsm78
gadamer, аз малко съм пропуснала, но ако заминавате някъде, защо не съхраниш кърма за Емката, иначе щом има АБКМ, не знам какво да те посъветвам за мляко те кърмените бебета малко трудно свикват с формула по-принцип, но ако няма избор детето мисля че ще свикне иска или не!
klukarkata весело изкарване да починеш и след месец с нови сили те чакаме във форума  Hug

Ние днес голямо скитане с Диляна, бяхме на сутрешен детски рожден ден, следобед сме на друг а довечера братовчедка ми също е рожденничка, та в един ден много поводи ни се струпаха, но трябва геройски да издържим въпреки голямата топлина навън!!!
Отивам да топна крака в детския басейн на балкона че  sweating

# 196
  • София, Дианабад
Добър ден  Laughing

Честит рожден ден на Точка!  newsm51 Бъди здрава и много обичана жена и майка!
Добре дошла на новата мама и малка бебонка! Laughing

Ние сме добре, днес малко по задачки скитахме. Много горещо това време изобщо не издържам вече в София, не знам вие как сте?! Сигурно по същия начин.. А и Борис лошо спинка вечер - много му е топло..

Клю, много хубаво да си починете и много морски разходки, и хубав тен, и много весели дни да имаш там Laughing
Гадамер, дано ако пробваш с плодово пюре помогне Емка да пие млякото. А и козе мляко да й даваш, знам че е много полезно, иначе на мен ми мирише Sad А в кое хотелче ще бъдете в Априлци? Свекърва ми има къща там и ходим от време на време, ама не можем да сме сами без тях и не е често, за съжаление Sad, защото много, много ни харесва.  Grinning

Приятна гореща вечер от нас  Laughing

# 197
Много се радвам, че сте харесали нашето манастирче Simple Smile Ради, няма да сбъркате ако кръситите малката Теа там- освен, че е приказно красиво това място е напоено с вяра,магично и автентично-  сякаш се връщаш 200 години назад във времето- прекрасно е!!! Ние и двамата с Момчил нямаме нищо общо със Самоков, но като влязохме там и не искахме никъде другаде да се венчаем.

Това е Самоковският девически манастир ". Основан е през 1772 г. като девически метох на Хилендарския манастир от баба Фота.  Църквата Покров пресвятия Богородици" към манастира е построена през 1837 година. Автентичната дървена камбанария обаче изгоря през 2004 година (9 дни преди нашата сватба- един от циганите оправящи покрива си хвърлил цигарата #Cussing out). В манастира се е крил и Васил Левски. Част от иконите са рисувани от Димитър Зограф, а един от стенописите с Покровителката на манастира- Света Богородица на се приписва от специалисти на Захари Зограф. Манастирът е включен и в 100-те национални туристически обекта.

Инересното е, че кръщенетата не се правят в църквата. Има отделна кръщелна. така било по каноните на православието, но масово се правели в черкви, защото няма къде другаде. Стаята е много уютна, старинна. Ако искаш мога да ти дам телефона на сестра Гликерия, която организира кръщенките. Джи ес ема го загубих, но имам стационарния. Но все пак е по- добре да го видите на живо. Трябва изрично да кажете, че искате самостоятелно кръщене защото иначе ще запишат и други с вас. Аз лично повече харесвам отец Петър. Той ни венча и кръсти Неда, а Ран го кръсти отец Емилиян- много ме беше яд, защото не съобразих, че и това трябва да се уговори. Манастирът се намира се на ул. Цар Борис ІІІ. Като влезете в Самоков свивате в ляво на моста срещу бензиностанция Лукойл, карате само направо докато стигнете една огромна оранжева сграда- там пътя няма направо, а завива надясно, после завивате наляво покрай сградата и после първата пресечка надясно- това е Цар Борис- има и указателна стрелка с името на улицата- тя е павирана- по това ще познаете, че сте на вярно място.Simple Smile

ние на сватбата и кръщенетата все сме бързали нанякъде, но сега сме решили да отидем на годишнината от сватбата и да поостанем в дрова, да поговорим с монахините и да се наснимаме навсякъде!! Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 юли 2007, 17:30 от Цветина

# 198
Здравейте мили момичета  Hug!

Аз напоследък намирах време само да ви чета. Мъжо почива няколко дни, та си намираме занимания взаимно  Grinning.

Първо искам да честитя рождения ден на Точка с пожелание за много положителни емоции   newsm51.

welcome на новата мама с девойката.

Като четох за премеждията на Маша си мисля, че ако повечето от нас заведат децата си на тези прегледи, то няма начин да не ни лепнат някоя диагноза  newsm12. Дечицата общо взето са на едно ниво с някои изключения / тук - там има някое по-подвижно/.
За Анелия мога да кажа, че до преди 2-3 дни не можеше да прави стъпки, но я слагам на моите крака и заедно крачим. Сега имаме напредък  Peace. С всеки изминал ден все повече заяква. Опитва се да става с коремни преси, ама уви. Това помага само на люлката от полулегнало положение. На проходилката вече не виси, а я кара назад  smile3506.

Имам въпрос за кашите "Сладки сънища" / нали така бяха/ - в колко часа ги давате?

Ради, Теа е чудна на аватара ти  Flutter. Става все по-хубавичка. Вие кога ще си идвате насам?

Приятно изкарване на всички морски и леко преживяване на жегите   mrstraetz

# 199
Точка, Честит Рожден Ден!   bouquet Да си здрава, щастлива и обичана!

Момичета, Изабела и Габи утре ги изписват. Вече е добре малката.

Много вода трябвало да пият бебоците в тези горещини! Naughty

Забелязвам, че и Лина иска по-често кърмене вчера и днес.

# 200
Честит рожден ден, Точка!!!  Пожелавам ти Владко да стане вуйчо! Wink bouquet
Много се радвам за Габи и Изабела!  Heart Eyes
При мен е малка лудница - Митко е вече трети ден с температура, разтройство и повръщане. Уж направих необходимото за да не разболея и Гого, но уви.. от днес и той е в отбора на болните Cry

# 201
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ТОЧКА!!! БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА! и по-често се мяркай тук!

Лайтблу,
мерси за коНплимента!

БИМБА, привет!!

Гадамер, по време на дрис недей да пробваш нови млека..знам ли newsm78Препоръчвам ти квасено козе мляко, аз скоро ще почна да давам. Т-е вече давах, но беше по-кисело и Дани му се мръщеше...Но и хомеопата ми препоръча спиране на Фризопепа. Това си е чиста химия. Дава калории на детето но не и Живот.

ПОЖЕЛАВАМ НА ИЗАБЕЛА, ДИЛ, МАША и всички мами, чиито дечица страдат да се оправят по-бързо мъниците, ...На мамите КУРАЖ!  и ТЪРПЕНИЕ! Praynig

ЕЛИМИРА, кашите на прах, в КУТИИ - Сладки сънища на НЕСТЛЕ са нови БЕЗМЛЕЧНИ.Добри са за деца с алергии. Вкусни са. Аз правя два дни вечер, но Дани не я яде с охота..Явно или не е бил гладен, или предпочита БЕБЕ-Колинска\руските, евтини\...Незнам. Като казвам "вечер" имам впредвид към 20 часа, понякога и по-късно. Давала съм и в 18 часа. Зависи кога е ял "следобедното пюре". Понякога, както днес е проспал до 18 часа, та като стана тогава му дадох пъпеш, в момента спи, ако стане ще му дам каша, ако само се пробуди ще му дам само АМ.
ЦВЕТИ, винаги ми е интересно като разказваш... Party Flutter

сБРУНИ, бравос за празниците! КРЪЩАВАЙ Я МАЛКАТА! Само остава да избереш къде ...и КОЙ ДА Е кръстник. По този повод \на мамите с две и повече деца\ ще кажа, че четох в един сайт, че е МНОГО ДОБРЕ ДА СЕ КРЪСТИ МОМЧЕНЦЕ ОТ СЕСТРА\по-голяма\, или момиченце от БРАТ\по-голям\. Така детето било защитено от всякакви лоши "помисли" и "дела". НИЕ преди да прочета това, РЕШИХМЕ ДЪЩЕРЯТА ДА Е КРЪСТНИЦА НА ДАНАИЛ- просто тя ЕЙ ТАКА ГО ПОЖЕЛА, И МНОГО НАСТОЯВАШЕ...И така..Безкрайно се радвам. В крайна сметка каките са му най-скъпите и близки хора...Така че мами с две ..помислете за кръстник\чка. Wink ЗА конкурса...още не се гласува Stopв Клюкарника е закотвена темата, "ФИНИ, млечни...речовити" - за кърменето е... Hug

ИМАМ ВЪПРОС!!!!!
КЪДЕ Е   ?????  ГРИГ\ тя да си яде гъза!!!защото никва я няма\,

КЛЮ, и всички които пътуват за море и планина!! ХУБАВО ДА СИ ПОЧИНЕТЕ, ДА СЪБЕРЕТЕ ХУБАВИ ЕМОЦИИ и ДА ПРАВИТЕ СНИМКИ БЕЗ ПАРИ Mr. Green!!

МЕРЕЛИН, Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 202
честито на ТОЧКа многоточка Mr. Green-да е здрава,весела,засмяна(ей то като пожелание за баба марта стана-ама карай)

днес пак бяхме на плаж ама на бургаския и съм бясна-нищо общо с лозенец-имам предвид природните условия-пясъка мръсен и яко премесен с мазут-така лепне ,че и след като се изкъпах пак имам по краката -а във водата толкова много водорасли от кафевите ,че имах чуството че газя в блато-бляк
и все пак ето ви малко снимки
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=142956&photo=24
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=142956&photo=27

и да се похваля вместо НИЯ-има подарък от майка ми-за кръщенето ама още сега си го получи-колело-мислех ,че няма да може да стои на него ,обаче тя е толкова щастлива,кефи се,държи се все е дно е на мотор и прави "бръъъъм" с устата и яко фърчат плюнки(естествено на последното я научи леля й)
ето да я видите
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=142956&photo=28
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=142956&photo=32
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=142956&photo=31
мъжа ми каза"не е честно-НИя на 8 месеца има мотор а аз на 28 години още нямам" hahaha

айдеее-целувки от мен

# 203
Добра вечер, дами и малки сладурани! Heart Eyes

Ей, ще ни умори таз жега sweating Сутринта излязохме на разходка в 8 без 15...точно преди Тедката да заспи...утре мисля и по-рано да "хукнем" по улиците...явно така ще е до края на тез жеги...ей затова не обичам лятото...щото не се диша, няма въздух, потиш се и слънчасваш... Close Чакам с нетърпение есента и зимата Simple Smile
Цял следобед гледам през прозореца как в далечината гори гората и все още не могат да потушат пожара...над Стара Загора се стеле дим все едно сме обгазени пак от Змейово Confused

Момичета, да ви питам...днес взех Хамомила15...разбрах че се дава сутрин и вечер по 5 гранулки...въпросът ми е Кога ги давате?!? newsm78 В смисъл, когато е кисело детенце ли?
Цвети, от разказа ти още повече се навих да отидем да го видим това място...не че снимките не бяха достатъчни Simple Smile
dil, бързо оздравяване на младежите Praynig
karil, аз давам на Тедката каша Бебе с лешници...много му харесва...на мен също Embarassed
МЕРЕЛИН, страхотна е Ния Flutter ...особено на "мотора" motor

За кус-куса - днес говорих с една лекарка и ти ми каза, че обикновения кус-кус, както и макароните, са тежка храна и се дават след годинката...на Тедката му хареса и явно го засити, защото изяде само половин бурканче от пюре...

Спокойна и прохладна нощ! smile3524

Последна редакция: чт, 19 юли 2007, 21:23 от Дени4ka

# 204
Оооох, Божкеее колко сте готини !!!! Гледах снимки..

Деничка,
кус-куса е на Плазмон, без яйца и мляко newsm78За същия ли говориш?? А кашата за която казваш - И ТЯ ЛИ Е БЕЗМЛЕЧНА?? на НЕСТЛЕ..Гарнулките се дават за успокоение. само не мога да те посъветвам колко дни да даваш ТОВА Е ВАЖНО.. newsm78Ние пиехме от потенция 30 СН, която е по-висока - сутрин и вечер за два дни, после почивка..Та незнам ..МОже би да даваш 3-4 дни..максимум

АЗ набързо издрусах преди половин час със  слинга Дани до магазина, че днес бяхме в движение в най-голямата жега, ходих на последен масаж и на козметик...Май и аз ще пробвам да изляза рано, рано..Ама едвам гледам бе Tired Tired Tired

# 205
Привет отново!

Моето зверче след невероятен рев заспа изкъпано и нахранено.Днес спинкахме и двете до 17.30 и тя до 19.30 вече се беше изморила от пълзене и игра.Реших да я приспя, за да подремне и да издържи после до 21.30, когато се къпем, но не.От 19.30 до 20.30 напразно се опитвах да я приспя, а тя в момента, в който ме изгуби от поглед се скъсва от рев.Та си порева яко докато й приготвя коритото и кашата, че тати го нямаше.Като я взех беше цалата мокра...толкова ми стана мъчно за милата ми душичка, ама каво да направя, нали трябва да й приготвя нещата  Cry

Цвети, ти ме убеди окончателно  Hug Благодаря за подробното инфо, ще организираме кръщенето.А някакъв телефон има ли или само на място се ходи за запазване на дата и час  newsm78
Ели, ще си идваме септември около 6-ти, нали са почивни дни.Август ще ходим на почивка с малката.Аз давам кашата в 21.30 на последното хранене.Но аз я правя рядка за пиене, че Теа обича да си цока.Правя 210 мл. мляко и вътре слагам 4-5 мерителни лъжички каша.Изцоква ги до дупка мишлето, като пиеше само мляко все изяждаше само около 130 мл, но явно кашата й харесва.
Етиии, ама страхотна е Ния-сладурия.Тя като професионалист на това колело бе  Shocked
Деничка, аз давам Хамомилата няколко дни подред, защото хомеопатията действа с натрупване.

Аз да си призная, днес не изведох Теа следобяд, но ми беше много лошо.На обед едва се прибрахме, направо щях да пукна  Sick Така ми падна кръвното и ми причерняваше, че правех 5 крАЧКИ и клякам да почина, щото иначе да съм тупнала.Много ме беше страх да не припадна, че знам ли какво ще стане с Теа  Sad Но оцелях до вкъщи.

И ние сутрин излизаме предо 9.00 ч и Теа спи навън.

Желая ви прохладна нощ и спящи бебета  Hug

# 206
Момичета, да си призная  Embarassed...и аз участвам в един конурс, знаете го "БожеНствен дар" .Конкуренцията е жестока, има страхотни есета, но аз писах не заради наградата или за да спечеля, а защото ми се искаше да се обясня в любов на моето малко момиченце публично.
Ето моята творба...дано ви хареса:

http://www.unicusbulgaria.com/index.php?page=singlegen&id=51#

Ето казах си  Wink

# 207
прочетох-страхотно е Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes-но не разбрах от къде се гласува Embarassed

# 208
ЛАЙТБЛУ, все се каня да прочета...ама не съм влизала там..отивам...

Имам една молба !?! търся козметика за Дани - ВЕЛЕДА- \weleda\Немска.
Моля, ако някоя от вас знае КЪДЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОДАВА, или ако може някой да ми донесе от Германия ще съм много благодарна. Съпруга на МИШЕНЦЕ може да ми донесе след седмица от Франсето, но там е три пъти по-скъпа отколкото в Германия. Имаме приятел, имам колежка там...но засега немога да се свържа с тях, пък и незнам дали ще идват това лято до Бг...БИНАЙТЕД също може да поръча по мъжа си, ако той излиза..ЗА което предложение и БЛАГОДАРЯ!!! КАКТО И НА МИШЕНЦЕ - МНОГО МЕРСИ ЗА ОТЗИВЧИВОСТТА!!!

Хомеопата ми препоръча тази марка като НАЙ-добрата при Атопичен дерматит, пък и по принцип за деца.. Rolling Eyes

МЕРЕЛИН  Blushа мойто душко прочете ли го...Баси якото е....Аз самата си поплаквам ВИНАГИ КАТО ГО ЧЕТА SadНаистина, момичета го написах със сърцето си..отвътре, заклевам се!

# 209
ЛАЙТБЛУ НЕ МЕ РАЗПЛАКА ...РАЗРЕВА МЕ!!!
предупреждавай бе жена

Общи условия

Активация на акаунт