Жена на 52 години роди близнаци в София.

• 18 793
  • 324
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
Майка ми е родила на 19.  Това ни е помагало твърде много в отношенията, защото не е имало фрапантна поколенческа разлика.
Функцията на майката не се изчерпва само във способността и - нейна или на лекарите - да роди, без оглед на възраст, условия и възможности. Ролята на майката е да бъде и пълноценен родител, който да се грижи, разбира и ...помни децата си.
 При цялото ми уважение към смелостта на тази родилка, оставам далеч от мисълта, че тя на 65 години би могла да разбере потребностите и тежненията на един 15 годишен пубер / в случая двама май/.
Тези две деца са обречени освен да бъдат отгледани от старци и твърде рано да останат без родители. Което няма нищо общо с умението им сами да се грижат за себе си. Което за мен е твърде егоистично начинание - от старана на родилката, разбира се.

# 46
  • София
струва ми се необоснован риск и от се чудя на лекарите

гледай на света като на сапунен мехур, сикрет...  Simple Smile

# 47
Честно казано изумена съм, че чета това точно от теб  Rolling Eyes

че с какво те изумявам точно пък аз newsm78

Едно е 46, друго е 52, и си държа на мнението, както и вие на вашето.
Природата като цяло е несравнимо предвидлива и логична машина- има понятие менопауза, примерно.
За мен е неприемливо, да го наречем, да се ражда както в невръстна, така и в презряла възраст, а тук говорим и за асистирани методи.
Познавам жена, родила трето дете-изтърсак точно на 52г, ами най-малкото и смешно усложненние беше, че лелята и племенника бяха набори Wink. Това някак различно го разглеждам, трудно е за обясняване защо.

# 48
Всеки сам си решава за себе си. Аз лично не бих го направила и не го одобрявам.
Дано да са живи и здрави всички! Peace

# 49
Имах усещането, че си пътувала и подобно заключение би било много крайно, но си права, че всеки има своя гледна точка.

Явно в България 52 години е преклонна възраст (нищо, че 99 % от вас разчитат на майките си при отглеждането на децата си).

Последна редакция: вт, 17 юли 2007, 03:41 от Niki1

# 50
  • София
Майка ми е родила на 19.  Това ни е помагало твърде много в отношенията, защото не е имало фрапантна поколенческа разлика.
Функцията на майката не се изчерпва само във способността и - нейна или на лекарите - да роди, без оглед на възраст, условия и възможности. Ролята на майката е да бъде и пълноценен родител, който да се грижи, разбира и ...помни децата си.
 При цялото ми уважение към смелостта на тази родилка, оставам далеч от мисълта, че тя на 65 години би могла да разбере потребностите и тежненията на един 15 годишен пубер / в случая двама май/.
Тези две деца са обречени освен да бъдат отгледани от старци и твърде рано да останат без родители. Което няма нищо общо с умението им сами да се грижат за себе си. Което за мен е твърде егоистично начинание - от старана на родилката, разбира се.

Додо, напълно нормално статистически е да очакваме, че тази жена ще живее поне още 20 години. явно е със здрав и запазен организъм, щом е износила успешно двуплодна бременност на 52 години. след 20 години, тези близначета, да са живи и здрави, ще са големи хора и вероятно ще са си хванали живота в ръце. няма никаква обреченост чак толкова... виж, случаят с 67-годишната румънка е доста по-обречен.

ако погледнем с едно друго око на нещата, една жена на 19 може би още хвърчи във въздуха и не е готова в социално и психическо отношение да бъде пълноценен родител. някои още играят с кукли на тази възраст. и това не е най-добрият вариант.

# 51
 .....

Съгласна съм донякъде обаче...НО знаеш ли познавам няколко момичета родили на 18-19 години, които се чудеха "как се слага презерватив", "какво се "прави" с бебе", "от кое копче се включва пералнята", "през вагината ли пикаем" и т.н. да не говорим като родиха ooooh!..Добре че бяха бабите, на  Mr. Greenпо 40 , за да отгледат нещастните дечица.

# 52
  • София-Лагера
Абе друго си е майката да бъде на 20,30 ,40 г ама на 52 и аз не го приемам Thinking
Бих си осиновила по голямо детенце ,но 4ак да раждам......

Да са живи и здрави цялото семейство  bouquet

# 53
  • Sofia
Съгласна съм с теб, че 19 години в никой случай не е най-добрата възраст да роди една жена. Това е другата крайност.
Но все пак аз бих била ужасно нещастна ако на 20 години загубя майка си. Дори може би бих я упрекнала. Въпросът има чисто емоционален, дори морален аспект. Не толкова прагматически.
Има ли право една майка да лишава децата си твърде рано от себе си ?

# 54
Имах усешането, че си пътувала и подобно заключение би било много крайно, но си права, че всеки има своя гледна точка.

Явно в България 52 години е преклонна възраст (нищо, че 99 % от вас разчитат на майките си при отглеждането на децата си).

правилно си преценила- за попътуването Grinning, но живеейки в чужбина, вероятно имаш и близки тук- имаш идея колко е различна жена на 52 тук и там. Sunglasses
Иначе има друга една приказка- Ако бабите можеха да гледат деца, щяха и да ги раждат.

П.П. Държа да поясня, че възраст 40+ за мен е абсолютно нормална за втора, а всъщност и за първа бременност. Просто този случай в моите очи е налудничав, това е.

# 55
Додо, сериозно ли пишеш това?
И изобщо не съм съгласна, че жена на 65 би разбрала проблемите на 15 годишен тинейджър по-зле от жена на 45. Няма правила, има различни характери, темперамент, култура.

Последна редакция: вт, 17 юли 2007, 00:47 от Cygnus

# 56
  • София-Лагера
Цитат
правилно си преценила- за попътуването , но живеейки в чужбина, вероятно имаш и близки тук- имаш идея колко е различна жена на 52 тук и там.
Иначе има друга една приказка- Ако бабите можеха да гледат деца, щяха и да ги раждат.

П.П. Държа да поясня, че възраст 40+ за мен е абсолютно нормална за втора, а всъщност и за първа бременност. Просто този случай в моите очи е налудничав, това е.

Информирай модератор    

# 57
  • Sofia
Додо, сериозно ли пишеш това? Да упрекнеш майка си, че те е родила?
И изобщо не съм съгласна, че жена на 65 би разбрала проблемите на 15 годишен тинейджър по-зле от жена на 45. Няма правила, има различни хора.

Абсолютно сериозно. Да родиш всъщност не е така трудно / съжалявам, че пиша това под теб, разбира се, че има изключения/, много по-трудна е отговорността, която идва след това. Тя намира израз и в грижа и в мисъл, и в себеотдаване, разбиране, любов - всичко това, което не може да съществува, ако майката не присъства, ако я няма физически.
А относно останалото - пропастта между поколенията не е нещо, което аз измислих сега. Тя винаги е съществувала и ще съществува. Обусловена е от движението на времето и промените които то налага, най-просто казано.

# 58
Додо, говорим за изключенията, когато да родиш е трудно.  Всичко, което си написала тази жена го знае след като се е решила да има деца. Не е на 16 все пак Wink

# 59
  • Sofia
И още нещо. Един родител на 65-70 години е логично вече да страда от различни заболявания. Е ли нормално да се очаква от деца, младежи да прекарат своето детство, младост сред болни, гаснещи родители, отдадени на грижата си за тях ?
Наистина ли го намирате за справедливо?

Общи условия

Активация на акаунт