Промениха ли се хората след пандемията?

• 6 437
  • 205
  •   1
Отговори
Според  вас станаха ли хората по-затворени след пандемията?

# 1
# 2
  • София
Не.

# 3
Много хора около мен се промениха - дистанцирани, стресирани и обсебени само от себе си. Донякъде и аз се промених заради пораженията на здравето, който ковид ми остави.

# 4
Много хора около мен се промениха - дистанцирани, стресирани и обсебени само от себе си. Донякъде и аз се промених заради пораженията на здравето, който ковид ми остави.
Същото е и при мен...

# 5
Oпределено. Дали свикнахме да сме си самодостатъчни, или просто открихме, че принципно сме си такива, но аз поне виждам сериозно отслабване на социалните връзки и силно редуциране на контактите. И не знам дали съжалявам или не.
П.П. Може да се отнася само за дъртаците от моето поколение, нямам база да говоря за всички.

# 6
Аз не смятам, че хората са се променили. Ако не стане нещо въпрос за това време или не си спомня за хората, които не го преживяха, мога да кажа, че съм забравила тази тема. Животът продължава и дори ми става досадно всички неудачи да се обясняват с короната. Мен са ме променили много неща, лични. Смъртта на баща ми, на близки приятелки, на колега, който си отиде преди няколко дни. С всички нас предполагам е така.

# 7
  • Melmak
Според мен се промениха. На първо място тези, чиито близки починаха.
След това тези, които са го прекарали тежко и имат сериозни последици.

И след това останалите, които свикнаха повече с дома и предпочитат да са вкъщи. Приятелките ми ударно станаха майки, защото сме и в такава възраст.

Аз не мисля, че се промених. Екстровертната ми същност не може да се сложи вкъщи за дълго време.

# 8
# 9
По мои наблюдения много народ изперка - отключиха се неврози и ОКР-та.

# 10
Не, по-затворени не.
Напротив.

# 11

И аз споделям мнението. И имам чувството, че антиваксърите са повече от преди КОВИД.

# 12
Никога през живота си не съм чувала за толкова много хора с паник атаки! То вече всеки втори минава през това.

Да, хората ПРИЕХА, че могат и сами, без никого. Нещо важно бе прекъснато - потребността от социална среда НА ВСЯКА ЦЕНА.

Включително и по себе си го виждам. Аз съм контактен човек и винаги съм търсела компания, мислъта да изкарам без приятели уикенд ми бе чужда и самотна. Сега на никой не се обаждам. Мога с дни да съм у дома, да се занимавам, да чуя майка ми и дъщеря ми, да вечерям с мъжа ми и на никой даже не се обаждам. Ще кажете, че аз съм в депресия - но и приятелите ми не ми звънят както преди ката час, да кажат какво им е хрумнало.

Отчужди ни тази пандемия! Затвори семействата между тях си.

И аз споделям мнението. И имам чувството, че антиваксърите са повече от преди КОВИД.
[/quote]

Знаеш защо антиваксърите вече са МНОГО ПОВЕЧЕ...

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 00:15 от the Дорис

# 13
Подкрепям.Имам близък , който е психиатър и споделя тревожни неща. Включително и при подрастващи.😔

# 14
Според СЗО ,здравето е съвкупност от физическо и психическо здраве и социално благополучие. Бяхме лишени и от трите за съжаление. Има поне нещо хубаво в цялата история с пандемията - хора с панически атаки и ОКР, жертви на домашно насилие почнаха да говорят по-свободно за проблемите и да насочват вниманието към психичното здраве.

Общи условия

Активация на акаунт