Жена на 52 години роди близнаци в София.

• 18 900
  • 324
  •   1
Отговори
# 105
Аз лично не бих родила на 52. Смятам на 32-33 да приключа и с трите планирани бремености.
Така,айде многознайке теб да те видя ако имаше някакъв проблем при теб или съпруга ти - да заченеш по естествен път,айде тогава да те видя как щеше да приключиш и трите планирани бременности до тази възраст.На 28год и аз си мислех,че до 30г ще родя първото...да ама не!Тази година ще стана на 31г  и все още се борим да имаме дете.
Много,ама много е лесно да говориш като нямаш грам понятие колко трудно може да бъде да се сдобиеш с детенце -  около 270 000 двойки в България знаем точно колко трудно е.Всички останали просто си чешат езиците по темата.
Вече имам едно дете, родила съм го на 24. Сега съм на 27. Защо тогава да не планирам следващите до 32-33? Дай ми основателна причина, без да се палиш. Моите планове са МОИ, не твои, не нейни, и са съборазени само с условностите в моята връзка, моето здраве, моята кариера и т.н.! И планиране е различно от реализация. Не виждам от какво се обиждаш, четейки мнението ми.
И ако трябва да ти отговоря в твоя стил: Айде, обясни ми ти защо си планирала раждане м/у 28 и 30, и си толкова афектирана, че времето минава, ако си убедена, че и 47-52 също е доста добра възраст за раждане? Ако нямаше проблеми, не би ли планирала и ти ражданията си по начин, близък до моя?
Но по-добре въобще да не ти влизам в тона и само да ти пожелая да успееш в борбата за детенце и скоро да гушкаш бебенцето си.

# 106
  • Sofia

Но искам да попитам - как приемате бащи на 45-55 г.? Защото това е масова практика. Виждам все повече белокоси татковци в парка, детската градина и училището. Тях никой не ги упреква, напротив.

За 55 годишните татковци мисля по сходен начин. Но реакцията по повод възрастта на майката е по-силна, защото тя зачева, износва и ражда детето. Реалният риск и за нея и за самите деца е факт. А и връзката майка-дете е по-силна.
Но от чисто емоционална страна въпросът стои и с възрастните бащи.
Лично за мен, не ангажирам никого. И моля - никого не съдя.

# 107
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Wolf и моя син е с увреждане,не казвам нищо по повод това.
За разлика от теб аз раснах без майка и повярвай,по ужасните  неща които могат да се случат на едно дете едва ли са много.Не мога да кажа че съм израснала в мизерия ,но самата празнота е ужасна.Не е минал и един важен и не толкова важен миг от живота ми през последните 20 години в който да не съм си поплаквала,че майка ми не е до мен.Не е важно с колко пари ще се гледат децата а да можеш да си до тях докато пораснат.Да им дадеш майчина ласка и съвет, да се усмихваш при успехите им и да поплакваш с тях при неуспехите.

# 108
  • София
Няма да се намесвам в проведените досега спорове.
Не и че някой ме е питал, но ще си кажа мнението.

Моята майка е на 61 год, а детето ми е на 12. Тя не се справя с него изобщо. през половината от времето той се грижи за нея, защото не можела да ходи или била уморена. Аз ходя 2 или 3 пъти седмично да чистя, подреждам и готвя. Жената не е длъжна да се грижи за моето дете, за това няма да споря. Но факт е, че и да беше длъжна, пак нямаше да може.
Нямам нищо против възрастните родители, но имам определено скептично мнение, относно способността им да отговорят на нуждите на едно малко, а в последствие и по-голямо дете. А си говорим за две.

И понеже дочетох новите отговори - айде стига сме се делили на родители на деца инвалиди и всички останали. Всички сме просто родители и трябва да мислим най-напред доколко можем да отговорим на нуждите на децата си.

Wolf - аз лично намалих бройката на бъдещите си деца, заради нуждите на вече съществуващото. Не е важно колко пари имат родителите ти, докато не ти станат жизнено важни и животоспасяващи тези пари.

Последна редакция: вт, 17 юли 2007, 10:36 от mimmy

# 109
  • София
 За мен раждането на желано дете е винаги радостно събитие, независимо от обстоятелствата. Звучат грозно и тенденциозно предположенията (неподкрепени с никакви доказателства), че жената е родила децата, за да се грижат впоследствие за по-големия и син инвалид или че лекарите са направили скъпата процедура безплатно с цел търсене на сензация. А аргумента какво ще кажат хората и как щели да се присмиват на децта в училище говори за липсата на толерантност в нашето общество, която за съжаление е факт.
 Според мен, за да се реши на тази крачка и то на тази възраст тази жена е преценила, че финансовото и здравословното и състояние и го позволяват.
 И да, наистина тази новина дава надежда на много жени, които водят борба с времето в желанието си да се сдобият със свое дете.

# 110
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз лично съм против , защото си мисля, че едва ли би могла да зачене на 51 по нормалния начин, т.е. природата не го е измислила да става толкова късно, организма е изтощен, не достатъчно здрав, има опасност както за децата, така и за майката...ами последствията от бременността- зъби, кости, коса ... и пак ви питам , как бихте реагирали ако жената беше на 61, 71  ...

# 111
  • София
Имам приятелка, която предприе всичките необходими стъпки на 41, въпреки неподходящото си здравословно състояние и несигурният изход от бременността.
Но много иска да има дете, а не иска да си осинови.

Подкрепям я, въпреки че не съм съгласна с нея и решението и.

# 112
Абе да са живи и здрави, всичко друго е суета. Пари, подбуди, хорско мнение- те хорските усти затваряне нямат.

Ин витро се планира, не е като да се е случило случайно забременяването, което ще рече, че е имала предостатъчно време да обмисли нещата.

Затова- да са живи и здрави и късмет!

# 113
  • по пътеката
за да роди й се правят един бол тестове, които са минали знаят, здравословни, видимо не е отклю4ила ментално заболяване или да е с деградила памет, явно лекарите са преценили добро здравословно състояние! има съхранени организми, има дами на 25 като руини, има на 70 които бягат за здраве! вие сте уморени коне от живота на 35, други запо4ват да живеят на 55! хората са разли4ни, едни са нерваци на 20 и стават зли и досадни на към 45, други пък са си запазили даже удвоили спокойствието и търпението, или примирението към те4енията и спокойно приемат нещата! кои са по- добрите или по-ка4ествените, ние не сме тези, които да даваме оценки, има си своя живот жената разполага с него! така е устроен светът! освен това статисти4ески жените са по-дълголетни от мъжете, та за татковците над 45 г какво, да ги отпишем ли ?! я, колко тука са женени за в напреднала възраст мъже, де втори ,де пети брак! има ли зна4ение, колко деца има преди това събитие? ако вие сте жената и искате пълноценен живот с един 55 годишен мъж, какво ще тръгнете да се отказвате от деца ли? и защото таткото може да умре след 5 г или по-рано? това спира ли някого?

# 114
На мен тази вест не ми е никак радостна, напротив... Бебетата не са стока, която да добиваш, когато ти хрумне. Планираната бременност на възрастната лейди ме натъжава, защото да планираш подобно нещо означава да приемеш мисълта, че децата ти ще са или сираци, или болногледачи около 18-те си години, без това да те безпокои. Вярно, че никой не е застрахован от такваз съдба, но в случая е неизбежна. Човешкият егоизъм понякога не знае граници.

# 115

Абе закъде бързате да ни отписвате бе, хора. Аз съм на 49 и кусур,
мога да бъда донор на сперма за изкуствено оплождане, мога и естествено.
Може пък децата никога да нямат здравословни проблеми, да не им
трябват пари за трансплантации, има евтини магазини, има магазини за дрехи втора
употреба.
В нашия блок дойде да живее един човек на 86, по цял ден не застава - шета из градинката,
плеви, копае, навежда се изправя се и има страхотна лъчезарна усмивка.
Това, че не бихте постъпили като нея, не трябва да отприщва такива негативни емоции
у вас. Реагирате така, сякаш сте видели извънземно на улицата, поведението му
е непредвидимо, непредсказуемо, не е като вашето и това ви плаши.

# 116
  • София
marsy, от опит ли говориш. Щото моят пресен и непосредствен опит говори, че няма такова нещо.

Имам приятелка, която предприе всичките необходими стъпки на 41, въпреки неподходящото си здравословно състояние и несигурният изход от бременността.
Но много иска да има дете, а не иска да си осинови.

И никой не е правил тестове за ментални способности или психологически отклонения. Дори не са запознати със заболяването, ама си действат по списък.

# 117
Абе закъде бързате да ни отписвате бе, хора. Аз съм на 49 и кусур...

Никой никого не отписва - не говорим за 49, а за 65 и кусур. Ти на 65 ще можеш ли да тичаш с 13-годишните си деца, ще се катериш ли с тях по дърветата, ще се гмуркаш ли в морето, ще се вълнуваш ли от последния хит по MTV, ще имаш ли енергията на един 35 или 45-годишен родител?

# 118
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Има и по- възрастни родилки..коя ли е най- възрастната  newsm78

http://www.actualno.com/news_111275.html

# 119
  • При хората, които обичам
Прав е Вълчо. Достатъчно е да кажем, че ние няма да го направим. Аз поне - няма да го направя. Родих на 35, не се осмелявам да пробвам отново нито сега, нито пък след 5 години. Но не отричам правото на който и да е да го направи.

Общи условия

Активация на акаунт