Сънувате ли починали ваши близки?

• 312 067
  • 1 590
  •   1
Отговори
# 1 365
Родителите ти имат ли църковен брак?

Не. Татко беше атеист. Иначе и аз, и брат ми сме кръстени (под влияние на баба май).
Един-два пъти съм ги сънувала и заедно, но няколко пъти и разделени. Но на майка ú беше тъжно от това. Сигурно е глупаво...просто видях темата и споделих.
Да си призная аз не искам да сънувам. Случвало се е един-два пъти в живота ми да са били мнго значещи сънища. И затова се плаша и не ми се ще да сънувам (а всъщност се случава много, много често). Въпреки, че съм убедена, че те за всичко ми помагат. Така казват хората по принцип.

А вас не ви ли плашат такива сънища?

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 10:21 от stefka.k

# 1 366
  • София
Сега видях темата. Преди месец някъде сънувах баба ми, която обаче е все още жива но в съня си я сънувах като починала и си го знаех че е починала, как дойде при нас с майка и взе да говори за неща които не съм и очаквала да чуя от нея - нещо беше за политическия живот в България, някакви глобални неща изобщо не в нейн стил и не запомних много, а и нямам навик да си записвам сънищата. Но едно запомних - каза следното "и да знаете аз октомври ще се върна" - в съня си бях с усещането че ще се върне от оня свят тъй като за мен вече беше починала, но като се събудих взех да се чудя какво ли значи това. Споделих с майка и тя мисли, че може би ще се върне там от където е дошла демек ще почине, но аз не смея и да си помисля за това, а тя е възрастна, ще направи 88 години края на август. Вие как тълкувате съня? Някои ми казват че било много хубаво да сънувам жив човек като починал, но мен тръпки ме побиват ... още не смея да го споделя с баща ми защото тя му е майка???

# 1 367
Много често сънувам починалите си баби и дядовци(лека им пръст) и не ми говорят, но сякаш аз ги разбирам . В повечето случаи искам да ги изгоня и да ги отпратя на онзи свят, особено напоследък. Последният сън беше как съм на село и отварям вратата на малката къща и вътре е баба ми, но не прилича на нея, но имаше същата коса и прическа и аз почнах да й е карам и да й говоря, че трябва да се махне от тук, не й е тук мястото. Имайки предвид тук на Земята. Те сякаш се скитат, особено единия ми дядо и едната баба Rolling Eyes Тъжно ми е за тях, несъмнено!!

# 1 368
  • ах, морето...
Когато сънувам по4иналите си родители и сутрин се събудя, осъзнавайки ,4е това е било само сън, се 4увствам много зле.Липсват ми много, особено мама.Най-осезаемо, след раждането на беба,искаше ми се да я познават .
За мен, дали е бил сънят кошмар или не, е без зна4ение.Важното е,4е ги сънувам и поне на сън съм отново с тях.
Странно нещо са сънищата.....4рез тях живеем в един друг, паралелен свят.
Записвам се , да следя темата.

# 1 369
  • София
Миналата нощ сънувах пак починалия ми  баща. Един такъв рошав и нещастен беше дошъл при мен. Много странно се чувствам сутрин винаги след като съм го сънувала... И на мен ми се искаше да беше видял детето ми...

# 1 370
  • Munich
Не ме плашат сънищата с починалите ми близки, защото поне десетина от тях са се сбъднали по понякога впечатляващ начин и това засилва вярата ми и прави загубата малко по-лека... вече трети път се включвам по темата. Преди два часа ме застигна вестта за смъртта на любимата ми баба. Само час преди това разказвах снощния си сън на мъжа ми: заедно бяха в него баба, починалите ми дядо (неин мъж) и майка (дъщеря и), баба беше в една стая с тях. Бяха много весели и си говореха. Дядо подстригваше майка ми, баба готвеше нещо и се смееше. Синът ми беше също там и му се радваха, дядо го беше прегърнал. Беше страшно реално. Сутринта останах поне 15 минути в леглото със затворени очи в желанието си да задържа момента с любимите хора и да си припомня всеки детайл от съня. Следобед запалих свещ за починалите ми майка, дядо и леля и отделно запалих и за баба и когато палех за баба, казах погрешка "Бог да те прости", просто го повторих три пъти преди това и се обърках. После гледахме снимки със сина ми, което правим много рядко и на някои от тях беше баба ми и те ми задържаха страшно много вниманието и му разказвах за нея. И после дойде вестта за смъртта и... Много често чувам за подобни сънища, как някой сънува близък на прага на смъртта в присъствието на негови починали близки. В навечерието на смъртта на майка ми нейната братовчедка я е сънувала в бабината им къща и с майка ми там на една маса са седяли всички починали общи роднини... Бог да ги прости всички. Мисля, че не трябва да се страхуваме от сънищата с мъртви близки, а да сме благодарни за този контакт.

# 1 371
Здравейте и аз искам да споделя един сън който сънувах преди около 5 години.Баба ми (по бащина линия почина когато бях на 11 год.а дядо на19год.)Не ми видяха свадбата и детето а аз бях силно привързана към тях.Мама и тати винаги работеха някъде на далеч и те ни отгледаха може би за това .Но както и да е връщам се към съня.Тогава работехме извън България и вземахме малкия по време на ваканцията за 3 месеца при нас.Е дна вечер сънувам че са дошли там където работим и ми казаха:"Чухме че работите тук и дойдохме да те видим как си  Казах им че и синът ми е тук а те отговориха: "него вече го видяхме и гушкахме "След няколко дена когато разглеждахме снимки малкия взе тяхната снимка и ми каза "Мамо аз ги познавам те бяха у нас и ме гушкаха"Направо изтръпнах те бяха починали преди той да се роди разпитвах го в коя стая, кога? Но беше малък и не помни добре може да ги е сънувал но не може да каже нищо сигурно беше на 3.5 годинки.И каза "Мамо обаче твоята баба е млада"Тя почина на 51 години.

# 1 372
I az sunyvam po4inali moi blizki, no malko po rqdko. Dqdo mi po4ina predi godina i polovina,za tova vreme dali sum go sunyvala 3 puti. Posledniq put kogato go sunyvah be6e qnyari mesec. I sunyvah samoto my pogrebenie, kak spyskat kov4ega v groba. Mnogo se zpla6ih, pomislih si 4e zna4i ne6to yjasno koeto 6te se slly4i. Proverih v sunovnicite i pro4etoh, 4e ako sunyva6 kak pogrebvat nqkoi, semeistvoto ti 6te se yveli4i. 2 sedmici sled sunq razbrah 4e sum bremenna.

# 1 373
Сънувала съм,но най лошото е че сънувам и едни други полоши неща.И често се будя защото се усещам как се напъвам да плача,а нямам сълзи и ........ужасно е.

Наистина сънувам гадни неща,ще разкажа нещо което остави ярък спомен за мен.

Работех в цех за сладки,на опаковъчна машина.Следях нещата който минават по нея и жените който ги събират и нареждат в кашончетата.Та три дни преди случката сънувам

1-ва вечер:Купчина с трупове от която ми казват да намеря баща си Cry.

2-ра вечер:Някога като бях малка понеже баща ми е бивш фотограф,и съм гледала много негови списания(била съм на има няма 5-6г.),видях в едно от тях снимка на дете с откъснати крака от влак.Видях го в съня си точно както някога в списанието но аз бях там и всичко се случваше пред очите ми.

3-та вечер,най тежката за мен:Имам починало бебе в седмия месец,събувах на определено място в града как ми го показват в количка отдалеко и ми казват че е живо.

След третата нощ,отидох на работа и непомня в коя част на работното време един валек дръпна пръстите ми от към ноктите и в тях се вряза ламарина(ако трябва да уточня два валека въртят балатум,по който падат пасти,хващах ги за да не се чупят.И точно при хващането валека дръпна пръстите ми а когато опитах да ги издъпам без да чуе и види някой около мен,ламарината под  балатума се забиваше все повече и повече).Опитах се да се направя на мъж и просто да се скрия и кажа Спрете за малко машината,но техника който я пуска и спира със същото спокойствие ме попита "какво става".След като пак повторих и не реагирах кой знае колко,той я спря......Пръстите ми бяха срязани от страната на нокътя до коста,за моя радост небеше засегната нито тя нито нерв.Ходих месец на нагревки и всичко мина.Обаче тия три нощи преди случката,не минават...

Имам толкова лоши сънища,че страх ме е да спя.И като малка си бях така,и така си отидох(дет се вика).Сънувам често и починали роднини и несамо.Какво ли несънувам аз... Banghead

# 1 374
Когато баща ми почина преди 16г го сънувах много често,и винаги се събуждах разплакана,но и някак спокойна че го виждам отново.След това спрях да го сънувам .Ве че бях омъжена, после се родиха и децата.Но баща ми, така и не се появи повече в сънищата ми,до снощи.Не зная какво означава сънят ми,но се зарадвах на сутринта че го бях видяла отново дори и на сън

# 1 375
bg_mama, какви филми гледаш? Какви книги четеш? Всеки сънува кошмари понякога, ама толкова често и то такива  Shocked........... не е нормално.

# 1 376
Казват че подсъзнанието е голяма работа,и аз съм живото доказателство затова.Книги не чета(нямам време,липсва ми и желание).И за филми нямам време... Sick

Друг странен сън ми беше като бях много малка,но едва сега мога да го обясня горе долу.....Майка ми имаше тапети на огромни бледо кафеви цветя.Тези цветя вечер докато спях ме натискаха,изпъкваха и ме натискаха и ме душаха.Майка ми е разказвала как ме е питала защо плача а аз помня какво обяснявах но нямаше никаква връзка със съня ми.Понеже от прозореца в стаята в която спяхме се виждаше светлината(фар)за летището за самолетите,казвах че ми свети в очите,което небеше така но неможех да обясня това с цветята.

Забелязала съм че сина ми е наследил това лошо нещо,често се събужда и пищи #Cussing out.ПОнякога успявам да разбера дори какво точно е сънувал,въпреки че знам че трябва да не му говоря.Понякога направо се опитвам да го събудя,защото е един ужас и аз го знам от собствен опит Sad.И той необича да спи..разбираемо е за мен защо Thinking

Казват че по емоционалните хора са така,но до тук никога не съм познавала човек който до такава степен преживява всичко петорно докато спи(ако това е спане) Sad

# 1 377
Здравейте!
Снощи за първи път сънувах дядо ми, който почина преди 4 години. Бяхме седнали с него на пейката в къщата ни на село и той ми обесняваше как се е наранил като е спасявал едно дете.
Не мога да спра да мисля за съня и какво означава.
Споделете ако имате предположения, защото от съновниците не ми стана ясно.
Благодаря Simple Smile

# 1 378
ще споделя и аз едни мои сънища, след като почина баща ми ,го сънувах че се мъчи ( почина от рак на дихателните пътища,много тежко,дишаше през канюла) направо истински кошмар .и така доста дълго време. до като една нощ не сънувах татко че се намира в един санаториум,всичко в бяло и имаше медецински сестри и беше седнал в инвалидна количка ,а аз му бях на свиждане.тогава ми каза да не се тревожа за него ,че там се грижат много добре за него. и  от тогава спрях да го сънувам .

# 1 379
  • Бургас
имате ли представа или някаква идея какво означава починала жена да каже,че е бременна? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт