Сънувате ли починали ваши близки?

• 313 006
  • 1 590
  •   1
Отговори
# 255
Преди често сънувах мама. Но преди няколко години когато я сънувах за последно ми каза - "Вече нямате нужда от мен. Бързам много - на друго място имат нужда от помощ".  Искам пак да я сънувам. Неискам да си тръгва... Cry

Всъщност най-вероятно не си е "тръгнала", а се "върнала" на земята. Огледай се някъде наоколо е  Hug

Не...Връщат се на земята за земни уроци, а не за да помагат на някого. Ако беше върната за прераждане, едва ли би казала че други имат повече нужда от помощ. newsm78 Тя е тръгнала някъде с мисия да помага.

# 256
Преди често сънувах мама. Но преди няколко години когато я сънувах за последно ми каза - "Вече нямате нужда от мен. Бързам много - на друго място имат нужда от помощ".  Искам пак да я сънувам. Неискам да си тръгва... Cry

Всъщност най-вероятно не си е "тръгнала", а се "върнала" на земята. Огледай се някъде наоколо е  Hug

Не...Връщат се на земята за земни уроци, а не за да помагат на някого. Ако беше върната за прераждане, едва ли би казала че други имат повече нужда от помощ. newsm78 Тя е тръгнала някъде с мисия да помага.

хехехе не че съм експерт, но май е въпрос на книги и автори, които четем, а?

# 257

хехехе не че съм експерт, но май е въпрос на книги и автори, които четем, а?

Чета без особенно да пробирам, но никъде не съм попадала на намек че някой се преражда с цел да помага. Има специални хора на небесата с такива функции и те са от  хората достигнали високи нива на усъвършенстване и духовно развитие.

# 258
мацки, темата взе да загрубява.всеки има право на мнение и сам решава в какво да вярва.трябва да сме толерантни към вярата и избора на другите

# 259
Ако беше върната за прераждане, едва ли би казала че други имат повече нужда от помощ. newsm78 Тя е тръгнала някъде с мисия да помага.
В Библията, май е казано, че прераждане няма. Животът е един и после - съд. Нещо такова...
Не съм я чела, не знам, но правоверни така са ми казвали newsm78.

# 260
Ако беше върната за прераждане, едва ли би казала че други имат повече нужда от помощ. newsm78 Тя е тръгнала някъде с мисия да помага.
В Библията, май е казано, че прераждане няма. Животът е един и после - съд. Нещо такова...

Точно вчера четох източник, където се цитираха пасажите от Библията които говорят и за живота след смъртта и за прераждането. Но вчера четох доста неща, не съм сигурна дали ще го открия сега. Ако ми падне, ще го пусна. newsm78

# 261
  • Linz

Точно вчера четох източник, където се цитираха пасажите от Библията които говорят и за живота след смъртта и за прераждането. Но вчера четох доста неща, не съм сигурна дали ще го открия сега. Ако ми падне, ще го пусна. newsm78
Напиши го това в съседната тема "Има ли Господ и вярвате ли в Него?", където пишат тези, които четат Библията и виж реакции Wink

# 262
Господи, Ради, и занесе ли все пак снимка? Преди смъртта на детето ти или след това? От какво почина детенце и очакван ли беше края?

Ще ти разкажа как живеят там децата ако искаш. Току-що четох на тази тема. Rolling Eyes
Моля те разкажи ми за децата ,къде отиват ?Аз  сънувах преди Еди сред много деца ,ама много ,чувах им само гласчетата и смеха ,слънчево и зелено и топло ,но много дълече .В началото си бяхме пак двамата в сънищаат ,водих го на една площадка детска с люлки ........После го сънувах ,как се хвана за две големи бутилки с мляко ,което ми говореше ,че трябва да дам мляко на дечица ,които познавам.направих го ......

От какво почина,от куп глупави и лечими болести ,които преминаха в ушна инфекция и менингит ,без всички симптоми .От глупави доктори ,които недогледаха какво става и ми се смееха ,като питам за всичко подробно . CryТях има кой да ги съди .Въобще не е бил очакван край,след продължително лекуване ,бяхме вече изписани и уж добре .

# 263
Господи, Ради, и занесе ли все пак снимка? Преди смъртта на детето ти или след това? От какво почина детенце и очакван ли беше края?

Ще ти разкажа как живеят там децата ако искаш. Току-що четох на тази тема. Rolling Eyes
Моля те разкажи ми за децата ,къде отиват ?Аз  сънувах преди Еди сред много деца ,ама много ,чувах им само гласчетата и смеха ,слънчево и зелено и топло ,но много дълече .В началото си бяхме пак двамата в сънищаат ,водих го на една площадка детска с люлки ........После го сънувах ,как се хвана за две големи бутилки с мляко ,което ми говореше ,че трябва да дам мляко на дечица ,които познавам.направих го ......

От какво почина,от куп глупави и лечими болести ,които преминаха в ушна инфекция и менингит ,без всички симптоми .От глупави доктори ,които недогледаха какво става и ми се смееха ,като питам за всичко подробно . CryТях има кой да ги съди .Въобще не е бил очакван край,след продължително лекуване ,бяхме вече изписани и уж добре .

Господи, каква трагедия! Sick Мила, много, много ти съчувствам и те прегръщам. Това е ужасно. Cry Разбирам болката ти. Не е честно да умират деца от болести които са лечими и от лекарски грешки и безхаберие. Sick

Ще потърся точно мястото където го четох и ако искаш ще ти го пратя на лични. Разбираш ли руски? На руски беше.
Ще опитам да го разкажа накратко.

Там пишеше, че починалите хора си носят тежестта от сътвореното по време на живота на онзи свят. И в зависимост от това как е живял и как се е изградил като личност, той попада в различна реалност. За всеки "раят" е различен като обективност. Ако говорим принципно за попадане в рая. Усещането за щастие и любов е различно за всеки. Най-щастливо, красиво и неповторимо било това за децата. Те са чисти души. Ако знаели родителите колко щастие имало за тях на небето, не биха скърбяли толкова.
Там имало детски центрове, където обучен и много квалифициран персонал се грижел за тях. Децата получават много любов и много квалифицирано обучение. Те са посещавани от родителите си по време на сънищата и не чувствали липсата им, обграждани са в много любов и внимание. Тези деца израствали като много развити личности с високо духовно развитие. И тогава преминавали на ментално ниво, божието царство.

Там се споменаваше, че в някои случаи на много ранна бебешка смърт това било като един вид изкупване на грях от предишен живот, най-вероятно самоубийство. И много често, душите на тези деца много бързо се прераждали отново и често пак в същото семейство.

Ще ти намеря точния източник да прочетеш с точните думи. Не съм в състояние да го преразкажа така образно. newsm78

# 264
Ще се радвам да ми пратиш на ЛС .

# 265
Radi-t моите най искрени съчувствия за преживяната загуба.
Исках само да кажа, че и аз съм чела за това което споменава Xenia и дълбоко вярвам, че там някъде наистина съществува това място.

# 266
Ще се радвам да ми пратиш на ЛС .

Открих го и го пускам тук за да го прочетат и други. Джефри Ходсън- превод на руски. Към края е описанието за децата.

http://www.universalinternetlibrary.ru/book/theosophy/hodsmert.shtml

# 267
Благодаря много ,ще го прочета .  bouquet

# 268
  • у дома...
Вчера просто не издържах, за да пиша още...
В деня след погребението на майка, отидохме отново на гробищата и ми се стори, че някой е разравял гроба /точно тогава в Пловдив имаше съмнения, че цигани разравят гробовете, за да вземат вещите на покойниците/. И аз пощурях! Но вечерта сънувах за първи път мама. Беше седнала на една голяма трапеза, заедно с много хора, които изглеждаха много спокойни, доволни и весели. И тя изглеждаше много добре - като в най-хубавите си дни. Масата беше отрупана с ястия. И мама ми каза " Не се притеснявай, вече всичко е наред. Вече съм много добре!"...

А вечерта преди погребението дворната ни врата на три пъти се разтресе като, че ли някой влиза - бащата, бабата и дядото на майка ми май дойдоха да я отведат.

След последният ми сън с нея вече не я чувствам до мен. Май наистина отиде някъде, където имат повече нужда от нея.

# 269
Здравейте,
Искам да споделя притесненията си с вас и ако може някоя да разтълкува съня. Вчера баща ми се обади, за да попита как е майка ми. Те са разведени от дълги години. Сънувал как си говорели тримата: той, майка ми и баба ми (тя почина преди 1 год и 3 месеца). Майка ми била нещо уморена и полегнала на леглото. Какво ли значи това?
Вярвам в сънища и не ми звучи добре. Търсих в няколко съновника, но не открих нищо.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт