ПЛЕВЕН в средата на юли

• 13 495
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте на всички. )))

Аз пак с моите въпроси. )
Но да ви попитам - в болницата бебчетата с дрешки, които вие сте занесли ли ги обличат, или с такива от самата болница. Аз доколкото разбрах трябва ние да си носим дрехи, с които се обличат бебетата, но може и да греша.

# 211
Момичета, насълзиха ми се о4ите докато 4ета разказите ви за Дома Cry
Дано наистина тези посещения станат честа практика,защото това, от което имат най-много нужда тези дечица е ...ОБИЧ Hug А ние вси4ки можем да им я дадем.
Оказва се 4е една комшийка от Плевен работи във въпросния дом( така ми каза баща ми).МОже като си дойда да я попитам как реално стоят нещата там.Баща ми като разбра 4е кашона с дрешки е за дома, ми звънна да ме пита дали да не ги  остави направо там, та....така разбрал  слу4айно за въпросната съседка.Аз все още не зная кога ще пътувам за Плевен, но се о4ертава да пътувам сама с Дари, а таткото да дойде след няколко дни. Хи4 не ми се иска Confused като я знам какво е 4удо на път ooooh!, а и  като знам какви луди карат по магистралата........ #Crazy...НО- това май е единствения на4ин да си дойдем преди събирането за РД с родата,коеот най-вероятно ще е в съботата.За сега планирам пътуване в 4етвъртък.Ще ви държа в те4ение

# 212
Наталия, кажи къде ходите на разходка и някой ден ще дойдем да ви посетим с Ивайла и Здравко,но сега бебчо е малко болен и не знам дали да ги изкарвам навън. Иначе няма проблем да се видим. А за лелките в яслата не ми се мисли ако мъжа ми присъства на такава сценка Rage ще хвърчи перушина.
Тес,номера на дома е 891433, а на директорката г-жа Костова 822852.
Мирама, ако питаш за родилното обличат ги с твои дрешки.  Да не кажа,че сама си ги обличаш,защото ти го дават още същия ден,а като се роди първо го увиват в пелени,които също трябва да си носиш - 2 комплекта,макар че моите май забравиха да ги вземат и така си ги прибрах. Мен ако питаш ти трябва само един,но пък после можеш да си ги ползваш,на мен са ми много удобни за подсушаване на дупенце.
Адашке Simple Smile чакаме те:)Решихте ли къде ще правите рожденния ден. Сигурно,то не остана време.
 Хубаво е да имаме връзка с някой от дома. Аз също имам една позната - по-скоро сестра на моя приятелка и тя и е разказвала,че всичко се пробира от леличките. Много жалко ако е така. Затова си мисля,че ако ходим по-често може нещо да се промени. Макар пък и много от жените там да си носят дрешките от собствените си деца и внуци. Не знам какво да мисля...

# 213
Djina, мерси много. И аз така знам от моята позната, която роди наскоро, но в други градове (по-точно София ги обличали с дрешки от болницата).
Попитах, за да знам дали да купувам допълнително дрешки, или не. ))) Че в родилното имали претенции доколкото разбрах за някой неща.

# 214
  • Разпиляна във въображението
Здравейте. Днес Вики влезе в групата без особени проблеми. Не рева много. Не е закусвала. Имало е филия с масло и кашакавал (тя и вкъщи не яде подобни неща Wink), но за сметка на това е изпила 2,5 чаши с мляко. Играла е на двора и след това отново се е присетила за мен и доста е мрънкала в сравнение с вчера. Хапнала си е обяда и си я взех изпикана Grinning

Колкото до Дома. Аз също се сдържах да попитам защо при наличие на толкова дрешки бебета стоят с тези изхабени и протрити дрехи newsm78 Една от леличките сама се изпусна, че от Дома е взела проходилка за внука си, "която щяла скоро да върне".

# 215
Мириел, и на мен ми направи впечатление същото ( за проходилката). Още повече че на другия ден като се обадих на директорката тя изобщо не знаеше,че сме ходили и сме занесли разни неща. А трябва да се състави протокол за дарение (не съм сигурна,че точно протокол беше,но нещо от сорта) , а на нас не ни дадоха такъв. Тя ме попита дали искам,но нямам възможност сега пак да отида само за протокола. Но може би като е описано не може всичко да се вземе.
Радвам се ,че Вики се справя добре Simple Smile И ти да си спокойна. Кога ще се видим пак на кафенце. То с тези деца не може много да се седи,но все пак да се видим и да поговорим на живо Simple Smile Арита,кажи и ти кога слизаш надолу , онзи ден не можахме да се видим след посещението. Защо не направо да си спретнем нова срещичка,но по възможност да не е пак в Кайлъка,защото пак ще я пропусна Sad Невъзможно ми е да отида до там с децата. Днес по този повод се ядосах,че Здравко е болен и не мога да отида да си заведа детето на лекар просто защото поликлиниката не е пригодена за количка за близнаци smile3515 . И като мъжа ми е на работа и няма кой да ме придружи трябва да си боледуваме вкъщи. Добре ,че лекарката ни се съгласи да дойде да го види вкъщи. И все пак искам да имам достъпна среда. Представям си какво им е на хората в инвалидни колички. Аз поне след най-много година ще захвърля този танк,ами те,като трябва цял живот да се съобразяват с това и да не могат да се чувстват независими. Абсурдна държава   no Дано нещата започнат по-скоро да започнат да се оправят.

# 216
може да се видим всеки следобед след като оздравее малкия, дано да е скоро

# 217
Мирама, в нашия род.дом нямат претенции за дрешките. Поне преди две години нямаха. Нали ти ще си го/я обличаш и събличаш. А защо са ти допълнителни дрехи? Аз си бях взела такива, които ползвах и после за обличане.Също носих два комлекта пелени, поискаха ми само единия, но като ми донесоха Димана беше повита с техни, които бяха в ужасен вид. Една позната ми каза, че не ползвали донесените, защотот не били стерилни. Shocked

Аз съм за посещение на дома в края на август. За събирането на паричките за транспорта, кокаго и където кажете съм на линия.

# 218
  Люсил, добре дошла  HugМислех тази година да пропуснем морето, но като чета калко ви е било     хубаво на Лозенец, се замислям, дали пък да не идем там.В кой хотел бяхте, как са цените там и колко време преди това трябва   да се направи резервация?
  natalia_viktorovna, не е приятно , че си чула това от леличката, но мисля, че е невъзможно да гледат и възпитават толкова деца , без да повишат тон, или да ги накажат.Ако посягат да ги удрят това вече е непростимо. #2gunfire
  Djina,аз също ще се вкюча в следващата акция с каквото мога.Идеята за събиране на пари , за транспорт също ми допада.Разбрах, че сте влизали при по - големи деца, но влизахте ли при последната група ( мисля че е четвърта , долу на най- ниския етаж )Видяхте ли помещенията , където децата играят след ядене, с какви играчки играят, децата могат ли да ходят.Питам за всичко това, за да преценя да ли сме видяли едни и същи деца.
  Мириел, ако не е тайна къде работиш и какво. Това мое любопитство ще ме довърши Simple Smile
  Лора е добре и няма Т.Лекарката каза , че е здрава и и даде само нещо за засилване на имунитета
  Ще се радвам да се видим на кафе и да се запозная лично с тези от вас, с които не сме се срещали до сега Peace

# 219
Цитат
natalia_viktorovna, не е приятно , че си чула това от леличката, но мисля, че е невъзможно да гледат и възпитават толкова деца , без да повишат тон, или да ги накажат.Ако посягат да ги удрят това вече е непростимо. #2gunfire
Съгласна съм да се повиши тон ако детето удря другите или блъска някой или не слуша,все от този род,но ако реве  а ти му слагаш храната без да го успокоиш  Shocked ми тази храна може да влезе където не трябва,както и стана в случая,а има и фатални случаи на смърт,едно познато семейство изгубиха 6 годишния си син от задавяне на храна.И ако ти му повишаваш тон то няма да се успокои в случая.
Вчера по същия начин,когато отидох да взема детето,същата лелка вика на госпожата:"Абе остави го,ще реве и ще млъкне"При наличие на толкова безработни да ги подбират малко по състрадателни,има хора обичат деца,а който ги мрази и няма търпение да си търси друга работа,не ли така?Това са малки човечета,не животни,то сигурно тази лелка ако има котка или куче се отнася по-добре към тях. Peace

# 220
galqM работя в Кръвна банка. И да отговоря на Джина - пуснах си два дена отпуска, които ползвам на половина за да мога да взимам Вики от яслата.
Децата, при които ходихме, бяха между 3-4 години. Бяхме на втория етаж. Не влизахме в помещенията защото децата ни "сгащиха" още в коридора. Wink

# 221
  nataliq_viktorovna, съгласна съм с теб.Особено за храненето и реването.А що се отнася до тази леличката, май наистина не и е мястото там.Иначе пред родителите се изкарват , че са много мили и усмихнати.За коя ясла става на въпрос? Знам, че живееш на Дружба, аз също.Лора е приета в детска ясла"Чайка"

# 222
  nataliq_viktorovna, съгласна съм с теб.Особено за храненето и реването.А що се отнася до тази леличката, май наистина не и е мястото там.Иначе пред родителите се изкарват , че са много мили и усмихнати.За коя ясла става на въпрос? Знам, че живееш на Дружба, аз също.Лора е приета в детска ясла"Чайка"
Деска градина"Яница",само една яслена група от пролетта.

# 223
Natalia, да не излезем съседки Wink.Тази ДГ е над блока ми и една комшийка раоти там, но май като "леличка" newsm78
Аз да ви се опла4а от ново-  вкъщи вси4ки( разбирайте мъжа ми и свеки), са в треска по слу4ай утрешното пристигане на зълва ми Crazy.Тази ве4ер  сигурно 5 пъти се 4уваха по телефона ooooh!.К'во ли си казват- не е ясно( всъщност- нищо съществено).Нали утре ще се видят.Та- моят мъж измисли "4уден" график на деня по слу4ай посрещането Twisted Evil. .Ще ходи на работа само до обед, и после делегацията поема към летището.Свеки- и тя- да е първа на пистата Laughing.Много се у4удиха 4е аз няма да отида( ами как да ида като по това време детето ми спи  #2gunfire) което е едно добро извинение Blush.та- от вси4ките си разговори, се оказа 4е не са си казали с какъв полет и в колко 4аса пристигат в България Joy.Ей, тук не се въздържах и избухнах в искрен смях hahaha.На вси4кото отгоре малката й дъщеря е с температура и е болна( те перманентно са болни и двамата ooooh!),  та- още по-добре 4е няма да ходя  да ги видя с малката, а и до вкъщи няма да идват, за да не губят време, ами директно да отпрашат към Плевен.За целта дадох стол4ето на Дари, 4е да сложат в него поне малката( на 1.5г).Дано не ми се наложи да ходя някъде с нея, 4е съм с вързани ръце( ако не броя кошницата, която  й е малка).
Ами - такива работи  около нас Grinning
За Рожденния ден на Дари май реших да е по домашному( още пове4е 4е няма да е вмоята къща и аз да се занимавам с приготовленията и  4истките Blush.НО, поне съм категори4на 4е няма да е у свеки Naughty, а при нашите Crossing Arms,колкото и да не  допада това на онази 4аст от родата Mr. Green.Като си дойда , само ще поръ4ам тортата( надявам се 1 ден да е достатъ4ен за заявка Rolling Eyes

# 224
     Ех, че голяма активност! Не успях днес да се включа, а толква много сте изписали в нашата тема...Ще се връщам да чета, хвърлих поглед под диагонал, но се радвам за хубавата почивка на Люсил и Тери , че Лора на galjM вечe няма температура, че Вики на miriel се адаптира в яслата, а Джо на natalia_viktorovna продължава да се държи мъжки!
    Djina, бързо оздравяване на Здравко, дано Ивайла да ти е  здравичка!
    Относно посещението ни в дома - аз също съм убедена, че от получените от нас дрехи за децата около Великден и тези, които сега отнесохме, малко достигат до тях.  По - големите дечица бяха по гащички, но боси и голи от кръста нагоре. Не видях нито една блузка, тениска, ританки, които да имат приличен ви. И аз като  Djina не мога спра да изживявам срещата ни с тези малки нещастници.И  като Djina  и miriel чух за проходилката, която е взета от леличката за нейното внуче! А леличките изрично наблегнаха на нуждата от проходилки, храна и дрехи не са им необходими, поне на бебенцата. И каква е гаранцията, че като отнесем следващия път памперси, каши и адаптирано мляко, дрехи и каквото и да е още, ще стигнат до децата! Не че няма да отнесем и да отидем, ще го правим и за в бъдеще, но може би ще трябва да се свържем преди това с Директорката на дома и да съставим протокол за дарението.
     А за парите за транспортиране на бебчето мисля, че ще можем да помогнем кой с каквато възможност има.      
     Djina, радвам се,  че се запознах с теб и miriel, но отделихме повече време и внимание на децата и така беше редно да стане. Ще се радвам на среща на кафе! Аз съм и тази седмица на работа, а за отпуската още нямам нищо предвидено, ще импровизираме. Нали няма дребни дечица около нас.

Последна редакция: ср, 01 авг 2007, 18:22 от arita

Общи условия

Активация на акаунт