"На планина или на море Декемврийчето се смее и расте"

• 9 331
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
  • Düsseldorf
Еее, този път не сте писали чак толкова, бързо ви изчетох... Simple Smile
По повод идеята на Магеста: най-скорошното ни проявление е да крещим на хората в ресторантите, че ядат и не дават  на нас! Щото ние като сме на маса все гледам да й дам я малко хлебче, я плодче, най-сладко ръфаше една чушка онзи ден и поскърцваше - тя само си чешеше зъбите, естествено.. И като седнем на заведение тя си мисли, че от всички чинии трябва да опита. И крещи на хората с пълно гърло , че не се сещат да я почерпят. Simple Smile А ние се заливаме от смях.. Е, и от срам понякога, отстрани изглежда, че я държим гладна Wink....
 Hug

Последна редакция: нд, 29 юли 2007, 23:16 от alex_shu

# 226
ха да се разпиша и аз!
за уменията:
1. Активно си говорим-казва "мама" и "баба", понякога "амъ" или "абъ"
2. научи се да се изправя на кошетката и да крещи някой да го вземе.
3. заема поза за пълзене но пак ляга и лази като си тътри буртата.
4. отваря шкафчета и вади всичко та таткото одви всички дръжки и проблема можеби временно е решен
5. ходим хванати за ръце
 иначе разтройството го оправихме с чай от шипки
пак се задават жеги- лека и прохладна от мене

# 227
Нашите подвизи отдавна са известни. Сега новото е, че се изправя вече и на столчето за хранене, нашето няма колани за връзване. Аз сложих един, от старата количка на баткото, но изобщо не я задържа. То нея нещо трудно би я задържало. Само може би кошарка, но пък там не иска да стои и аз я сгънах и приготвих за връщане, че само място ми заема.
Днес се захрани сама с къпини. Баткото си беше набрал в една купичка и мацката я набара - беше на масата - ниска, холна масичка, и аз докато си цъкам на компа тя си хапвала. Като я видях - цялата черно-лилава в муцунката и зле ми стана. Слава Богу нищо й нямаше!
Иначе говори и тя по малко - тата и баба. Интересното е, че се е научила да ги повтаря - баба ми й казва ба-ба-ба и тя след нея, после сменят сричката и тя пак повтаря. bowuu
За гледането по маси и чинии отдавна сме така - всъщност това е основната причина да захраня - много голям интерес проявяваше към нашата храна.
И още нещо - доста често се изакваме и изпишкваме на гърнето. Това, разбира се, не означава, че вървим към махане на памперса. Просто спестяваме по някой и друг. Wink
Весито, къде се губиш? Венета още яде през нощта - кога веднъж, кога два пъти, че и по-често понякога.  Вечер се къпем и след това се кърмим и уж преди заспиваше, сега се заиграва и таткото по някое време я приспива на ръце. Чудесен навик е придобила, но иначе няма заспиване.  За 7 месеца нямаме случай да си е заспала сама в креватчето.  Но при нас не я взимаме, че баткото от същата възраст та до 3 годинки спа между нас по тая причина.

# 228
  • Бургас
Елито като гледам мерките на Живко не виждам място за притеснение.....кърми го.... това мога да те посъветвам. Петър също е на кърма и само на обяд хапваме пюренце..... Сега са жеги - падна ни се не много подходящо лято за захранване. Петър също не пие вода, хубавото е че когато бебето е на кърма, няма защо да се притесняваш, просто кърми по начесто за да може да си утолява и жаждата.
И да ми пратиш снимка на Живко за колажа на първа страница, че хич не ми е хубаво да има празни рамки.....

Номерата, които сме научили са :
- изправя се в кошарата, хваща се за решетките и започва да реве като звяр - точно като маймуните в зоологическата градина.
- прави си гаргара, когато в устата му има някаква течност /най-често с кърмата/
- по заведенията също крещим /и аз незнам защо.../
- като видим фонтан пак крещим /абе въобще крещим на всичко/
- пълзи и пада, като не му стигне мястото
- дава "боц"
- когато му  омръзне да седи на едно и също място протяга ръчички да го взема.....
- повтаря движения с уста.......
ами за друго не се сещам

Vessito на Петър косата порастна доста и май е време даго подстригваме, щото на ушите вече има цели висящи кичури и доста се поти.....
През ноща се кърмим, най-често по веднъж, но покрай зъбите сега имаше нощи, в които съм го кърмила и по 3-4 пъти......
Вечер заспиваме вече между 22.30-23.00 - гушвам го на нашата спалня и до 2-3 минути е заспал и го пренасям в неговото легло, нямам проблем със приспиването, но никога не е заспивал сам в леглото...../през деня се е случвало 1-2 пъти, когато направи голяма пауза неспане, но никога вечер/. Петър спеше при мен от раждането си до 4 месеца, после сам се отучи, мисля, че почна да му става първо тясно, я после игорещо и за това.......

# 229
  • Düsseldorf
Извинявам се за спама, но бях обещала да дам инфо за столчетата за кола Рьомер /Römer/, но не помня кой се интересуваше. Да пита пак или да пише на лични, моля!

Последна редакция: пн, 30 юли 2007, 07:18 от alex_shu

# 230
Благодаря zа отговорите..
Къде се губя ли? SunglassesХодим и ние като странници..Бяхме си на Бългаия 2 месеца,таман свкина с новата обстановка,хайде обратно към Германия..Пак докато се адаптира..

В Германия има така наре4ените пълzя6и групи..Майки се органиzират всяка седмица и се събират на сре6а,на кафенце,обменят опит.Като условиято е да са децата връстници..Та и ние се приб6ихме..Много е интересно и най- ве4е децата свикнаха един с друг.

А zъбки имате ли ве4е?Ние все о6е сме беzzъби. Mr. Green

# 231
Туй малко като фукня ми идва с подвизите на децата, но иначе се радвам на постиженията на декемврийчетата.  Hug Ето от нас малко снимков материал да не ни забравите, че скоро изчезваме от София за дълго време, а конкуренцията не спи  Naughty
Вики отваря чекмеджетата  (а вече и по-горното  Sad ), чете книга  Outta Joint, изяде я с кориците Wink Опити за изправяне: едно, две, три - съответно нивото на кошарата вече е сведено до най-ниското.  Whistling
Vessito, зъбки нямаме, става да суче всяка нощ по веднъж към 3-4 часа, връщам я в кошарата всеки път да си спи там, че иначе ми е притеснено и не мога да мръдна.  Tired
Елито, много добри мерки имате, и то само от кърма, браво. Не се тревожи излишно, ще прояде човечето. Слагаш ли го да гледа вие докато ядете? Вики яде засега всичко, но пък откъм мерки и теглики все се чудя дали го докарваме  ooooh!
desidm, хубави предложения за заглавия на теми, ама нека поизчакаме да доближат поне годинката - към 11-я месец.
maiche-то къде зачезна, оздравя ли Елито? vidri4ka също не е много редовна, elielibg, Silverstar, conka, НЕВМЕНТЕ, sipirumi, хайде да не изброявам още, че се напълни дневника с неизвинени отсъствия.   Crossing Arms

# 232
  • Бургас
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН aspasia!!!

Желая ти океан от любов,
море от здраве и едно малко островче от грижи!
Бъди много усмихната, силна, обичана!

Както вече се похвалихме, зъби имаме и то два наведнъж. Понякога Пешката е доста нервен особено нощем, но  аз го отдавам на тях.

Мен пък много ме радват тези номерца на бебешорите ни. Винаги съм много радостна, когато някой е усвоил нещо ново  Hug И с нетърпение отварям всеки ден темата, за да прочета, кой, какъв номер е погодил на майка си  Joy

# 233
Добро утро,мами.

Как сте?О6е не сте станали май..Сигурно имате бебенца,които спят до късно,а с тях може и вие да се поиzежавате..Ние не сме от тоzи тип. Mr. GreenМоята мадама е от 6 будна и докато не ни събуди и нас не мирва..То е обръ6ане,дърпане на коси,само и само да и правим компания.. ooooh!

Лек ден ви желая.иzпра6ам ви малко хладинка от дъждовна и студена Германия.Знам,4е 6е ви е нужна. Flutter

# 234
Добро утро девойки ! Hug
Честито на Aspassia ! / къде ли точно купонясва по морето  newsm78 , тя писа - ама кой да помни !/
Пожелавам на Мира да е все така усмихната и лъчезарна, както винаги ! Много щастие и красиви емоции !
Аз броя вече на обратно дните на морето  Sunglasses ... много мина , мъничко остана ....
Вчера направихме "сефтето на морето"  Grinning - две топвания, съпроводени с рев на излизане.
И на мен много ми липсва цялата отсъстваща банда тук, но оставам с надежда, че ще "живнем" пак скоро    SadPeace
Много ми бяха интересни също номерата на "конкуренцията"  Wink за които прочетох  Peace, а
tini mini , както и да го гледаш - фукня си е и толкоз  Laughing
Незнам за теб, но аз с друго не остана с какво да се "фукна"  Wink
Като вървя по улиците без количката - никой вече не ме забелязва  Sunglasses! Татито снощи като опънал една крачка - горд като пуяк  newsm57 по "главната" , наследника му пред него седи / уж да се подпирал значи на количката  Wink Party/ .... та вървят двамата родственици и всичките хубави лелички поглеждат малкото бебенце с възхита, видиш ли ... и после с респект и интерес родителя горд.
А мама се мота незабележима като свободен електрон около тях , уж ръцете и празни , лекичко и едно , а се чуди къде да ги дене..та така  Rolling Eyes Grinning
ЧЕСТИТА И НА ВСИЧКИ КЪРМЕЩИ МАЙКИ - седмица на кърменето !   bouquet

# 235
А кои са кърме6ите мами тук?

Ние все о6е се кърмим,само на обед ядем местно пуренце и в 9 сутринта плод или ка6а.

Кой кърми друг? Laughing

# 236
Честит рожден ден на aspasia!   bouquet
Днес стават две години откакто съм омъжена жена! Затова моля почерпете се: 

И аз се чудех къде е Майчето, последно каза, че Елито е болничка, дано да е оздравяла  Praynig
Не само честя седмицата на кърменето, ами призовавам всички ви да участваме активно  Party

# 237
Добро утро и от нас Hug
И ние с Елена все още се кърмим Heart Eyes...та Честит празник и от мен на всички кърмещи мамиSimple Smile
Кърмим се успешно сутрин 7-7:30 и вечер към 8-8:30, а през останалото време си хапва попара, пюре и каша
Мисля, че за сега кърмата й стига и ще продължим докато има Peace
Хайде и ние да се изфукаме Wink
1. Успешно правим мост от легнало положение, особено когато нещо не й е на кеф и иска да я взема, а също и вече седи стабилно
2. Издава всевъзможни звуци от сорта на "бабаба", "айде, айде" - когато тръгваме на разходка много често й повтарям хайде, хайде и тя започна да казва айде, айде, "тата", за "мама" сигурно ще има да почакам
2. Пищи много яко.....особено ако не съм в стаята или сутрин като иска някой да я вземе
3. Смее се с глас на кучето ни и когато сме в колата и я закачам
4.Слага си и двата крака едновременно в устата......не питайте когато я храня с пюре какво става ooooh!
5. Спи на една страна като нас Heart Eyes

Нооо все още не лази и не се изправя в креватчето...сигурно и това скоро ще го научи Peace
Я да попитам и аз.....давали ли сте краставица и под каква форма...варена или натюр?

Весел ден  bouquet

# 238
ЧРД на Аспасия! Много щастие!   bouquet
Честита годишнина от сватбата на di_ Много любов!   bouquet
Момичета, Световната седмица на кърменето е 1-7 август, ама нищо, не пречи да се празнува и от сега Wink
Vessito, ти върна ли се на работа, четох някъде беше писала, че ще се връщаш или се бъркам  newsm78
Magesta, като те знам как изглеждаш, съмнявам се да се моташ незабелязано по морето Sunglasses. Дон'т баламос ас  Naughty

# 239
ЧРД на Аспасия! Много щастие!   bouquet
Честита годишнина от сватбата на di_ Много любов!   bouquet
Magesta, като те знам как изглеждаш, съмнявам се да се моташ незабелязано по морето Sunglasses. Дон'т баламос ас  Naughty
Naughty
За кърменето - правим го през 3 часа - само вечерното хранене около 18-19.00 часа сме заместили напълно с каша. Иначе ядем и пюрета, а вчера и "човешка" супа с пиле. Баба ми я беше приготвяла внимателно, като първо отделихме за бебка, а после сложи черен пипер и други екстри. Краставица съм давала в таратор. Но по мъничко, едва ли повече от 30-40 мл.
За спането - Венета спи по корем, но то и аз така. 
И Венета се смее с глас, но го прави само за батко си! Явно ние не сме й толкова забавни!

Общи условия

Активация на акаунт