Родители в UK - 9

• 22 183
  • 299
  •   1
Отговори
# 180
irigy, като разбрах, че съм бременна звъннах до нашето сърджъри и там някакъв лекар ( не ДжиПи - то ) ми опипа корема, кръвното ми премери и това беше. Дори кат осе обадих ми казаха, че по принцип докато не съм в 8 г.с. не се назначавал преглед, но аз имах силни болки в корема, та затова отидохме с мъжа ми. После чак към 12тата г.с. ме гледаха на видеозон. За витамините - пила съм само фолиева киселина, но иначе се стараех да хапвам повечко плодове и зеленчуци.

Честита двойна радост, aniji! Леко бременеене и раждане ти желая!  Hug

# 181
Така че седмица преди термина си е направо супер Grinning

Супер, да, ако е верен термина, и майсторите си спазят графика  Mr. Green Така сме се разбрали, аз съм в 2 в 1 докато стане. Пък диваните щяли да отнемат 10-12 седмици...ще се оправим!

skygirl, добре дошла, така да се каже  Simple Smile

# 182
  • Bristol
skygirl, добре си дошла и ти в нашата темичка   bouquet
Май всички попадаме в този капан ремонтите, точно преди да родим  Laughing Благодарение на големия ми корем дефектната вана я смениха вместо за 2 седмици, само за два дни  Joy Изпаднах в истерия в магазина като чух, че трябва да се чака 2 седмици! Майсторът беше сринал цялата ни баня, тръгнал да слага новата вана и видял дефекта  Crazy
misholina, да не сте поръчали диваните от DFS. И на нас толкова време ни ги правиха там. Един месец се чудехме, защо ъгловият диван се разпада толкова лесно, а то крачето в ъгъла липсвало  Laughing Една седмица чакахме майстор да дойде да установи дефекта, а после го чакахме да донесе краче  Joy

# 183
Здравейте и от мен Simple Smile
Аз се завърнах от Бг,малко разочарована,но все пак отпочинала.
Като гледам ремонтите текът с пълна сила,бебета са на път ... Hug
Много студено е тук Sad И да попитам nana_cool не се ли е мяркала скоро?

# 184
Привет на всички  Simple Smile
Не съм много по писането, клюкарствам зад кулисите...
Включвам се, защото на няколко пъти се споменава за
признаването на дипломите в UK.
Споделям опита си с NARIC, на някой може да е полезно...
Имам магистърска степен по История от Великотърновския.
Подадох си заявлението и платих по интернет.
Разпечатка на заявлението, копие на дипломата,
копие на академичната справка към дипломата и
самоадресиран плик се изпращат по пощата.
Копията са най-обикновени чернобели екземпляри
от счупената служебна копирка на майка ми.
На български език са. Никакви заверки, никакви легализации.
Платих 75 лири, ако документите са преведени е с 30 лири по-евтино.
След около 4 седмици ми изпратиха Letter of Comparability, в което пише,
че степента ми "is considered comparable to British Bachelor degree standart".
Платих още 23 лири, за да ми издадат Certificate of Comparability,
който е нещо като еквивалент на диплома.

В Шотландия зимата дойде, надявам се при Вас да е по-слънчево...

# 185
За мен тази информация е много полезна. Благодаря
Свръх всички бебета на път и ремонти пак да ви хвърля във въпроси по емиграцията - с коя агенция да търся работа като self-employed и при положение, че тук съм мениджър към какви позиции да се стремя в Лондон?

# 186
Biju и мен много ме заинтригува тази информация... На фона на всички останали, които твърдяха, че български дипломи никой не признавал ... Значи все пак имало начин... Почвам да се замислям  Thinking И аз съм мениджър в банка, но съм далеч от мисълта, че там биха ме взели на подобна позиция...  Tired

Иначе ще се радвам ако момичетата се включат с идеи и отговори на въпросите на Бижу, които и мен ме вълнуват!

... с коя агенция да търся работа като self-employed и при положение, че тук съм мениджър към какви позиции да се стремя в Лондон?

# 187
  • постоянно
Biju и мен много ме заинтригува тази информация... На фона на всички останали, които твърдяха, че български дипломи никой не признавал ... Значи все пак имало начин... Почвам да се замислям  Thinking И аз съм мениджър в банка, но съм далеч от мисълта, че там биха ме взели на подобна позиция...  Tired

Иначе ще се радвам ако момичетата се включат с идеи и отговори на въпросите на Бижу, които и мен ме вълнуват!

... с коя агенция да търся работа като self-employed и при положение, че тук съм мениджър към какви позиции да се стремя в Лондон?
Това със НАРИК го има от поне 6 години- този които е казал че няма начин - токова и е искал да го направи.
За селф емплоид за съжаление изобщо не съм наясно как стоят нещата така че не мога да дам съвет- съжалявам. newsm78
Вили

# 188
  • UK
Въпросът не е, че дипломите не се признават-в случая става дума за приравняване към подходяща квалификационна степен от британската система, а каква работа ти вършат. Моят опит е, че за хубава позиция е добре да имаш диплома от добър британски/американски университет или местна професионална квалификация. За недотам висока позиция по-скоро е хубаво да наблегнеш на досегашния си опит(дори и само в БГ) и други лични качества. Никой не поставя под съмнение качеството на нашето образование, то просто  не им говори много в общия случай Grinning
Аз също ползвах Нарик. Между другото много големите компании не изискват такова приравняване на дипломата( може би самите те имат договор с НАрик или пък нещо друго).
Иначе аз вече съм официално бг мама  Grinning, но ще ви понаглеждам от време на време държите ли темата на първа страница  Grinning
Аниджи, честито за бебчетата  Heart Eyes

# 189
  • UK
забравих да кажа, че и мъж ми прави ремонт в последните две седмици преди термина и сутринта преди да тръгнем за болницата ходи да вземе някакви пердета  Rolling Eyes Laughing

# 190
благодаря ви за отговорите   bouquet
момичета, да ви се похваля, вчера за първи път видях мъжа ми откакто е заминал, на уеб камера - ми той беше с най-дебелата си блуза и с яке  Shocked и това август  Shocked по новините видях, че в лондон го дават 20 градуса - уж не е толкова студено.. възможно ли е вечер (защото беше към 10 часа английско време) да става толкова студено, или той нещо се глези?  Thinking ако сега носи дебелите си дрехи, зимата с какво ще трябва да ходи? направо се притесних  Tired

# 191
Тук в момента е доста студено,поне за мен(преди седмица се върнахме от Бг).Чакам си днес майстора да дойде парното да ми оправи,мъжа ми ми се смее,ама аз замръзвам.Гледам прогнозата и уж го дават затопляна 25градуса ама да видим.
skygirl миналата зима беше по-топло от колкото сега в момента Simple Smile

# 192
ако сега носи дебелите си дрехи, зимата с какво ще трябва да ходи? направо се притесних  Tired

Зимата пак ще е толкова студено; няма да се плашиш  Simple Smile А и сега през уикенда щяло да се постопли, казват  Sunglasses

# 193
diorella, май по-добре да си на парно, отколкото в Русе, където днес е 40 градуса на сянка.. Вчера беше 37.. Уж това щяла да е последната гореща вълна  Praynig. Да свършва най-после, че това лято беше най-противното, жегаво лято, което помня  Tired
misholina, благодаря ти за успокоението, таман бях почнала да си го представям зимата облечен, с някое от ония детските шушлякови гащеризончета... "космонавти" ли, как им викаха  Mr. Green
Аз наистина се бях притеснила да не е нещо болен, а да не ми казва  Thinking.  Дано се постопли при вас и да си изкарате един приятен уикенд навън Hug

# 194
Мишолина, големи емоции ти предстоят покрай местенето! Чудно е, че си имате свой дом  Hug Много детски смях и щастливи семейни моменти ви пожелавам! Започнахте ли да поръчвате мебелите вече? И аз искам много наша си къща, но май няма да се случи скоро...

macoball, спомням си, че беше питала за преградките на леглата преди време... На Тео я махнахме вече. Преди няколко дни я прескочи и викахме бърза помощ, защото освен цицината на челото и охлузен нос на 3 места се държеше за ръчичката и не даваше да я пипна. Оказа се, че нищо му няма, но много се притесних. Та вече сме с такава преградка http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3753701.htm За щастие нощем не става, за да идва при нас.  Grinning

И накрая да се похваля Simple Smile - ще ходя на сватбаааа! Брат ми се жени и то не за кой да е, а за сестрата на мъжа ми. Mr. Green Съответно, за да е пълно плетивото, ние ще им кумуваме  Joy Много съм щастлива  Hug

Лека вечер ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт