Родители в UK - 9

• 22 163
  • 299
  •   1
Отговори
# 225
  • Манчестър
Като тръгнеш от Grove park station по посока Bromley,от левия край има един прискул.Всички съседни деца чиито родители работят на пълен работен ден ходят там.
Нямам представа колко струва,но съм чувала само хубави отзиви.Съседчето плачеше като дойде време да го местят от там в училище.
За полувин ден приемат и в училищата където според мен е по добре защото свиква със средата и ще продължи за по дълго.

В училищата освен 1/2 ден безплатен (това са тези прословути 2.5 часа на ден) ,детето може да стои и за следобедна сесия до 15.30,но се заплаща допълнително.(в училището където съм записала сина ми за догодина засега е 9 лири на ден). Ако обаче искам да стои още(защото напр. аз съм на фул таим работа и няма кои да го взема от училище) тогава ще плащам за т.нар. холидеи клуб ,които е още 4.50 и детето може да стои до 17.45.
Не всички училища обаче предлагат подобна схема. В някои има само сутрешна сесия,в други само следобед,няма холидеи клуб,други са направо за училище...

# 226
много благодаря за полезната информация, това за гроув парк е страхотна идея, ще ида да проверя.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2007, 19:47 от S T A R D U S T

# 227
Привет маменца !
Моля да ми препоръчате имуностимуланти и витамини за детенце на- 1г7м сме.Доволна съм от прахчетата за зъбоникнене и гелчето и се надявам да има и по-добри имуностимуланти отколкото в БГ.При нас избора не е много голям а скоро се прибират близки от Англия и ако може да ми дадете информация за да ги закупят.

# 228
имуностимуланти и витамини за детенце

Нищо подобно не са ни препоръчвали тук. Мариана си имаше редовните есенно-зимни подсмърчания и кашлици, тук-там с температура, за които нищо не даваха. Аз съм съгласна с тази, така да се каже, политика на невмешателство  Simple Smile

И противогрипната ваксина (която препоръчаха докато живеехме в САЩ) - тук не се прави, май.

Интересно ми е дали по-коренячките моми англичанки имат различни преживявания с витаминките Thinking

# 229
  • Bristol
misholina, наистина нищо не дават, нито стимуланти, нито противогрипни ваксини, нито витамини  Crossing Arms Чудя се дали ги спестяват, защото се полагат абсолютно безплатно на децата или наистина няма смисъл от тях  Thinking
Синът например има проблеми с косата, отидох при GPто, тя ми изписа кремче. Попитах я дали не е добра идея да давам и витамини. Тя каза, че по принцип може витамин В, но не било доказано да оказва влияние при неговия проблем и съответно не даде рецепта  Crazy
А аз в момента проучвам secondary schools в района. Колкото повече чета, толкова повече се обърквам  ooooh! А до средата на октомври трябва да съм попълнила и изпратила апликацията  Confused Мъж ми е в дъъъъъълга командировка, а аз се надявах с него да обикалям училищата и да вземем заедно решение  Rolling Eyes

# 230
  • постоянно
имуностимуланти и витамини за детенце

Нищо подобно не са ни препоръчвали тук. Мариана си имаше редовните есенно-зимни подсмърчания и кашлици, тук-там с температура, за които нищо не даваха. Аз съм съгласна с тази, така да се каже, политика на невмешателство  Simple Smile

И противогрипната ваксина (която препоръчаха докато живеехме в САЩ) - тук не се прави, май.

Интересно ми е дали по-коренячките моми англичанки имат различни преживявания с витаминките Thinking
,
Тук давам Абидак - за деца по 0.3 мл на ден- не за друго  а защото тук не дават вит Д  а Сам е зимно бебе и  ме притесняваше влажния климат. Абидак  - е около  £4.00 от всеки магазин може да се купят.
Вили

# 231
На Томи му бием от миналата година противогрипна ваксина,тази пак ще е така. Но е по желание. Бие се на две дози през месец доколкото си спомням.

и една забавна новина от тук : http://uk.news.yahoo.com/afp/20070910/tod-lifestyle-britain-fash … sn-6058bda_1.html

# 232
  • постоянно
Мери, дано бързо да решите проблема с училището. Hug
Ние записахме вече Сам- започва градина октомври фул таим- знам че  е малък, но трябва да се върна на работа  а няма кои да го гледа. Cry Мъчно ми е , но знам че много други семейства са в  същото  положение.Вече ходи веднъж пробно за 3 часа и  го понесе  много добре.Аз щях да получа удар сама в къщи - най дългите 3 часа в живота ми.
Утре сме пак за 3 часа. Cry
Толкова обикалях  от градина  на градина докато избера - едната пълна с трохи и боклуци по земята, казаните в двора в непосредствена близост  до плеи ареята  #Crazy, другата по 200/ седмица #Crazy третата много ми хареса , но там нямаха фул таим място( за мои огромен късмет едно дете  го канселираха и ние вземахме мястото) Peace
Трудно е с тези училища и градини тук- не стига че са скъпи  а и места няма  почти никъде.
Вили

# 233
наистина нищо не дават, нито стимуланти, нито противогрипни ваксини, нито витамини 
Да, така е. Можеш да намериш различни детски витамини, но лекарите не ги препоръчват, освен при по-особени случаи, като например деца на веган диета и т.н.

Мишолина, хайде раждай деее, че започвам вече работа и няма да имам време да поглеждам тука, за да разбера новината. Hug

Мери, някоя приятелка-майка близо до теб не може ли да дойде на обиколката из училищата, за да помогне с решението? Не мога да се сетя с какво да помогна. Grammar schools намират ли се в района? Класациите на BBC не хвърлят ли светлина?

# 234
Мишолина, хайде раждай деее, че започвам вече работа и няма да имам време да поглеждам тука, за да разбера новината. Hug

О, не! Не!  Crazy Никакви такива. Днес дойдоха майсторите, разбичкаха нашата спалнe я, махнаха стълбите, свалиха някакви хартии от стените в детската стая...Тепърва ще се слагат плочки (гледам ги, на купчина в хола са); ще се монтира гранитен плот в кухнята (гледам го, в хола е); ще се слага паркет (ще да го избирам в едно недалечно бъдеще)  Mr. Green

А аз току-що си намерих уебстраница, която продава 150 шарени пролетни луковици за 25 лири, и се чудя, ако ги поръчам, как да мотивирам мъжа ми да ги засади - че се садяли през септември, разбирам, а на мен ми е невъзможно (по чисто гравитационни и други физични причини)  Joy

Та, стискайте палци, да стои бебо, където е, докато си свърша проектите. Лично пращам смс от болницата на загрижените лица  bowuu

Алиса, кога започваш новата работа? Е, пък хич ли няма да те изпускат за малко форум?  Crossing Arms

Мери, голяма мъгла е това с училищата. Приятелчетата му къде отиват? Аз гледах разни статистики за по-началните училища от рода на "our students go from here to xxx, xxx, xxx" - и то това неизбежно се оказва класацията на най-добрите училища за следващото ниво...

# 235
  • На село (близо до Лондон)
Много теми сте подхванали докато ме нямаше  Laughing.
Мишолина как няма с какво да мотивираш за засаждане на луковици? Wink Аз съм мотивирала/инициирала (и следя deadline) цял декиниг да се слага в градината, с парапет и решетки за да не се провират малки главички...

Мери съчувствам ти за училищата   bouquet. Филип започва училище другият септември и сега съм заредила да ходим да се виждаме с директорите на 4 училища близо до нас за да изберем как да подредим "преференциите" си (трябва да за 3 у-ща) във формата от кметството Whistling

# 236

Алиса, кога започваш новата работа? Е, пък хич ли няма да те изпускат за малко форум?  Crossing Arms

Тази седмица. Сега съм на induction. Ама пазарите за structured credit тотално се сгомнясаха, ти знаеш де какъв шаш и паника царят в момента. "Изпускаш" особено неприятен момент.

# 237
Тази вечер от 10 по BBC4 ще дават някакъв филм за дом за сираци в Бг. Доколкото предполагам  ще са избрали най- неподдържаното и ужасно място ,което са успели да намерят. Бременните мами да не гледат!

# 238
Хубава тема сте подхванали с училищата Simple Smile

Аз май съм най-луда за връзване, че записах Тео в училище още като беше на 9-10 месеца  Embarassed Embarassed Embarassed Все пак продължавам да се интересувам от въпроса, защото е добре да имаме няколко опции предполагам  Thinking

Държавното училище в махалата ни също много го хвалят. Говорих вчера с едно момиченце, което учи там и останах очарована от детето. Зачудих се много за училището и ще отида на посещение.

Алиса, бях те питала и теб за мнение, но толкова набързо и накрая се заговорихме тогава на срещата, че половината информация я забравих  Embarassed

След сааамо 6 дни заминаваме за Испанияяяя  newsm44 Морееее и слънцеее  Hug Изглежда ние ще закрием сезона с почивките  Grinning

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 00:14 от Пепа

# 239
http://www.bbc.co.uk/bbcfour/documentaries/features/bulgarias-children.shtml  обяснено е накратко
Филмът беше повече от ужасен! Но най-вече приоритетите директорката...   Sick
 Срам ме е ,че имам такива сънародници. Срам ме  е , че съм българка !   Sad

п.п. Който не го е гледал  май добре е направил !
       Аз поне си загубих сънят за дълго време .

Общи условия

Активация на акаунт