Родители в UK - 9

• 22 208
  • 299
  •   1
Отговори
# 30
Добре дошли на бременните мами!  Hug
Повечето лондончанки мисля са  в Бг сега. Сигурно събират слънчеви лъчи на морни тела.
Каквото можем ще помагаме , с информация или съвет. Питайте,не ни щадете !  Grinning

# 31
  • София /Абсурдистан
Записвам се да следя темата, че и на мен ми предстои същото. Аз бих искала да науча нещо повече относно кандидатстването и намирането на квалифицирана работа, както и кои са търсените професии. Търсенето на работа чрез агенция добър вариант ли е? Може ли някоЙ да препоръча сериозна агенция и каква трябва да е предварителната подготовка за това?

# 32
irigy, Gakivi, ако не ви мързи, може да погледнете предишните теми:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=190219.0

Misholina  беше обобщила за училищата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=190219.msg4421031#msg4421031

# 33
градините за малки деца са над 200 паунда,и децата се влачат по земята,аз лично бих си гледала детето сама,не да ми се влачи с черните и къритата.бг дипломи и квалификации не се признават,работа без док. трудно се намира и ако не говорите доста добре езика ще работите само за разходи.не искам да звуча черногледа,но това е действителността тук.след година се свиква.през агенция е гадно да се работи,защото ти вземат голяма част от парите.кажете каква работа търсите,аз скоро ще напускам моята,излизам по майчинство,мога да ви дам координати на бг детска градина,но е в западен лондон ако ви устройва.кажете в коя част на лондон ще сте,аз съм в западен и само за тук мога да ви дам някий съвет.успех.

# 34
 Grinning те не обясняват кои знае какво мила ,не се шашкай.вземи си някои ако искаш с теб.важно е да си избереш болница близо до теб отсега,че после ще те пратят кадето има място.аз съм в 14 г.с.,живея в западен лондон,но ще се радвам ако мога да съм от помощ.успех и помни-само спокойствие му е майката.

# 35
има ли някой раждал в западен лондон,трябва ли да им кажа ,че искам да родя с цезарово,изобщо питат ли. Rolling Eyes
и само още 1-2 скана до края,има ли начин да си направя друг скан освен тези 2.или се плаща.всяка инфо ще ми е от полза

# 36
  • постоянно
има ли някой раждал в западен лондон,трябва ли да им кажа ,че искам да родя с цезарово,изобщо питат ли. Rolling Eyes
и само още 1-2 скана до края,има ли начин да си направя друг скан освен тези 2.или се плаща.всяка инфо ще ми е от полза
Ако  е NHS болница цезарови се правят само  ако лекарите преценят че вагинално раждане би било риск.Ако искаш цезарово може би може да се плати  в частна клиника- не съм сигурна обаче къде и колко.Що се отнася до скановете обикновено се правят 2- един в 12 и един в 20 седмица.Ако лекарят обаче прецени може да ти назначи още, които няма да се плащат.Има клиники  предлагащи подобни услуги, но знам че не  са евтини.
Питат те как искаш да родиш в смисъл може да искаш във вода или у дома, питат те с упойка без упойка.Ако искаш епидурална  ти назначават час при анестезиолог , които ти обяснява какво представлява упойката, как се поставя и прочие.Друго какво newsm78 newsm78 питаи.....
Вили

# 37
С цезарово в NHS се ражда само ,ако лекар прецени ,че имаш нужда от такова. Но е добре да си направиш ,така наречения план за раждане ,за да са наясно дали ще искаш упойка и каква,как искаш да родиш.Ако кажеш в последния момент ,че искаш епидурална,например,няма да ти дадат. Скановете не са пожелание също.Ако си платиш, мисля са към 400£. Би трябвало местното ти клинично звено да те насочи към акушерка,която мисля ще ти следи бременността основно.Тя може и трябва да отговори на всичките ти въпроси. За болница не съм сигурна коя да ти препоръчам.Може някоя друга бременееща мама да се обади  Wink.
Още се сетих ,че тук правят много хубави групи   за бременни ,където може да се запознаеш с други мами ,да обмените опит и т.н. Отделно се обяснява всичко  важно за раждането,бебето и т.н.Отново ще те насочи акушерката ти.

п.п...аз докато се изшиша и ме изпреварили..  Laughing

# 38
  • постоянно
С цезарово в NHS се ражда само ,ако лекар прецени ,че имаш нужда от такова. Но е добре да си направиш ,така наречения план за раждане ,за да са наясно дали ще искаш упойка и каква,как искаш да родиш.Ако кажеш в последния момент ,че искаш епидурална,например,няма да ти дадат. Скановете не са пожелание също.Ако си платиш, мисля са към 400£. Би трябвало местното ти клинично звено да те насочи към акушерка,която мисля ще ти следи бременността основно.Тя може и трябва да отговори на всичките ти въпроси. За болница не съм сигурна коя да ти препоръчам.Може някоя друга бременееща мама да се обади  Wink.
Още се сетих ,че тук правят много хубави групи   за бременни ,където може да се запознаеш с други мами ,да обмените опит и т.н. Отделно се обяснява всичко  важно за раждането,бебето и т.н.Отново ще те насочи акушерката ти.

п.п...аз докато се изшиша и ме изпреварили..  Laughing
Макобал,
 може ли да се избира болница или раждаш в тази , която ти е в раиона?Тук около нас поне  е така- аз имах избор само между 2- Redditch,Royal Worcester.Избрах тази, която ми е по-близо и маи по-добре.
Вили

# 39
Аз раждах в частна болница и не знам как точно стоят нещата  с NHS. Мисля ,че пак имаш право на избор .

# 40
  • София
Дори ,мерси за подкрепата...тръгвам сега до лекара и ще видим.... Sad

# 41
градините за малки деца са над 200 паунда,и децата се влачат по земята,аз лично бих си гледала детето сама,не да ми се влачи с черните и къритата.бг дипломи и квалификации не се признават,работа без док. трудно се намира и ако не говорите доста добре езика ще работите само за разходи.не искам да звуча черногледа,но това е действителността тук.след година се свиква.през агенция е гадно да се работи,защото ти вземат голяма част от парите.кажете каква работа търсите,аз скоро ще напускам моята,излизам по майчинство,мога да ви дам координати на бг детска градина,но е в западен лондон ако ви устройва.кажете в коя част на лондон ще сте,аз съм в западен и само за тук мога да ви дам някий съвет.успех.
Благодаря ти за информацията   bouquet  Доколкото ми е известно ще си търсим квартира точно в западен Лондон (W4), така че би ли ми дала координатите на бг детската градина и повече инфо. А за работата и аз това чувам отвсякъде. Тук работя, като икономист външна търговия, но съм далеч от мисълта, че ще ми се отдаде възможност да работя нещо подобно в Лондон. Предполагам, че в началото ще чистя къщи или нещо подбно. Ще съм ти благодарна, ако имаш време и ми дадеш каквато и да е информация и съвети

# 42
Zdraveite,
 Hug
Az sum otskoro moma anglichanka sled 6-7 god. v US. Toest zapochnah kato moma, no veche ne sum.
Niamam detza no suvsem skoro shte pochvam da se opitvam da imam..  i dano popadna tuk, a ne v 'problemno zabremeniavane'.
Tozi forum mi haresa - struva mi se mnogo pozitiven i edin takuv jiznen.
Shte poglejdam otvreme navreme i shte se vkliuchvam ako niamate nishto protiv.
E.

# 43
честито на бременните мами!
аз наскоро родих (преди 20 дни) и ще се радвам да съм от полза на нуждаещите се.
родих в Queen Elizabeth Hospital (NHS), която не ми е район - акушерките, които ме следиха казаха, че вече имаме право да избираме болницата,където искаме да родим. тази болница е в Woolich, aз живея в Bromley, там имат договор с болницата в Lewisham. трябва да кажеш на джипито или на сестрата (зависи кой ще ти прави интервю като отидеш да се записваш), че искаш да родиш в определена болница, за да изпратят писмо до там и после от желаната от теб болница да ти изпратят писмо с апойнтмънт за изследвания. също е добре да изтъкнеш някакви убедителни доводи защо си избрала тази болница - аз казах, че сме имали инцидент с по-големия ми син и сме били там в имърджънси и че моя приятелка е раждала там и ми я препоръча. нямах никакъв проблем. първоначално бяхме на квартира в източен Лондон и там работеха с Royal Hospital London - whitechapel, където са само черни, пакита и т.н. и е ужасна мръсна и стара. така че е добре да си изберете хубава болница за самото раждане, за да сте спокойни.
иначе момичетата са ви казали - буквате апойнтмънт при джипито и като отидете там вече ще ви следи акушерка, която ще ви назначава изследвания и сканове.
много полезна инфо има в списанията за бременни - Pregnancy&Birth, Mother&Baby и др. там се обяснява всичко свързано с раждането тук, има адреси на кабинети за частни сканове, за дрехи за бременни, за бебета, за всичко.
аз нямах birthplan (такава е политиката на болницата) и си поисках епидурална на самото раждане. проблем е, ако в болницата няма анестезиолог, а трябва да извикат, защото докато дойде може да мине доста време ...
спокойно, тук на раждането се гледа като на нещо нормално и естествено, няма стрес и шашкане като в бг. всички са любезни и хелпфул, акушерката ви няма да се отдели от вас за повече от 5 мин.
лека бременност!

# 44
  • София
е супер информация...стана ми по-ясно.и спокойно. S T A R D U S T знам я тази болница,но не останах с добри впечатления,един приятел падна от една стълба,и си счупи и двата крака,и го караха на 3-тия ден да скача на един крак с патерици.....

Имам въпрос- за цигарките- по 1-2 може ли или е строго забранено?Виждала съм много бременни с пъпки по лицето ,мн гадни и не си ги махат,да не би да е лошо пак?

Общи условия

Активация на акаунт