Родители в UK - 9

• 22 205
  • 299
  •   1
Отговори
# 135
Ние ще гледаме мебелки на живо през уикенда, междувременно, ето още линки. Някои са по-добри от други, цените също много варират, но пък има интересни неща и идеи тук-там:

http://www.pier.co.uk/

пиер са страхотни Peace,имам много интересни неща от тях/за деца незнам...но за интериор ина4е са супер/    Heart Eyes

# 136
мерси момичета, за БЦЖ се записахме вече, но ХВ ни каза, че противохепатитна биели на рискови групи, т.е. ако майката е боледувала. следващата седмица пак ще идва хелтвизитора и ще настоявам да ни запишат и за нея.

това глупаво време пак се развали. дано да се пооправи уикенда и да не вали, искаше ми се да идем до леголенд с децата ...

# 137
Моля който е правил питки да даде рецепта.Днес за втори път правя и нищо не става ама много де ядосвам значи.

# 138
# 139
Въпроса ми беше за питките дето се пържат пълнени със сирене,а не за погачи/питки/

# 140
Въпроса ми беше за питките дето се пържат пълнени със сирене,а не за погачи/питки/
Ами питай в готварския форум!  Laughing
Може това да се е опитвала да ти намекне жената.  Wink

# 141
Аз питам тук защото в готварския са момичета от БГ и на дали те имат такова разнообразие на брашно каквото е в тукашните магазини Peace

# 142
aniji, я прати едно ЛС на Биляна. Тя хем е готвач голям, хем ги знае местните неща.

Готварството не е моето поприще  Crazy, ама сега ми се приядоха такива питки, та да ни пуснеш рецептата после, моля  Blush

# 143
  • ENGLAND
aniji аз не съм срещала в готварския такава рецепта. Но няма кой знае какво значение дали е българско или тукашно брашното. Аз купувам на Hovis, и бялото и пълнозърнестото за мен са най-добрите.
Но ако замесваш в машина търси рецепта за машина, че питката на Биляна я правих три пъти и все не става. А питките на Карина са страхотни.

# 144

Мекици със сирене се правят с най-обикновено меко тесто ( бяло брашно , вода, мазнина и мая ), т.е ако имаш рецепта за питка можеш да я използваш и за направата на мекици.
Има един малък проблем обаче Simple Smile, тестото трябва да се разточи на много тънки кори с точилка (това обикновено е малко трудно за начинаещи) и тогава се поставя плънката (само сирене,  сирене с яйце, или каквато и да е плънка). Ако не е разточена на тънко кората (около 2мм максимум дебелина) може да останат сурови.
Плънката се поставя не едната страна и се притиска за да се залепи, пържи се в силно сгорещена мазнина.
Има малко по-лесен, но пък по-мазен вариант за разточване. Прави се тесто като за питка, но се добавя в него и лъжица оцет. Оформят се на малки топчета, които пък се правят на кръгове (колкото чиния за салата например) и се намазняват обилно с мазнина (олио или разтопено масло).
Редят се едно над друго, като всяко следващо се  намазнява.
Като свършиш с подредбата ги объщаш и започваш с първото което е било. Разтяга се само с ръце от всички страни, най-лесно е да се работи на покрита с плат повърхност (някоя стара покривка).

Пълнозърнестото брашно не става за мекици със плънка.

# 145
абе кажете някой магазини за дрехи за бременни в лондон,че вече всичко ми стяга,знам само мадър кеър ,но няма голям избор там.благодаря.
и с тези питки лиги ми потекоха,сега ще трябва и аз да си правя. Heart Eyes

# 146
моля ви,дайте ми някаква инфо как се кандидатства за майчински тук и колко са,аз работя фул тайм,мога ли изобщо да вземам нещо и колко.хич не съм наясно с тези неща тук.

# 147
  • постоянно
абе кажете някой магазини за дрехи за бременни в лондон,че вече всичко ми стяга,знам само мадър кеър ,но няма голям избор там.благодаря.
и с тези питки лиги ми потекоха,сега ще трябва и аз да си правя. Heart Eyes
Почти всеки магазин има дрехи за бременни- И Next, Debenhams, M&S,H&M.
Може да си сърчнеш в гугъл - има хиляди линкове....
Маичинството- не съм сигурна  какъв беше периода, които трабва да имаш проработен в една компания за да ти плащат маичинството от там - дали беше 6 месеца? newsm78
Ако те ти плащат ти се полагат 6 седмици по 80 или 90 % от заплатата ти , а после SMP от £110 и нещо паунда в продължение на 20седмици.Общо 26 седмици платено .Имаш право на адишинъл лиив още 26 седмици - без плащане, като ти пазят работното място.
Отиваме да се къпем... после пак ще вляза. Hug
Вили

# 148
Платеното майчинство от април месец е вече 39 седмици, а не както беше преди 26. И аз мисля, че периода, който минимум трябва да си работил в една компания е 6 месеца. Но потърси някъде из нета. Има много информация. Ето например това:

http://www.hmrc.gov.uk/employers/smp-faq.htm#l

# 149
  • постоянно
Платеното майчинство от април месец е вече 39 седмици, а не както беше преди 26. И аз мисля, че периода, който минимум трябва да си работил в една компания е 6 месеца. Но потърси някъде из нета. Има много информация. Ето например това:

http://www.hmrc.gov.uk/employers/smp-faq.htm#l

Верно верно права си    Hug сега се сещам че  го приеха от 1 април а на мен дю-то ми беше на 22.02 така че ме хвана по старото.Наистина  е 39 седмици....
Вили
Момичета  предстои ми връщане на работа окромври месец-  сега търся  чаилдмаиндер или градина - моля тези които вече са минали през тази процедура  да ме посъветват на какво трябва да обърна  внимание, просто някои  тип-ове и идеи.Благодаря Ви предварително  Hug

Вили

Общи условия

Активация на акаунт