Родители в UK - 9

• 22 203
  • 299
  •   1
Отговори
# 150
  • София /Абсурдистан
Въпроса ми беше за питките дето се пържат пълнени със сирене,а не за погачи/питки/
Ами питай в готварския форум!  Laughing
Може това да се е опитвала да ти намекне жената.  Wink

Това беше идеята Simple Smile Ти обаче питаш всъщност за пирожки, не за питки. Те се правят така:
Тесто:
250-300 гр извара или сирене (може и: кайма ( запържена) ;  картофено пюре;  мармалад;  сирене  с яйце ;  гъби с лук и  т.н. -  според фантазията)

3 яйца
3 с.л  кисело мляко
непълна чаша вода
сода бикарбонат 1 ч.л
брашно 3.5 чаши (от 200 мл)
Замесва се тесто от продуктите. С мокри ръце се къса топчица малко по голяма от орех и се разстила и се прави питка диаметър 9-10 см и дебелина около 1 см.В средата и се поставя избраната плънка, защипват се краищата, овалва се в брашно и се пържи в силно загрято олио (най- добре във фритюрник).

Още рецепти за пирожки http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1582.msg26847;topicseen
http://culinary.pop.bg/recipe652.html

Последна редакция: пт, 17 авг 2007, 01:06 от Unknown_lady

# 151
сега търся  чаилдмаиндер или градина - моля тези които вече са минали през тази процедура  да ме посъветват на какво трябва да обърна  внимание, просто някои  тип-ове и идеи

Вили, аз малко на чувство го карах, ама ето ти една-две линки с въпроси и идеи:
http://www.childcarelink.gov.uk/pdf/England/English/CCL1R.pdf
http://www.kirklees.gov.uk/answers/childcare/choosingchildminder.shtml#questions
Отделно, за градините гледай на Офстед коментарите.

Ние бяхме много доволни от нашата леля. Утре е последния ден на Мариана там, през септември тръгва на градина, с повече деца.

# 152
  • Манчестър
Платеното майчинство от април месец е вече 39 седмици, а не както беше преди 26. И аз мисля, че периода, който минимум трябва да си работил в една компания е 6 месеца. Но потърси някъде из нета. Има много информация. Ето например това:

http://www.hmrc.gov.uk/employers/smp-faq.htm#l

Верно верно права си    Hug сега се сещам че  го приеха от 1 април а на мен дю-то ми беше на 22.02 така че ме хвана по старото.Наистина  е 39 седмици....
Вили
Момичета  предстои ми връщане на работа окромври месец-  сега търся  чаилдмаиндер или градина - моля тези които вече са минали през тази процедура  да ме посъветват на какво трябва да обърна  внимание, просто някои  тип-ове и идеи.Благодаря Ви предварително  Hug

Вили

Ами чети коментарите на Офстед,верни са почти на 99%. По принцип няма да намериш градина или чаилдмаиндер ,които да ти харесат на 100%,още повече ,че стандартите им са далече от българските и отначало бях малко шашардисана. Аз лично чаилдмаиндер не харесвам,защото е сам човек с няколко деца,не може да посрещне нуждите на всички по едно и също време,докато в градината са повече персонал и повече внимание се обръща на децата........и дори нещо да не ти хареса - само се успокояваи,че няма да ходи вечно на градина....

По въпроса за маичинството - 39 седмици в момента ,с тенденция да стане 1 г през 2009 или 2010. Първите 6 седмици - 90% от заплата ,след това по 112.75 на седмица,които са обект на НИН и такси......това е минимума. Има компании,в които има по добри условия.......но те са и предмет или на политиката на компанията или на индивидуалния контракт.

# 153
Здравейте,английски мами!

Влизам в темата ви,за да попитам нещо и се извинявам за спама.

Мъжът ми иска да отидем до Лондон за един weekend.Живеем в Холандия и аз имам документ за пребиваване в Холандия.Трябва ли ми виза ,за да пътувам ( имам само бг-паспорт)или и с холандския документ мога да мина?
Благодаря предварително за отговорите.Моля тези, които могат да ми дадат информация или линк, от където да разбера каквото ме интересува да ми пишат на лични,за да не се спамва темата.

Лек ден на всички!  bouquet

# 154
  • постоянно
Благодаря Ви момичета- започвам да  им пращам меили с въпроси.
 Hug
Вили

# 155
Kartinka, с бг паспорт влизаш без виза.

Томи вече 2ра седмица ходи на градина сам и много му харесва.Не плаче както първите дни,започна даже да хапва по-стабилно,говори повече ,научи нови номерца  Crazy и това само за първите 2 седмици ! Аз лично съм доволна ,че избрахме градина ,а не чайлдмайндър -имат много повече занимания,игри,идват учители по спорт,песни и танци,езици и тн. Даже имаха зоопарк в градината миналата седмица.А другият месец ще идва пожарникарска кола.Готвачката им е италианка и така вкусно мирише на обед ,че на мен ми иде да сядам с децата на масата!  Laughing Записахме го само за 2 дни седмично като начало,но вече чакам с нетърпение да се освободи място за още дни!
За  добър чайлдмандър ,доколкото е при нас ,се чака  година ,че и повече.А ние се сетихме в последният момент.Трябва на място да се провери всичко,защото колкото и добре да звучи  мейл-а като видиш някоя тотално откачена жена да ти отвори вратата ... да не разказвам на какви екземпляри попаднахме  Joy . Същата е работата и с градините. Имаше места ( с високи такси и то), на които не бих си пуснала детето и безплатни да бяха!

# 156
  • постоянно
Kartinka, с бг паспорт влизаш без виза.

Томи вече 2ра седмица ходи на градина сам и много му харесва.Не плаче както първите дни,започна даже да хапва по-стабилно,говори повече ,научи нови номерца  Crazy и това само за първите 2 седмици ! Аз лично съм доволна ,че избрахме градина ,а не чайлдмайндър -имат много повече занимания,игри,идват учители по спорт,песни и танци,езици и тн. Даже имаха зоопарк в градината миналата седмица.А другият месец ще идва пожарникарска кола.Готвачката им е италианка и така вкусно мирише на обед ,че на мен ми иде да сядам с децата на масата!  Laughing Записахме го само за 2 дни седмично като начало,но вече чакам с нетърпение да се освободи място за още дни!
За  добър чайлдмандър ,доколкото е при нас ,се чака  година ,че и повече.А ние се сетихме в последният момент.Трябва на място да се провери всичко,защото колкото и добре да звучи  мейл-а като видиш някоя тотално откачена жена да ти отвори вратата ... да не разказвам на какви екземпляри попаднахме  Joy . Същата е работата и с градините. Имаше места ( с високи такси и то), на които не бих си пуснала детето и безплатни да бяха!
[/quote

Да ти кажа и на мен ми се иска повече на градина да ходи , защото ще има повече дечица и ще се занимават повече с тях.Тук около нас обаче градините са  фул и имат много лимитирани  свободни  места-    искат ме на работа 5 дни в седмицата и то ASAP,  ама как като не мога да намеря градина.....
Сега във вторник имаме среща  в една тук до нас - ще видим.Мислех си ако те не могат  да го вземат за 5 дни , то  за дните за които не могат ще търся маиндер.А имела е само първоначалната стъпка, после отсявам тези които не  сметна за добри и започвам да звъня и да уреждам срещи.Вярвам наистина ще се стресна от някои от тях.
макобал никак не ми се иска да го давам , но знам че рано или късно и това трябва да се случи.....
След  загубата на Томас съм станала  много мнителна, и  овърпротектед.......Ще ги  подложа на кръстосан разпит ако трябва  hahaha
тази тук до нас е  много  добра...дано ни намерят място.....
Поздрави от нас  Hug
Вили

# 157
Трябва на място да се провери всичко,защото колкото и добре да звучи  мейл-а като видиш някоя тотално откачена жена да ти отвори вратата ... да не разказвам на какви екземпляри попаднахме  Joy

Подкрепям. Имахме доста интересни случки и ние...  Joy

А за градина също се чака доста време. Ние си откарахме цяла година докато се освободи място  Tired

macoball, браво на Томи, че е свикнал така бързо с градината. Изглжда е много хубаво и забавно там  Grinning  Тео не иска на градина и това е Sad Тази седмица го оставих един ден в къщи с една кака да го гледа и нямаше грам проблем. Запозна се с момичето, което го гледа в понеделник и то се видяха за не повече от 30 мин. Във вторник се е държал идеално, беше изключително весел като се прибрах вечерта, а на обяд даже е спал повече от 2 часа. На градината вратата като види и започва да плаче. Защо така, не знам. Иначе и той е само за 2 дни и половина записан засега.

Вили, успех ти пожелавам при търсенето и дано бързо намериш подходяща градина или чайлдмайндър.  Hug Hug Hug

# 158
Вили, и ние сме изправени пред същия проблем в момента. от 3 месеца сме в нов район и не съм запозната с градините тук, да не говорим, че все още ми е трудно да различа видовете и предимствата и недостатъците. ХВ ми даде една брошурка за childcare, където има всичко подробно обяснено. аз засега подадох документ за моя син в едно nursery preschool за по 2.5ч. на ден 5 пъти в седмицата. ще огледам и другите, но покрай бебето и безсънието не съм се разтичала. Embarassed

относно дрехите за бременни, аз моята бременност я изкарах просто с по-големи номера на "нормални" дрехи, закупени от къде ли не. сега модата е такава, че ако си вземеш туники с 2 номера по-големи, отколкото носиш по принцип няма да имаш проблем. лично на мен тук размерите ми идват мнооого големи. друготом което трябва да имаш предвид е, че ще ги носиш сравнително кратко време и няма смисъл (според мен) да даваш много пари само за няколко месеца.

# 159
Пепа, и Томи се дърпа на вратата и започва да плаче,мисля че го прави по навик. Като го оставя плаче по 3-5 минути и това е. Като ходя да го вземам,веднага ми скача в ръцете,казва ,,чао'' и иска да тръгнем на минутата иначе реве. Но съм го гледала скришом и през останалото време  е весел и играе,смее се.  Мисля ,че още е прекалено привързан.Знае ,че  ще го взема по-късно ,но защо да не ми покаже ,че не му харесва да е без мама. В градината казаха ли ти дали плаче по цял ден? Може би трябва да го пробваш на половин ден.

# 160
  • Манчестър
Ами колкото по късно и е по голямо детето и тръгва на градина ,толкова адаптацията му е по трудна,но ще свикнат. Аз лично не съм имала такъв проблем,защото моя син започна фул таим на градина на 5.5 месечна възраст и не е спирал да ходи. Сега сутрин явно е толкова нетърпелив,че си носи обувките и якето ,а вечер винаги го чакам да доиграва нещо преди да си тръгне(сега е на 2 г ).

# 161
  • София
Здравейте, отново се отправям с въпрос към по-опитните,тъй като тук в Лондон все още не мога да се доредя до лекар  ,вчера  си купих 30таблетки, пише да се пие по 1 на ден, но колко време не разбрах.Ако някой знае,да помага....Благодаря  newsm78 Hug
Да ,разбирам, тук много бавно става всичко,ако искате ми вярвайте ,но още убеждавам GP-то си ,че съм бременна, показах му 3теста,изследваха ми урина ,и сега след 2седмици трябва да се обадя ,да си запиша час и чак тогава ще ме прати на болница, аз (според мен) започвам трети месец,последния ми цикъл беще 17юни.тези витамини ги видях в един магазин (АЗДА),и си ги купих.с мъжа ми се шегуваме,че съм си GP, но е трагикумично.ужас.много бавно става всичко и съм много разочарована от тази система в Лондон.... Naughty Crying or Very sad Confused

# 162
  • София
 витамините с фолиева киселина - Pregnacare

# 163
А защо те праща в болницата?

# 164
  • София
Еми там трябва да ми назначат сестра и там да ходя на консултации

Общи условия

Активация на акаунт