Да ви напомня за този десерт-хит от миналото лято

• 34 798
  • 258
  •   1
Отговори
# 45
Хайде и аз се записвам.
Снощи правих тортата. Мъжа ми нямаше търпение да я опита, защото му казах че ще бъде готова чак на сутринта /доста късно снощи я приготвих/. Сутринта като погледнах в хладилника - една трета от тортичката я няма. Страхотна е.
Аз я приготвих с два пакета бисквити Житен дар, мюсли на  Изи с плодове и ядки, допълнително и стафиди, а киселото мляко ми е домашно заквасено и е много гъсто - от него сложих доста, но не зная точно колко, защото слагах от тенджерата без да меря, захар не слагах, но следващия път ще сложа малко, макар че на мен ми е добре на вкус, плод - 3 банана, че нямах в момента други плодове в къщи.
Тортата въобще не е водниста и много добре се реже. Много ни хареса.
БЛАГОДАРЯ за рецептата!  bouquet

# 46
Моля!
Радвам се, че тортата е намерила нови фенове. Да ви е сладко!

# 47
  • Някъде на път....
sladka hapka, сладко ни е, сладко!  Wink

# 48
Докладвам - тортата ми хареса много, но следващия път бих сложила повече захар в млякото. Не ми е достатъчно сладка.
Благодаря за рецептата  bouquet

# 49
Врътнах я Peace Сега я оставих да отлежава в хладилника. Така: на мен 3 кофички "На баба" не ми стигнаха, но добавих друго мляко. Сложих банан, 2 вида мюсли - нормално и хрупкаво. между другото, ако не слагате захар, а ползвате хрупкавото мюсли, то дава доста добра сладост. Сложих и сладко от ягоди, а за украса, освен мюсли, сложих и нарязани смокини. Утре ще кача снимки

# 50
Врътнах я ................ за украса, освен мюсли, сложих и нарязани смокини. Утре ще кача снимки

Вариантът със смокини е превъзходен! Спомних си вкуса от миналото лято.

# 51
 newsm78
Замислям се да пробвам пак, ама в мини-вариант, че на мъжете, а и на цялото патриархално семейство, тортата не се понрави особено.
Дали ще стане със сухи смокини?

# 52
Мисля, че ще стане. Както стафидите. Смокините са ми любим плод във всякакъв вид, така че съм пристрастна. И пристрастена! Grinning

# 53
  • София /Абсурдистан
Имам спешно питане - дали мога да заменя бисквитите с корнфлеЙкс? Или да ми препоръчате бисквити, в които няма маргарин или масло, поради здраволовен проблем. Много моля ако някоЙ знае, да напише. Благодаря.

# 54
Имам спешно питане - дали мога да заменя бисквитите с корнфлеЙкс? Или да ми препоръчате бисквити, в които няма маргарин или масло, поради здраволовен проблем. Много моля ако някоЙ знае, да напише. Благодаря.
Няма да е същата торта, ако сложиш корнфлейкс, а и не ми се вярва да стегне изобщо - корнфлейкса ще поеме много по-малка част от течността от киселото мляко. Ако все пак го направиш, сложи захар, защото бисквитите са по-сладки.

"Ревю" имат бисквити само с растителни продукти. Не разбрах проблемът в маслото като животински продукт ли е, но така или иначе, провери бисквитите от тази серия - диетични са и има за различни нужди.

# 55
  • София /Абсурдистан
Благодаря   bouquet сега ще пробвам.

# 56
Здравейте и от мен зарибихте ми с тази тортичка та взех и я направих.Сложих 2 кофички кислело мляко 2 пакета бисквити житен дар 3 банана и мюсли на Нестле с ябълка и канела.Стана супер и се реже много хубаво.Благодаря за супер сладката и лесна рецепта. Hug

# 57
  • София /Абсурдистан
И аз я направих. Плодовете - малини, къпини, смокини. Киселото мляко подсладих със степче малина, отидоха 3 кофички за малка тавичка. Мюслито - от стандартното.  Мъжкото домочадие не я хареса особено, но на мен много ми харесва и ще я правя пак в разни вариации.

# 58
  • в полите на Балкана
Тортата е страхотна . Направих я онази вечер и още на закуска я ометоха. Довечера ще правя пак.
                 Благодаря за рецептата  bouquet

# 59
Ехааа пак се намериха много фенове на тази тортичка Grinning

Общи условия

Активация на акаунт