моля за мнение за изследване на микробиология

• 444 140
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте ,
днес са излезли резултатите ми от микробиология. В понеделник ще ходя при гинеколога си ,но до тогава постоянно ще мисля какво значи това :

Забележка: *
Микроскопски препарат за влагалищна чистота:
Материала на стъклото е недостатъчен и беден на клетков материал!

Лактобацили умерено, много плоски епителни клетки, левкоцити / 7-8 на поле/.

Влагалищен секрет      
Изследване на патогенни микроорганизми (аеробни)    - Липсва бактериален растеж   Лаб.№7664   
Изследване за Candida    - Не се изолира Candida spp      

Какви са тези много плоски епителни клетки? И Липса на бактериален растеж какво значи? Също така не разбирам Не се изолира Кандида, това значи че имам или ,че нямам...? Левкоцитите също ме притесняват, не са ли много 7-8-?

# 526
  • София

Здравейте ,
днес са излезли резултатите ми от микробиология. В понеделник ще ходя при гинеколога си ,но до тогава постоянно ще мисля какво значи това :

Микроскопски препарат за влагалищна чистота:
Материала на стъклото е недостатъчен и беден на клетков материал!

Лактобацили умерено, много плоски епителни клетки, левкоцити / 7-8 на поле/.

Влагалищен секрет      
Изследване на патогенни микроорганизми (аеробни)    - Липсва бактериален растеж   Лаб.№7664   
Изследване за Candida    - Не се изолира Candida spp      

Какви са тези много плоски епителни клетки? И Липса на бактериален растеж какво значи? Също така не разбирам Не се изолира Кандида, това значи че имам или ,че нямам...? Левкоцитите също ме притесняват, не са ли много 7-8-?

Супер ти е МБ
Плоски епителни клетки, са клетки отделени от цервикса/ маточната шийка/  - нормални клетки
Нямаш бактерии, нямаш кандида/ вид гъбички/, нямаш никакви патогени

# 527
Директна микроскопия:
На препарат по Грам се видяха пл.еп.клетки, ед.левкоцити, увеличено количество Грам(-)бактерии(анаероби), намалено количество лактобацили. ТV(-)
Касае се за междинно състояние на влагалищната флора.

За първи път получавам изследване в този вид и не мога да разбера, има ли ми нещо?

Левкоцитите са добре, лактобацилите-не(не е страшно), друго не мога да разбера.
Възможно ли е да имам Gardnerella vaginalis?

# 528
Директна микроскопия:
На препарат по Грам се видяха пл.еп.клетки, ед.левкоцити, увеличено количество Грам(-)бактерии(анаероби), намалено количество лактобацили. ТV(-)
Касае се за междинно състояние на влагалищната флора.

За първи път получавам изследване в този вид и не мога да разбера, има ли ми нещо?

Левкоцитите са добре, лактобацилите-не(не е страшно), друго не мога да разбера.
Възможно ли е да имам Gardnerella vaginalis?

Здравей, изследването ти да не би да е правено в лаборатория Новалаб, и моята последна микробиология изглежда почти по същия начин, и аз много й се чудих, лечението ми бе единствено Полижинакс вагинално 6 броя изписано от д-р Минчев от Света София. Нищо за пиене. А ти какви оплаквания имаше?

# 529
Здравейте,
аз сега пък на урината си пуснах изследване. някой правил ли си е и знае ли какво значи това?
Урина

УРИНА СЕДИМЕНТ: 7-8 ЛЕВКОЦИТА; МНОГО БАКТЕРИИ;

*
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
Урина - Общо химическо и седимент   *   Профил   Виж по-долу
Урина-pH   6      
Урина - Относително тегло   1,020      
Урина - белтък   СЛЕДИ      
Урина - глюкоза   В норма      
Урина - еритроцити   Отрицателен      
Урина - левкоцити   Отрицателен   бр/мкл   
Урина - билирубин   Отрицателен      
Урина - уробилиноген   В норма      
Урина - Нитрити   Отрицателен      
Урина - кетони   Отрицателен      
Урина - седимент   Виж забележка*      

# 530
  • София
Здравейте,
аз сега пък на урината си пуснах изследване. някой правил ли си е и знае ли какво значи това?
Урина

УРИНА СЕДИМЕНТ: 7-8 ЛЕВКОЦИТА; МНОГО БАКТЕРИИ;

*
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
Урина - Общо химическо и седимент   *   Профил   Виж по-долу
Урина-pH   6      
Урина - Относително тегло   1,020      
Урина - белтък   СЛЕДИ      
Урина - глюкоза   В норма      
Урина - еритроцити   Отрицателен      
Урина - левкоцити   Отрицателен   бр/мкл   
Урина - билирубин   Отрицателен      
Урина - уробилиноген   В норма      
Урина - Нитрити   Отрицателен      
Урина - кетони   Отрицателен      
Урина - седимент   Виж забележка*      

Имаш бактерии - респ. някакво възпаление - консултирай се с уролог
pH е ниско - трябва да намалиш киселинността, обърни внимание на храната / приемай повече алкална - плодове, зеленчуци/ - в т.н.  автоинтоксикация си

# 531
Здравей, изследването ти да не би да е правено в лаборатория Новалаб, и моята последна микробиология изглежда почти по същия начин, и аз много й се чудих, лечението ми бе единствено Полижинакс вагинално 6 броя изписано от д-р Минчев от Света София. Нищо за пиене. А ти какви оплаквания имаше?

Точно в Новалаб е правено, назначено от д-р Недялков(Св.София), изписа ми Лактажин вагинално, оплаквания нямах.

Ама аз малко съм си паника и за това се притеснявам, че е нещо по-сложно. Simple Smile

# 532
Знаете ли дали е възможно да се направи изследване за микоплазма, уреаплазма и цитонамазка от една проба?

# 533
Zadaljitelno li e predi Citonamazka i Mikrobiologia da ima polovo vazdarjanie? Imam pregled sled nqkolko 4asa,

# 534
Не знам,но е задължително да се пише на кирилица !

# 535
Zadaljitelno li e predi Citonamazka i Mikrobiologia da ima polovo vazdarjanie? Imam pregled sled nqkolko 4asa,

Вечерта преди прегледа се въздържам от секс, но ние правим бебе.
Обади се и попитай.

# 536
  • София
Знаете ли дали е възможно да се направи изследване за микоплазма, уреаплазма и цитонамазка от една проба?

Не
Едното изследване търси  патогени - пробата се поставя в специална хранителна среда, а другото търси атипични клетки /вземат  се повърхностни клетки от шийката на матката и се изследват под микроскоп/

# 537
 Здравейте newsm03
знае ли някой дали може да се ходи на генекологичен преглед няколко дни преди да ти дойде?

# 538
  • София
Здравейте newsm03
знае ли някой дали може да се ходи на генекологичен преглед няколко дни преди да ти дойде?
Да, може  Peace

# 539
Здравейте ,ако някой знае нека ми отговори за тези резултати да ли са в норма/добри/ .Благодаря
Lactobacilli ( Лактобацили )   изобилие
Leucocites ( Левкоцити )   единични      
Епителни клетки   изобилие   

Общи условия

Активация на акаунт