моля за мнение за изследване на микробиология

• 444 104
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте ,ако някой знае нека ми отговори за тези резултати да ли са в норма/добри/ .Благодаря
Lactobacilli ( Лактобацили )   изобилие
Leucocites ( Левкоцити )   единични      
Епителни клетки   изобилие   
Добре са
Направи си и Цито Н.

# 541
Здравейте,

Моля за вашето мнение! Бременна съм в 22 седмица. Преди месец ми се появи парене при уриниране и течение. При направената микробиология се изолира кандида албиканс, а посявката на урината ми остана стерилна. Поставиха ми гиназол вагинално. Месец по-късно симптомите не отшумяват. Отново пуснахме микробиология на урина - чиста, изследване за хламидия, микоплазма и уреаплазма - отрицателни, но на микробиологичното изследване на влагалищен секрет се изолира масово клебсиела. Седем дни съм на зинат и отново гиназол заради нея, но резултатът е минимален, почти нулев. Как се лекува това чудо? Ако някой е минал през този път, моля да сподели? Dennis?Поздрави

# 542
Аз лекувах клебсиела миналото лято, преди да забременея, с антибиотик, към който следваше да се повлияе. Пих го 7 дни, не помня името му, но не е от масовите, не беше никак евтин. След това като повторихме микробиологията беше чиста. Не се притеснявай, просто трябва да се взема антибиотик по антибиограма и най-вече да е съобразен с бременността ти. Вземай и пробиотици заедно с него.

# 543
Здравей *Звездичката* ,

Благодаря за отговора ти. Да, антибиотикът ми би трябвало да се се справи с клебсиелата според антибиограмата. От това,което прочетох зинат е  цефурокцим,който уж не преминавал плацентарната бариера. Дано е така! Ти всъщност имаше ли някакви оплаквания или случайно се откри? Аки си имала - след колко време отшумяха и знаеш ли колко време трябва да изчакам преди да направя контролна микробиология? Благодаря ти.

# 544
thiara, не помня да съм имала нещо по-различно от дори не толкова обилно течение, просто бях на планирана микробиология и така се откри, заедно с гъбички.

# 545
Здравейте, искам да ви помоля за помощ при разчитането на резултатите ми.
MБИ - вл.секрет   
Микроскопски препарат по Грам   1 - 2 левкоцита на зрително поле. Суперфициални епителни клетки.      
Trihomonas vaginalis   ( - ) Отрицателен      
Candida   Дрожди и хифи      
Lactobacillus spp.   Силно редуцирани      
Нормални изолати   *      
Kултурелно изследване и заключение   Candida albicans=10/4.   

# 546
  • София
Здравейте, искам да ви помоля за помощ при разчитането на резултатите ми.
MБИ - вл.секрет   
Микроскопски препарат по Грам   1 - 2 левкоцита на зрително поле. Суперфициални епителни клетки.      
Trihomonas vaginalis   ( - ) Отрицателен      
Candida   Дрожди и хифи      
Lactobacillus spp.   Силно редуцирани      
Нормални изолати   *      
Kултурелно изследване и заключение   Candida albicans=10/4.   

Имаш Кандида  албиканс / вид гъбички/  - трябва да се лекуваш, засили и Им.С + проБ
Ако страдаш често от тях - направи си тест за ИР и ако там всичко е ОК - може проблема да е в партьора ти /  той да има ИР и т.н./
Трябва да се лекувате и двамата

# 547
Здравейте ,ако някой знае нека ми отговори за тези резултати да ли са в норма/добри/ .Благодаря
Lactobacilli ( Лактобацили )   изобилие
Leucocites ( Левкоцити )   единични      
Епителни клетки   изобилие   
Добре са
Направи си и Цито Н.
Mерси за отговора направих си :
Резултат група PAP за PVCU   II   група   
Резултат група PAP за CC   II   група   
Клетки в норма   ДА      
Плоскоклетъчни Интраепителни Лезии (ПИЛ):   Няма   

# 548
Здравейте,

Искам да попитам каква е разликата между цитонамазка и микробиологично изследване?  Цитонамазка си правя редовно и нямам проблеми но за второто не знам, какво представлява?  Благодаря за отговорите.

# 549
Микробиологичното изследване е за инфекции (вируси/бактерии) - анаеробни, гъбични, хламидии, плазми и т.н.

# 550
Като ходя на гинеколог защо не ми го назначават? А само ЦМ. Трябва ли сама да попитам ако нямам кинкретни оплаквания, просто искам профилактично да се проверя. Пак се взима секрет предполагам. От години имам едно бяло течение, което се усилва винаги преди цикъл, но когато ходя на лекар ми изписват само ЦМ. и последния път едни вагинални глобули - макмирор, жълти на цвят, оцветяват жълто, взимала съм и гинопеварил и микомакс за това течение, но нищо не помага. След известно време пак се появява. Какво да направя по въпроса?  Не искам да ми изписват само хапчета, а просто да се види ако има някаква инфекция да ми изпишат конкретно за нея лекарства. Благодаря

# 551
curse , как така ти дават Макмирор, без изследвания? Shocked Ако не се лъжа, това беше противогъбичен препарат - взимала съм го може би преди 15 години, затова не помня добре.
Ако имаш течение, без парцали в урината и сърбежи, най-вероятно не е обострена кандида. Но това течение може да е и от друго. Например лактобацилите да са ти малко - тогава и всеки месец да правиш курс на лечение, полза няма да има.

Следващия път помоли за МБ - взима се секрет в 4 или 5 различни шишенца и се предават за обработка. След около седмица трябва да ти е готов резултатът. Ако никога не са ти пускали пълна, нека да бъде такава. Накрая трябва да видиш упоменати: уреаплазми, микоплазми, хламидия, аеробна флора, кандида, епителни клетки, лактобацили. Дано да не изпускам нещо, но мисля, че беше това Simple Smile

# 552
Да, благодаря за информацията. Тези дни ще отида и ще си направя микробиология. Като стане готов резултата ще споделя тук. Иначе течението е гъсто, бяло, има и парцали, но не съм имала сърбеж или зачервявания. Просто дискомфорт и зацапване на бельото. И се появява периодично, понякога е по-слабо, понякога по-силно.

# 553
# 554
На мен ми взеха секрет като за цитонамазка  и направиха натривка на  2-бр.стъкълца ,а не в шишенца.

Общи условия

Активация на акаунт