Спешни манджи - почти аламинути за работещи бг-мами.....

  • 131 422
  • 155
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 720
Зеленчукова крем супа

Картофи, моркови, лук, чушки, домати (нарязани на две на три), две пилешки бульончета, черен и червен пипер - всичко това го оставям да се свари. Може и мазнина, може и без нея. Когато се свари всичко го пасирам. Правя застройка от няколко лъжици кисело мляко, яйце и магданоз и готово.

# 91
  • София
  • Мнения: 7 097
мързеливо и вкусно- гъбени картофи.
картофи около 1.5кг само се белят и режат на 4,
гъби , около 500г само се измиват добре.
лук- около 1/2 кг на 4етвъртинки.
1 топено или пушено сирене нарязано,
няколко цели скилидки 4есън, сол или пикантина  и 4ерен пипер.
вси4ко това се слага в гюве4/йена  с 1 чаша вода и се забравя във фурната около час два. след това тръгвате на поход да търсите мляскащ в ъгъла съпруг, нежно прегърнал съда с манджата.
отнема около 5-10 мин докато се метне във фурната.

А топеното или пушено сирене предполагам, че към края се добавя  newsm78

# 92
  • Мнения: 720
Ще копна ей тук тези много лесни и вкусни яйца на mari_anka  Grinning

# 93
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Аз правя китайски ориз като най-бързо и лесно - къде с месо, къде само със зеленчуци.

# 94
  • София
  • Мнения: 7 097
Огретенът също става сравнително бързо и е много вкусен.
Нарязвам килограм картофи, слагам ги в тавичка, наръсвам сирене, слагам и пикантина или друга подходяща подправка, мазнина /използвам зехтин и масло/ и вода около 1 пръст. Пека във фурната около половин час, изваждам и добавям разбити 2 яйца, 2 с.л. брашно и прясно мляко на око /може би по-малко от половин литър/. Отново пъхам във фурната за около 20 мин. После настъргвам отгоре кашкавал и пека така, докато направи златиста коричка.
Става наистина божествено вкусно  Crazy

# 95
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 327
При липса на време залагам на скарата и фритюрника  Wink

# 96
  • София/Дружба
  • Мнения: 512
Аз правя едни мързеливо пиле  "на грил" :
Намазвам едно цяло пиле със следната смес - олио+червен пипер+черен пипер+сол
Слагам пилето в йенската тенджера с малко водичка на дъното и тенджерата в микровълновата на пълна мощност за 30 минути.

# 97
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 696
Едно предложение за бърз и интересен крем , който обикновенно приготвям в последната минута ,на неочаквани гости !
1 пудинг ванилия на др. Йоткер
1 пудинг шоколад на др.Йоткер
1 л прясно мляко
захар
1 заквасена сметана на Данон
Пудингите според рецептата на опаковката (по отделно)
Сметаната разбита с малко захар
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4120554

Разсипва се в чашки на три пласта жълто , кафяво, бяло


Как насипваш кремовете без да се смесят цветовете?

# 98
  • Мнения: 129
ето нещо и от мене - става за не повече от 15 мин. взимам от магазина филета от скумрия, някъде около 600 гр., което са 6-7 парчета /половинки/. една правоъгълна /може и кръгла/ тава я намазвам с олио и нареждам филетата с кожата надолу. поръсвам ги със сол. после взимам 1 или 2 кутийки майонеза, обикновена, и я размазвам отгоре върху рибата, така че да се получи около 1 см слой майонеза отгоре. слагам във фурната за 15 мин на 250 градуса. става много вкусна рибата, защото майонезата помага да не е така суха. при поднасянето поръсвам с лимон. върви много със салата домати с кромид лук.

# 99
  • Мнения: 444
Едно предложение за бърз и интересен крем , който обикновенно приготвям в последната минута ,на неочаквани гости !
1 пудинг ванилия на др. Йоткер
1 пудинг шоколад на др.Йоткер
1 л прясно мляко
захар
1 заквасена сметана на Данон
Пудингите според рецептата на опаковката (по отделно)
Сметаната разбита с малко захар
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4120554

Разсипва се в чашки на три пласта жълто , кафяво, бяло


Как насипваш кремовете без да се смесят цветовете?
След като си сипя първото кремче приготвям второто , стават за минути никога не са ми се разливали - единствено със сметаната изчаквам малко да поистинат за 15-20 минутки  и я слагам отгоре !

# 100
  • Мнения: X
Как насипваш кремовете без да се смесят цветовете?

Аз го правих и дори не изчаках да стегне крема, а веднага насипах сметана.Въобще не се смесиха, а става разкошно на вкус!
Много благодаря за идеята на авторката на този крем!

# 101
  • Мнения: 184
Ето и моята бърза рецепта: Наедица(броя според народа, който трябва да се нахрани), доматен сок, кашкавал и олио. Разрязвам наденицата на две и после разцепвам по дължина. На дъното на тавичка слагам  малко олио и нареждам плътно наденицата. Заливам с доматен сок точно да се покрие и запичам във фурната. Когато се запече поръсвам с настърган кащкавал и допичам да стане златисто. Става за 20 мин. на силна пурна.

# 102
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 696
Избутвам темичката, някой ако се сети още нещо, да пише. Ще бъде от полза на всички.

# 103
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 696
Ето и моята бърза рецепта: Наедица(броя според народа, който трябва да се нахрани), доматен сок, кашкавал и олио. Разрязвам наденицата на две и после разцепвам по дължина. На дъното на тавичка слагам  малко олио и нареждам плътно наденицата. Заливам с доматен сок точно да се покрие и запичам във фурната. Когато се запече поръсвам с настърган кащкавал и допичам да стане златисто. Става за 20 мин. на силна пурна.

Видоизмених малко твоята рецепта. В йената наредих пушен свински врат, нарязан на филийки. Отделно задуших нарязани лук и гъби, изсипва се върху тях - разтворен фикс на Маги за винен кебап и с  всичко това залях филето. Когато е готово, се посипва с настърган кашкавал.

# 104
  • София
  • Мнения: 1 456
Много бързи са ми миш-маш, винен кебап ( с на Маги подправката); крем супа ( пак на Маги); запечено сирене  с мед и орехи в МВ; гювече в МВ ; ориз с някой от готовите миксове ( в Пикадили има китайски, азиатски и т.н.); риба или пилешко филе на скара.

Общи условия

Активация на акаунт