Флам-кухен?

  • 6 259
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 893
А вместо Schmand какво може да се използва?

# 16
  • Мнения: 4 380

Момичета, а това с риба ли е? Някой може ли да преведе? newsm78

http://hunger.bluephod.net/viewtopic.php?p=10062

 с пушена сьомга

Интересно звучи. А какво още има, разбираш ли? newsm78 Не забелязвам да има лук пък се вижда и нещо зеленичко... newsm78

# 17
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
А вместо Schmand какво може да се използва?

оф тук има толкова много видове сметани, че не ги различавам.
само знам коя е за разбиване, коя за сладкиш, коя за готвене.

schmand  много гъста заквасена сметана с 30%-45% масленост. т.е. май като тази в Бг.
sauer sahne (заквасена сметана) е с 10% масленост.
creme fraiche - 40% дано не се лъжа...
schlagsahne 30- 40% (за разбиване ) и е течна.

така че слагай си заквасена сметана.  bouquet

Последна редакция: сб, 28 юли 2007, 20:11 от asyalein

# 18
  • Мнения: 157
мерси много за превода  bouquet  bouquet  bouquet

само да добавя че този фламкухен дето го ядох беше и с кашкавалче отгоре

довечера и аз ще видя да стъкмя такава манджа:)

това е по-добро от пиците според мен щото наистина тестото му е много тъничко и хрупкаво:)

# 19
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
мерси много за превода  bouquet  bouquet  bouquet

само да добавя че този фламкухен дето го ядох беше и с кашкавалче отгоре


ами аз съм написала, че има вариации и съм превела основната рецепта. Peace
иначе и аз ям с праз и кашкавал (то не е кашкавал, ами е май ементалер или друго подобно твърдо сирене).

# 20
  • Мнения: 1 893
Xenia ето:

тесто:

425 g брашно
1 пакетче суха мая
250 ml хладка вода
1 щипка сол
3 с.л растителна мазнина

за отгоре:

300 g сметана
100 g настърган кашкавал
3 с.л. лимонов сок
1 връзка пресен лук, почистен и нарязан на колелца
200 g пушена сьомга
мускатов орех
лют червен пипер
сол
черен пипер
От продуктите се замесва тесто, което престоява 30 минути и се разточва, сметаната се смесва с бланширания лук и останалите продукти, разпределя се върху тестото и най-отгоре се нарежда сьомгата. Пече се на 230 градуса около 30мин.
Продуктите са за тавата на печката.

Да ви е сладко!

# 21
  • Мнения: 4 380
Ох, жива и здрава да си bacio! Hug  HugБлагодаря много!  bouquet

# 22
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Мммм, страхотно изглежда!

# 23
  • Мнения: 11 747
Тъй като тази вечер направих фламкухен,както вече всички знаят,искам да кажа,че беше страшно вкусен,много ми допадна и завбъдеще ще го правя често!Четох,че може да се добави и малко чушки,или пък праз,пресен лук,такива неща.
Призив към всички,които се чудят,дали да го направят - Не се чудете,почвайте го! Grinning

# 24
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Пина - с мая или без?

# 25
  • Мнения: 11 747
Ами сложих малко мая,че не исках да седи сбито.Не съм го оставяла да втасва,обаче,разточих го много тънко и стана в изпечено състояние съвсем тънко и хрупкаво!Много е приятно за ядене.Всъщност трудно се яде с вилица и нож,май трябва да се хване в ръка и да се ръба.

Мноого ми хареса! Hug

# 26
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
по принцип тези, които се продават се ядат с нож и вилица. основата не е толкова препечена.а и сметаната омекотява.
но на мен ми стои като полусурова и печа по-дълго.

ако направиш тестото без мая, става по-скоро ронливо и се яде по-лесно.
въпрос на вкус все пак.
радвам се, че ти е било вкусно  Hug

# 27
  • Мнения: 11 747
Отново го направих! Peace
Искам да сложа някоя снимчица тука,ето го преди печене



а ето го и разрязан,за да се види колко е тъничко



Препоръчвам рецептата горещо! Peace

# 28
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Пина, супер изглежда, сигурна съм, че и вкусен... Hug

# 29
  • Мнения: 6 017
Това вид пица ли е?

Общи условия

Активация на акаунт