ФЕВРУАРЧО гони стаж по морския ни плаж !!!

• 16 849
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
  • София

А фолиевата киселина до края на 12 г.с. ли се пиеше или до влизането в 12 г.с. ?

При първата бременност двама гинеколози ми казаха, че за плода имало значение фолиевата киселина да се взема до 28-я ден след зачеването, защото тогава се затварял гръбначния стълб- то и затова се препоръчва да започне да се пие още преди забременяването( когато бремеността е планирана) защото докато се усетиш и първите 20 дни са минали. Тогава пих фолиева киселина до 6-та седмица, а сега до 12( под влияние на форума Grinning)

Искам да ви попитам дали имате стрии по гърдите, защото при мен се повиха и то много. Предимно от долната страна са....А ги мажех с разни мазила, но явно без успех...Явно доста са пораснали и кожата доста се е нацепила. При вас личи ли си?

Аз имам много от първата бременност- навсякъде... Въпреки  че се мазах редовно и сутрин и вечер с хубави кремове, но...уви, колкото рев изревах когато ги видях за пръв път...вече си мисля, че просто е до тип кожа, до ген.

# 91
Аз стрии за сега не съм видяла, но вените на гърдите ми как ми прозират  Rolling Eyes, не е истина. Иначе аз съм си взела крема на Мустела за специфична защита за бюст...И с него се мажа, но не всеки ден, а през ден...Нямам навик да се мажа с нищо...А корема, кръста, ханша и бедрата още не мажа с нищо, но съм избрала крема против стрии пак на Мустела...

Ох...и на мен ...нямам стрии все о6те никъде, но вените ми стра6но много прозират и не само на бюста ами и на деколтето ....чак се притеснявам.
а за фолиевата киселина ....ами аз все о6те я пия, вече съм в 14 тата седмица ...мисля, че не е проблем

# 92
Ще имам близнаци ! smile3514 smile3501
сега бях на лекар и се видяха перфектно 2 бебета-еднояйчни,предният път бях на 6 седмици и не ги е видял,но сега......... #Crazy #Crazy
не съм на себе си,сигурно ме разбирате,започвам да чета всичко за близнаци.доктора каза,че със секцио и задължително много по рано от термина smile3506
целувам ви и пак ще пиша като се осъзная.

# 93
Честито, rumialka!!!!
Това е прекрасна новина..... Hug

# 94
  • ВАРНА
Честито на rumialka за хубавата новина!
И аз още пия фолиева киселина, единия док ми каза да я пия до 6-ия месец, другия ми каза да я спирам. Rolling Eyes Това е лошото да ходиш при двама док., когато ти кажат различно нещо се чудиш кого да слушаш. Close  Confused

# 95
не съм на себе си,сигурно ме разбирате,започвам да чета всичко за близнаци.доктора каза,че със секцио и задължително много по рано от термина smile3506
целувам ви и пак ще пиша като се осъзная.

rumialka много се радвам за теб, аз също съм с близнаци и си мислех че няма да има други, но ето ....

А защо с операция са ти казали, много е рано да се определи, а и има време, аз лично съм за естественото раждане. Така се настройвам и знам че така ще бъде. Това че носиш близнаци не означава непременно операция. Ако намериш нещо интересно пращай и аз да чета.

Момичета толкова много съм заета че никъде не остава време да пиша, нито в къщи нито на работа. След около  10 дена ще съм по свободна и тогава ще се включвам по честичко.

Поздрави на всички и ви прегръшам. Hug

А на мен ми казаха фолиевата киселина да я пия до края на 5 месец, но още не съм проверила дали има смисъл да го правя.

# 96
Ех,че хубава новина!Честито,Румиалка!Желая ти от сърце успех и страхотни близначета!Аз много исках,но не би!
За фолиевата киселина-мисля да си допия опаковката,дори след 12 седмица,няма да навреди!
За стриите-от първата си бременност почти нямам,въпреки многото кила,които качих!Мазах се упорито,но не мисля,че е от това,повече е до тип кожа и ген-майка ми също няма!Чувала съм също,че и по-младите кожи са по-склонни към появата им,отколкото "по-възрастните".Незнам доколко е верно всичко,но все пак-мажете се упорито и хидратирайте кожата постоянно-все ще има ефект.Като козметика препоръчвам Мустела,маслата на Икаров и всякаква медицинска козметика с такава цел-Еусерин,Лиерак и др.Народната също -маста е нещо много хубаво,макар че мирише УЖАСНО! Но който може да я изтърпи...
Я кажете-какви изследвания сте си правили до сега?При мен първите ще са чак сега,във вторник и ми се струва,че са малко късничко?Дано поне са в нормите!Микробиология правихте ли?Аз с първата бременност такива гъбички си влачих през цялото време,че сега се притеснявам много!А за биох. скрининг какво решихте?Мен преди не са ми го правили,но сега май ще трябва?

# 97
rumialka, ЧЕСТИТО !!! Това е много хубава новина.
Аз как искам да си имам близнаци,ако знаете само,
ама НЕ.Моето е едно и май е дама
Поне засега така изглежда. Grinning

# 98
Честито rumialka, това е наистина прекрасно!  Hug

# 99
Честити две рожбички rumialka! Да сте живи и здрави и всичко да е наред!  Hug

Ние още не сме ходили на лекар, таткото много иска да присъства, но все се прибира късно от работа. Снощи сподели че предния път с щерката е изпуснал втората консултация и не можа да види близначетата тогава, на третата вече едното го нямаше, и явно му тежи това, та за това го изчакам, когато тогава.

# 100
rumialka, това е страхотна новина, честито!!!

Варненки, някой ще ходи ли днес до училището за родители на Битоля-1 в 18ч.? Ще бъде интересно, ще раздават и много хубави таблички за кърменето още от раждане на бебето.

# 101
Аз от предишната си бременност нямам нато една стрия. Мазах се с крем на Виши и съм много доволна.Не знам може бе е до кожа , защото си мазах само корема -така и не се появиха там.Но не съм си мазала гърдите , а те въпреки че станаха огромни по тях не се появи никаква следа от стрии.
Сега пак ще се мажа с Виши, живот и здраве.
Хайде за сега чао, че след някой друг час и нашето бебе ФЕВРУАРЧО ще гони стаж по морския ни плаж .  Wink Grinning

# 102
Aз съм ползвала маслата на Икаров,бадемово,пшеничено и жожоба.
Много съм доволна и смятам пак тях да си купя.Нямам нито една стрия
от бременността,а от пубертета си имам.Знам че е важно кожата да е
мазна постоянно,за да може да се разтяга.

# 103
Привет и от мен!
Добре дошли на новите мами, а на мама, която ще става мама на двама се радвам много.
Нямах нет три дни и полудях, но сега съм тук, прочела съм всичко и се влючвам веднага.
Стискам палци на Изабела83 да се оправят с малчо.

Аз вчера видях бебо, пораснал е и не спираше да се движи.
Успешен ден и до после.

# 104
yzida, добре дошла...Как мина пътуването?......
Момичета, аз заминавам на село....на чист въздух и на манджите на баба ми.....Целувам ви и ви желая пиятно изкарване на почивните дни.... Hug

Общи условия

Активация на акаунт