"Лято е и слънце грее, ДЕКЕМВРИйчето пее и се смее"

• 9 394
  • 268
  •   1
Отговори
# 210
Такива чашки аз си купих от Хиполенд - могат да се нареждат една върху друга и образуват кула, а иначе се пъхат една в друга. Моята мома е доста далеч от това, но ги блъска успешно и много им се радва  Mr. Green
tini-mini, Hug  за Вики

# 211
шамЕнетче ,да ти отговоря на питанките за Елвира...за причината никой не казва конкретно каква е - или наистина не се знае или е лекарска грешка при упойката (а както всички знаем - гарван,гарвану око не вади - и няма да си признаят според мен!)!  smile3506 Беше доста време в София,сега си е във Варна,във Военна болница,но си плащат като в хоспис - НЗОК не поема разходите,доколкото ми е известно,а те са огромни!  smile3516 Питаш защо мисля,че няма много шансове...ми аз не мисля,аз се надявам и се моля  newsm17 ...а това,което ви пиша са думи на лекарите,а не мои!  Weary
Били хлапето ,за количесвото храна
8:30 - попара с два сухара или супата от кухнята или 200 мл АМ
11 - половин банан/праскова/или друг плод с две малки бисквити (на Хип) - това е някаква междинна закуска
13:30-14 - яденето от кухнята
18ч - каша или кисел от кухнята
21ч - 200мл АМ
От 3-я до 5-я месец бяхме с приблизителен на вашия режим и тя ревеше като я къпех,а преди да заспи хленчеше,но като стана на 6 месеца вкарах междинната закуска в 19ч и протестите спряха - къпането е купон,а заспиването - тихо и кротко за 10-15 мин! Сега откакто сме на кухня промених часа на закуската и я давам в 11ч ,но промяна в поведението й няма!  Peace

# 212
Здравейте!!!Днес е прибирам след едноседмично отсъствие от дома... Успях да ви изчета обаче!!! Crazy
Аз съм за русенска среща,само кажете кога и къде!

# 213
Tini_mini, дано е безобидно.  Hug
Шаменет, не е от жената и не си сбъркана. Като се видим с някоя от нашите баби и тя  вземе Крисчо сда му се порадва,въпреки че кръста ме боли и ми иска да си почина, само след 1 минута и почвам да искам да си го взема  Mr. Green. ми това е положението.
Момичета, изумена съм от липсата на активност от пловдивски мами newsm78. Човек не може да ги намери дори по градове. едва ли ще знаете нещо вие, но все пак да си хвърля въпроса пък знае ли човек -искаме да заведем Кристиян на кръвен тест за алергии в Пловдив ама не знаем къде точно ги правят  newsm78. Ако някой случайно е чувал,моля да сподели. Най-вероятно ще си отидем направо при алерголог и той ще каже къде да ходим, но все пак аз да си питам и тука  Peace

# 214
За софийската среща - много искам да дойда, но кажете някакъв час. Ще ми бъде по-удобно ако е по-рано следобяда, не чак към 16.00 часа или дори преди обяд, но както кажете.
Магеста - ние имаме една кофичка от баткото с формички, които се вкарват през определените за всяка формичка места - дано става ясно. Много хубава играчка е, но е за малко по-големи деца - може би след годинката.
Иначе и аз съм пристрастена към моето бебе - като го оставя за 2-3 часа на баба ми, за да заведа баткото на плуване, и като се върна и само искам да я гушкам!
Били хлапето, не ви ли е малко млякото  newsm78?  Вече съвсем изгубих представа за храненето - ние сме заместили само едно - късното следобедно и на всяко друго все още си цоцкаме, та затова. Пък и нощем. Тази нощ поне не се друскахме на ръце, че го бяхме подкарали така няколко нощи.
Хубав ден на всички ви!

# 215
  • Düsseldorf
Привет и от нас!
tini-mini И ние бяхме няколко дни с температура ей така, от нищо.... Вероятно са били зъбки, понеже нямаше никакви други признаци да е болна, само вечер и нощем много плачеше на пристъпи. Ошашках се, но това премина. Тъкмо се успокоих, излезе един обрив по цялото тяло, лекарката каза, че вероятно е комбинация от храни или поради изтощението от температурата предните дни и нещо малко е провокирало организма да се изрине - приличало на алергична реакция... Сега мина, но само се моля да няма наистина някаква алергия, до сега нямаше никакви подобни признаци....
Хайде, хубав ден, мен ме няма за среща др. седмица, заминаваме за Велинград малко. Ще показвате снимки!
 Hug

# 216
Betty L.,и аз мисля,че и е малко,но не иска и това си е.това ми го изигра и с кърмата,сега и с АМ и вече я мъча с кисело мляко.в чудо съм се видяла с това дете.гледам да давам това,което поне малко иска,че е голяма мъка храненето.той и брат и е така,та...
detelini,ние също имаме проблеми с алергиите,но не се ли прави кръвен тест след 3- год. възраст?  newsm78 така съм чувала от майки.сега се сещам за нашата клинична диагноза за алергия от протеини на краве мляко.казаха,че може да се установи след 6-месечна възраст.я,моля те,осветли ме по въпроса за възрастта и изследванията.
много ви благодаря за отговорите! днес ще пробвам да я храня на по-големи интервали,като  мимина.ще давам междинната закуска,само ако я поиска и да видим.аз май я попрехравам,че на всяко ядене слагам я сухар,я бисквитка...ще видим как ще стане днес.
а тези,на които дечицата спят по 2 пъти на ден:кога ги слагате за нощен сън?
ето и снимки от почивките ни.от посочената до края на албумчето са и от Балкана ,и от морето.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=130709&photo=146

Последна редакция: пт, 10 авг 2007, 11:58 от Били хлапето

# 217
Аз съм за срещата!
Като чета бебоците ви как изяждат по 200 гр мога само да се радвам! Ива едвам изяжда по 100 и то само определени неща. Ужас ме обвзема като дойде време за хранене. Има ли други такива злояди като нас? Иначе кърма не отказва.

По въпроса с мазането- аз Ива още си я мажа с един лек крем на Мустела. Слагам по малко, колкото за масажа.

# 218
точно така е и Соня,ама тя ,още като си види купичката,започва да плаче.хапва по 80-100 г. и затваря уста и върти глава.после започва да плаче.пък я храня само 4 пъти.

# 219
Били хлапето - много сладки снимки! Страхотни дечица! Hug Как се справяш се чудя като вашия батко е доста по-малък от нашия. Уж разбира, имам му някакво доверие, но напоследък все магарии прави и май вече няма да ги оставям сами с бебка - или ще я бутне нарочно, или ще я пошляпне, или ще й издърпа играчка от ръката. А сега какво ми спретна, то аз съм си виновна, но хич не ми е хрумнало, че може да стане. Бях сложила Венета в люлката навън и го помолих малко да я полюлее - това сме го правили десетки пъти без проблеми. Тя няма как да падне от люлката, поне така си мислех. Малко преди инцидента ги погледнах и баткото така кротичко си я люшкаше. 2-3 минути по-късно дойде и ми казва, че бебето било паднало. Чак тогава чух, че реве и докато стигна до двора направо полудях! Тя седеше на земята и ревеше, но като я гушнах веднага спря - явно не се беше ударила, но пък беше паднала на глава - кална й беше косичката. Добре, че валяха дъждове, та земята е по-мека сега, пък и беше паднала върху тревичка.  Скарах се на баткото, но не много, защото все пак е дете и аз съм си виновна, че ги оставям сами.  Но си мислех, че там бебето е в безопасност! Banghead

# 220
Били хлапето много са ти сладки децата и весело е било така като ви гледам по снимките  Laughing
за храната не мога да кажа нищо защото моят син яде всичко каквото му се даде и когато му се даде.записан е на дет.кухня.4 хранения заместени по 200мл храна от кухнята и последното преди сън 180мл АМ
скромно но от сърце днес ставаме на 8 месеца

# 221
Добре, значи за софиянки: СРЕЩА В ЧЕТВЪРТЪК 16.08.2007 от 16-16.30ч в градинката пред Народния Театър Ив. Вазов.Трябва да търсим пейки обаче, ако няма къде да се съберем на кафе там, отдавна не съм била...(но днес може би ще ходим там)...

Ами, мерси, за успокоението (за моята сбърканост по беба). Чудя се и mama-shushi какво ще каже, но тя пък май си е оставила на роднини Стефито, та не е същото. Във всеки случай, по-добре ми е като съм уморена сама с беба, отколкото като съм уморена без нея!  #Crazy

SivlerStar, Ели не изяжда повече от 60-80 мл зеленчуково пюре (месно и пр.) на обяд и започва да реве неистово за цицата. Следобед си хапва максимум 80-100мл, зависи и аз не знам от какво, пюре от плодове (домашни) плюс елдова каша с кърма.
И в останалото време сме само на кърма, на поискване.

Аз пък имам тревога относно нощното хранене? Докогаааааааааааааааааааа.....не издържам вече, без кръст останах. Но като реве нощем, какво да я правя? Не се успокоява с нищо, освен с цица. От шише не обича, чеше си венците само, а като опита вода се закашлюва и плюе ядосано!?  #Crazy И все още нямаме зъбчета, въпреки че се лигави като някои плектозавър!

Били хлапето, много са сладки дечицата!

# 222
благодаря,момичета!ооооооооох,все така да ви ядат дечицата-с апетит!много ми е трудно с тези Сонини диети!то,аз трябва да свалям кг.,не тя...
Бети,това все едно аз съм го писала.същата работа сме!но,както казвам често,това развива чувствата за хумор и отговорност у нас!и двамата все спорят за играчки.а е много смешна картинка,когато Соня долази до Митко и започне да му дърпа играчката,с която играе той в момента,а преди това не я е  поглеждала въобще!абе,смях....
еееееей,оспамих темата!извинете! Embarassed

# 223
  • sofia
Момичета, не съм изчела всичко, но поне видях, че имате някои размисли по които мога да се включа... По питането и терзанията на ШамЕнет – и аз все още се чувствам виновна, че не съм с детето си, но постепенно това чувство избледнява. Първо защото виждам, че той расте спокоен и щастлив, и второ - нашата баба е до него още откакто се роди и той просто я е приел като трети родител. Аз ходя на работа вече от два месеца и Стефи беше във възраст когато едва ли е различавал че аз съм мама, която липсва по осем часа на ден. Първите дни бяха изпълнени с мисли дали няма да падне от някъде, дали ще го нахранят правилно, ще му дават ли всичко от което има нужда, но когато работата те обземе не винаги имаш време да мислиш по тези теми. След като измине известен период се успокояваш че детето се чувства добре и с някой друг и че този някой друг се справя с грижите. Нашата  баба също не е гледала друго бебе, но се учи. Изпълнява стриктно това което сме се разбрали (с малки изключения) и аз от своя страна се престраших да й правя и някои забележки. Сега осъзнавам че увлечена в грижите за детето изцяло съм пренебрегнала мъжа ми и това е повод за някои недоразумения, като се има предвид че преди да се роди детето, ние НИКОГА не сме се карали за нищо и не сме повишавали тон. Разбира се успявам да го изгладя, да сготвя и да изпера за сметка на съня си, но разбирам, че той не желае от мен точно това, а внимание и време само за него. За себе си е напълно прав, но моята логика е, че в и без това оскъдното ми време трябва да се погрижа първо за човека който не може да се грижи сам за себе си- т.е. за детето и ако остане време – за баща му. Но мисля че това не е добра логика за любящата съпруга. Ако мъжа ми не беше прекрасен човек, до сега да сме си развалили семейството, според мен. Отделен е въпроса, че той не ми помага достатъчно, поради което и аз оставам без капка време за себе си.Това да си работеща майка и да искаш да се справяш със всичко крие големи рискове. Често вечер плача, че нямам достатъчно време за себе си, за почивка и за детето си и деня ми е едно постоянно бързане за нещо и за някъде...Но когато малкия ме обгърне с ръчички и аз мога да го зарадвам с песничка или някоя физиономия, се успокоявам, че той все пак не е лишен от внимание и обич през деня, тъй като баба му е изключително любяща и грижовна. Все пак за правилното психическо израстване на децата, най-важна е обичта, грижата и вниманието. Но не бива да се забравя , че освен тях има и други членове на семейството и че децата растат така или иначе, но времето което сме пропуснали да отделим за себе си и за съпруга няма как да върнем. Така че без чувство за вина, приемете че един ден ще трябва да прекарвате време без децата си и да се върнете на работа.
   Имам още много да ви пиша, момичета.....

# 224
 И аз мажа, но с млякото на Нивеа.
 А по въпроса с играчките, на нас ни подариха една комбинирана играчка ама не си спомням на коя фирма беше (само се сещам, че е българска). Но е доста функционална събрала е няколко играчки в едно: 1) шиш с рингове; 2) полукълбо с дупки с различни форми, за да се учи детето коя фигурка къде да пуска (по-тъпо не можах да го обясня); 3) може да се ползва и като пумпал, а има и 4) фигурки животинки (които отдилу пак са с различна формичка), които се слагат и при шиш и при полукръга; а аз ги ползвам всичките фигурки и 5) за басеина, защото са леки и плуват над водата. Сега вече ще им взимам и процент на производителите  Joy
Ето и снимков матерял:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3670140
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3670141
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3670141

Последна редакция: пт, 10 авг 2007, 14:57 от Мама на Пижулинка

Общи условия

Активация на акаунт