"Лято е и слънце грее, ДЕКЕМВРИйчето пее и се смее"

• 9 388
  • 268
  •   1
Отговори
# 60
Е, мен явно не ме четете, щото много пиша.
И аз имам въпрос - как правите домашно приготвено месото за бебето? Коя част от пилето/пуешкото/заешкото?

# 61
Шаменетче, четем, четем - просто не знаех как точно да ти отговоря! Аз веднъж правих домашно месо на бебето - просто сварихме супичка от пиле - с моркови, картофи и фиде. Отделих на бебка преди да сложим другите подправки, май само сол имаше. Няма значение, според мен, от къде ще е месото. После всичко пасирах и стана много добре. На Венета й хареса. Но... тя всичко си яде!
За бульоните идея си нямам. На баткото също не съм давала бульони.

# 62
  • София
Нашият режим е следният:
7.00 - кърма
11.00 - кърма
15.00 - зеленчуково пюре + кърма
18.30 - каша (вече почти не иска да суче след кашата Cry)
22.00 - кърма

За анкетата - след две години на бебето, не мога да го оставя на никого, 32 години чаках да си родя бебе, сега работата ще почака. Освен ако не изкукам вкъщи и не си променя теорията Wink

Снимките на дечицата са страхотни, всеки път го казвам, но и всеки път като ги гледам се впечатлявам много Heart Eyes

# 63
шамЕнет, когато започнах да захранвам Елена с месо, моята педиатърка ми каза да сваря бялото месо на пилето до пълното му омекване, да го пасирам или намачкам хубаво и така да го дам.....нооо аз така й не й сварих, а й дадох от готовите. Мисля си, че за пуешкото пак бялото месо трябва да е newsm78, но за заешкото незнам......и аз съм се чудила какво точно месо от заек са сложили в готовото newsm78

# 64
Правя супата от бялото пилешко месо,слагам лук,морков,чушка,картоф,фиде и магданоз.Подправки не слагам.После взимам колкото за една порция и я пасирам.Понякога слагам и един сухар.То си е пак един вид пюре.Педито ми каза един ден да давам с месото,а един ден да греба без месото и така през ден.Обаче аз си давам все с месото  chef bowuu

А само бульон не давам,не виждам смисъл.

# 65
От пилето давам само бяло месо, а от заека бутчетата, там е най-крехко. Сварявам месото, малко преди да се свари прибавям и зеленчуците (картоф, морков, тиквичка, целина или магданоз). Внимавам всичко да е нарязано на малки парченца, за да не заминат витамините, накрая пасирам. Всъщност готвиш супа, но без подправки.
В България съм следващата седмица. Ще направя всичко, което ми е по силите, за да се видим.  Hug

Мамчета, благодаря за отговорите. За съжаление съм пробвала почти всичко, от изброеното, но резултат няма. Както и да е, нека сам да избере.

Къде е Virginity? Какво стана с Лора?

# 66
  • София
Аз заека го сварих целия и целия пасирах (без главата и вътрешностите разбира се) и си го насипах на кубчета във фризера(но не съм се консултирала дали е правилно newsm78) Wink

# 67
Здравейте !

Радвам се че ме включвате в темата си.

Много ми помогнахте с вашите режими на хранене. Мислех си че при нас нещата са не нормални, но май  всеки си преценя какво да дава и как и кога да го дава. Какво и децата са си различни.

Ние се храним така:
6 - 7 или 8 - кърма
9,30 - 10 - кърма + плод (обикновено праскова,сливи,кайсия)
12,30 - 13 - от млечната кухня (бульон (местен) и зеленчуково пюре)
4 - 4,30 - кисели (пак от кухнята които обожава)
6 - 7 - кърма
10 - 12 - кърма (напоследък не достига и дохранвам с АМ)

Споделете как правите поопарите? Каши ли се дават преди сутрешното хранене само?? newsm78

Иначе нямаме опити за пълзене но постоянно иска да е прав и стои  много стабилно.

Имаме два зъба от долу но не бързам да никнат (поне на батко му се повредиха като изникнаха рано)

По отношение на работата аз не съм преставала да работя (преместих си офиса в къщи) и така
обръщам внимание на всички мъже у нас (и те на мен) Laughing

Целувки на всички наборчета от градът на 100 войводи.

# 68
Говорете, говорете за месце, скоро мисля и аз да започвам, че това голямо дете иска храна Laughing и ще ми е от полза Peace
И аз знам, че се вари бялото месо и бутчетата на зайчето, че то на друго място няма особено месце WinkА бульоните???Какви са тези бульони и въобще има ли нужда от тях???Аз също мисля като варя някое месце за нас да отделям бульон да го замразявам в плекчета за лед и като редувам месно и зеленчуково да слагам по едно кубче в зеленчуковото за овкусяване  chef
А тези които не сте заместили още хранене какво количество пюре и каша давате?
И мислите ли, че от оризовата безмлечна каша се пълнее?То ако от ориз се пълнееше китайците щаха да са... ooooh!Много мислих и реших, че не се пълнее и вече давам-правя я с вода и плодово пюренце.
Магеста, знаех си че най-накрая ще ви впечатлим LaughingТя  тази приказка не е напразно"Любовта на мъжете минава през стомаха"За сега сме на страница Телешко със зеленчуци устройва ли го Жижо? Wink
И за протоколчето тежим 10,140кг(+350гр.). и 74см.(+1см.)Слабичко този месец, но за нас и това е много Rolling Eyes
Хайде чао за сега и лека  bouquet

Последна редакция: чт, 02 авг 2007, 22:19 от esy

# 69
И за протоколчето тежим 1140кг(+350гр.). и 74см.(+1см.)Слабичко този месец, но за нас и това е много Rolling Eyes

#Crazy #Crazy

Как да го разбирам това с килата?

# 70
И мислите ли, че от оризовата безмлечна каша се пълнее?То ако от ориз се пълнееше китайците щаха да са... ooooh!Много мислих и реших, че не се пълнее и вече давам-правя я с вода и плодово пюренце.

Ако се пълнееше Алекс сега щеше да е 10кг, последния път беше +200гр., с памерс, което ще рече, че е на същите килограми. Май зависи от детето  newsm78

# 71
И за протоколчето тежим 1140кг(+350гр.). и 74см.(+1см.)Слабичко този месец, но за нас и това е много Rolling Eyes

#Crazy #Crazy

Как да го разбирам това с килата?
Грешка сори!!!Поправих се  WinkМоже би си помисли, че сме 11кг. Laughing Е и тези са ни  много, но не мога да я натискам Mr. Green

# 72
Привет и от мен след като много време бяхме на морето. Ако знаете колко много ми липсвахте този месец и половина. Доживях да ви чета отново Laughing
Както казах доста време бяхме на Влас. Всичко беше наред, даже изкъпах Ива в морето и беше готова за игра там.
Още нямаме зъбчета, но пък за сметка на това се опитва да лази Grinning  Има ли бебета които вече добре да пълзят? Утре сме на консултация и ще видим как сме с меркте. На кантара вкъщи е 7.900кг. Има ли други финни като нас?
Иначе съм въвела доста храни от известно време се мръщи на всичко. Хапва си месо - пилешко, пуешко, заешко и желтък от 3 дена. Любимите пюрета са и спаначените и тези с домати и спагети. Другата ни много важна крачка е че се справихме със запека, който ни мъчеше доста време. От скоро сутрин хапва и по малко попара. Много обича и плодове - особено праскови.
Ако знаете колко се радвам, че пак съм сред вас  bouquet
Шеменет, още не съм варила месо, но знам че се дава от бут, най-крехко е.
Поздрави на всички и ще се радвам скоро да си направим една среща!
Моонлейди, беше ми дала грешен телефон иначе ти звънях когато бях в Бургас

# 73
Момичета знате ли к`во се сетих, абе мноо ми се яде един боб вече LaughingДали мога утре да хапна или докато кърмя неможе newsm78
Мисля си вече една седмица за този боб като чели е най-големият деликатес Laughingама нали знаете като ти влезе нещо в главата и няма отърване Wink
Хайде сега всички по леглата  smile3513

# 74
Шрю, браво на вас че сте гласували  Hug
ШамЕнетче, аз ти писах ама нали незнайно си затрих постинга  Crazy. За месото не знам, захранени сме от вчера с готово пуешко на ХИП. За виждането - оф, не ми се митка из прашно Софе с бебче, с корем беше по-лесно  Mr. Green, но пък така ми се иска да се видим пак и да се запозная и с по-новите мами.  Heart Eyes
Понтесче, ти се завърна душо.... Hug
Силвър, и ти  Hug
За ужас на двете ни прекрасни баби, Крисчо не им е оставян освен за по час докато бях в болницата и съпруга ми просто трябваше да ме заведе и после вземе Mr. Green. Просто не мога да се откъсна от него, а бабите му страхотни, но не ме кефи идеята да не съм до него.така че за анкетата -  ще го гледам ако мога и повече от две години, за постоянна работа не ща и да чуя засега, смятам да си работя почасово като във времето когато съм заета, ще му се радва баща му, който е със свободна професия така че двамата ще се нагласяме. Горките ни баби, но свикнаха милите  yes такива сме ние Flutter.

Общи условия

Активация на акаунт