"Лято е и слънце грее, ДЕКЕМВРИйчето пее и се смее"

• 9 450
  • 268
  •   1
Отговори
# 45
За какъв режим говорите? Ние всеки ден сме според настроението. И също и през нощта.  докато бяхме на море, въобще не искаше и да види пюре, само кърма и тва е. Е, в колата - без климатик, 12 часа път от София до Варна и обратно..., пропи вода и сок. Но пюретата ги ползваше само за плюене-пръскане, за игра. Докарвала ме е до истерия. Сега в къщи яде пюре на обяд, най-много половин бурканче и после след около половин час иска и кърмичка от цицата. След обед, към 3-4 часа, зависи от това кога и дали е спяла, яде плодово пюре и след около половин-един час пак цица. shrew, плодовете й ги давам пасирани, но в най-големите жеги и тях не искаше. И по принцип изяжда не повече от 40 мл. Някои са й кисели, прасковата, кайсията, сливата. За подслаждане слагам диня, банан, пъпеш, круша. Ти какво става, да не би да си си тук? Айде да се видим, де?

Доки беше казала да й давам каша следобед, но досега все не успявам - като се наяде с плодовете и не ще повече друго освен  кърма. Ще пробвам днес.
Иначе горе-долу ядем така: рано сутрин, преди обед, обяд, следобед, късна закуска, вечеря, полунощно успокояване и може още 2-3 пъти до сутринта... #Crazy

Вече давам на бебка месо и желтък. През ден едното, през ден другото. Жълтъкът много й харесва. Особено й хареса пюрето на Гербер - пилешко със зеленчуци. Това на Хип май не е така вкусно. Не знам как ги правят така различни. Въпросче: Как се дава приготвено вкъщи месото?!? Добре сварено, без сол и пасирано, това ли е само? А може ли да му капна лимон например? И от коя част на пилето/пуйката/заека с едава?

Аз от вчера си имам детегледачка. Бебка много й се чуди. Жената е начална учителка, по принцип е доверено лице, защото ми е препоръчана от приятелка. Няма опит, щото децата й са големи. Но се учи с желание и бебка досега не е ревала от нея. Просто на моята принцеса й трябва време да свикне, че мама не може постоянно да я дундурка, но иначе няма да избяга. Вече съзнава много и разбира, че я отсвирвам от време на време и се цупи, проявява характерче....но трябва да свиква, аз иначе ще полудея (от умора, ако нямам помощ). Това ще е само тоя месец обаче, щото жената почва работа от 15 септември пак и ...няма да е  на разположение, уви. Дано пък майка ми тогава е по-свободна. Тя и без това е най-добрият бейбиситер.

По повод умората - на морето си поръчах масаж в хотела ... ееех, че Убаво беше...ама не мога на ден по 20 лв и за масаж да давам...

За всички беззъби - спокойте се бре, по-добре късно, отколкото никога. Ели също няма кьорав зъб. Четох, че трябва да се почистват зъбките с марличка, за да не се развалят бързо - така че един ангажимент по-малко за сега.

Софиянки, какво ше правим със срещата!? Детелинке, я ти не се крий, ами кажи кога ще цъфнеш в София да се видим !?

Последна редакция: чт, 02 авг 2007, 14:29 от шамЕнет

# 46
  • Бургас
Здравейте,ние сега се прибираме от доктора.Беба вече няма хрипчета,гърдичките са и чисти,но педито иска още 2 дни да давам антибиотика.На мен никак не ми се ще,става повече от седмица вече.Иначе сме здравички.Благодаря  ви за загриженоста Hug

# 47
Веролина, честито християнче!
За режим и при нас не може да се говори, но е нещо такова newsm78
8-9ч.кърма
12ч. зел.пюре
13,30 кърма и заспиване
16-17кърма, но най-често не иска
18ч.каша-ориз+плодово пюре
20,30-21ч.кърма и заспиване
1,30 и 4ч.пак кърма
и от 4-8-9ч.се кърмим няколко пъти, че не издържам и я вземам в моето легло, а там се самообслужва LaughingОбщо взето си папаме денонощно.То си ни и личи де вече минахме десетте кг.но със сигурност ще докладвам довечера, че по-късно сме на ДК.
Тини-мини, благодаря  bouquetДа наистина беше много кофти още повече кото знаеш, че ти си причинил това страдание на малката душичка Confused Embarassed Rolling Eyes

# 48
Elmi, хубави новини! Hug
ШамЕнет, и аз щях за среща да питам, ама като всички са се разщъкали насам-натам и се чудех дали ще искате!
За режима - ние си имаме строг. От доста време вече -
9.00 кърма
12.00 кърма
15.00 кърма плюс зеленчуково или месно пюре, малко бурканче на Хип - такова количество, иначе вече ядем домашно приготвено
18.00 часа каша - първото напълно заместено хранене
21.30 кърма
след това нощем веднъж или два пъти, но откакто й никнат зъби по-скоро веднъж - ако може да не спира зъборастежа - при нас действа обратно явно - бебка спи по-добре  Laughing - или просто най-накрая ни минаха коликите!
Часовете варират плюс-минус половин, един час. Сутрин или по обяд след хранене, но поне един час по-късно, давам плодове - настъргани на ренде.
Опитай така, Шаменет, сутрин да ги даваш плодовете, така ще имаш време за каша. Или ги слагай в кашата, но като знам какви количества ядете по-добре отделно ги яжте  Grinning. И ние бяхме до скоро така с количествата - хапваше по-малко от 120 г храна, но и кърма де.
Скоро ще почна да давам попарка, но ...... ме мързи Embarassed. Иначе всичко сме въвели - и сиренце, и масълце и глутен. Просто трябва да я направя някой ден. Това обаче ще наруши още едно от кърменията, но така или иначе вече трябва по-смело да ги замествам докато остане само сутрин и вечер.  

# 49
  • София
Мерси момичета Hug

# 50
  • сто акровата гора
За режима:
5  - 6,30 сутринта кърма (става в този интервал, но никога не се знае дали в 5 дали в 6, случва се и в 7, после спи до към 8 ч)
9,30 -10 плодово пюре (или сок, харесва и двата варианта, когато е яла по-късно, към 10 хапва половин пюренце, иначе цяло)
12,30 - 13,30 ч зеленчуково пюре с жълтък или месно (редувам ги през ден)
15 - 15,30 към 60 мл АМ (ако има кърма давам кърма, но напоследък намалява) или плодово пюре или сок, но по принцип като изяде цяло пюре на обяд не иска мляко тогава, а после го търси
17,30 - 18 каша
21,30 - 22 ч най късно 22,30 последно папане за деня АМ или кърма ако има, обаче ако остане до по-късно от 22 ч и е кисела та гледам да не я забавяме.
През ноща пиеше вода или чайче от тези на Хип гранулираните, но то в жегите, сега се буди за залъгалка, но не винаги. Явно като я дразнят зъбки, защото миналата нощ мазах с гел и се успокои и заспа дълбоко без да се буди повече.
За попарката, моята докторка каза че ценното в нея е сиренцето и понеже идеята на попарата е да измести сутрешното кърмене, а тя не вижда какъв е смисъла при положение че кърмата (съответно АМ) си е по-пълноценно от хляб със сирене и вода, ми каза да слагам по малко сиренце в зеленчуковото пюренце. Значи през ден сирене, като се започне с трошички и постепенно се увеличава до половин кибритена кутийка. Задължително краве сирене, колкото може по-изкиснато, кравето било най-близо до човешкото мляко. Сиренето още не съм го въвела, трябвало да е яла поне десетина пъти месце и тогава да го въвеждам, така че чакаме.
Та това е при нас с храненето, този режим устройва и мен и бебка, така че цари мир и разбирателство из къщи    Party
 Heart Eyes

# 51
Привет и от нас Hug
Ето го и нашия режим:
7:00-7:30 - кърма
10:30-11:00 - попара и 40-50мл. плодов сок (взимам основно на HIPP и на Гербер)
13:30-14:00 - редувам един ден зеленчуково пюре с 1/2 жълтък, а на следващия месно пюре и 30-50мл. зеленчуков бульон
17:00 - 17:30 - каша с малко плодово пюре или кисел
20:00 - 20:30 - кърма

И Елена започна да се буди през нощта за вода ooooh!....а как бях свикнала да си спя спокойно, сега...
Момичета и моята кърма намаля newsm45.....тя Елена суче само сутрин и вечер, пък и аз не се наливам с течности както преди и резултатът е на лице, няма ги вече bombs......само се моля да издържим поне още един месец да навърши 9 месеца. Не че тогава ще е по-голяма, но така ми се иска да си я кърмя по-дълго...толков ни е хубаво и на двете Heart Eyes
Аз от Септември започвам работа и ще видим как ще се справяме.

Хайде приятен следобяд от нас  bouquet

# 52
  • Бургас
Разпратила съм линка за Криско на всичките ми познати по скайп, ай си кю, включително и тези на мъжа ми. За няколко дни гледам, че гласовете са се удвоили, браво. Дано все така.

liletka и на мен ми се струва, че папкаме много, ама напоследък дневните хранения ми биват тотално отказвани....та аз честно казано се чудя дали да не заместя хранене. newsm78  или като станем на 8.

Както вече казах, но пак ще отбележа то това нашето не е режим, просто ориентировъчно да  видите колко пъти ядем. Аз и преди бях питала дали не са ни множко папутата  Thinking

# 53
  • sofia
Здравейте сладки мамета!  bouquet
  Много бързо пишете, аз уж надничам тук от време на време ама все не мога да насмогна. Сега в работата е малко по-спокойно и гледам да се включа тук. Ние със Стефи сме добре- той расте, аз работя Crazy е, имаме и тъжни моменти, поне за мен, сутрин особено, като тръгвам на работа...един ден като го гушках в събота и бяхме заедно целия ден, той плака и бърбореше "мамамама"  и аз реших , че е за мен.....после се замислих дали пък всъщност не плаче за баба си когато е с мен?!?!
  Иначе ако има близък човек да гледа дечицата на работещите мами е най-хубаво. Макар, че аз също се дразнех мъничко в началото - като се прибера, малкия или има каша неизбърсана, или забелязвам ,че му се дава неизмита играчка да лапа, или има обривчета , но после си казвам, че това са дребни неща и една майка никога няма да е доволна как друг и гледа детето. Иначе мойта свекърва е съкровище и много се грижи за Стефи, прави го с истинска любов и радост, просто понякога не вижда някои неща...За това съм спокойна с нея. Е, веднъж му беше дала трошичка сиренце без да сме се разбирали за това и аз плаках тайно, но пък детето нямаше кой знае какви отражения . А ние купуваме всичко хипоалергенно заради  дерматита! Слава богу като му изникнаха зъбките сега се поизчисти и е едно хубаво нежно бебоче Heart Eyes.
   Аз още не давам жълтък пак поради дерматита. Искам да ви питам как правите попарата - какви сухари ползвате, ами те все са с някакави подобрители Shocked И бульона как се прави - това водичката от сварените зеленчуци ли е? Моля да ме ориентирате, че нямам време да се възможност да ровя в интернет. Слагам снимичици на Стефи Heart Eyes
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=150744&photo=102
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=150744&photo=103

Последна редакция: чт, 02 авг 2007, 17:56 от mama-shushi

# 54
уф, уж писах одеве пък сега не си виждам постинга, леле сдухала съм се  Shocked
Ще дават болното детенце в Новините по Нова Телевизия.
Идея 16 37 момчето пеперуда
http://www.bankazaidei.com/?p=top&s=1

# 55
Ей, момичета ..... имам една молба към всички ви .
За блейки като мен , пускайте едно линкче или поне споменяйте както mama-shushi го е рекла по-горе, че пуска снимчици в албумчето.      Praynig
Аз там не съм надзъртала от векове, а сума ти сладури са се нароили пак  Grinning
Да не изброявам поименно - големи изненади на пораснали деца  Hug
А Инес направо я отвличаме да готви на Жижо вкусни гозбички  Wink  Heart Eyes

# 56
  • Русе
Здравейте днес! Grinning
Има ли вегитарянци сред вас и ако да, мислите ли да давате месо на бебето си?При нас положението е следното:мъжа ми не яде месо освен риба и морски гадинки.Аз ям много рядко месо.Иначе мляко и млечни продукти ядем.Яйца също.(То това не е точно вегитарянство).Много се чудим ,ако не даваме месо с какви продукти да заместваме.Ако някой ,някъде е срещал такава информация може да ми пише на лични.Мнооого ще съм благодарна!
Еаспирит, млякото беше на Аптамил-АР.Но си мисля ,че вашето разтройство може да е от зъбки ,ако ви растът вмомента.
Шрю ,аз понякога пасирам плод,примерно пъпеш от тези воднистите.То става много течно.Слагам няколко лъжички АМ и ако се наложи доливам малко вода да стане необходимият грамаж.Разбърквам пак всичко с пасатора ,слагам го в шише и му го давам.Става като плодов шейк.Много е вкусно.
Ние режим на хранене нямаме.Гледам по обед да дам зеленчуковото пюре.Следобед плодовото.Другите хранения са само АМ и кърма.А за утоляване на жаждата му давам сок или вода.През ноща се кърмим 2-3 пъти.
Нашият нов номер е да си плези езика.Ама го изплезва колкото може ,отново ухилен.За паяка е ясно че се бута и пипа навсякъде.И някъкви проби за пълзене правим ,ама да видим.

# 57
И от мен 16 гласа до момента. Мъжа ми ще гласува от всеки офис, хотел и фирма. Сега разпращам линка до всички мои познати. Следващата седмица се прибирам в България и ще преведа пари.

Вече е на трето място, но до първото място са още 5000 гласа призблизително Sad

Последна редакция: чт, 02 авг 2007, 19:00 от shrew

# 58
Значи през ден сирене, като се започне с трошички и постепенно се увеличава до половин кибритена кутийка. Задължително краве сирене, колкото може по-изкиснато, кравето било най-близо до човешкото мляко. Сиренето още не съм го въвела, трябвало да е яла поне десетина пъти месце и тогава да го въвеждам, така че чакаме.

Аз не го знаех това.Почнах сиренето много преди да започна месото Thinking Така ми каза нашето педи де newsm78 Иначе аз слагам в попарата сирене колко  кибритена кутийка,а на обяд ако яде пюре и там слагам ,но по-малко.

Иначе по въпроса na mamp21,знам ли newsm78,мисля,че в перьод на растеж месото е полезно.

# 59
  • София
И на мен ми е любопитно за бульоните как се дават и приготвят, супите също?

Общи условия

Активация на акаунт