"Лято е и слънце грее, ДЕКЕМВРИйчето пее и се смее"

• 9 354
  • 268
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Миличка tini-mini, дано малката бързо да се оправи!!! Съжалявам, че така ви започва почивката Sad Лекарят изписа ли нещо?

# 196
Стискаме палци и ние  - много бързо да се оправя Викито  Peace
И на мен вече много ми липсва Вержи  Sad

# 197
Стискаме палци и ние  - много бързо да се оправя Викито  Peace
И на мен вече много ми липсва Вержи  Sad
Тъкмо щях да питам къде пак изчезна Понтес - и тя се появила! И пак да си питам - май Понтес не каза за нейния ник, или аз съм изпуснала  newsm78.  Били хлапето също. Както и предишния й ник!
А Пешеходката няма ли да се връща вече?

# 198
като ви чета сърцето ми се свива... Sad какво ли бих могла д адобавя...всеки си знае съдбата Cry

аз бях спряла да мажа малката,но се появи червено петънце и казаха че е от суха кожа ,та продължих с мазането. Мами, да ви питам,като слагате малчуганите на гърне ползвате ли още памперси newsm78аз си мисля да ги заменя постепенно с нещо (но с какво) за да си свикне малката

# 199
Здравейте, имаме едно питане, някой може да ми каже, като свършат 9-те месеца, където работодалят ми плаща майчинството от 90%, после другите 180лв. от кой ще ги получавам, от НОЙ ли? и дали ако е от НОЙ трябва да отида до там.
И друго, ако реша после да си прехвърля майчинството, като започна работа, дали може на баща ми, като той е пенсионер или на майка ми пенсионар по инвалидност 1-ва група? много ви благодаря

# 200
  • София
Тини а да не би да са зъбките newsm78 Дано отшумее по- бързо температурата.
Они аз си ползвам и ще продължа да ползвам пампи, нищо че си слагам беба на гърне, понякога забравям или просто не уцелвам момента(а пампата после си е пълна).
Лиа според мен и отпуска за гл.на дете ще ти се плаща от НОИ чрез работодателя щом си заварено положение, но трябва да подадеш молба , че считано от...(датата след изтичане на 9-те месеца)ще ползваш полагаем отпуск за гл.на дете до 2г. Що се отнася до прехвърлянето  на роднина, то той трябва да работи на трудов договор без значение дали е пенсионер или не, за да може да получава 180лв.

# 201
Интересен въпрос това с прехвърлянето на майчинството. Аз смятам да си гледам бебка още една зима, но после и да не искам, трябва да се върна на работа, от финансови съображения.
tini-mini, да не са зъбки, наистина, дано бързо се оправи малката кукличка.  Praynig
мимина, това с Елвира не го знаех, колко страшно! Каква е причината да изпадне в кома момичето, къде лежи сега, защо мислиш, че няма много шансове!? Ах, какви неща научавам оттук...и всеки път си казвам, "Благодаря ти, Господи, че си ми дал здраво дете!" и че и аз съм здрава, та да й се радвам.

Ние втора седмица сме с бебка на половин ден - в смисъл, че в 1 и половина идва детегледачката. Да ви кажа чувствам се така гузна, че бебка не е с мен, а пък толкова ме гледа тъжно и с недоумение милата ми. Няма как, иначе и да си приготвя ядене, и за мъжа ми, и да оправя пране, почистване, да не говорим за това, най-вече, че ми трябва време да се занимая с четене във връзка с моята работа. Не знам как се чувства mama-shushi, аз се чувствам ужасно. Жената е начална учителка по професия, но с бебета не е имала опит откакто е отгледала двете си дъщери, сега те са на 18 и на 20. Не ми харесва, че като дойде се държи, сякаш идва да ми вземе бебето и веднага ми го дърпа от ръцете и не ми дава въобще да си я гушна, вика ми "ти почвай да четеш". Чувствам се много гадничко, хем слугинствам вкъщи, хем съм преуморена и не ми се  чете, хем ми липсва ужасно много детето ми. Не знам дали е заради жената или аз съм сбъркана нещо.
Ще има ли  среща другия четвъртък? Поне има ли желаещи? pontes, shrew, BettyL, тук ли сте? Пишете искате ли среща, софиянки...

# 202
Ще има ли  среща другия четвъртък? Поне има ли желаещи? pontes, shrew, BettyL, тук ли сте? Пишете искате ли среща, софиянки...

Мен ме не питаш  Sunglasses Wink .... ама да си кажа , че искам  Grinning

Което ми напомня да ви споделя , че съм на вълна полезни детски играчки. Тоест , мисля си какво би ми било необходимо, без да се изхвърлям .... нещо което да развива някакви умения в Жорко и да му е интересно същевременно.
Решила съм си за сега две неща : искам рингове за нанизване и кофички редящи се на кула и влизащи една в друга
Споделиха ми наскоро за един магазин на центъра - "Мария Луиза" .... Марсел се казва , там имало.
Та съм решила тръгна ли натам да паркирам някъде около Вардар - метростанция и хоп в ситито с метрото. Wink
Мисълта ми е, че за западните мами метрото е не лош вариант за превоз до центъра  Peace
shemet neveroiaten - и тя изчезна  Thinking ... за polito jecova  и аspassia да не обелвам дума  ooooh!
Споделете моля за идейни играчки от вашия опит  Praynig Grinning
А относно гърнето, като ви чета трябва ли да се притеснявам, че не слагам Жижо на него / освен за снимки  Mr. Green/ .... newsm78
То при дрисък 4-5 пъти на ден, ха кажете как да го уцеля  bowuu А иначе знам, че е добре, ама !!!

# 203
Хайде сега, не се засягайте, ако взема да изписвам всички имена, няма да ми стигне  място в темата! Всички ви искам! Имах предвид тези  трите, защото за тях зная, че не бяха в София до скоро.

magesta, аз също не слагам редовно бебка на гърнето, в студените дни ме е шубе да я оставям на пода по голи крачета и по дупе, у нас отдолу е мазе, а и по принцип е студен блокэт. ще пробвам от време на време, т.е. когато мога  Naughty

Аз с метрото много съм на ТИ, ушлайфах се вече. Това е единственият граски транспорт, с който съм се придвижвала, де.

Последна редакция: чт, 09 авг 2007, 20:08 от шамЕнет

# 204
  • София
Аз съм за среща!

# 205
  • София
И аз писах, че ще се постарая да дойда този път:-)

# 206
И аз съм за срещата,обаче нашия тати ще ходи на риболов на Дунава другата седмица,та се чудя дали да седим ние с малкия тук или да ходим в провинцията при свекърва ми newsm78

# 207
еееееееех,най-после ви изчетох .и бележки си водих даже.утре ще питам педи за разни неща,за които сте споделяли.сега да ви споделя набързо за почивката.беше страхотно.и на морето,и на Балкана.мислех да се видим с бургазлийки,но ни гръмна хард диска и не можах да си извадя телефони,но сега ще си направя тефтер.на Балкана децата бяха много щастливи.ще дам снимков материал скоро,но още не ми остава време.на морето ,обаче,беше малко кофти.сонка се чувстваше добре и там,но Митко -не.още от първата вечер започна една невероятна кашлица.след два-три дни се появи и разстройство и повръщане-еднократно.веднага започнахме да лекуваме с хомеопатични свещички.остискахме положението,но...кашлицата беше зверска и си тръгнахме по- рано да го лекува нашата лекарка.спомнихме си,че миналата година по това време имаше алергична хрема и кашлица и започнахме с противоалергични капки и сега нещата се пооправят.е,оплаках се.
Betty L. ,за ника ще кажа.първият-sholio-беше име на едно коте,което гледахме в студентската ни квартира.това беше прякор на един познат и го лепнахме за име на котето.а,аз го използвам още откакто си правех електронна поща.всичко окло името ми беше заето.и затова-името на котката.само че,във форума видях всякакви интерпретации на името на кирилица и реших да го сменя.казвам се Биляна и затова Били,ама това веднага асоциира в главата ми заглавието на филма.а и не е далеч от същността ми и така.
сега и да питам.майките,които храните по 4 пъти на ден.какво количество ядат бебоците.Соня не иска да яде.връща храна и няма никакъв апетит.едвам и набутвам храната и вече сме уморени от това и двете.ето ни режима:
8.00-попара
12.00-зеленчуково пюре
16.00-мляко с плод и бисквита
20.00-мляко
и друго.тези,които давате кис.мляко.слагате ли захар? newsm78
май още имаше,ама...утре. Sick сега ми изхвръкна от главата.стана дълго,ама като отдавна не съм си говорила с вас... Embarassed
лека вечер!  bouquet

ПП:и още да питам:възможно ли е Соня да плаче ,защото иска да я слагам по-късно да спи.ето режима и:
7.30-ставане
10.30 -12.00 -сън
14.30-16.00-сън
след това я слагом към 21.00 да спи и започва един рев...ни на ръце,ни на легло,ни гушната...нищо не помага.и така до към 22.30.и сега си спи блажено,сякаш никога не е плакала.снощи беше същият цирк.не ни растат зъби  newsm78 не знам какво е.вие как мислите? Thinking

Последна редакция: чт, 09 авг 2007, 22:47 от Били хлапето

# 208
Били Хлапето,аз в киселото мляко захар не слагам.То това НА БАБА екстра си е и без захар.А за кол-вото храна-ами АМ пие по 220мл два пъти на ден,попарата е с два сухара и съответно колкото излезе,а супата и киселото мляко гледам да е около 200мл.
Алекс апетит си има и понякога ако му дам и повече няма да ми се разсърди,ама нали ще го правя манекен Mr. Green

# 209
  • София
Привет  Hug

И аз съм за среща.

Magesta, само да ти кажа че такива рингове има и в Хит, ако имаш наблизо. Нели още не може да схване, че трябва да ги нанизва, само ги удря и им се радва доста, макар че вече прави някакви движения с цел нанизване, но още е далеч от целата.  . А такива чашки за слагане една в друга и аз искам , но не съм ги мернала наоколо за да купя.
Другата ни играчка която уж развива някакви умения е едно мече с бутончета отгоре, които се натискат доста лесно и свирят (само 4.50лв  Laughing). Та  чрез нея (освен дистанционното и телефона) се учи да пипа с показалец.

Нека и другите мами споделят идейки за игри и играчки развиващи умения.

tini-mini пиши като имаш възможност да кажеш Вики как е. Дано да са зъбки и е еднократно това повишаване на температурата  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт