мами в ГЪРЦИЯ - 6

• 18 564
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
  • В подножието на планината
Еееето ме отново.
Честито зъбче на Свилен!(със закъснение,но все пак)Аз редовно проверявам,но при Алекс още   
 нищо не се е появило (само се лигави).
iqi-toneva за това,че не намираш общ език с българките покрай теб-при мен беше същото.Дори в началото си мислех,че вината е в мен,че не съм интересен събеседник,абе,че нещо не ми е наред.Сега обаче се запознах с нови хора и откривам,че повредата не е в моят телевизор.Ще се запознаеш и с хора,с които ще си допаднете.Въпрос на време.
 Поздрави от нас и до скоро(надявам се).

# 106
det, здравей! Благодаря ти! Не казваш как сте, как е Алекс, как минава денят ви. На Свилен може би му растат и други зъби, защото вечер толкова много плаче, че не се издържа. Един колега на мъжа ми му казал, че тук мажели с Узо венците и стомахчетата(нали има анасон). Смяхме се ние, но вчера се видяхме в чудо и купихме едно малко узаки. Намазахме венците, но ефект нямаше. Свилен има проблем и с очите, още не знаем дали е сериозно, утре ще ходим в болницата. Така че е възможно и от очите да е този рев. Чувала съм, че очи много болят.
Със захранването всичко е много добре. Вече сме заместили  2 хранения, няма физиономии, всичко му харесва (пу-пу). Само като се нахрани прави "бърррр" и всичко наокола става в пюре.
Целувки на Алекс и пиши ни по-често  Hug

# 107
  • Гърция
Лилянчо, хич не ги слушайте тези бабини девитини за узото. В него няма анасон, а мастиха (дъвка) и гърците си лекуват стомаха и зъбите с него като го пият или се жабурят Mr. Green. Питайте в аптеките, продават се гелчета, с които да намажете венците на детенце.
Стискам палци и с очите да не е нещо сериозно.

# 108
Лилянчо,
купи си Mundisal gel.
Беше ми препоръчан от педиатърката,
когато дъщеря ми започна много да се лигави и да си чеше венците:)
Съдържа анасоново масло ,ментол ,малко алкохол и някои други неща.
Така ,че ето ти го узото във вид на лекарство:)
Не знам колко помогна на дъщеря ми ,но сякаш я успокояваше.
Така и не усетих кога и изникнаха зъбчетата.
Ама тя си е такова дете-не плаче,освен ,ако не иска да и се даде нещо.
Тогава става ужасна. Simple Smile
Какво има на очичките на Свилен?

# 109
Здравейте!
Тeopr и Хипатия, много ви благодаря!
Аз забравих да ви кажа, че използваме точно това гелче и помагаше, но последните няколко дни и то не помага. Е, един път го намазахме с узото.
Предполагам, че болката е била от очичките.
Днес ходихме в болницата на очен лекар, не било сериозно, някакви капки му изписаха - замърсяване било от въздуха е попаднало нещо. Имаше кръвоизливчета малки на двете очички, особено вечер беше голямото търкане. Ще се оправи.
Отново ви благодаря за загрижеността!  Hug  Hug

# 110
zdraveite момичета,,,
лили как е свилен?оправиха ли се очичките?
вярвам че всички сте добре,и децата  сьщо...
не писах няколко дни понеже не си бях у дома..бяхме на вила на наши приятели,уж за няколко дни,но след като се срещнахме със змията .
набързо си събрахме багажа и се прибрахме,съпръгът ми я уби,но и доста се уплаши,
бих ви помолила ако знаете нещо за уплаха да ми кажете,аз ще ида да запаля свещ///но,,,
но ако знаете нещо друго моля кажете ми,,
мина и това ...
иначе неприятното за мен е че откакто пиша тук
все глупави и грозни неща ми се слу4ват и не е дошьл ред да ви дам повод за смях,,извинете,,,но вярвам че ще дойде и моят ред да ви разсея с някоя смешка,,,да се разтоварим от ежедневието,,,,
лека вечер на всички и да сте здравиииииииии

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 11:52 от korina-33

# 111
korina-33, благодаря ти, малко по-горе писах как е Свилен.
Не знам нищо за уплаха, но моля те за в бъдеще да се съобразиш, че тук пишат бременни майчета. Нищо лично, не искам да се обидиш. Дано намерите лек!

# 112
лили вярвам 4е всичко ще е добре с бебе-свилен,,
и извиняваите на всички които биха се засегнали от писаното и линка от мен,
но всичко се случва в живота,и там бяха и доста деца .и само добрата намеса от страна на съпругът ми ни спаси..никой не е застрахован,също и една бременна жена беше с нас,всички са добре///

та какво би станало питам ?

и ще пробвам да изтрия предното писане,или ,
///лили ако можеш ти .изтрий го,,,//ще съм ти благодарна////

до скоро и пак извинявайте ако е толкова лошо да споделим нещата от живота както са си,

# 113
лили ако можеш изтрий линка,,старая се но не мога,
благодаря

# 114
Ти май се засегна. Моля те, недей. Можеш да отидеш на мнението си, където е линка, да натиснеш "редактирай" и само да махнеш линка. Наистина съжалявам. Исках да ти кажа по скайп, но не беше на линия. Не събирам точки пред никого тук, скоро бях бременна и  бих се радвала ако някой ми спести подобни картинки.

# 115
дайте аз да ви кажа до какви изводи стигнах след разследването относно нелегалното сваляне:значи свалянето продължава да е нелегално,освен ако след заплащане не сваляш от сайтовете на мизикалните или филмовите компании,официалните сайтове на музикантите и разните там представители..самите компании си били наемали хора,които да следят в съответната държава кой какво сваля..следели масово използваните сървъри, целта била чрез големите санкции да поуплашат потребителите...имат право,все пак пари губят...

ей тук правила от http://4storing.com/terms.php,свързан е с арената и чрез него аз свалих няколко филма...

"2. Правила

Използвайки услугите на 4storing, вие се съгласявате да не правите следните неща:

2.1 Да публикувате, разпространявате или да предоставяте по всякакъв начин, данни, съобщения, текст, компютърни файлове или други материали, които, противоречат на българското законодателство, приложимите чужди закони, настоящите условия, Интернет етиката или добрите нрави и които нарушават правата на трети лица като:

- Авторски права или сродни на тях права, запазени марки, патенти или други права на интелектуална собственост, право на собственост, както и всякакви други имуществени или неимуществени права или законни интереси на трети лица.

- представляващи търговска, служебна, лична тайна или друга конфиденциална информация.

2.2 Да публикувате, разпространявате или да предоставяте софтуер или други компютърни файлове...."

само исках да ви споделя...
а и да ви пожелая весели и слънчеви августовски и септемврийски дни..от октомври пак ще се мяркам Simple Smile

# 116
  • Гърция
Ето какво пише във форума на Арена

Цитат
Трябва да знаете следното:

А) притежаването на филм записан на CD или DVD не подлежи на никаква санкция, като общо взето това е напълно законно, независимо дали копието е лицензирано или сте го направили сами. Това е така, защото чл. 25,ал. 1, т. 2 от Закона за авторското право и сродните му права разрешава използването на продукт, защитен с авторско право за лични нужди при заплащане на компенсационно възнаграждение. В случая с покупката на самия носител, Вие вече сте заплатил това компенсеционно възнаграждение, предвид разпоредбата на чл. 26,ал. 2 от ЗАПСП, където е предвидено възнаграждението по ал. 1, изречение първо се дължи от лицата, които произвеждат или внасят празни звуконосители или видеоносители и апарати, предназначени за записване, а възнаграждението по ал. 1, изречение второ - от лицата, които произвеждат или внасят апарати, предназначени за възпроизвеждане по репрографски начин. Размерът на възнаграждението е 5 на сто от производствената цена на произведените в страната носители и 2 на сто от производствената цена на произведените в страната апарати, съответно от митническата облагаема стойност на внесените носители и апарати. В никакъв случай не съхранявайте повече от едно копие, за да няма н икакво основание да ви пробутат тезата, че вие ги призвеждате и продавате.

Б) наличието на торент програма не представлява нарушение на никой закон, поради което нейното използване е разрешено.

В) тегленето на филм или музика от мрежата с такава програма не представлява нарушение на никой закон, поради което е разрешено.

Г) има известен проблем с дефинирането на понятието разпространение (което е елемента възоснова на който ще се опитат да Ви вменят някаква отговорност). Проблемът обаче не е толкова сериозен, тъй като торент-програмите едновременно данлоудват и ъплоудват, като ъплауда (който може да се приеме за някакъв вид разпространение) е функция на програмата и не зависи от Вашата воля. По тази причина не могат да Ви вменят и никаква отговорност, защото без воля няма правонарушение.

Струва ми се достатъчно добре обосновано.
На практика не разбирам и как са глобили твоя познат, това е все едно аз да ти пратя една mp3, а теб да те глобят, че си я взела, изглежда ми невероятно newsm78. Сигурно законите в Германия са по стриктни, но този казус на мен не ми е ясен.

# 117
ами аз като заразпитвах,се оказа че бая хора са глобени..всъщност проблема идва от компаниите,които си искат парите и както писах,те съдят,а не полицаите..
А) притежаването на филм записан на CD или DVD не подлежи на никаква санкция, като общо взето това е напълно законно, независимо дали копието е лицензирано или сте го направили сами. Това е така, защото чл. 25,ал. 1, т. 2 от Закона за авторското право и сродните му права разрешава използването на продукт, защитен с авторско право за лични нужди при заплащане на компенсационно възнаграждение. В случая с покупката на самия носител, Вие вече сте заплатил това компенсеционно възнаграждение, предвид разпоредбата на чл. 26,ал. 2 от ЗАПСП
ама говорят за копие,което ти си си направил на твое СД/ДВД, за да го ползваш и в колата да речем,а не само в къщи...а даваш ли копие на друг,вече е нелегално...между другото арената има някакъв сървър в САЩ и Холандия...тук например,а и в САЩ като правиш копие на книга,някаква част от парите за всяка копирана страница отиват в една служба,която дава някаква част на различните издателства...добре е измислена системата...
целта ми беше да кажа,че големите компании си търсят правата,като си назначават хора да следят,а не само службите за борба с престъпността в съответната държава..щото в нашта държава има други проблеми,че с това сериозно да се занимават, но тея компании,които губят милиарди от цялата тая работа не спят!!!аз се стреснах,защото моя колега получава сметката цяла 1,5г по-късно!!!не е казано,че сте ме/ни хванат...ама да се вземат мерки(разни програми за криене на IP-to имало) или да се ограничи обема..щото ако за 2 песни искат по 250?,си представете за какви огромни суми може да предявят иск..и отърване няма!!!
и като разпитвах за такива шашми,ми разказаха,че някаква фирма осъдила една германка,която в ebay решила да продаде дрехи,които купила,но поради една или друга причина не можела да носи и така с етикета им ги изложила в ebay,като изрично написала,че дрехите са пробвани....е,фирмата и пратила писъмце с глоба от 2000? за ползване на марката им без разрешение #Crazy

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 23:05 от pepelja6ka

# 118
  • Гърция
pepelja6ka, не мисля, че има място за притеснение. Аз ако съм на твоя колега ще задам няколко въпроса на тези/този, който му е наложил глобата :

1) На какво основание ме глобяват
2) е-муле, не е торент, там всеки дава достъп до определена директория от своя компютър на останалите потребители, което може да направи нарушител всеки потребител.
3) не разпространявам, а свалям за лична употреба
4) на всякъде по света глобения има право на възражение

Между другото в цялата история на торентите има само един осъден. В европейския парламент, мина на първо четене закона, който легализира торентите.
Болшинството от потребителите на интернет не са с постоянен IP адрес.

# 119
След размслите и мненията относно торенти,малко да ви разведря с нещо свежо- beer2 за майките,и Misc Baby Bottle   за бебешоците!
Днес имам Рожден Ден и Ви черпя виртуално,а който иска да заповяда на гости!  party023

Общи условия

Активация на акаунт