До септември мъничко остана, на бебе ще се радва всяка мама!

• 13 772
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
Хекси, едно е ясно - в тая държава няма установени правила и винаги навсякъде са различни нещата  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Това се разиграва в онова на Мария Луиза, за експресна поръчка (щот нали все в последния момент и искам да си оправя документите). Та това, което писах, си бяха извлечения от закона, та така.

Глупости големи, ама какво да правиш.

# 106
Ами за шофьорската книжка ще чакат - туй то - нямам нерви и нея да сменям сега #2gunfire Ще изчакам новите документи и тогава ще я сменя; също тогава ще пуснем и двамата с мъжа ми заявления за международни паспорти...Аман от бумащина и бюрократщина #Cussing out

# 107
специални благодарности от моя мъж за Моренка -защото вчера се вдъхнових от нейните рецепти за пиле с маслини и баклавата-той твърди че просто не може да спре да яде...
само че на мен ми дойде малко повече щото още ходя и на работа,та днеска цял ден ми е едно криво, пък туй бебе не спря да блъска
хайде чао ще ходя да видя какво е опустошила ламята по тенджерите

# 108
Абе кво толкова се ядосвате с тия лични документи? Новите няма да са задължителни от веднага, старите си остават валидни, вероятно от един момент нататък няма да може да се пътува до САЩ със стар паспорт, ама ако не ходите до там, можете да си гилате със стария докат му изтече срока. Въобще, да не правим истерия, постепенно ще се сменят документите. Ние сега току-що си извадихме паспорти с няколко години валидност, няма да ги сменяме.
Единствено голяма е разправията при промяна на името, ама аз затва и не си смених мойто.
sladka_mama,
Не си съвсем права, че абсолютно навсякъде майките са отделно от бебетата след секцио - при мен не беше така, а съм раждала във Варна. И в 2-ра градска в София доколкото знам ги дават веднага. Не е задължително това отделяне. Просто трябва човек да си избере внимателно болницата и по възможност да говори с екипа предварително, ако иска да закърми рано. Постави въпроса отсега, дори да ти откажат, поне ще знаеш че си пробвала.
Също обаче за жалост не си права, че не ги дохранват след нормално раждане. Супер малко - изключения просто - са бебетата родени в Бг, които са се разминали с шишето по време на болничния престой, независимо как се раждат. На една приятелка в Шейново заплашваха да й сложат бебето на системи, ако не му даде АМ, нормално беше родено и всичко си му беше нормално.

# 109
  • София
Ох, basilisk, просто вече се отчайвам с тия наши болници, все съм си мислела, че поне нормално родените бебета веднага ги дават на майките им за кърмене - ама що ли се чудя и аз  newsm78 Ще поразпитам следващия път като ходя на консултация как стои този въпрос, ама като знам предишния път какви глупости ми надрънкаха за разликата между планиното секцио и секциото по спещност  #Crazy, не очаквам кой знае какво. 
И просто се чудя кога, аджаба, нашите лекари и педиатри ще последват световните тенденции? Всъщност май въпросът ми е риторичен, за жалост.  #Cussing out

# 110
Мацки, да ви кажа пък аз какво разбрах относно документите. На 31 бях на лекция на училище МАМА в Русе и се оказа, че тези, които са си правили изследване за кръвна група преди да се оженят и сега са с други фамилии, ще трябва да си правят наново. Пълно безумие, но било задължително. Поне в Русе е така, така че проверете го тоя въпрос. yes

Иначе вчера разбрах, че цял месец няма да имаме топла вода и това просто ме ужаси. Всяка година тъпаците правят някаква профилактика или ремонти от пустата Топлофикация и се оказва, че в най-големите жеги няма как да се изкъпе човек. Та и сега така, само дето преди беше по една-две седмици, а сега месец! направо съм в тих ужас какво ще правим, ако бебчето ни избърза с появата си....  smile3515 smile3511 smile3514

# 111
Escarina на теб правили ли са ти кръвна група по време на бременността? Ти кога сменя фамилия?
Аз също имах кръвна група, но така или иначе ми се полага БЕЗПЛАТНА по касата и моята акушерка ми я пусна още с първите изследвания в 11 г.с. Какво те притеснява  newsm78 За втори път ли трябва да ти пускат по време на тази бременност???

Мами, какви матрачета купихте или ще купувате на бебоците? Аз мисля да взема дунапрен с кокосова вложка, но се чудя дали е добре. Мамите с опит казвайте с какви матрачета са децата ви идоволни ли сте?

Днес е супер ден в Русе - само за разходки и ние с мъжо ще се възползваме, имам още половин час до края на работния ден и ще пообиколим бебешките магазини за още покупки  smile3508
Приятна вечер на всички  smile3525

# 112
Здравейте и от мен. Аз пак позачезнах, бях на вилата и там ни компютър, ни нет. Така че си имам извинение  Laughing

Гледам за кърменето пак нищите въпросителните, а те не са никак малко. Когато преди 6 години родих сина си в Окръжна - три часа след това вече го кърмех. Още не можех да се изправя от омаломощение, виеше ми се свят след 12-часовото мъчение/ то не бяха контракции, то не беше чудо/, но една акушерка ми донесе Виктор, показа ми как да го поставя на гърдата си и се започна това велико удоволствие. Нямаше цедене, нямаше помпи... и всичко си беше наред.

Сега обаче по всяка вероятност ще раждам секцио - едното от бебетата / и то първото/ е с краката надолу. Болница не мога да си избера, защото единственото сигурно място за бебета, които ще се родят не особено едри, е АГ Варна. Там, както вече сте писали, ще ми ги донесат за първи път след три дни  #2gunfire Ето това нещо ме притеснява от месеци и се чудя, какво да правя. Засега не съм измислила как да направя така, че да не се разминем с кърменето и аз и бебоците.

# 113
Мацки, да ви кажа пък аз какво разбрах относно документите. На 31 бях на лекция на училище МАМА в Русе и се оказа, че тези, които са си правили изследване за кръвна група преди да се оженят и сега са с други фамилии, ще трябва да си правят наново. Пълно безумие, но било задължително. Поне в Русе е така, така че проверете го тоя въпрос. yes

Е, те това вече ме довърши! Тенк ю, Ескарина, ще го проверя, задължително   bouquet

# 114
  • Севлиево
Като се замислих и аз влизам в 9ия месец. Ей се га излизах на разходка и случайно се огледах в едни огледални стъкла на една банка. Не че не се гледам вкъщи де, ама сега се замислих колко ми е голям корема. Колко вече все повече времето ми наближава. Аз малко по малко си купувам някои работи за в болницата,ама все още не съм купила памперси и мокри кърпи за бебчо. Имам чувството че ме е срам да вляза в бебешки магазин и да си ги купя тези неща. Ама ще се пресрамя най-накрая, няма къде да отида, че не обичам да съм неподготвена. Купя ли ги тези неща и си стягам сака вече, че нищо не се знае. За сега съм си купила лигнин-1пак.,нощни превръзки-1,нощници две-искат не искат в болницата аз да си имам че ще ми трябват (така ме предупредиха), бабешки памучни гащи (не от тези за еднократна употреба, че също ми казаха че не са много удобни) и чаршафи за еднократна употреба - има ги в аптеката-60ст/1бр. От тоз месец вече започвам да тръпна в очакване.

# 115
среща в петък в 9.40-45ч. във фоаето на МОЛа за кърмаческата лекция.
За сега май сме Мацкото, Тиара и аз
Приемате ли и още две попълнения - мен и bravy?  Laughing Предполагам говорите за главното фоайе откъм ъгъла на Опълченска и Стамболийски, нали?  newsm78
точно и аз това щях да питам, дали там ще се чакаме, че обещах и на Leiche-то да пратя смс да й кажа къде точно, че тя няма да може да влезе днеска в нета да ни чете.
за паспортите да кажа и аз каквото знам  Wink сменях си личната карта преди няколко месеца и то вече почти 2 години след като бяхме женени, нито някой ме е глобявал, нито ми е казвал нещо  Simple Smile ама и аз като Hexina съм в 6 РПУ- явно там са по-заспали  Mr. Green а относно смяната и по тв гледах преди време, че няма да е задължителна смяната с нови, просто, ако на някой му изтича по това време, когато започне издаването на новите, ще получи от тези с отпечатъците.
аз лично задграничния не смятам да го ползвам скоро, с малко бебе едва ли ще се юрна точно сега да си ползвам американската виза  Mr. Green точно се смеехме вкъщи, че докато се наканя да ходя там и те ще махнат визите вече  Joy

# 116
  • София
Берина, честит ти племенник! Hug Много бебета, много радост в родата ви ще има. Simple Smile

Момичета, знаете ли поликлиника или лаборатория в София, която прави безплатни кръвни изследвания за СПИН и Васерман на бременни? Докторът ми каза за две (Биомет и Цибалаб, сега звъних, но нямат договор със Здравната каса).

# 117
Ох, Franky, ами не съм сигурна че ще помогне, но единственото което се сещам е да говориш предварително с лекаря си по въпроса за кърменето и да му кажеш че държиш да закърмиш рано, да ти помогне да измислите начин.
А ако пък не ти ги дадат, просто цедиш докато си ги получиш и се молиш да засучат. (Аз бих вдигнала як скандал без проблеми, но пак няма гаранция че ще подейства, зависи на какви хора попадне човек, а и трябва да ти иде отвътре  Sunglasses)

# 118
  • морето и сините вълни :)
хммм да кажа и аз за АГ-то у наше село.Аз лично сащо бих вдигнала скандал.Но имам познати които  са раждали секцио ТАМ и не са им носили бебетата на 3-тия ден.Все пак ги карат след известно време след операцията да станат от леглото и ги емват яко.
на мен не ми се вярва да е 4ак след третия ден...но както казва Басилиск-ще настояваш.Никой неможе да ти откаже да ти донесат бебетата,защотото ще има луд скандал #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Ще ги вдигна във въздуха направо #2gunfire

Момичета Гретхен днес има рожден ден-да е жива и здрава макар че не влиза при нас вече.И скоро да има сладко бебче baby_neutral  bouquet  bouquet  bouquet

# 119
Escarina на теб правили ли са ти кръвна група по време на бременността? Ти кога сменя фамилия?
Аз също имах кръвна група, но така или иначе ми се полага БЕЗПЛАТНА по касата и моята акушерка ми я пусна още с първите изследвания в 11 г.с. Какво те притеснява  newsm78 За втори път ли трябва да ти пускат по време на тази бременност???

Ами на мен не ми трябва да ви вадя ново, защото и аз в началото на ЖК получих направление и си направих такова изследване, а пък фамилията си я смених преди 5 години и половина Wink Но просто на лекцията жената, която я води, а тя работи в родилното, го каза това нещо, да се има предвид от тези, които са в това положение. Много странно ми се видя, след като е ясно, че като си смениш фамилията, не ти се сменя и кръвната група, а все пак имаш ЕГН за сверка.... Ама както и да е.

Общи условия

Активация на акаунт