НОЕМВРИйче месец август най-обича, на морето по брега да тича

• 10 401
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
mariya86 Добре дошла!
Тук просто споделяме кой какво прави, как прекарва времето с децата, със семейството. Често се майтапим, правили сме си конкурси...АБе с една дума, радвай се че попадна там където трябва - ГОЛЯМА ВЕСЕЛБА Е! Като голяяяяма фамилия сме Hug Hug Hug

ДНЕС подадох документите за майчинството, четири са. Молба, декларация че детето е еди си кой номер поредно, декларация, че няма да го гледат баща, баба и дядо, и ксерокопие на акта за раждане. Ох, имаше ли още нещо...май не. чакала съм два часа, стигнах чак до обедната им почивка #2gunfireАдминистрация! Ууууф!!! #Cussing out

Излизаме мамета!!

# 61
Добре дошла mariya86!   bouquet
Иве, ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МАРЕНА!!! Страхотни снимки!  newsm03
Весе, приятно изкарване и честито първо зъбче.
Маша, честита ви месечинка! Да е жив и здрав малкия сладур!!!
Дени, да е живо и здраво бебчето на приятелката ти!
Кaril, къде се подават тези документи? Дай повече инфо, че не съм наясно  newsm78

# 62
mamaminion
,ДОКУМЕНТИТЕ се подават в местоработата, може би за тези, които са работили преди раждането. Обади ми се нашата секретарка и ми каза, че ми свършва болничния...Абе този болничен от 315 дни от раждането на детето ли беше...ох нищо не си спомням, newsm78 нищо не знам newsm78 и ЧАКАМ МАМИТЕ СЧЕТОВОДИТЕЛКИ ДА КАЖАТ
Дани утре прави 9 месеца.. newsm78
мноо съм залухава.. Thinking

# 63
... Иван ми е четвърта бременност, а Георги е от седмата...

Мали-и-и-и-и-и-и-и...  Shocked Шапка ти свалям, да знаеш!  Heart Eyes Евала! Поклон!   omm

# 64
Кaril, благодаря ти за бързия отговор!!! Ще се обадя да питам нашата секратарка. Каан на 10.08 прави 9 месеца.

# 65
... Каан на 10.08 прави 9 месеца.

И Аличка е на същата дата.  Grinning

# 66
Минавам да се похваля, че вчера сторитайм-а в библиотеката мина много хубаво- Данни беше впечатлен, много добре се държа и даже се опитваше и той като по- големите деца наоколо да показва разни неща с ръчичките, по време на песничките... е аз му помагах в началото, де... но определено виждането с други деца много добре му се отразява...
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=148821&photo=41 тука можете да ни видите на какво приличаме сега...
Ние ще ходим на доктор на 9месечния ни рожден ден, който е след 8 дни... нали съм споменавала, че от шестия месец, направо на деветия ни се полага профилактичен преглед, ако няма нещо извънредно... та... едвам го чакам... за кръв - или сега ще ни взимат или чак на годинка... абе направо е ужас системата...
И днес- срам несрам в магазина постлах едно торбе върху кантара за зарзаватите и го претеглих сама Даннито, че ми беше любопитно колко е станал... (така и не прежалих около $100 за кантарче за бебе)... уфф та излезе към 8200гр, което пак го праща в ниските прецентили за кила, ама какво да правим- фина ни е структурата и това е... иначе яде и с... на провала, както и миналия път отбелязах...
Появиха ни се 5ти и 6ти зъб диагонално разположени отгоре и отдолу...
ОТ ДНЕС ЛАЗИМ КАТО СЕ СЕТИМ!!!!
Та така разправих ви магариите ни... Нощес 3 пъти ставах и съм свежа като краставичка Simple Smile
Целувки на всички и най- вече на Мишето Рожденник!!!

# 67
Иве, да ти е жива и здрава Макка! Много радост да ви носи, да расте слънчева като мама и много послушна! Hug Направо и завиждам за партито, което сте й спретнали! Grinning
ronja, снимката в подписа ти е страхотна! Излъчва топлина, спокойствие и най- вече ОБИЧ! Heart Eyes
karil, ами той Тедката ги направи 9 месеца...това значи, че и моя 315-дневен болничен е изтекъл....трябва ли и аз да звъня до работа да ги питам ще попълвам ли нещо?!? newsm78

Спокойна нощ! Wink

# 68
Мина, ЧРД мила, пожелавам ти да ти се случи всичко, за което си мечтаеш    newsm51

Иве, да ти е жива и здрава Марена  Hug

Дилянка, свате  Laughing, добре е момата, но днес я омайваше едно чуждо гадже ... моля ви се щях да падна, милваха се и се гледаха в очите - Габи в количката, а гаджето прав до нея. Съжалявам, че нямах фотоапарат да ги снимам. Ние също сме на кухня от три дни и да ви кажа също съм доволна .. ми то как няма да съм - ние отиваме 15мин преди да затворят, тенджерите са пълни и ни сипват догоре. Така Габи се нахранва и кой друг - ами Аз разбира се Simple Smile) Иначе трябва да го хвърлям и тъй като сме с Габи двенките сами, това ме устройва идеално  Mr. Green
Сега даже отивам да си доям кисела от круша .. ммм много вкусно  Wink

Лека нощ малки Русалки   bouquet

# 69
Здрасти и от мен! Иве, да ти е жива и здрава Макка. Мисля че ще помни всеки свой рожден ден - те са просто приказни! Кажи само - идеите са нейни или твои?
Дени, Дил, ама той света съвсем малък Simple Smile  Mr. Green
Преди малко Дарин ме изненада за секунди - повърна на два фонтана - кисел +много кърма... не знам дали е заради преяждане, вирус, или заради течните сополчета, дето днес са в изобилие.... Преоблякохме се и двамата, успокоихме се, и той заспа... но не знам каква нощ ще е - дано не е като ден!
За майчинството и документите - абе не ги знам наизуст, ама понеже когато децата станат на 9 месеца (от термина, не от реалното раждане) - ни свършва отпуска за раждане, и минаваме в отпуск за отглеждане на малко дете до 2 год.възраст. Подава се молба - както когато излизаме в платен годишен отпуск. Има образец на страницата на НОИ - тя е за излезлите в болничен преди 01.01.2007 г. мами, но може да се използва като ориентир. Ако някой иска - ще я обработя и може да я пускам по мейла, или да я видите сами на noi.bg / нормативни актове, норм.актове по социално осигуряване - там най-отгоре Наредба , приложение 3.

# 70
айде сега да ви отпочна. Laughing

добре дошли на маriya86 с бебе Велизар и i_n_a_79 с бебе Божидар !   bouquet

Дени4ка
, много ми харесаха снимките ви от Стара Планина. къде се намират тези бунгала? дай повече инфо - цени, условия...сори, ако вече си писала, уж четох внимателно, но може да съм пропуснала.

нснимките на Каан, Али, Дарин, София на Sophi са просто чудесни. много са пораснали децата. Peace

karil,  браво на Дани, че вече ходи. а тези испански обувки какви цени са? и къде ги има?

mamaminion, честно - изуми ме Каан как стои самичък. супер !

Т@li, честита ви нова къща ! пожелавам ви да си я наситите със вас си !

Дени4ка, и Ваяна имаше такъв период, в който не заспива сама, а се изправя моментално в леглото, след като се научи да се изправя. и сега го прави, но вече се насити на това си действие и като и се доспи, си ляга. но истината е, че вече заспиването става по-трудно, защото са по- подвижни.

междудругото в повечето случаи и Ваяна си заспива сама като София на Sophi. тя и Марена сама заспиваше на нейната възраст, ама сега така се е качила на баща си на главата, че когато той си е в къщи, я приспива....

masha,
всички деца в проходилки в началото ходят назад. нормално е, ще се научи Мишо и напред, след ден-два. /мерси, че не ни забравяш на 7-мо число   bouquet/

снимките на Дариян като шаферче не можах да ги отворя.... Rolling Eyes

dil,
  мого ми хареса Гого с четаката за зъби - добра идея, хем чеше венците, хем играе.
а това за седемте ти бременности - ти си герой, бе жена. браво !!! искрено се възхищавам на жени като теб.   bouquet

за смяната на пампата да ви кажа - както казах на нашата педиатърка, която ме пита как отслабнах - ако и да съм успяла да хапна нещо покрай двете госпожици, всичко изгарям само докато сменя памперса на Ваяна......е нЕма такова въртене,усукване, мятане, изправяне....понякога съм потна след смяната....

а за играчките - Ваяна си играе с ВСИЧКО. бебешки играчки, на Макка играчки /без дребосите, които минавам като инспектор да отстраня от стаята/, пластмасови лъжички, чинийки, истински кухненски посуди...абе каквото се сетя й давам. да опознава света. и още с Марена установих, че е абсолютно безсмислена инвестицията в скъпи играчки. децата могат да се зарадват еднакво много на пластмасовото яйце от шоколадово такова, пълно с ориз, което дрънка и на скъпа, маркова играчка....единственото, което ме интересува е, да не са от тази пластмаса, която при счупване се цепи и става опасна за детето.иначе - давам й едно парцалче и й се радвам. после го сменям с по-шаренко, после й давам малко шумкаща материя и така....примерно.

благодаря на всички за пожеланията за Марена.  bouquet

Ronja,
не ми се иска да оставате с впечатлението, че съм някаква майка-извънземно. просто може би още съм и дете, знам ли. забавлявам се с децата.
но си имам и лошите моменти, понякога й се карам /на каката, щото дребната още не ме е ядосвала/, даже съм я и пляскала няколко пъти....
Вени, идеите за РД-тата й са мои, но после тя си решава натаък как да стане - напр. каква да бъде на този карнавал, каква да й е тортата, кои деца да поканим /е, аз й помагам тук малко, де Wink/...

Вени, дано Дарин да е повърнал инцидентно и да не се повтаря. и дано не ви е хванал някой вирус. Peace

# 71
Привет и от нас!
 newsm59 МИНА!
МНОГО ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ!
ЧЕСТИТА МИСЕЧИНКА И НА ВСИЧКИ НАБОРИ НА НИКОЛ!
И НИЕ ВИ ЧЕРПИМ ВИРТУАЛНО С НИКОЛ! ВЕЧЕ СМЕ НА 9 МЕСЕЦА! Tada
опс то вече станало 9. Тогава честита месечинка и на Дани!  bigdance2
Добре дошла и на новата мама. Виждам че сме съгражданки. Трябва и ние да се организираме на форумска среща, но Angel нещо се губи скоро не е влизала, а Lina?
И аз утре ще ходя да подавам документите на работа за майчинството.
Iviche  smile3501 страхотни празници. Ти си неизчерпаема !
тази вечер дадох на Никол от тези каши " Сладки сънища" на Хип в бурканче, ама са страшно вкусни, а тя нещо им се муси.А аз съм им фен.
Айде лека нощ от нас!

# 72
Иве страшен пост! newsm10
Малко ми напомня за онзи виц, където изпитвали един студент за някаква война (ако не ме лъже паметта) и той казал еди колко си жертви, а професорът по именно колега, по именно". Това го казвам с най-добри чувства  Laughing

# 73
Иве страшен пост! newsm10
Малко ми напомня за онзи виц, където изпитвали един студент за някаква война (ако не ме лъже паметта) и той казал еди колко си жертви, а професорът по именно колега, по именно". Това го казвам с най-добри чувства  Laughing

Joy а, сега някой да каже, че не съм внимавала /въпреки, че все може да съм изпуснала нещо - ето сега се сетих, че не успях да разгледам снимките на sofkobofko.  отивам на поправителен  Laughing/

честита месечинка на Никол !  bouquet

# 74
... Каан на 10.08 прави 9 месеца.

И Аличка е на същата дата.  Grinning

Да, знам. Помня как вечерта на 09.11.2006 пожелах на мама Мими леко раждане без дори да подозирам, че на следващия ден ще я последвам  hahaha
ИВЕ, наистина си невероятна. Нищо не си пропуснала  smile3501

mamaminion, честно - изуми ме Каан как стои самичък. супер ![/color]

Така стоеше преди някъде около две седмици, сега е още по стабилен и вече се пуска сам.
Честита месечинка на всички месечинковци   love001
Вени, тенкс за инфото за майчинството
sofkobofko, Дани е голям сладкиш да го изядеш направо. Да ти е жив и здрав.
Не съм си водила записки  , дано не съм пропуснала нещо.
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт