как се готви трахана?

  • 19 548
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
# 16
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Аз правя трахана (от асеновградската в кутиите)по следния начин:
От вечерта накисвам в купичка 6-7 супени лъжици трахана в около 150-200 мл вода и разбърквам.На сутринта е станало на каша.Завирам около1,5-2 л вода и при непрекъснато бъркане сипвам кашата.Да поври 10-ина минути,като внимавам да не залепне.Предварително в тава съм надробила сух хляб и съм натрошила сирене.След като траханата е сварена я заливам с препържено масло,разбърквам и заливам сухия хляб.
Това ни е любимата закуска през зимата и към нея много върви туршия.

# 17
  • Мнения: 386
звучи ама много вкусно, но аз никога не съм пробвала - някой да е виждал в софия от тези готовите?
иначе си спомням, че във втори клас пеехме една песен за някаква баба, която правила трахана, но така и не разбрах тогава какво е тя.

Общи условия

Активация на акаунт