Юлчето засмяно гука сладичко на мама

• 11 180
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
Еййй друго си е след 3 часа сън  Mr. Green
r0ksi мерси, аз за пъпките се бях уплашила да не са някакви стафилококи  Confused Ще се мажем с кремчето от докторката и дано минат бързичко...
И аз го забелязвам това с различните по големина гърди  Joy След вчерашното хранене през час и нощното гърчене /като ме беше страх да му дам да яде/ днес гърдите ми са твърди и болезнени, но малкия закуси и се оправиха нещата  Laughing

# 166
Добро утро  Hug
Рокси, всичките мазилца които съм взела са на мустела - за сега нямаме проблем с тях, а някои даже и аз бих ги ползвала  Simple Smile От крема за лице на Никола му изчезнаха пъпчиците само с две намазвания. Единствено бебешкия шампоан не ме очарова особено...един такъв безмирисен е...обаче имат един шампоан против крусти - много ми го препоръчаха
Winx, най-интересното е, че не пише нищо за долната възрастова граница - отбелязано е само, че бебета по-тежки от 9 кг не трябва да се слагат в люлката...
Нашият татко засега е доста търпелив...даже нещо повече - като обсебен е от Никола и то до такава степен, че вече на мен не ми обръща такова внимание както преди...не, че аз на него му обръщам де...
Вчера на своя глава спрях на Никола бебиноса, затова че се мъчи като ака и таз нощ веднага ни нападнаха колики. Реших, че капките са по-малкото зло и ги почнах отново

# 167
  • sf
 Sad  яко ми се спи. пфуууууууууууууууу
а като чуя, че някое бебе спи нощем и само яде и си лежи кротко, вече яко завиждам, че дори не е благородно  Twisted Evil

# 168
  • София
Вики дай го твоя,ама вземи мойте Joy
Само с акита се занимавам я са запечени я са с разстройство,писна миииии....
Нашия татко не бяга като реват неистово,аз бягам,явно наделява депресията.Немога да им се порадвам,егати майката съм.
Каква е тази криза на бебетата?

# 169
  • sf
Иве, ако са две направо ще лудна. като почна да изперквам и се сещам, че можеше и да са две.
 Crazy ама след години ще ти завиждам със сигурност  Embarassed

а вчера четох дневника на Вероника като бебе и по едно време чета- " днес цял ден пие чай за сън на Блевит. - ефект няма, даже спа по-малко"  hahaha
при вас действа ли?

# 170
  • София
Ха ха ха-"ефект никакъв" и при нас е така,самозалъгвам се и се надявам.Жалко че не кърмя иначе една мента за коремче и едно валерянче и можеше да има ефект Joy

# 171
  • Бургас
Малееее вие се оплаквате от нервните си татковци пък нашия такова спокойствие и внимание към бебчо, сакън да не заплаче малко "АААА коремчето го боли, не може мойто дете да го боли, даде ли му капки, ела тати да те гушне" и резултата снощи му се играеше на човека след селския излет и не му се спинкаше та пищя ли пищя иска внимание някой да го гушне. Да де ама тати спинка в 4 сутринта и мама вече и писна и го взе при себе си и момчето като се кокори и заспа  #Cussing out Ама ха май тати ще си вземе отпуска да се гушкат а мама ще работи  Mr. Green

Айде ревна сети се човека че не е ял от тогава  hahaha

да си допиша, едноръка вече, нашето педи каза да му изпивам чая за колики то през кърмата пак имало ефект и аз вече и чай за колики пия

# 172
Ето ме и мен
Тази нощ си поспах  Grinning На бебо явно добре му подействаха капките на бебинос и си спинка до 7ч сутринта.
Да ви кажа вече с Макси си говорим и си се смеем.  Joy Има си любима сричка "АЙ" и като му я кажа и започва да ми се кикоти и да отваря уста да ми отговаря  Joy Joy

За кърменето - аз честно казано предпочитам да кърмя отколкото да давам АМ, щото само даваш цица и айде манджааа, а с АМ трябва да се мъча поне 30 минутки. Досадно ми се вижда  newsm78. Да видим до къде ще го докараме с кърменето...

r0ksi, аз ползвам на Мустела млякото, почистващия гел и шампоана, имам и крема за подсичане ама за момента ползвам на ВЕЛЕДА. Да ти кажа доволна съм от Мустела.
И мойта едната гърда стана по-малка от другата   Rolling Eyes
беболинчо, Макси още от раждането има тези ситни пъпчици с бяло връхче. Наистина на това му се вика бебешко акне и отшумява до към 3 месец.
Мими, бебка е като розов бонбон на снимките  Joy

# 173
  • София
Winx, и на мен ми се втвърдяват гърдите много - бебата спи по 6-7 часа нощем и призори се будя от болка и просто я разбуждам и нея да посуче. Мислех нощем да ставам да поизцеждам, ама като ми се спи...
И нашия татко уж беше много влюбен в бебето, ама снощи (тя вечер влиза в едни кисели неколкочасови периоди - не ще да заспива и мрънка много) заяви, че "тая малката няма тука луди да ни прави! Никво ядене на поискване, влизате в график!  Mr. Green ... Теглих му една, гушнах си бебето на дивана на цица и да видиш как кротна, та и баща й също...  Laughing
Забравих кой пита за изтощението - освен папането (абе само аз ли огладнявам така зверски, повече от през бременността...  Shocked) и пиенето на течности играе роля... аз по скапаното главоболие си познавам - по време и след кърмене се усилва...
И като споменах главоболие, по съвет на анестезиолози трябва 2-3 дни да изкарам плътно на легло - със ставане само до тоалетна. Даже не можело да е полулегнало положението... така че ще усвоявам сега легналото настрани кърмене... Причината е, че като се изправям и движа преча на дупката от катетъра да се затвори, за да ми се възстанови налягането в гръбначния стълб и мозъчната кора (леле...  Simple Smile ) А аз досега се тъпча с хапове и щом поотмине скачам да шетам и да наваксвам..и се получава затворен кръг.. Сестра ми и Ицо ще се занимават с бебка - памперси и прочее. Много ми е криво и гузно, че не мога да се грижа за нея като хората...

# 174
  • Стара Загора
Добро утро
Момичета така като ви чета ми се струва че не само бебетата имат криза на растежа ами и татковците ги гони сериозна криза на  #Crazy Нашия младеж вчера цял слетобяд рева та се къса  и  татко му в един момент изтърси "знаех си аз че така ще стане ама що ми трябваше да се съгласявам на друго дете" след пет минути вече беше на друго мнение ама ко да ги правиш луда работа.  Crazy
Peace Peace
И аз слушам такива приказки. Преди да се роди малката се чувствах с две деца, а сега с три - мъже какво да ги правиш. Пък били по-издържливи глупости....

Какво е това кремче с което мажете белите пъпчици?

За кърменето - и аз като Рокси никога не се изцеждам. Стават по-твърди но бебо като се събуди ги оправя. Аз имам друг проблем цял ден имам кърма а ве4ер преди на си легне сякаш бебо винаги не си дояжда и не може да заспи милото - суче си ръцете и това е, като преди това е сукала повече от час. И аз като Ками вече два пъти правя шишето с АМ и дете се наяжда и заспива, явно е била гладна Cry. И какво да правя та точно вечер да увелича кърмата незнам  newsm78

# 175
Фил, ще имаш време да се грижиш за нея, не бой се! Много по-полезна ще си, когато си възстановена. И аз така се чувствах докато трябваше по цял ден да се цедя, а бабата и таткото да гледат малкия или пък когато се оказвах така седнала за кърменето, че не можех да стана с бебето на ръце заради тия пусти шевове ( все едно до ушите ме бяха шили!!!) и трябваше да викам някой да дойде и да го вземе, та да го оригне или да му даде капки вместо мен.
Но това време си отмина и сега със всичко се справяме - няма начин!
Нашия татко е от тези, дето как така неговото дете ще плаче?!? И аз каква майка съм, че го оставям да плаче докато му сменям памперса?!? Та редовния спор е дали да го гушна по голо дупе и да ме опика (или по-лошо) или да го оставя да поплаче 1 минутка повече....

# 176
АМа момичета, това че си сучат ръцете не 100% значи, че са гладни!!! Пъхайте им по една биба в устата, да посучат малко, да се уморят и да заспят щастливи. При нас действа.
Те си го казаха и на лекциите - някои бебета са с по-засилен сукателен рефлекс - т..е. цоца им се на децата

# 177
  • sf
видях те, Ренииииииииииииии
казвай как беше" помирението", че не можем да спим от любопитство  Crazy

# 178
  • Sofia
за смукането на ръцете - Александър откри палеца - наистина не винаги значи, че са гладни.
примерно - моя момък ако е време за ядене не си суче ръцете, а ВИКА - не реве, а вика.
обаче ако е много уморен и се чуди какво да направи, за да заспи - хоп палеца в устата или опити да се налапа целия юмрук. така, че - както е казала Ce Dim - пробвайте да давате биберон и ако тогава не искат - има вероятност да са гладни (или жадни).
иначе моя момък вече яде през 3 и 1/2 часа, обаче яде по 130-140 мл х 6 пъти на денонощие. все още има малка нощна закуска, която вече е намалена до 60 мл + чай за сън (ама така по-безболезнено се отказва от яденето).
katiABV, кърменето си заслужава. Аз не кърмя и до някъде съжалявам, но просто явно не е било писано. а и е много по лесно - зареве бебо, че е гладен - и хоп млякото е на разположение. не да се грижиш да имаш винаги преварена вода, да стерилизираш бутилки като ненормален, а ида не забравяме и финансовата част на нещата...

Последна редакция: пн, 13 авг 2007, 12:34 от arksi_

# 179

Само че аз чак такъв инат не съм. Тези, дето кърмят въпреки целия зор и тормоз, са си героини. Дали си заслужава, те си знаят...

Кати, заслужава си - според мен. Аз пък съм толкова доволна, че след тия 5 дена с 40 градуса темп. още имам кърма и изобщо не сме стигали до АМ, че няма накъде. На мен пък ми се вижда по-голям тормоз да бъркам АМ. За 2 дена дето не знаех може ли да кърмя с температура притоплях замразена кърма и въпреки, че имам уреда на авент за затопляне направо се видях в приключение...

Общи условия

Активация на акаунт