В отлично здраве и настроение е ЯНУАРСКОТО дете-творение

• 11 806
  • 284
  •   1
Отговори
# 90
И аз се присъединявам към хвалбите за стаята на Вики! Много ми хареса! Страшен вкус имате, Галита!   bouquet От сега ти казвам, че като почна да правя детската отделна, ще се обърна към теб за съвети. Единственото, което ме притеснява е, че такива красиви килими в повечето случаи са от изкуствени материи, а ако са естествени (т.е. вълна), са безбожно скъпи. На мен ми се ще да няма изкуствени килими у дома (не че сега нямам 2 мънички, но техния размер е поносим), заради статичното електричество, Фън Шуей и баба ми Mr. Green, но в крайна сметка и до това ще прибягна, ако искам непременно красив килим, пък нямам мангизи.

# 91
Здравейте, момичета Hug

Гледам и вие сте на тема отделни стаи, големи легла и т.н.

Ние купихме миналата седмица големи легла на децата 100 на 190. Имаше първите вечери доста пъти салто мортале, но съм наредила възглавници отстрани засега сме без сериозни произшествия и тази нощ само Ники пада веднъж, но веднага хваща възглавницата и си заспива и на пода човека ако го оставя Crazy Иначе засега продължаваме със спането в една стая, още се будят нощно време, Ники по-специално.

Отказахме бибите, тази седмица и шишетата и вече пият всичко от авентска или обикновена чаша. Обаче АМ явно няма същия вкус от авентската чаша и вече не е на почит Laughing Сигурно ще се възползвам от този факт, за да сменя АМ с кисело вечер. И без това само тогава пият АМ. Иначе с шишетата Ники преди отказваше дори да вечеря и само пееше Мяя, Мяяяяяя, докато не му го дам.

Вечер ги къпем към 7-7.30 и после се хранят и в 8-8.30 са по леглата. Заспиват между 8 и 9. Стават сутрин между 5.30 и 7.  Rolling Eyes Опитвала съм номера с късното лягане, но пак  си стават в толкова, независимо в колко си лягат. Слагала съм ги и в 11.30, пак в 6 са кукуряк. Но вече оставих всякакви опити за късно ставане, защото за яслата този режим ми върши чудна работа и поне няма да се мъча да ги будя сутрин и винаги ще ставаме навреме Laughing

На обяд спят от 12-1 до 2-3.

Пуснала съм им част от изследванията за яслата, другата седмица ще дадем и кръв и урина и на 3 септември тръгват живот и здраве Wink

Дес, Вяра много бърбори, щом и изречения прави Shocked   bouquet Моите още учат думички, навързват най-много по 2. Имената отказват а си кажат категорично. Гледат ме хитро и не и не. Иначе други работи - каквото ги питаш и знаят казват. Иначе като питаш кое е леглото на Ели и на Ники показват маймуните Laughing

С памперсите изоставих опитите сега засега, като станат на 2 пак ще опитвам ако не се откажат сами в яслата /Амин, дай Боже Praynig / Гледат един от друг и не искат да седнат на гърне и за секунда Rolling Eyes

# 92
  • София
здравейте!  Grinning
Радвам се, че ви е харесала стаята. А килима го бях видяла на една витрина още преди месеци и добре, че се случи цветовете на стаята да са подходящи, а и килима все още си го имаше  Heart Eyes
За голямото легло ме  питате  newsm78 Ами малко сложно - заграждам я отсрани с големи възглавници и на пода до леглото слагам по-малки възглавници. И не беше падала така (въпрос на време), но ето днес наобед сложих малките възглавници на леглото и тя падна. Просто й дойде като капак на цялото киселеене днес да не си доспи и съня. От сутринта е захленчила нонстоп. Над 20 пъти е ревала, а накрая като й мине се надува нарочно да реве и така продължава безкрайно. Аз почнах да се правя, че не й обръщам внимание и в парка ни знаят като непрекъснато ревящото дете мъкнещо се след майка си Twisted Evil Една кофа със сълзи и сополи се изляха днес Simple Smile ... НО като и вървиш по гайдата (на въртележката - когато поиска, на люлките - когато тя каже, балонче и топче да се купи веднага като поиска ...) е направо друг човек - става едно усмихнато разговорливо и обичливо слънчице Close Уф, вече с нетърпение чакам да тръгне на ясла и да ходя на работа 'да си почивам'  Sunglasses че едвам си сдържам нервите да не я напляскам  Mr. Green
А за леглото, наистина, трябва да измислим нещо - или някаква решетка да сложим допълнително или нещо друго ... незнам... то и няма как да го поръчаме и да е същия цвят, че модулите не го позволяват. ... Аз съм измислила да направим от едни дунапрени - нещо като правоъгълно диванче (дунапрена облечен в някакъв текстил) малко по-високо от леглото й, пък и ще се ползва и за сядане иначе... но още не сме стигнали да питаме тапицера за реализирането... Вашите свежи идеи са също добре дошли!
mishlentze, виждам, че и ти си направила опит с големи легла... вие поне си знаете леглата ... а не само спалнята на мама и тати  Embarassed
mom_an, да ти кажа аз не правя разлика от вълнения ни килим в спалнята и тези изкуствените в другите стаи - все същия прах (даже от вълнения повече) ... Този на Вики е от еспирел, вид акрил, който по структура  имитира нишката на вълната. Имат сертификати за качество. Казват много лесно се подържал (за разлика от вълнения), не задържат лекета, не предизвикват алергии и статично електричество.

# 93
  • София
mishlentze, сега видях - снимката в аватара ти е страхотна! Публикувана ли е някъде, спомням си казва, че ще се снимате за някаква кампания ...

# 94
Пък на мен не ми отваря на мишленцето аватара... newsm78
А бе момичета, все забравям да ви питам нещо. Подариха ми една кутийка витамини Марсианци за Стефан. Обаче в упътването пише, че не са подходящи за деца под 3 години. Според моя близка проблемът не бил в състава на витамините, а в това, че вместо да ги смучат, малките деца можели да ги погълнат и да се задавят. И аз сега се чудя да давам ли или не (Стефан може да смуче и да дъвче, не вярвам да го глътне и да се задави). По принцип ми се иска да му подсилвам организма с витамини, защото нали сега предстои ясла, но се чудя тези ли да давам или да взема други. Вие какви давате?

# 95
Добро утро!
Днес имаме годишнина Grinning Почерпете се с нашата торта за наше здраве и семейно щастие!:

Вчера вечерта излязохме само двамата с мъжа ми.Оставихме Поли при баба й.Вечеряхме, после си направихме една хубава разходка и към 12 се прибрахме GrinningЧудесно се получи!Днес сме запланували да отидем до Балчик с кръсниците, но този път естествено с децата Wink

galita , килимът и на мен ми хареса още като беше показала 3 снимки от стаята с Вики.Даже извиках мъжа ми да го види.И на него му хареса и се замислихме и ние за нещо подобно.
Паолина ляга вечер в 22,30, сутрин става към 9,30/Нощем се буди по няколко пъти.После заспива към 13 до към 15часа.Понякога пък спи по 2 пъти.

Пожелавам на всички усмихнат и хубав ден  bouquet

# 96
Здравейте и от мен!

*Daisy*, Честит празник! Пожелавам ви безкрайна любов и семейно щастие!   bouquet

Деска, как си , как ти е коремчето?Ритка ли бебко?

Мишленце, ще падат падат, пък ще свикнат мишките в новите легла!  Peace

Галитка, стаята е много цветна и весела, а за килима - сууупер!

Орхидейка, с тази превръзка направо ме уби!  hahaha

sea woman, голям смях с това "боцкане"  Joy

mom_an, витамини никакви не давам.А за марсианците незнам - да не би да са по-голяма доза в таблетка и за това да не са за мънички деца ?  newsm78 Попитай педито  Peace

Аз какво да ви кажа - още сме у нашите.Тук е теснотия и вече е поизнервена обстановката, но това е положението.Ходим по огледи за апартамент, но за сега нищо свястно не намираме.Само един апартамент си харесах, но той пък е на последния етаж и не ми се рискува...

Иначе Алинка е добре - тича без умора, не яде много, но пък понякога поспива.Ранобудна е, но и раничко си ляга.И така!

Нещо ми е едно кривооооо .... ooooh!

Хайде ще си хапна от тортата на Дейзито да ми се оправи настроението  Joy

Весел ден!

# 97
Здравейте и от мен
*Daisy* ЧЕСТИТА ВИ ГОДИШНИНА!ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДЪЛЪГ СЪВМЕСТЕН ЖИВОТ ,ИЗПЪЛНЕН С МННОГО ОБИЧ И РАЗБИРАТЕЛСТВО  Hug
galita Стаята на Вики е супер и си мисля,че още не е свикнала и затова така се буди,просто е моментно.А Вики много е пораснала,но в никакъв случай не е едричка.Много си е добре  Peace
sea woman, при нас е същото,казва ми-"Мамо ,като вляза в банята и от водата все ми става голяма,какво да правя  Joy".
mom_an аз също не давам на Стаси витамини,ходим си на ясла без проблем,да чукна на дърво не ми боледува за сега, Praynig дай боже и за напред да е така.За марсианците и аз съм чула ,че са за деца над 3 години,но не съм се интересувала каква е причината.Иначе сестра ми дава на Габи Мултисаностол и е доволна-той знам че става и за малки,,но пак се консултирай с вашия лекар.
Дес   Вяра е голяма бърборана,на кой ли се е метнала  newsm78
Vili4ka дано бързо си намерите апартамент-цените все нагоре вървят и доста трудно може да си харесаш нещо , което да те устройва.
За нас какво да ви кажа-Стаси си ходи ясла ,не плаче сутрин като я водя-влиза си самичка,храни се,спи там-няма проблеми.Вечер само се чуди дали да си тръгва или да остава  Laughing.Сутрин става към 8 без нещо за градина-без никакъв проблем,само като и викна и е станала,отмята си косата назад и е ухилена до уши  Mr. Green И започва да вика по батко си да става-Айде бате,айде Вечер стане ли 7 и 30 -8 и започва да си дърпа памперса,за да я къпя и да ляга-заспива до към 9 и така всеки ден.През нощта почти не се събужда,с изключение на тези дни когато беше много топло.Вече не иска бибероната,от шишето пие мляко само като си ляга вечер-иначе се храни сама,не дава да я храня,пие от чаша и от шише сама.
За говоренето-говори,но не всичко,опитва се да прави изречения и е много сладка-иначе знае всичко какво е и за какво служи.
Весел ден ви желая на всички,

# 98
Дейзи,честита ви годишнина!Обич,разбирателство и красота да цари в дома ви!

# 99
Дейзи, честита годишнина, да се обичате и уважавате много  bouquet

И ние имахме миналата седмица, но не ми беше много празнично #2gunfire  Laughing

Галита, с две е по-лесно да вземеш кардинални решения, идва ми множко бутането в едно легло с двете мишки Laughing От малки си спят по леглата, защото реших, че и аз съм човек. Рядко ги взимам при мен поединично, само като са изключително кисели или ако се събудят 100 пъти през нощта.

Виличка ,дано си намерите скоро жилище Heart Eyes

Пепи, дано всичките дечица се адаптират толкова лесно към яслата Praynig

Галита, снимката в аватара как я видя не ми е ясно, явно само ти я виждаш. Сложих я онзи ден и отначало се виждаше, на другия ден вече не и не знам какъв е проблема. Съобразила съм размерите, но въпреки всичко не се вижда Sad Иначе беше на корицата на списание За хората. То е притурка на вестник стандарт в събота. Излезе преди няколко седмици, забравих да се похваля Embarassed

# 100
Здравейте! Hug

Завръщаме се и ние след дълго отсъствие! Изкарахме лятото основно във Варна и малко по южното Черноморие. Емма много се забавляваше по плажовете, но не и аз. Лятото ми се стори прекалено горещо и изтощително.
И нашите нощи са неспокойни, но за нас това не е нова ситуация. Зъбите ги докарахме до 15, а за размерите Емма си е  дребосъче. Готвим се за ясла, но чак през октомври....

От утре ще се вклучвам по-активно! Simple Smile

Спокойна нощ! Heart Eyes

# 101
Хайде пак малко да попиша,че одеве нямах много време Simple Smile

Мишленце,и аз невиждам снимката и се учудих Галита като каза - реших че при мен има проблем.При мен така се получи веднъж,ама си беше много тъпа и смешна история.Сложих си аватар и в някакъв момент реших да изтрия снимката на въпросният аватар от снимка.бг (където я бях качила) по незнайни причини Mr. Green.Съответно аватара ми изглеждаше като твоя в момента и се чудя и се мая аз какво става (нали снимката трябва да е в интернет качена че да се вижда там дет' съм я сложила) добре че по едно време загрях Joy Но едва ли твоят случай е такъв де Wink Браво за бибите,аз се провалих в тази кауза Rolling Eyes и тя продължава да си я търси и иска докато заспи Confused Иначе нищо не яде и пие преди сън и по време на сън Laughing Ама много рано ставате вие,аз поне мога да кажа че малко си поспивам сутрин покрай нея.
пепи,ами знам ли я на кой се е метнала толкова приказлива-не е на майка си със сигурност Grinning А и каква пакостница е взела да става...Одеве навън на пясък посипала главите на всики деца около нея,а те големи на на по 6 г. ooooh! Баба и и се караше чувах,ама нашта я издебнала и наложила наказание на всички Embarassed А твойта Стаси си е оправна както винаги и с тая дълга коса направо ме кефи.Представам си я как отята грива сутрин като я будиш,готова за подвизи Hug
Галита като каза за падане от леглото се сетих,наскоро съседки разправяха как децата има на 5-6г са падат от леглото в съня си и продължават да си спят на земята.Е направо умрях от смях.та на насн и предстои още дълги години укрепяване на територията да не посинят дупетата или ударят главите тия лудетини.И при нас е немислимо легло без решетка.тя се върти като бясна и все и е тясно ooooh!
Вили,много стискам палци най сетне да си намерите хубав апартамент,че се измъчихте вие Praynig А иначе аз съм добре,бебето яко рита и незнамзащо,но е толкова ниско долу,че все ми се струва че се стреми към изхода Sick Помня Вяра беше толкова високо че ми притискаше дишането направо,нагоре към гърдите Rolling Eyes
ВИВКА,къде се скри? newsm78
sea woman,я стига отбива номера с тия лаконични включвания Wink
brambar4e,добре дошли отново Grinning

ХАйде че стана дълго,лека вече и успешна нова седмица Hug

# 102
  • София

mom_an, нашата педиатърка ми каза, че мога да давам на Мъри Марсианци. Аз я питах какви витамини да давам защото му се чупят ноктите на крачетата (и на ръчичките, но по-малко).Тя първо ми каза Пиковит, но е сироп, който е адски сладък (по принцип може да се разтваря във вода да стане като сок, но Мъри пие съвсем малко вода) така, че ще купя Марсианци сега да ги пробвам.

За нас - и  аз май вече ще изоставя напъните да го уча да не ака в памперса. Просто толкова демонстративно и нагло се нааква в памперса точно 2 минути след като съм го молила да се изака на гърнето или в тоалетната...направо нямам думи, вбесявам се.
Другото, което ме вбесява още е когато иска нещо започва много гадно да хленчи.Докато не разбера какво иска не млъква. Лошото е, че вече може да каже какво иска, но не го казва, а като започне да хленчи аз почвам да го питам туй ли, онуй ли докато най-накрая разбера какво е то.
Абе, май напоследък всичко ме дразни...и си го изкарвам на Мърчито...а сега му никнат и кътници(всичко на всичко има 6 цели зъба и 2 кътника с по едно връхче)...Уффф, дано той като тръгне на ясла, като си намеря и започна работа през септември, като си защитя дипломната работа през октомври и се стабилизираме финансово да ми мине това напрежение...
Иначе много се прегръщаме и целуваме с него, но все по-често му се карам, трябва да се стегна.
За размерите ще докладвам като направим изследванията за яслата.
Айде, лека нощ, целувки на всички.

# 103
*Daisy*, честита годишнина и от мен    bouquet(ей, все закъснявам с поздравленията - ще ме извинявате  Embarassed)

Дес, аз Калоян също го носех ниско. Изобщо не си спомням да ме е притискал или да не мога да дишам. Така че споко - няма да излезе толкова бързо  Hug

ludmilana, за гърнето както пишеш все едно и за мен си го писала. И аз временно съм отложила процедурата. Мисля обаче, че вече почва да осъзнава щото се случва да ми каже, но само толкова - не ще в гърне!

Мишленце, и на мен така ми се случи с една снимка. Не знам от какво беше, така и не открих. Иначе аз бях голяма като все още падах от леглото, а и сега като съм на по тясно и ми се случва да се задържа в последния момент  Crazy

pepi, кажи как направи номера с яслата, че ми се ще и Калоян така да я понася.

brambar4e, на теб по морето ти е било жега, а представяш ли си ни нас в тези бетонни гори  Sick Joy

Виличка, ще намерите нещо, въпреки че знам колко е гадно - и ние между другото търсим, а от другия месец се заемаме сериозно така че все поак сте по няапред от нас  Laughing

Лек ден на всички

# 104
Добро утро момичета Grinning
Днес пак имам повод да почерпя.Преди 2г се бракувах на този ден.Малко сутрешна почерпка,заповядайте:

Общи условия

Активация на акаунт