Частна детска градина във Варна

• 49 563
  • 250
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
А по повод това че персонала не се представя и не казва кой кой е и с какво образование, а в коя детска градина го правят???? Никъде където аз съм била и са ходили децата ми, имам уста когато искам да разбера нещо за някой - питам, винаги ми се отговаря.
Не знам колко са ти големи децата и колко градини и училища са посещавали, но моите са 2. Големия вече е в първи клас. Ходил е и в дължавна ясла и градина, и в частна такава. На всякъде са правили родителска срещта на която учителките са се представяли. На РС на Детско сърце само разбрахме колко пари трябва да дадем за материали и за подаръци за децата за НГ. Името на учителката го разбрах когато той ми каза, че го ударила през устата. Цитира ми я по име. Но това е друга история........... 
И какво значи неустойка - за какво според теб трябва да се удържа този депозит, при условие че таксата се плаща предварително.
Единствено съм съгласна с теб че стаите не са толкова мрачни и малки, но пък поглеждала ли си двора в който ги изведждат колко е усоен. Пада сянка от къщата и почти винаги духа вятър и става много голямо течение.
И казано честно не разбирам за какво спорим. Всеки има право да споделя своето мнение и опит. Аз споделих моето.

# 151
  • Варна
Имената си госпожите и в детско сърце ми ги казаха още първия ден Grinning, просто бяха написали за образованието че не е ясно кой какво има и ми стана смешно, че някъде идват госпожите с дипломите си сигурно....
Аз съм съгласна, че всеки има право на мнение, но съм против да пишат неверни неща, просто не е честно.
По повод двора - не не съм забелязала, там на 12 празнувахме рождения ден на малката, аз се сварих на двора, най накрая се скрих под едно дърво, може да има дни в които духа, в морската градина също има такива дни, но двора не е усоен, сутрин винаги е слънчев, ако има слънце разбира се в този ден. Както и да е който търси градина за детето си ходи , гледа и сравнява, поне аз така правя, едва ли някой ще се повлияе от това какво е прочел някъде из нета без да иде на място. Във всяка градина има доволни и не доволни, това е нормално, това с което аз не мога да направя компромис за друг е норма и въобще няма да му направи впечатление, ако всички бяха като мен болшинството от държавните детски градини щяха да са празни Laughing

# 152
Дворът изобщо не е усоен, а е един от най-добрите, които съм виждала във Варна. Няма да се разберем явно, всеки си има мнение и стандартите ни са различни  Grinning.

# 153
  • Варна
Аз съм съгласна, че всеки има право на мнение, но съм против да пишат неверни неща, просто не е честно.
И кое по-точно не е вярно? Аз изброих един куп неща които не ми харесват в Детско сърце, а в крайна с/ка аз не разбрах от какво толкова вие сте доволни newsm78.
Мога да добавям и още конкретни причини, поради които отписах детето си, но виждам че няма смисъл.

# 154
Защо казвате на педагозите госпожИ. Децата също така ги учите да им казват - госпожата - това, госпожата - онова. А не учителката така каза или педагогът така каза...И накрая като попитат детето какво иска да стане като порасне, то казва, че иска да стане госпожа.  Rolling Eyes

# 155
В "Малкият принц" се говори на "учителка", Учителка Еми, учителка Илиана и т.н.
И децата се обръщат към тях с "учителко", което е по-правилно.

# 156
  • Варна
Защо казвате на педагозите госпожИ. Децата също така ги учите да им казват - госпожата - това, госпожата - онова. А не учителката така каза или педагогът така каза...И накрая като попитат детето какво иска да стане като порасне, то казва, че иска да стане госпожа.  Rolling Eyes
Не знам така съм свикнала и в училище голямата ги нарича госпожи, собствено децата ми така ги наричат и аз съответно покрай тях. Няма да доживее детето ми да иска да стане учителка, те се искат да стават представители на някакви безумни професии Grinning
До Анет - права си няма смисъл.

# 157
  • ВАРНА
[quote ]
двора в който ги изведждат колко е усоен. Пада сянка от къщата и почти винаги духа вятър и става много голямо течение.
[/quote]

да забраним на вятъра да духа  Laughing

# 158
  • Варна
[quote ]
двора в който ги изведждат колко е усоен. Пада сянка от къщата и почти винаги духа вятър и става много голямо течение.
[/quote]
Аз лично не бих стояла на течение, а за децата ми да не говорим.

# 159
  • ВАРНА
[quote ]
Аз лично не бих стояла на течение, а за децата ми да не говорим.
[/quote]

това беше в кръга на шегата Peace

# 160
Защо казвате на педагозите госпожИ.
Аз отначало все другарки ги наричах по инерция и детето се чудеше, за какво говоря Simple Smile. А скоро на шега ме нарекоха госпожа пред него и той засегнато каза, че мама не е госпожа  Laughing
И на мен не ми харесва, ама той го научи в градината, защото те така си се наричат. В интерес на истината, в англоезичните страни са на Мис ЕдиСиКоя или по име директно. Че май и във френския е мадмоазел/мадам. В българския май си е традиция, едно време са ги наричали госпожице учител или господин учител и явно е останало само първото. Аз обикновено ги наричам г-жа + фамилно име, когато говоря за тях или "учителката".

# 161
  • ВАРНА
във френските детски градини децата се обръщат към преподавателите по име

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 16:51 от прасунчо

# 162
  • Варна
Аз много харесвам обръщението "Учителко". Нямам думи да опиша как настръхвам, когато ми се обади някое от децата ми.
Преди месец ми се наложи да оправям едни документи в "Малкият принц". Отидох  и като ми се замятаха на врата с "УУУУчителко Илианааа!" едни госпожици в предабитуриентска възраст, на които съм бърсала сълзите в първа група и съм държала ръката да пишат първите елементи на буквите... Ами честно да си призная излязох от училището и ревнах  Blush

# 163
МОЕТО ДЕТЕ НЕ ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ И АЗ ПОПИТАХ СЕКРЕТАРКАТА 10 ПЪТИ ДАЛИ В ГРАДИНАТА ИМА ВЪЗПИТАТЕЛ КОЙТО РАЗБИРА АНГЛИЙСКИ И ТЯ МЕ УВЕРИ КАТЕГОРИ4НО 4Е ИМА ТАКЪВ.
В ПОСЛЕДСТВИЕ СЕ ОКАЗА 4Е ТОВА Е ЕДНА ОГРОМНА ЛЪЖА
ЗА ТРИ МЕСЕЦА ДЪЩЕРЯ МИ НЕ НАУ4И АБСОЛЮТНО НИЩО И ТОВА Е ПРИ УСЛОВИЕ 4Е РАЗБИРА БЪЛГАРСКИ ДО ИЗВЕСТНА СТЕПЕН
ВСЪЩНОСТ НАУ4И " СТИГА, СЕДНИ , НЕ ТАКА , МЛЪКНИ"
И ПРЕДИ НЯКОЙ ДА НАПРАВИ КОМЕНТАР АЗ НЕ СЪМ О4АКВАЛА ДА СЕ ЗАНИМАВАТ ЕДИНСТВЕНО И  САМО С МОЕТО ДЕТЕ НО АЗ Я ЗАПИСАХ  ПРИ УСЛОВИЕ  4Е ИМА ВЪЗПИТАТЕЛ КОЙТО РАЗБИРА АНГЛИЙСКИ
В КРАЙНА СМЕТКА МЕ ИЗКАРАХА МЕН ВИНОВНА 4Е ВИЖДАШ ЛИ АЗ  ТЪПАТА НЕ СЪМ РАЗБРАЛА ТЕ СА МИ ГОВОРИЛИ ПРОСТО  ЗА КУРС ПО АНГЛИЙСКИ
ОТ ВЪЗПИТАТЕЛКИТЕ НИТО ЕДНА НЕ СЕ ПРЕДСТАВИ ,А МОЕТО ДЕТЕ НЯМА КАК ДА ГИ ПОПИТА
ДОГОВОРА КОЙТО СЕ ПОДПИСВА МОЖЕ И ДА Е СТАНДАРТЕН ,НО ПРОБЛЕМА Е 4Е ТЕ ГО ТЪЛКУВАТ В СВОЯ ПОЛЗА
АЗ ПОДПИСАХ ДОГОВОР ЗА ТРИ МЕСЕЦА И СЕКРЕТАРКАТА МИ КАЗА , 4Е ПРИ ИЗТИ4АНЕ НА ДОГОВОРА ДЕПОЗИТА СЕ ВРЪЩА
ТЪЙ КАТО НЕ СЪМ ДОВОЛНА ПОНЕЖЕ ДЪЩЕРЯ МИ НЕ НАУ4И ДОРИ МАЛКО БЪЛГАРСКИ АЗ РЕШИХ ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДОГОВОРА  ПРИ КОЕТО МИ СЕ КАЗА, 4Е НЯМА ЗНА4ЕНИЕ  4Е ДОГОВОРА МИ Е ИЗТЕКЪЛ НЯМА ДА МИ ВЪРНАТ ДЕПОЗИТА ЗАЩОТО НЕ СЪМ ИМ ДАЛА ПРЕДИЗВЕСТИЕ
ТАКА 4Е ЗА МЕН ТАЗИ ГРАДИНА Е ПРОСТО ПОДИГРАВКА
АЗ В МОМЕНТА СЪМ ПОДАЛА ЖАЛБА СРЕЩУ ТЯХ ПОРАДИ НЕЗАКОННО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ ЗА МОЯ СМЕТКА И АКО ИМА ДРУГ КОЙТО ЖЕЛАЕ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ ПИШЕТЕ МИ
ЗА МЕН ВЪПРОСА Е ПРИНЦИПЕН 

# 164
  • Варна
Jen04 значи твоя е била сладката къдравелка! Hug Радвам се, че се включи. Напълно подкрепям всичко казано от теб за градината и дано от жалбата има резултат!

Общи условия

Активация на акаунт