Частна детска градина във Варна

• 49 588
  • 250
  •   1
Отговори
# 105
А моят съвет е всеки сам да проверява на място и да си прецени, защото всичко е субективно. За да не бъдете разочаровани, още в самото начало питайте дори и да станете досадни.

Аз лично пък съм много доволна особено от обучението - за 8 месеца детето е научили близо 50 стихчета, песни и песни-игри, там ги научиха да различават плод от зеленчук, ляво и дясно, елементарните добри обноски - благодаря, моля, заповядай..... С персонала много рядко разговарям какво са учили - питам детето.

За тържеството - не знам по-горният пост на майка на дете в първа или в ясленска група е, моето дете е в ясленска група - не очаквайте от дете на 2 1/2 рецитаторски и певчески талант, нали тържествата са, за да преодолеят страх от публика - като станат на 4-5г. ще се изявяват. Лично моята дъщеря никога не мога да я накарам да ми каже някое стихче - прави го, когато пожелае, това че съумяха да ги накарат поне да изпълняват в общи линии програмата е предостатъчно за тази възраст. И да не забравяме, че какво ще научи зависи и от детето.
А вкъщи на колко неща научавате децата????

# 106
50 стихчета и песни??Сигурна съм,че и 20 не можеш да изброиш

# 107
Ако въпросът е в това да се заяждаме, ще си направя труда и ще ги запиша с пълните им текстове - само че може и повече да станат, защото на всяка тема - есен, плодове и зеленчуци, зима, пролет, първи март, 8ми март, великден.......... учат поне по 6-7 различни стихчетаа, а и песни.

Монда, интелигентен човек си, не издребнявай!
Най-важният показател за мен е дали детето се чувства добре и на място, като за всяко дете това е различно място, просто родителите наистина издребняват с претенциите.

Аз се радвам, че предвид мрънкалото, което съм, досега не ми се е налагало да правя забележка

# 108
Наистина не се заяждам, но ми прозвуча много ан гро 50 песни и стихотворения и се замислих, че са многжко за дете под 3 г.
За останалото си права. Нуждите на децата са различни, възможностите на родителите- също. Затова и всеки има избор къде да запише детето си. Претенции е нормално да има- по-скоро според мен  са изисквания, когато става въпрос за 5-600 лева на месец.

# 109
Много си беше хубаво тържеството за първа пролет, пяха, рецитираха, танцуваха, кой както може. Всички деца бяха много сладки. Моят син отказа да участва, макар че си знаеше стихчетата. Не ми е ясно, какво толкова очакват тези хора. Rolling Eyes

# 110
МОЕТО ДЕТЕ БЕШЕ В ГОЛЯМАТА ГРУПА.

И НЕ Е НОРМАЛНО  ДА НЕ МОГАТ ДА ОРГАНИЗИРАТ ДЕЦА НА 4-5 ГОДИНИ ЗА 30 МИН.

ПРИ УСЛОВИЕ 4Е ПЛАЩАМ ЗА 4АСТНО ОБУ4ЕНИЕ О4АКВАМ ПОВЕ4Е.

ЗАЩОТО НИВОТО НА ОБУ4ЕНИЕ ТАМ Е ПО-НИСКО ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ГРАДИНИ А ЦЕНИТЕ СА В ПЪТИ ПО-ВИСОКИ.

ИЗЛИЗА 4Е СИ ПЛАЩАШ НЕ ЗА 4АСТНА ГРАДИНА А ЗА ДЕТСКИ КЪТ КЪДЕТО ДА ХОДИ САМО ЗА ДА СИ ИГРАЕ.

АЗ СЪМ МНОГО АФЕКТИРАНА ЗАЩОТО 4ИСТО И ПРОСТО МЕ ИЗЛЪГАХА КОГАТО СЕ ЗАПИСВАХМЕ

КАЗАХА МИ 4Е ИМАТ УРОЦИ  ПО АНГЛЙИСКИ ЕЗИК НО ТОЗИ КУРС ЗАПО4НА ЕДВА ПРЕЗ АПРИЛ МЕСЕЦ

ИЗЛЪГАХА МЕ ЗА ДОГОВОРА КОЙТО ПОДПИСАХ , ТЪЙ КАТО СЕ ОКАЗА 4Е ДИРИКТОРКАТА НА ГРАДИНАТА ТЪЛКУВА УСЛОВИЯТА ПО ТОЗИ ДОГОВОР КАКТО И Е УДОБНО

АЗ ИСКАХ ДА СЕ СРЕЩНА С НЕЯ НО МИ БЕ КАЗАНО 4Е ТЯ НЕ ЖЕЛАЕ ДА БЪДЕ БЕЗПОКОЕНА

И ЕДИНСТВЕНИЯТ ПЪТ КОГАТО СЪМ Я ВИЖДАЛА БЕШЕ НА РОДИТЕЛСКАТА СРЕЩА ЗА ДА ОБЯВИ ,4Е ПРИ БОЛЕДУВАНЕ НА ДЕТЕТО ВЕ4Е НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТАКСИ, ЗАЩОТО МНОГО РОДИТЕЛИ ЛЪЖЕЛИ И ДАВАЛИ ФАЛШИВИ ИЗВИНИТЕЛНИ БЕЛЕЖКИ.

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИЯТ МЕСЕЦ ПРЕЗ КОЙТО ДЕТЕТО МИ БЕШЕ ТАМ Е ПРИСЪСТВАЛО САМО 8-10 ДНИ ПРЕЗ ДРУГОТО ВРЕМЕ БОЛЕДУВАШЕ И СЕ ЗАРАЗЯВАШЕ В ГРАДИНАТА , ПРИ КОЕТО АЗ СИ ПЛАЩАМ ТАКСАТА А ДЕТЕТО МИ СИ Е В КЪЩИ.

НО АКО ПРЕГЛЕДАТЕ ДОГОВОРА ТАМ ВИ ГАРАНТИРАТ ,4Е НА  ДЕТЕ КОЕТО Е НАСТИНАЛО РОДИТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА ГО ВЗЕМАТ ДО 60 МИН.  НО НИКЪДЕ НЕ СЕ СПОМЕНАВА ,4Е  ПЕРСОНАЛА СЪЩО ТРЯБВА ДА СА ЗДРАВИ( ЗАЩОТО СЕ СЛУ4ВА 4ЕСТО ТЕ ДА НЕ СА )

ТАКА 4Е НА ДУМИ СА СТРАХОТНИ НО НА ДЕЛА Е ТО4НО ОБРАТНОТО

# 111
ИЗВИНЕТЕ ЗА ГОЛИМИЯТ ШРИФТ НЕ Е УМИШЛЕНО

# 112
Цитат
ПРИ БОЛЕДУВАНЕ НА ДЕТЕТО ВЕ4Е НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТАКСИ, ЗАЩОТО МНОГО РОДИТЕЛИ ЛЪЖЕЛИ И ДАВАЛИ ФАЛШИВИ ИЗВИНИТЕЛНИ БЕЛЕЖКИ.

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИЯТ МЕСЕЦ ПРЕЗ КОЙТО ДЕТЕТО МИ БЕШЕ ТАМ Е ПРИСЪСТВАЛО САМО 8-10 ДНИ ПРЕЗ ДРУГОТО ВРЕМЕ БОЛЕДУВАШЕ И СЕ ЗАРАЗЯВАШЕ В ГРАДИНАТА , ПРИ КОЕТО АЗ СИ ПЛАЩАМ ТАКСАТА А ДЕТЕТО МИ СИ Е В КЪЩИ.]ПРИ БОЛЕДУВАНЕ НА ДЕТЕТО ВЕ4Е НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТАКСИ, ЗАЩОТО МНОГО РОДИТЕЛИ ЛЪЖЕЛИ И ДАВАЛИ ФАЛШИВИ ИЗВИНИТЕЛНИ БЕЛЕЖКИ.

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИЯТ МЕСЕЦ ПРЕЗ КОЙТО ДЕТЕТО МИ БЕШЕ ТАМ Е ПРИСЪСТВАЛО САМО 8-10 ДНИ ПРЕЗ ДРУГОТО ВРЕМЕ БОЛЕДУВАШЕ И СЕ ЗАРАЗЯВАШЕ В ГРАДИНАТА , ПРИ КОЕТО АЗ СИ ПЛАЩАМ ТАКСАТА А ДЕТЕТО МИ СИ Е В КЪЩИ.
Това мисля,че е правилно решение. Така е и в Малкия принц. Племенницата ми също ходи по 10-15 дни в месеца, но си е в реда на нещата да се плаща таксата. Иначе няма кой да плати заплатите на учителите, нали? А искате и да са качествени при това. Ами да- това става, но с пари. Не знам защо изобщо са тръгнали на такъв вариант да приспадат  от таксата....защото сега прохождат явно, но поне можеха да се поучат от опита на оцелелите 10-15 години.

От есента ще има и нова детска градина. Чухте ли за нея? Френска, ъс собствена сграда, двор. Сградата е специално пригодена за нуждите. ще се работи сутрин по програмата на ecole maternelle  на френски, а следобяд- на български. Таксата също ще е 6 000 лева, но не знам дали ще включва летните месеци, по всяка вероятност- не.
И всяка година ще се увеличават с по един класовете- тенденцията е да стане училище. Директорът ще е французин, част от преподавателите- също. Ето ви начин децата  да научат чужд език качествено.

# 113
НЯМАМ  НИЩО ПРОТИВ ДА СИ ПЛАЩАМ ТАКСАТА ДОРИ И ДА НЕ ХОДИ НА ГРАДИНА КАТО  В МАЛКИЯТ ПРИНЦ НО ПОНЕ ОБУ4ЕНИЕТО НА ДЕЦАТА Е НА ДРУГО НИВО

# 114
Таксата също ще е 6 000 лева, но не знам дали ще включва летните месеци, по всяка вероятност- не.
да, без лятото и там цената е твърда, ако детето боледува, пак си плащаш таксата  Peace

# 115
  • Варна
Ох, много ме изкушава "френската градина"...
Повтарям си добрият отзив за "Черепаха". Моето дете още я помни и споменава с добро. Аз също нямах забележки.

# 116
Да, хубаво е и във Варна да се пораздвижат нещата.

# 117
Да, хубаво е и във Варна да се пораздвижат нещата.
Kате, Еми ходи в Алианса само в събота- 3 часа. Много и харесва там, за 3 пути се научи да брои до 10, научи цветовете, 2 стихчета. Много забавно им преминават заниманията. Не се колебай. Групи по 15 деца, ще се говори предимно на френски преди обяд..според мен си заслужава. Пробвай го лятото, ако искаш

# 118
Повечето от онова, което наистина ми е потребно, за да знам как да живея, какво да правя, как да се държа, съм усвоил още в детската градина. Ето какво научих там:

Играйте честно.
Не удряйте хората.
Оставяйте нещата там, където сте ги намерили.
Не вземайте вещи, които не са ваши.
Извинете се, ако сте обидили някого.
Мийте ръцете си преди всяко ядене.
Изчервявайте се.
Топлите сладки и студеното мляко са полезни.
Живейте хармонично.
Научете нещо.
Измислете нещо.
Порисувайте.
Попейте.
Потанцувайте.
Поиграйте. Поработете… Всеки ден по малко.
Всеки следобед си поспивайте.
Когато сте на улицата, внимавайте дали не идва кола.
Дръжте се за ръце и вървете плътно един до друг.
Бъди готов за чудеса.
Помни малкото зрънце, което си посадил в пластмасовата чашка.
(Корените му отиват надолу, стъблото - нагоре, и никой не знае как и защо, но и ние сме като него.)
Дори златната рибка, и хамстерите, и белите мишки, и растението в пластмасовата чашка умират. Ние също.
Най-важната дума на света е: Виж!
Всичко, което трябва да знаем, е някъде там.
Ти си на този свят, за да се учиш.

Не е ли от основно значение къде ще попадне детето ви в тази възраст и на какво ще го научат там?

# 119
  • ВАРНА
дали ще е се приеме за реклама ако дам сайта на фр детска градина?

Общи условия

Активация на акаунт