бебе Ясен се роди, Румене хайде де черпиииииииии:)

• 18 313
  • 296
  •   1
Отговори
# 270
кой ще се яви в неделя в Южен парк - Смайли моля те, ти задължително, имам нещо за теб от банда Декемврийки  bouquet

# 271
Мацки, май имаме проблем. Накратко казано: отглеждам си антисоциален екземпляр. Sad Сега ще викнете: Ами да, то с такава майка, нормално е! Laughing, обаче днес хич не ми е смешно. Дилята от 10-тина дни не ходи с желание на ясла, а сутринта спретна директно плач-шоу. Наблюдавам я от известно време. Преди пак проявяваше предпочитания на контакта си с възрастните, но интерес имаше и към децата. Сега се държи с тях като с "деца", а тя се изживява като учителка или нещо подобно. Мислех, че театърът е само вкъщи - кръстила е играчките си с имената на децата от яслата и се прави на лелка. Да, ама не. Онзи ден изръмжа на едно момченце, което никога не е споменавала с лошо. То се уплаши и докато тя не слезе от влакчето, стоеше настрани. Подобно "възпитателно" отношение ми демонстрира и на разходка, с непознати деца. Днес говорих с едната лелка. Каза ми, че била перфектното дете - занимавала се сама и не й чували гласа. Явно досега наблюдаваше и й беше интересно буйнстването на "дечицата". Обаче вече не й стига и отново започна да предпочита компанията на "разумните същества". Не знам какво да правя. Много насериозно се все това дете. Thinking

# 272
гарантирам, че копира някоя от госпожите, в това мога да се закълна - разучи, коя точно симпатична пред вас Госпожа, се държи така с децата, когато около тях няма родителски тела.

# 273
  • София
Що не го оставиш детето да си се развива...Какво притеснително виждаш в ситуацията?  Дали си контактува или не с другите деца, си е нейна грижа, тя нали си има нейни начини на забавление?

Много насериозно се все това дете. Thinking

Много насериозно го взимаш това дете  Wink

# 274
Много насериозно го взимаш това дете  Wink
Ми тъй си е. Rolling Eyes Притеснявам се да не би ние да сгрешихме, че се отнасяхме с нея почти като с равна, давахме й свобода и право на избор и решения. Това съвсем не значи, че я глезим. Напротив - ето я - не е разглезена малка лигла, а се изживява като прекалено пораснала. Нали точно заради пустата интеграция с децата я прежалих за ясла. А тя каква стана! Не си хареса детенце за игра, а леличка, да й подръжава #Crazy Мога ли да я наблюдавам как страни от връстниците си и просто да се наслаждавам на "интересния" й начин на си се забавлява. И така докога? Докато стане на 20 и ми доведе в къщата един пенсионер, за който мисли да се жени, щото й е на нивото hahaha/това по повод на една друга тема, и аз се чудя как да гледам по-несериозно на ситуацията Wink/.

# 275
Люси, дишай дълбоооокоооо!
По-голяма част от проблемите ни са в главите ни. Сами си ги измисляме, изживяваме, решаваме. Няма ли да има скоро пак концерт на Графчето?  Wink

# 276
  • у дома
Люси, просто поизчакай. Струва ми се, че е нормално децата да се вселяват в различни житейски роли - това е част от израстването все пак.
Ако усетиш че това поведение стане норма и се задълбочи и не се променя с възрастта, тогава вече може да се нарече 'проблем'.

# 277
Люси, моята племеница, на 3 години започна да има тикове на едното рамо, само сутрин, преди детска, брат ми се побърка - детето е болно, с тикове, ужас, докато един ден, я завежда на детска и я посреща една от лелките, която оп оп с тикова на рамото, същите като на детето - смяхххххх, ама се бяхме усрали преди това от ужас, че е болна. как и да - спря, мина и, и на Диля ще и мине, разпитвай я повече нея за детската, не лелките, не питай тях, питай детето.

# 278
  • София
Притеснявам се да не би ние да сгрешихме, че се отнасяхме с нея почти като с равна, давахме й свобода и право на избор и решения. Това съвсем не значи, че я глезим. Напротив - ето я - не е разглезена малка лигла, а се изживява като прекалено пораснала.

Според мен, да, сгрешили сте. Не може 2 годишно дете да се третира като равно. То ИМА нужда от ограничения, правила, авторитет. Само си помисли - ти на сто и кусур години, как се чувстваш, когато имаш пълното право на избор и решения. Аз го намирам изморително. Трудно ми е да реша какво ми се яде дори. Та сега си представи какво му е на 2 годишното дете с тая "свобода и право на избор и решения". Децата имат нужда от ред, така се чувстват по-сигурни, изграждат база, на която по-късно да надстроят своите си предпочитания. Тогава идва и реда на свободата и правото на избор. Сега просто не знаят опциите, между които да избират. Нито пък могат да преценят изборът им полезен ли е за тях или не.

Всъщност, Алекс е права, един концерт би насочил нуждата ти от драматизъм в една по-подходяща посока  Laughing

# 279
кой ще се яви в неделя в Южен парк - Смайли моля те, ти задължително, имам нещо за теб от банда Декемврийки  bouquet
там съм! и в дъжд и в пек!  Hug Надявам се повече от бандитките да видя!

виждам, че си имате пиперлива тема вече  Grinning чета с интерес!

мони, моите съболезнования, не е лесно предполагам, но все пак бих казала, че жената е късметлийка - дай Боже всекиму такава лека смърт!

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 14:15 от Смайли

# 280
Много сте сладки! Hug
Криска, лелките ще ги наглеждам по-отблизо, вярно. Тя ги имитира перфектно, дори гласа си преправя като започне да пее някоя песен като леля еди коя си. Нас също много ни копира, дори понякога ме подсеща за нещо, което аз самата не помня, че съм правила. Blush
МКП, разбрала си ме перфектно. Определено съм й създала ред и подлежи на дисциплина, но ми се струва, че някъде позагубихме авторитета. Може би точно затова тя се почувства "наравно" с нас, съответно и с по-възрастните. Мисля и се надявам да не е късно за поправителна сесия. Confused
Фъстъчка, това са наблюдения, които се затвърждават от много време. Диляна винаги е била обкръжена от възрастни и точно затова настоях да си влезе в своята, детска среда, въпреки че все още се намираше кой да я гледа. Само че не се получава. Като че ли децата я отблъскват със своята незрялост, не ги разбира, защото е свикнала да общува с осъзнати същества. Лошото е, че и тя се сбърка за прекалено осъзната. ooooh!
Аре беее, доведете го тоя Граф тука!!!! nuts Може ли и Майкъл Джексън, ако не е много нахално...  rotfImao Криска, нали помниш, че съм втория му жив фен, ша взема и тебе на концерта, промис! Hug

# 281
  • София

Нело, съвсем ти е изпила кукувица акъла...Тоя твоя постинг добре ли значи или да? Или аз нещо не вдявам тая невербална комуникация.

Имам и друго питане - от известно време забелязвам появата на таен агент в нашите редици. Ето и сега - mkp, speisi (+ 4 Скрит/и) и 0 Гости преглежда(т) тази тема.

speisi, излез, покажи се, разконспириран/а си. Не ще можеш необезпокоявано да вършиш каквато там подривна дейност вършат засекретените. Предай сЪ, Левски, нИдей пръй цигански номера.... Joy

Люска, ако още веднъж ми наречеш детето-чудо неосъзнато, и го квалифицираш в графа, различна от "разумно същество", ще те гази луда крава. Неосъзната. И неразумна.

# 282
Люска, ако още веднъж ми наречеш детето-чудо неосъзнато, и го квалифицираш в графа, различна от "разумно същество", ще те гази луда крава. Неосъзната. И неразумна.

Joy Joy Joy
Ееее, много си докачлива пък. Crossing Arms Присъстващите /и децата им!!!/ винаги, ама абсолютно винаги правят изключение. И как иначе - знайш ли къв страх имам от крави? hahaha

Смайли, давай темата за чесане, че може да изплагиатстваме и някое заглавие за новата ни темичка. Че никой не остана да ражда. Laughing Някоя нова бременелка да имаме, пък да си трае? newsm78

# 283
аз докато се редактирам и вие сте изписали една страница Simple Smile върни се назад и ще ме прочетеш Simple Smile

люси, определено ме дразни квалификацията "разумни-неразумни", "осъзнати-неосъзнати". Поправи се, щото да не яхна метлата!
И не си смучи от пръстите хитри извинения, че присъстващите правят изключение.  Crossing Arms

хм ... пиперливата тема мааалко се допира до твоята ...

# 284
  • София
Хи,хи, Люси, от крави стана ясно, че си имаш страха. Така и трябва. А с метлите как стои въпроса  hahaha

Добрееее, никой не се впечатлява от шпионина, който разкрих  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт